سلام
ماکزیمم ولتاژ ADC برابر با AVCC است و در حالت تفاضلی برابر با AVCC-0.2
برای 8 بیتی کردن دقت اگه اشتباه نکنم باید اول بیت ADLAR در رجیستر ADMUX را یک کنی،بعد مقدار ADCHآ را بخوانی
در دیر مغان آمد یارم قدحی در دست
مست از می می خواران از نرگس مستش مست
منظورم ماکزیمم Avcc بود میشه بیشتر از 5v حتی 10v هم به AREF وصل کرد؟
در ضمن adlar تا جاییکه من می دونم برای تنظیم دقت نیست برای راست و چپ نویس کردن adcl,adch است
ممنون
سلام
نه دوست عزیز در حد 10 ولت نمی تونی بدی حداکثر 5.5 ولت :idea:
درسته دوست عزیز اگه اشتباه نکنم وقتی adlar را یک می کنی نتیجه رو از چپ مرتب میکنه و وقتی ADCH رو می خونی در واقع دقت 8 بیت داری.
البته یک راه دیگه هم هست شاید جواب بده،می تونی با دقت 8 بیت بخونی نتیجه رو بر 4 تقسیم کنی یعنی 2 تا به راست شیفت بدی،به نظرت میشه؟
ولی فکر می کنم راه اول سریعتر هست.
در دیر مغان آمد یارم قدحی در دست
مست از می می خواران از نرگس مستش مست
آقایان محترم من از adc میکرو atm32l استفاده کردمو و براش مشخص کردم که عددی که adc می بینرو رو ال سی دی نمایش بده ولی نمی دونم چرا همش عدد 1023 نشون می ده هر کی می تونه به من کمک کنه ممنون می شم (:
سلام دوستان عزیز
ببخشید من adc رو فعال کرده ام و عدد اسکن شده رو روی ال سی دی نشان میده و 7 بار در ثانیه نمونه برداری و جمع و میانگین گرفته میشه ولی با این حال حدود سی چهل واحد (از 1023واحد) از مقدار اصلی مداوم کم و زیاد میشه...
بخشید چیکار کنم که این نوسانات به حداقل ترین نوسان و نویز کاهش بدم ؟؟
1- فرکانس کار A/D باید طبق دیتا شیت بین 50KHZ تا 200KHZ باشه و پیشنهاد من اینه که حدود 125KHZ قرار بدی
2- میتونی از یه خازن 100n در ورودی کانال A/D استفاده کنی (اگر که روی سیگنال اصلی اثری نداشته باشه مثلا وقتیکه فرکانس سیگنال اصلی زیاد باشه که در مورد شما با توجه به نرخ نمونه برداری تون بعیده)
3- ترجیحا تغذیه ADC رو با فیلتر LC که تو دیتا شیت هست به مبدل بده
راهی که دوستمون گفت درسته.ADLAR=1 وفقط ADCH رو بخون..........
در مورد ولتاژ رفرنس شما 3 حالت دارید 1-اینکه به صورت خارجی تنظیم بشه ...
2- AVCC
3 - 2.56 داخلی ADC
شما هر ولتاژ ی برای رفرنس انتخاب کنید ولتاژ ورودی ADC تون هم نباید ازون مقدار تجاوز کنه* ..................................
مثلا اگر ولتاژ رفرنس شما 2.56 ولت حداکثر ولتاژ ورودی کانال ADC باید 2.56 ولت باشه اگه از این حد بیشتر بشه در ولتاژهای بیشتر از5.5 اسیب میبینه.(وخروجی هگز میشه 3ff در زمانی که حالتی که تو بالا* گفتم اتفاق بیافته).............در جواب دوست دیگر شما برنامه راتو کجا تست کردید تو پروتوس یا عملا..............................
....................HELP ME GOD ...........................
راهی که دوستمون گفت درسته.ADLAR=1 وفقط ADCH رو بخون..........
در مورد ولتاژ رفرنس شما 3 حالت دارید 1-اینکه به صورت خارجی تنظیم بشه ...
2- AVCC
3 - 2.56 داخلی ADC
شما هر ولتاژ ی برای رفرنس انتخاب کنید ولتاژ ورودی ADC تون هم نباید ازون مقدار تجاوز کنه* ..................................
مثلا اگر ولتاژ رفرنس شما 2.56 ولت حداکثر ولتاژ ورودی کانال ADC باید 2.56 ولت باشه اگه از این حد بیشتر بشه در ولتاژهای بیشتر از5.5 اسیب میبینه.(وخروجی هگز میشه 3ff در زمانی که حالتی که تو بالا* گفتم اتفاق بیافته).............در جواب دوست دیگر شما برنامه راتو کجا تست کردید تو پروتوس یا عملا..............................
در عمل اونجوری بود که با بستن خازن و سلف مشکل حل شد
یه سوال دیگه:
با سنسور lm35 چه جوری میشه دما رو دقیق اندازه گیری کرد؟
یعنی ولتاژ مرجع رو چقدر انتخاب کنم و ADC باید چند بیتی باشه؟؟
خیلی راحت....اگر بخواید دقیق وبی دردسر باشه از مرجع داخلی خود ایسی یعنی 2.56 ولت استفاده کن...........
خروجی LM35 به ازای هر درجه سانتیگراد 10 میلی ولت است اما چون ADC 10بیتی هست میشه اندازه گامت 2.56/1024 =2.5 میلی ولت که در این صورت 10 میلی تقسیم بر 2.5 میلی میشه چهار برابر .........اما این یه راهکار داره واونم همونی که قبلا گفتم اگر شما ADLAR=1 بشه وفقط ADCH رو بخونی این عمل باعث میشه که خروجی 8 بیتی باشه یعنی 1024/4 میشه...پس دقیقا گام شما میشه 2.56/256 که میشه 10 میلی ولت که با خروجی LM 35 برابره...................وحتما هم برای ADC باید اون سلف وخازن به صورت خارجی به AVCC وصل شه............................
....................HELP ME GOD ...........................
دیدگاه