اطلاعیه

Collapse
No announcement yet.

چطوره می تونیم از ریست شدن AVR در مقابل نویز جلوگیری کنیم؟

Collapse
X

• فیلتر
  • زمان
  • Show
Clear All
new posts

چطوره می تونیم از ریست شدن AVR در مقابل نویز جلوگیری کنیم؟

سلام به تمام دوستان
    یه مسئله ای که همیشه فکرمو به خودش مشغول کرده، اینه که در محیطا¾ی که نویز باشه، چطور می شه از ریست شدن میکرو جلوگیری کرد؟
    چون در اکثر مداراتی که می سازم،آ‌ موتورهای الکتریکی وجود دارند. شاید بزرگ و شاید هم کوچک. یا اینکه در اتومبیل به کار ببریم. کلا چطور می شه فهمید که تا چه اندازه مقاومت می کنه و چطور می شه در مقابل نویز ، از ریست شدنش جلوگیری کنه.
    راه های ساده تر و پرکاربردتر رو خریداریم. :mrgreen:
    کنکوری 90 دیروز،آ‌دانشجو مهندسی نرم افزار پلی تکنیک امروز!

پاسخ : چطوره می تونیم از ریست شدن AVR در مقابل نویز جلوگیری کنیم؟

من یک مقاله در مورد نویز روی AVR دارم اسکن میکنم که همه چیز توش داره.از جلوگیری از نویز هسته AVR تا نویز الکتریسیته ساکن و نویز الکترومغناطیسی
    خدا گفت : به جهنم ببریدش، او برگشت و با تعجب به خدا نگاه کرد. خدا گفت : به بهشت ببریدش. فرشتگان پرسیدند: چرا؟! خدا گفت : او هنوز به من امیدوار است...

دیدگاه

من هم بی صبرانه منتظر مقاله آقای نجفی هستم. اما یه راهی که من خودم خیلی ازش استفاده کردم و هیچ خرجی هم نداره روش نرم افزاریه. یعنی اگه میکرو اگه ریست میشه بزار بشه ولی برنامه رو طوری بنویس که بعد از ریست شدن بازهم برگده اونجایی که باید باشه...
      البته بستگی به کاربرد شما داره ولی من این روش رو برای یه جایی که یه موتور DC بزرگ هی میکروی من رو ریست می کرد هم استفاده کرده و جواب هم گرفتم....
      عمر گران میگذرد خواهی نخواهی سعی بر آن کن نرود رو به تباهی
      مطلب دل را طلب از سوی خدا کن زآنکه بود رحمت او لا یتناهی

دیدگاه

سلام
        شما می توانید از اپتوکوپلر ها استفاده کنید همچنین نزدیک تغذیه آی سی ها خازن 100 نانو موازی کنید. مدار خود را در یک جعبه مناسب قرار دهید.
        اگر مدار را روی pcb می بندید pcb شما باید خیلی دقیق و حرفه ای کشیده شود.

شما این ملاک ها را باید رعایت کنید.

دیدگاه

مرد و قولش :nice:
          اینم یک مقاله کامل درباره نویز و از بین بردن اون

لینک دانلود : http://www.4shared.com/file/90702843/acfa46b/Noise.html

پسورد : hamid najafi

یا حق
          خدا گفت : به جهنم ببریدش، او برگشت و با تعجب به خدا نگاه کرد. خدا گفت : به بهشت ببریدش. فرشتگان پرسیدند: چرا؟! خدا گفت : او هنوز به من امیدوار است...

دیدگاه

ای بابا کتاب های داخلی هم از کپی برداری در امان نموندند :smile: اگر کتاب ساختار میکروکنترلرهای AVR نوشته مهندس علی سلیمیان رو دارید این PDF دقیقا عکسبرداری فصل 13 این کتاب هست!
            صفحه 259 تا 272 چاپ اول پاییز 84
            از آنجا که گاهی فرصت بازخوانی پست نیست، بابت غلط های املایی و نگارشی احتمالی معذرت میخوام.
            هیچیک از پاسخ هایی که میدم را کاملا تایید نمیکنم و ممکن هست اشتباه کرده باشم، اگر من به نوشته ام مطمئن هستم شما مشکوک باشید.
            اگر در حل مشکل من کمک کردید و دکمه تشکر رو نزدم حتما فراموش کردم کوچکترین کمک شما برایم ارزشمند است!
            اگر به هر طریقی از من ناراحت شدید حتما با یک پیام خصوصی تذکر بدهید تا مشکل رو حل کنیم و رابطه ی صمیمانه، پایدار بماند.
            شاد و موفق باشید

دیدگاه

مرد و قولش nice
              واقعا که مردی. ایول.
              و ممنون از شما study که کپی رایتش رو گفتید. از کجا معلوم که ایشون از یه جای دیگه کپی نکردن؟ :mrgreen:
              اتفاقا آقای نجفی زحمت کشیدن و این صفحات رو اسکن گرفتن. من که نمی رم به خاطر یک بخش یه کتاب بخرم.

دیدگاه

نوشته اصلی توسط Study
                ای بابا کتاب های داخلی هم از کپی برداری در امان نموندند :smile: اگر کتاب ساختار میکروکنترلرهای AVR نوشته مهندس علی سلیمیان رو دارید این PDF دقیقا عکسبرداری فصل 13 این کتاب هست!
                صفحه 259 تا 272 چاپ اول پاییز 84
                خود این مطالب هم ترجمه ی یکی از Application Noteهای اتمله که فکر نمینم مترجم منبع اش رو ذکر کرده باشه:
                http://www.atmel.com/dyn/resources/prod_documents/doc2521.pdf
                There is nothing so practical as a good theory. — Kurt Lewin, 1951

دیدگاه

راستی وحید جان من این کتاب رو قبلا توی بندرعباس دیدم، از طرف CityCentre به سمت مجتمع زیتون، به چهار راه که رسیدی سمت راست، همینطور برو به دوتا کتابفروشی میرسی که چندتا مغازه بعدشم هم یک مغازه آبمیوه فروشی و بستنی هست ( اسمبش یادم نیست ببخشید )، پارسال این کتاب رو داشت. یک کتاب فروشی دیگه هم کنار ورزشگاه تختی هست ( اونطرف که درب باشگاه جودو هست ) اون هم پارسال این کتاب رو داشت. اگر گذرت به بندر عباس خورد فکر میکنم هنوز هم بتونی اونجاها این کتابها رو گیر بیاری.
                  از آنجا که گاهی فرصت بازخوانی پست نیست، بابت غلط های املایی و نگارشی احتمالی معذرت میخوام.
                  هیچیک از پاسخ هایی که میدم را کاملا تایید نمیکنم و ممکن هست اشتباه کرده باشم، اگر من به نوشته ام مطمئن هستم شما مشکوک باشید.
                  اگر در حل مشکل من کمک کردید و دکمه تشکر رو نزدم حتما فراموش کردم کوچکترین کمک شما برایم ارزشمند است!
                  اگر به هر طریقی از من ناراحت شدید حتما با یک پیام خصوصی تذکر بدهید تا مشکل رو حل کنیم و رابطه ی صمیمانه، پایدار بماند.
                  شاد و موفق باشید

دیدگاه

چنتا نکته که من بهشون بر خوردم رو مینویسم اگه اشکال داشت دوستان بگن برطرف کنم

1- حتما برای مدارتون از خازن 100 نانو پلی استر استفاده کنید چون اکثر دوستان برای کار صنعتی میخوان اینو میگم چون تحریک کنتاکتور نویز برگشتی بدی رو مدار میزاره واگه چند بار این تحریک رو انجام بدین متوجه میشین که مدار به سادگی ریست میشه توجه کنید که حتما پلی استر باشه نه از نوع عدسی

2- برای تحریک رله هاتون حتاالامکان از اپتوکوپلر و ترانزیستور استفاده کنید و سر راهش یه دیود بزارید که برق برگشتی رله به ترانزیستور صدمه نزنه به این ترتیب که میکرو اپتوکوپلر و اپتوکوپلر ترانزیستور رو تحریک کنه چون اپتوکوپلر حدود3. میلی ولت از میکرو آمپر میکشه و خود اون به تنهایی واسه رله بده چون آمپر زیادی نمیتونه از خودش عبور بده و ممکنه صدمه ببینه پس اول اپتوکولر رو تحریک میکنیم بعدش اون ترانزیستور رو تحریک میکنه و در نهایت رله تحریک میشه

3- سعی کنید برق رله هاتون رو از مدار میکرو جدا کنید چون ممکنه نوسانی یا جریان زیادی از مدار بکشه که باعث بشه مدار ریست بشه

4- تو مدارتون واسه برق میکرو چندتا خازن 3300 یا 4800 موازی کنید که اگه احیانا افت ولتاژ داشتین جبران بشه

5- مدارتون رو توی یه جعبه فلزی بزارید و اون رو به ارت وصل کنید که نه به بیرون نویز بفرسته و نه از بیرون نویز بیاد

6- مراقب نشتی های توی پی سی بی یا سیم کشی های به بیرونتون باشین

7- اگه ار روغن لحیم استفاده کردید بعدش حتما مدارتون رو تمیز کنید چون اون یه هادی بسیار ضعیف و باعث نشتی های ریز میشه که اتصال کوتاه های لحظه ای ایجاد میکنه

8- برای تحریک کنتاکتور از سیم های فاز و نول توی مدارتون استفاده نکنید سعی کنید برق رو از نقطه دیگه به مدار بیارید چون همونطور که گفتم نویز لحظه ای ایجاد میکنه و اگه از جای دیگه بیارینش توی شبکه برق پخش میشه ((منظورم از پریز دیگه هست)) نرید از خونه همسایه بیارین

9 - زیر مدارتون سعی کنید از برد های عایق استفاده کنید

10 - که اینو حتما همه دوستان رعایت میکنن مدار پی سی بی رو خوشکل و تمیز ببندید فاصله دار باشه بهتر از نزدیک هم بودن و احتمال خطر هست چون معمولا یکی تست میسازیم بعد میدیم بیرون واسمون تمیز و عایق کاری شده در بیارن

11- دیگه چیزی به ذهنم نمیرسه :mrgreen:

اگه خوشتون اومد تشکر یادتون نره :wow: اگه هم اشکالی توش بود بگید ویرایش کنم :cry2:
                    دنبال کار میگردم تو تهران کسی سراغ داره

دیدگاه

نوشته اصلی توسط reza_micro
                      من هم بی صبرانه منتظر مقاله آقای نجفی هستم. اما یه راهی که من خودم خیلی ازش استفاده کردم و هیچ خرجی هم نداره روش نرم افزاریه. یعنی اگه میکرو اگه ریست میشه بزار بشه ولی برنامه رو طوری بنویس که بعد از ریست شدن بازهم برگده اونجایی که باید باشه...
                      البته بستگی به کاربرد شما داره ولی من این روش رو برای یه جایی که یه موتور DC بزرگ هی میکروی من رو ریست می کرد هم استفاده کرده و جواب هم گرفتم....
                      توضیح بیشتر میدید که چطوری بعد از ریست شدن از جای قبلی برگرده به استفاده. نمونه کدشو میفرمایید یه کوچولو ؟

دیدگاه

راستی وحید جان من این کتاب رو قبلا توی بندرعباس دیدم، از طرف CityCentre به سمت مجتمع زیتون، به چهار راه که رسیدی سمت راست، همینطور برو به دوتا کتابفروشی میرسی که چندتا مغازه بعدشم هم یک مغازه آبمیوه فروشی و بستنی هست ( اسمبش یادم نیست ببخشید )، پارسال این کتاب رو داشت. یک کتاب فروشی دیگه هم کنار ورزشگاه تختی هست ( اونطرف که درب باشگاه جودو هست ) اون هم پارسال این کتاب رو داشت. اگر گذرت به بندر عباس خورد فکر میکنم هنوز هم بتونی اونجاها این کتابها رو گیر بیاری.
                        ممنون. اتفاقا من دیروز بندر بودم ولی این آدرس رو نداشتم. و معمولا کم گذرم اونجاها می افته. اسم کتابفروشی اگه می دونستی خوب بود. شاید تو ایام تعطیلات نوروز رفتیم.
                        البته اگه ممکنه یکم بیشتر در مورد کتابش توضیح بدید. چون من کتاب آموزش میکروکنترلر های AVR به زبان C نوشته آقای بادامی نجات و یکی دیگه هم به زبون سی و سی دی آموزشی bascom. برا همین باید بدونم اگه تفاوت زیادی داره حتما ارزش خریدش هست. اتفاقا بندر نمایشگاه کتاب هم برپا بود ولی وقت کم داشتم و نتونستم سر بزنم.
                        خلاصه کم پیش می آد بریم بندر ، نمی شه که چند ماه صبر کرد واسه یه کتاب. خلاصه ممنون از همه.
                        از الان بیاییم و هر مطلبی رو با منبع بنویسیم تا هم اونایی که دسترسی ندارند، از این مقالات محروم نشن و هم اون ناشر حقش ضایع نشه.
                        از شما khoshtip118 هم تشکر می کنم که خیلی خلاصه و جالب توضیح دادید.
                        - مدارتون رو توی یه جعبه فلزی بزارید و اون رو به ارت وصل کنید که نه به بیرون نویز بفرسته و نه از بیرون نویز بیاد

6- مراقب نشتی های توی پی سی بی یا سیم کشی های به بیرونتون باشین
                        خروجی سیم ها که باید از جعبه بیرون میان، باعث ورود نویز نمیآ‌شن؟
                        و منظور شما از نشتی های توی PCB چیست؟

دیدگاه

خروجی سیم ها که باید از جعبه بیرون میان، باعث ورود نویز نمیآ‌شن؟
                          و منظور شما از نشتی های توی PCB چیست؟
                          ببینید تو خروجی های مدار بعضی وقتا سیم ها خوردگی پیدا میکنن و ممکنه اتصالات نا خاسته ای رخ بده چون معمولا تو سیم کشی های صنعتی مثل خونه مرتب نیست ممکنه سیم خوردگی پیدا کنه

و اما نشتی های توی مدار وقتی اتصالات خیلی نزدیک باشن و از روغن استفاده کرده باشین یا زیادی لحیم کاری کرده باشیم ممکنه جرقه های ریزی بزنه که قابل دیدن نیستن ولی تصال کوتاه های لحظه ای ایجاد میشه
                          اگه کامل نگفتم شرمنده

دیدگاه

نوشته اصلی توسط علیفری

توضیح بیشتر میدید که چطوری بعد از ریست شدن از جای قبلی برگرده به استفاده. نمونه کدشو میفرمایید یه کوچولو ؟
                            دوست عزیز خیلی منطقی نیست که ما بیایم کاری کنیم که هروقت مدار ریست شد از همون خط شروع بشه
                            ما میتونیم به جاش از ریست شدن مدار جلوگیری کنیم چون اگه بخوایم دقیقا بعد از ریست از همونجا ادامه کار داشته باشیم و از همون خط باید بیایم بعد از هر خط رجیستر وضعیت و آدرس و سایر رجیسترهای مورد نیاز رو تویه حافظه ذخیره کنیم
                            ما میتونیم مثلا کاری کنیم که اگه برق رفت دستگاه متوجه بشه و اون موقع رجیستر هارو ذخیره کنه نه اینکه مرتب دستگاه این کارو انجام بده
                            مثلا بیایم از ورودی منبع تغذیه یه سیم بکشیم و به یکی از پایه ها بدیم با این کار میفهمیم برق داریم یا نه البته باطری بک پ هم فراموش نشه

حالا اگه دوستان راه دیگه ای دارن بگن ما هم انجام بدیم

دیدگاه

سلام .............

اینی که بگیم هنگامی که برق میره؛ رجیسترهار ذخیره کنیم شاید زیاد ساده نباشه .. اما اگه بتونیم Program Counter رو نجات بدیم و نذاریم که ریست بشه شاید بشه یک کاری کرد .. الان از WatchDog هم که استفاده کنیم ریست نرم افزاری رو برای میکرو در نظر میگیره به این معنا که PC رو میبره به خط اول خودش (وضعیت نخست در اجرا..) .. به این نکته هم باید توجه کرد .. موفق باشید ..
                              دوستان! مدتی کمتر به سایت میام ..

دیدگاه

لطفا صبر کنید...
                              X