اطلاعیه

Collapse
No announcement yet.

LCD

Collapse
X

• فیلتر
  • زمان
  • Show
Clear All
new posts

LCD

سلام
    می خواستم بدونم میشه 7 تا lcd رو با هم موازی کرد و به یه میکرو وصل کرد؟؟
    اگه پاسخ مثبته آیا تو بازار lcd کوچکتر از 2*16 وجود داره دقیقاً جایگزین اون بشه یا نه؟
    چون من فقط 8 کاراکتر از یه سطر lcd به دردم میخوره و و از لحاظ سایز محدودیت جا دارم.
    واسه همین کوچکتر میخوام. مثلاً 8*1
    خنده بر لب میزنم تا کس نداند راز من ورنه این دنیا که ما دیدیم خندیدن نداشت

با عرض پوزش از دوستان عزیزم به علت پاره ای از مشکلات کمتر در خدمتتون هستم. التماس دعا

پاسخ : LCD

اگه هر 7 تا از یک نوع باشند و خروجی میکروتونو بافر کنید بله .

مثلا از یک HC244 یا برای ساده تر شدن PCB تون از یک HC245 استفاده کنید .

من دقیقا نمیدونم جریان مورد نیاز 7 تا LCD چقدره ولی در بدترین حالت مجبورید از 2 یا 3 عددHC245 استفاده کنید.

موفق باشید

دیدگاه

من یه بار امتحان کردم اگه بدون back light کار کنه حدود 45 میلی آمپر میکشه ( با بک لایتم فک کنم حدود 70 تا بشه )
      مهم نیست که چه اندیشه ای در سر و چه ترسی در دل دارید؛ مهم آن است که بیکار ننشینید و دست به کاری بزنید و وارد میدان عمل بشوید.

نمی توانید به کودکی بیاموزید که از خود مواظبت کند، مگر آنکه او را آزاد بگذارید تا برای مواظبت از خود بکوشد؛ ممکن است اشتباه کند، ولی دانایی او از میان همین اشتباهات سرچشمه می گیرد.

دیدگاه

سلام
        ممنون از جوابتون . راستش من میخوام یه ساعت درست کنم که زمان رو روی 7 display نمایش بده اگه 7 سگمنت باشه چه بهتر چون کوچیکتر میشه و اگرنه باید از lcd استفاده کنم. به این شکل که 7 صفحه نمایش داریم که یکیشون اصلیه و بقیه باید زمانی رو که اون نشون میده رو نمایش بدند. با این تفاوت که هر کدوم به یک کلید وصل باشند و زمانی که کلید مربوط به هر کدوم فشرده شد اون نمایشگر زمان روش فیکس بشه . در واقع یه جور کورنومتر که ساعت رو ثبت میکنه.
        از اونجایی که برنامه نویسی بلد نیستم خواستم 7 تا lcd رو موازی کنم و بدم به یه ساعت 89c51 و کلید ها رو به rw های lcd ها وصل کنم که با زدن کلید rw قطع و عمل رایت روی lcd انجام نشه. حالا اگه دوستان راه حلی دارند ممنون میشم.
        من این برنامه رو روی 89c51 میخوام چون پروگرمرش رو دارم و کمی هم بلدم . اما تو قسمت مربوطه پست زدم کسی کمک نکرد. ممنون میشم راهنمایی کنید. گه راهکار فقط همین ای سی هست که فرمودید پایه 1 و 19 رو به کجا وصل کنم؟؟ :redface:

با عرض پوزش از دوستان عزیزم به علت پاره ای از مشکلات کمتر در خدمتتون هستم. التماس دعا

دیدگاه

سلام
          دوست عزیز LCD 2*16 دارای 16 پایه است:
          1-GND
          2-VCC
          3-VO
          4-RS
          5-R/W
          6-E
          7 -DB0
          .
          .
          .
          14-DB7
          15-A(آند)
          16-K (کاتد)
          شما باید دیتاهای نمایشگر یعنی پایه 7 تا 14 را به هم وصل کنید و پایه های کنترلی را هم به وصل کنید به جز پایه های E .
          پایه های E تک تک به میکرو متصل می شود جهت فرمان دادن به LCD ها
          البته باید به این نکته هم توجه کنید که میکرو 89C51 حداکثر 10 میلی آمپر جریان می دهد

دیدگاه

وقتی قراره هر 7 تا هم زمان عمل کنند چرا نمیشه پایه های E رو به هم وصل کرد؟
            چه مشکلی پیش میاد؟؟
            آیا ای سی وجود داره که بتونه abcd رو از روی میکرو بخونه و در صورت لزوم اونو روی سون سگمنت به صورت ثابت نشون بده؟
            یه چیزی مثل 4774 ولی با این تفاوت که بعد از قطع شدن یا تغییر abcd خروجیش تغییر نکنه.
            :rolleyes:

دیدگاه

نوشته اصلی توسط segmex
              من یه بار امتحان کردم اگه بدون back light کار کنه حدود 45 میلی آمپر میکشه ( با بک لایتم فک کنم حدود 70 تا بشه )
              ممنون ولی قرار نیست VCC مربوط به LCD ها را بافر کنیم . منظور مجموع جریانهای پایه های کنترلی LCD بود

دیدگاه

کسی نظری نداره؟؟
                چرا نمیشه پایه های E رو با توجه به شرایط بالا به هم وصل کرد و یا ای سی با اون مشخصات که گفتم وجود داره؟؟
                من رشته ام الکترونیک نیست اگه میشه کمک کنید. :cry:

دیدگاه

اگه قراره هر 7 تا lcd بطور همزمان یک اطلاعات را نشون بدند ، خوب پایه های E را هم به هم وصل کنید .

دیدگاه

یعنی شدنیه ؟؟
                    اون ای سی چی ؟
                    چیزی تو این مایه ها نیست؟ چون اگه با 7سگمنت بشه بهتره.

دیدگاه

میتونید از آیسی های لچ هم استفاده کنید .

دقیقا بفرمایید چی لازم دارید (آ‌مفصل لطفا) من مطالب شما را خوندم ولی منظورتون را نفهمیدم .

راستی فاصله lcd ها از مبدا چقدره ؟

دیدگاه

ضمن تشکر
                        اگه میشه بگید چطوری میتونم از ای سی لچ استفاده کنم.
                        فاصله حد اکثر 20 سانت.
                        ببنید مدار یه ساعته با میکرو 89c51 که ممکنه با lcd باشه یا سون سگمنت .که به علت محدودیت جا روی پنل یا باید 7 سگمنت باشه یا یه lcd که بتونه همه این کارها رو بکنه مثلاً یه جورایی حافظه داشته باشه مثل کالرآیدی.
                        من میخوام مثل کالر ایدی که به شما میگه چه کسی در چه ساعتی به شما زنگ زده این دستگاه به من بگه چه ساعتی کلیدهای شماره 1 تا 6 زده شدند. در اصل من فقط ساعت و دقیقه رو میخوام و ثانیه مهم نیست (باشه بهتره) اما فرق این ساعت اینه که باید این ساعت رو همزمان به جای یک display رو هفت display نشون بده. تقریباً شبیه تاکسیمتر (البته قدیمی هاش که با سون سگمنت بود نه این lcd ها) منتها تاکسیمتر یه ساعت داره و 5 تا شمارنده اما من به جای اون شمارنده ها باید خود ساعت رو نمایش بدم و هر نمایشگر هم یه کلید داشته باشه وقتی کلید زده میشه اون نمایشگر زمان زدن کلید رو ثابت نشون بده.
                        مثلا ساعت 7:30 هر هفت صفحه ما 7:30 رو نشون میدند . ساعت 7:38 کلید شماره 1 رو میزنیم نمایشگر اول 7:38 رو نشون میده و دیگه تغییر نمیکنه ولی بقیه به کارشون ادامه میدن. مثلا بعد از 2 ساعت بقیه 9:38 رو نشون میدند ولی اونی که کلیدش زده شده هنوز 7:38 رو نشون میده و در نهایت کلیدی که اینها رو ریست کنه. این هم بگم که از این 7 تا صفحه نمایش یکیش اصلیه و فقط زمان رو نشون میده و6 تای دیگه با کلیدهایی که گفتم کار میکنند.
                        دقت زمان بسیار بسیار مهمه و ترجیهاً اگه با یه lcd سر ته کار هم بیاد خیلی خیلی عالی میشه چون هم جا کم میخواد هم شیکتر میشه.
                        باز هم از شما ممنونم.

دیدگاه

پس فرض میکنیم شما دوعدد LCD 4*16 دارید ولی چون هر کدام مجزا فرمان می گیرند پس کافیه پایه E آنها از هم جدا باشه و بقیه پایه ها مشترک بشه .

حالا 8 عدد کلید می خواهید . یکی برای ریست کلی و 7 تای دیگه برای 7 عدد زمان که باید مستقیم به میکرو وصل شوند.

چون lcd ها 16*4 هستند پس هر کدام می تونند 4 عدد تایم مختلف را نشان بدند.

پایه های E باید هرکدام به میکرو وصل شوند و میکرو با دانستن اینکه کدام کلید فشرده می شود ، تایم مربوطه را در جای خودش ثابت کند .

حتی می تونید همه را در یک LCD با ابعاد 16*4 یا 20*4 بگنجونید

دیدگاه

سلام
                            درسته اگه همش تو یک lcd بشه که عالیه و میدونم که میشه البته 8 تا کلید لازم نیست 7 تا لازمه. یکی واسه ریست کلی و 6 تا واسه نگهداشتن تایم چون یکی از lcd ها کارش فقط نمایش ساعته و نیاز به ثابت شدن نداره .در واقع وقتی کلید ریست کلی زده میشه باید هر 6 تا نمایشگر زمان ثابت شده رو پاک کنند و عددی که ساعت اصلی نشون میده رو نمایش بدند و یا کلاً صفر بشند.
                            اما مشکل اصلیه من اینه که بلد نیست یه همچین برنامه ای بنویسم. من قصد داشتم یکی از پروژه های ساعت داخل سایت رو استفاده کنم یععنی فقط یه pcb و یه پروگرمر لازم باشه . اما اگه کسی میتونست برنامه ای بنویسه که روی یه lcd اجرا میشد فو العاده بود. چون من بلد نیستم :sad:

دیدگاه

:sad:

دیدگاه

لطفا صبر کنید...
                              X