اطلاعیه

Collapse
No announcement yet.

یه سوال در مورد ترایاک و ترانزیستور

Collapse
X

• فیلتر
  • زمان
  • Show
Clear All
new posts

یه سوال در مورد ترایاک و ترانزیستور

با سلام به همه دوستان
    من روی یه پروژه کار می کردم که با خروجی 5 ولتی که از یکی از پورتهای خروجی میکرو می گرفتم بوسیله ترانزیستور و دیود یک رله رو راه اندازی می کردم که ولتاژ 12 AC رو با کمتر از 500 میلی آمپر واسم سوییچ می کرد . چند وقت پیش اسم قطعه ای به نام تریاک رو شنیدم و یه کم در موردش تحقیق کردم و دیتا شیتش رو مطالعه کردم و ... اما چیز کامل و خوبی دستگیرم نشد . خواستم از شما دوستانی که این کارو کردید و جواب گرفتید و بابتش مطمئنید راهنمایی بگیرم (چون کارم حساسه می خوام حتما جواب بده) که آیا می تونم به جای رله از تریاک استفاده کنم یا نه ؟ بهتر از رله هستش دیگه؟چون هم کم حجم تر هم ارزونتر و هم مطمئن تر و با عمر بیشتره و سرو صدا هم نداره . درسته ؟
    اگر میشه از اون به جای رله استفاده کرد چطورآ‌باید به پورت خروجی میکرو و مصرف کننده 12 ولت AC با حداکثر 500 میلی آمپر متصلش کنم ؟ لطفا با یه شکل اتصالات رو بهم نشون بدید .خودم یه نمونه مثل شکل زیر پیدا کردم (البته یه کم دستکاریش کردم) آیا همین درسته ؟

ضمنا کدوم شمارشو بگیرم که واسه کار من ایده آل باشه و توی بازار هم گیر بیاد ؟ (BT137؟)
    سوال آخر اینکه با توجه به اینکه ولتاژ و آمپراژی که قراره سوئیچ بشه پایینه میشه اصلا از یک ترانزیستور استفاده کرد ؟ اگه بله چه شماره ای و آیا می تونم اونو مستقیما به پایه پورتم وصلش کنم ؟
    پیشاپیش ممنون از پاسخهاتون

پاسخ : یه سوال در مورد ترایاک و ترانزیستور

سلام دوست عزیز یه نگاه به این بندازین شاید به دردتون بخوره
    مقاله جالبی
    http://www.4shared.com/file/92281043/e14b9166/Power_Controler.html

اون عکسی که گذاشته بودین من نتونستم ببینم این دوتارو ملاحظه بفرماییداگه تکراری شرمنده :redface:

]
    [/img]

]
    [/img]
    ذکات علم یاد دادنه ....

دیدگاه

نوشته اصلی توسط majid.4206
      سلام دوست عزیز یه نگاه به این بندازین شاید به دردتون بخوره
      مقاله جالبی
      [url=http://www.4shared.com/file/92281043/e14b9166/Power_Controler.html]http://www.4shared.com/file/92281043/e14b9166/Power_Controler.html
      .
      .
      .
      سلام دوست من
      ممنون از پاسخت اما من این مدارا رو دیده بودم و واسه کار من مناسب نیستند چون هم حجمش زیاد میشه و هم هزینش میره بالا و اینطور همون رله رو ترجیح می دم . ضمنا من 12 ولت با آمپر خیلی پایین نیاز دارم سوییچ بشه و فکر نمی کنم این همه مدار نیاز داشته باشه . من عکسو توی خود فروم گذاشتم. البته خودم قبلی رو می تونم ببینم ، نمی دونم شما چرا نمی تونید ؟!!!!!

دیدگاه

اگه حجم و ایزولاسیون براتون مهمه میتونید از اپتو ترایاک استفاده کنید .
        مهم نیست که چه اندیشه ای در سر و چه ترسی در دل دارید؛ مهم آن است که بیکار ننشینید و دست به کاری بزنید و وارد میدان عمل بشوید.

نمی توانید به کودکی بیاموزید که از خود مواظبت کند، مگر آنکه او را آزاد بگذارید تا برای مواظبت از خود بکوشد؛ ممکن است اشتباه کند، ولی دانایی او از میان همین اشتباهات سرچشمه می گیرد.

دیدگاه

نوشته اصلی توسط segmex
          اگه حجم و ایزولاسیون براتون مهمه میتونید از اپتو ترایاک استفاده کنید .
          دوست عزیز من که چیزی متوجه نشدم . من خیلی توی الکترونیک وارد نیستم واسه همین گفتم که یه شماتیک خیلی ساده مثل نمونه های بالایی واسم بگذارید . ضمنا واسه کار من فکر نکنم ایزولاسیون زیاد مهم باشه . نظر شما چیه ؟

دیدگاه

سلام
            اپتوتریاک یک آی سی است که داخل آن یک تریاک وجود دارد که پایه گیت تریاک با یک دیود نوری تحریک می شود و برای ایزوله کردن مدار از قسمت تغذیه 220 ولت بکار می رود.

به عکس زیر توجه کنید موضوع را درک خواهید کرد:
            http://www.eca.ir/forum2/index.php?action=dlattach;topic=20716.0;attach=232 9;image

دیدگاه

منظورم این بود دوست عزیز

مهم نیست که چه اندیشه ای در سر و چه ترسی در دل دارید؛ مهم آن است که بیکار ننشینید و دست به کاری بزنید و وارد میدان عمل بشوید.

نمی توانید به کودکی بیاموزید که از خود مواظبت کند، مگر آنکه او را آزاد بگذارید تا برای مواظبت از خود بکوشد؛ ممکن است اشتباه کند، ولی دانایی او از میان همین اشتباهات سرچشمه می گیرد.

دیدگاه

این تاپیک رو ببین : http://www.eca.ir/forum2/index.php?topic=25712.0

در یک مقاله از کتاب 10 پروژه با AVR همه چیز رو آوردم
                خدا گفت : به جهنم ببریدش، او برگشت و با تعجب به خدا نگاه کرد. خدا گفت : به بهشت ببریدش. فرشتگان پرسیدند: چرا؟! خدا گفت : او هنوز به من امیدوار است...

دیدگاه

دوستای عزیز من به خدا همه اینها رو هم دیدم هم سرچ کردم و هم دانلود کردم و خوندم . مثل اینکه اصلا صورت مسئله پاک شد . من اون طرف مدارم 220 ولت ندارم به خدا . فقط 12 ولته . اولین ارسالم رو لطفا یه بار دیگه بخونید . ضمنا عکسی که من گذاشتم از توی یکی از تاپیکها آورده بودم (که متاسفانه الان هر چی می گردم پیداش نمی کنم) که روش بحث شده بود و در نهایت جوابی داده نشده بود که اصلا آیا این مدار کار می کنه یا نه یا اگر کار می کنه خوب کار می کنه یا نه . من نمی خوام از اپتو تریاک استفاده کنم . لطفا فقط به من بگید کسی عکسی که گذاشتمو تست کرده ؟ جواب داده ؟

دیدگاه

سلام..........
                    ببینید شکل اولی شما درست است
                    اما اشگال اینه که پایه گیت شما از مدارتون ایزوله نیست که ابته چون می گید اونطرف 12 ولته نباید خیلی مشکیلی باشه اما اگر دیدی نویز می ندازه از MOC3021 استفاده کنی
                    اگر می خوای می تونی از یه ترانزیستور D882استفاده کنی
                    اونم خیلی ساده است
                    پایه میکروتو با یه مقاومت 4.7 کیلویی وصل کن به بیس ترانزیستور بار را هم بذار بین کلکتور و تغذیه 12 خیلی راحت جواب می ده
                    امیترت را هم زمین کن
                    مطمین باش جواب می ده مشکل داشتی بگو حلش می کنیم

دیدگاه

اگه از MOC3041 استفاده کنی ZERO CROSSING هم داره

دیدگاه

پس من فعلا d882 رو تست می کنم ببینم چی میشه بعد اگز نشد میرم سراغ تریاک (معتاد میشم !!! :icon_razz با همون متود خودم . امیدوارم نترکه

دیدگاه

http://www.eca.ir/forum2/index.php?topic=23957.msg120324

http://www.eca.ir/forum2/index.php?topic=26105.msg124311;topicseen

سوالی داشتید بفرمایید

دیدگاه

لطفا صبر کنید...
                          X