اطلاعیه

Collapse
No announcement yet.

نظرسنجی بزرگ: کدام زبان برنامه نویسی؟

Collapse
X

• فیلتر
  • زمان
  • Show
Clear All
new posts

نظرسنجی بزرگ: کدام زبان برنامه نویسی؟

سلام به همه دوستان. ســـــــــــال نــــــــــو مــــــبــــــــارک.

عرض شود که بهتره حالا که هر کدوممون این همه در یک یا چندین زبون برنامه نویسی خاصی غرق شدیم، بیایم با یه نظرسنجی به مقایسه بپردازیم.
    پس هر کدام از دوستان که رای داد، به این پست پاسخ داده و انتخاب خود و دلیل برگزیدن اونو بیان کنه.

از همگی متشکرم و آرزوی سالی پربرکت همراه با موفقیت های روزافزون در همه جای زندگی برای همه شما و خانواده گرانقدرتون رو دارم. :job:
    418
    C
    0%
    201
    Basic
    0%
    89
    Assembly
    0%
    69
    زبان های دیگر
    0%
    59

پاسخ : نظرسنجی بزرگ: کدام زبان برنامه نویسی؟

به نظر من نمیشه یک زبان خاص رو برگزید
    چون هر زبان قابلیت های خودش رو داره
    من بیسیک رو دوست دارم چون راحته
    من سی رو دوست دارم چون به سخت افزار نزدیک میشه بدون اینکه ادم رو گریه بندازه
    من اسمبلی رو دوست ندارم ( ولی باید در حد کارم یاد بگیرم )

در کل فکر میکنم برای کار های حرفه ای و مخصوصا ارم بهتره از سی استفاده بشه
    البته چون ارم کامپایلر بیسیک درست درمون نداره اینو میگم
    چون ارم خیلی فضاهای بیشتر و قدرت بیشتری داره و کمتر سنگینی بیسیک احساس میشه ولی خب نیست دیگه

در کل بیسیک برای آماتور تا حرفه ای
    سی برای نرمال تا کمی از حرفه ای بالاتر
    اسمبلی برای خدای میکرو ( حوصله هم در همین حد)

( با همه این حرفا و بی طرف بودن همون بیسیک خودمون یه چیز دیگست :biggrin

دیدگاه

سلام
      اول از همه سال نو مبارک
      منم با آقای مسیح نظری موافقم .. از نوع زبانهائی هم که انتخاب کردین به نظر میاد بیشتر ناظر بر مسئله میکروها هست
      هر زبانی قابلیت خاص خودشو داره و نمیشه یه زبان خاص رو انتخاب کرد روش ایده آل اینه که همشونو بدونیم یا حداقل با قابلیتهاشون آشنا باشیم و بعد متناسب با پروژه نوع زبان رو انتخاب کنیم
      توی خیلی از پروژها بزرگ یا حرفه ای از همه این زبانهائی که گفتین استفاده میشه یعنی یه جور رویکرد ترکیبی...کلا زبان اسمبلی و بعد سی و بعد بیسیک رو میشه به لحاظ قدرت رده بندی کرد ولی در بعضی موارد هست که سادگی و قابلیتهای بیسیک بیشتر از اون یکی ها بدرد میخوره...
      میشه گفت اگر میخواین تو یاین زمینه کار کنین سعی کنین زبان سی و بیسیک رو بلد باشین (حالا اغلب هر کسی روی یکیشون بیشتر تمرکز میکنه)آ‌ زبان اسمبلی هم واسه کارهای حرفه ای تر و بعضی موارد خاص.
      من خودم اونقدری که با سی کار کردم با بیسیک کنار نیومدم ولی هر دو رو تا اندازه ای باید دونست

دیدگاه

من به c رای دادم :mrgreen:
        حالا میگین چرا؟ توضیح میدم:
        چون راحت هست و کتابهای زیادی درمورد اون تو بازار هست.
        **همیشه به این فکر کن که خداوند با توست**

دیدگاه

من هم با آقای اقبالی موافقم . فقط زبان c
          اگه این قدر خوب نبود مایکروسافت اون رو پس نمی زد و می گفت با خود این زبون هکمون می کنند .

دیدگاه

نوشته اصلی توسط حسین اقبالی
            من به c رای دادم :mrgreen:
            حالا میگین چرا؟ توضیح میدم:
            چون راحت هست و کتابهای زیادی درمورد اون تو بازار هست.
            سلام
            از لحاظ راحتی بیسیک راحت تر است ولی چون C زبان سطح بالا است و در اینترنت مثال و برنامه زیاد است اکثرا دنبال زبان C می روند.
            برای میکرو کار کردن با سخت تر از بیسیک است چون شما با C باید خودتان کتابخانه را بنویسید ولی در بیسیک کتابخانه ها تعریف شده است ولی برای یادگیری کامل به نظر من C کامل تر از بیسیک است.
            موفق باشید

دیدگاه

درود و تبریک سال نو به تمامی دوستان عزیز
              با دانستن C یا بیسیک تنها میتونید بیشتر پروا¾ژه ها رو انجام بدید اما بدون دانستن اسمبلی نمیتونید پروژه رو به بهترین شکل ممکن انجام بدید و شاید در خیلی موارد کارتون گیر کنه، برای کارهایی که ما انجام میدیم فکر میکنم با وجود میکروکنترلرهایی که از حافظه و سرعت نسبتا خوبی برخوردار هستند بهترین کار ترکیب زبان C و اسمبلی هست.
              از آنجا که گاهی فرصت بازخوانی پست نیست، بابت غلط های املایی و نگارشی احتمالی معذرت میخوام.
              هیچیک از پاسخ هایی که میدم را کاملا تایید نمیکنم و ممکن هست اشتباه کرده باشم، اگر من به نوشته ام مطمئن هستم شما مشکوک باشید.
              اگر در حل مشکل من کمک کردید و دکمه تشکر رو نزدم حتما فراموش کردم کوچکترین کمک شما برایم ارزشمند است!
              اگر به هر طریقی از من ناراحت شدید حتما با یک پیام خصوصی تذکر بدهید تا مشکل رو حل کنیم و رابطه ی صمیمانه، پایدار بماند.
              شاد و موفق باشید

دیدگاه

سلام
                برای میکرو هیچ فرقی نمی کنه که با سی بنویسی یا با بیسیک چون همشون تبدیل میشه اول به اسمبلی بعد به هگز
                از نظر سرعت هم با هم هیچ فرقی نمی کنند و سزعت کار به نحوه برنامه نویسی برمیگرده به طور مثال شما میتوانید یک کار رو که قرار 100 بار اجرا بشه رو در حلقه قرار دهید یا 100 بار پشت هم بنویسید اولی حجم کمتر و سرعت کمتر داره دومی حجم بیشتر و سرعت بیشتر
                به این توجه کنید که دستوراتی مانند ست کردن یا مقدار دهی متغییر ها یا شرتها چه در سی و چه در بیسیک فرقی در تبدیل به اسمبلی ندارند و هر دو به یک سری دستور تبدیل میشوند
                ما زنده به آنیم که آرام نگیریم موجیم که آسودگی ما عدم ماست

وقتی یک ملت برای فرهنگ و نژاد و ملیت خویش ارزشی قائل نشد و حقی را که طبیعت برای نگاهداری نژاد پاکش به او ارزانی داشته بود پایمال ساخت و به بیگانگان روی آورد و تسلیم شد دیگر حق ندارد از شکست و بدبختی سیاسی که خودش باعث آن شده است شکایت کند .ادولف هیتلر

r.babazadeh@yahoo.com

دیدگاه

سلام دوباره به همگی دوستان و ممنون از استقبال خوبتون از این تاپیک. با عنایت به اینکه نظر همه شما دوستان رو محترم میدونم برداشت های خودمو تو این چند سال از زبون برنامه نویسی بیان میکنم.

من خودمو میزارم تو آخرای هنرستان و اوایل دانشجوییم که تازه میخواستم با میکرو و زبان برنامه نویسی اون آشنا شم.

موقع هنرستان که بودیم هر معلمی یه ادعایی داشت!! یکی میگفت C حرفه ای ترینه، اون یکی میگفت نه سخت ترین و حرفه ای ترین Assembly و اصلا به HL و ..کار نداشت، یکی دیگه میگفت این حرفا چیه شما باید به سادگی کار داشته باشی و اثر همگی همون فایل HEX که کامپایل میشه!

خلاصه من در ابهام با همون برنامه های از قبل نوشته شده کار میکردم تا اینکه وارد دانشکده شدم. خوب همه اول با Assembly آشنا میشن و وقتی دو تا دستور می نویسن به خودشون میبالن که آخ جون چه برنامه ای نوشتم. البته واقعا حق دارن (البته در مورد برنامه های پیچیده)، چون در اسمبلی شما واقعا بیت به بیت کار میکنید و میدونید که هر لحظه در تک تک خونه های حافظه و پورت های میکرو چه اتفاقی داره میفته و وضعیت دیجیتالیش صفره یا یک.

این قضیه شاید در مورد برنامه های ساده زیاد مورد اهمیت واقع نشه. اما وقتی یه پروژه بزرگ صنعتی (مثلا در مورد طراحی یه نمونه پایه تابلو کنترل آسانسور) داره انجام میشه وقتی یک مشکل کوچیک پیش بیاد، در بعضی از مواقعی که شما مثلا با C یا Basic برنامه رو نوشته باشی ممکنه کامپایلر برنامه رو تایید کنه و ایرادی پیدا نکنه. خوب پس چی کار باید کرد؟ این جاست که بهتره از اسمبلی استفاده کرد. چون گاهی مواقع پیش میاد که علاوه بر خواص دیجیتالی قطعات و میکرو، عوامل جانبی و محیط بسیار تاثیر گذار میشن و نیازه که تغییر کوچیک دستی تو مثلا کد باینری آدرس ذخیره شده تو رجیستر DPTR داده بشه. (شاید بعضی از دوستان هم اینو تجربه کرده باشن). که این قضیه در مورد مدارهای حساس مخابراتی خیلی پیش میاد.

پس در کل بهتره در کنار هر زبون برنامه نویسی، با اسمبلی هم آشنا بود و تا حدودی به کار برد. (حتی شده به خاطر زحمات اونایی که در گذشته همین زبون Assembly و صدها برنامه رو نشستن با HEX نوشتن.)

خوب میدونم که همه دوستان با اسمبلی هر چند کم آشنا هستن. اما خوب وقتی نو میاد به بازار کهنه میشه دل آزار.

خود من بعد از اسمبلی با Basic آشنا شدم. و وقتی دیدم به جای اینکه بیام مثلا ده بار پایه های پورت D میکرو AVR رو با اسمبلی صفر و یک کنم تا مثلا کلمه HELP ME رو روی LCD نشون بدم، به راحتی توسط Basic و با یه دستور LCD HELP ME میتونم این کار رو بکنم واقعا از اسمبلی زده شده بودم و اصلا نزدیک بود واحد میکرو رو که با اسمبلی بهمون درس میدادن بیفتم! و برعکس اون عاشق بیسیک شدم. اصلا دیوونش شدم. شب و روزم شده بود BascomAVR و دیدن نتیجه تو Proteus.
                  دلیل این هم اینه که Basic در عین پرقدرتی و High Level بودن، زبان فوق العاده ساده و قابل فهمی است. و واقعا برای شروع و علاقه مند کردن کسی به برنامه نویسی میکرو عالی هستش. اما...

یه روز تو دانشکده سر همین موضوع بحث شد که چه برنامه ای بهتر و حرفه ای تره. با دوستام چند مثال رو همونجا پیاده کردیم. دوستم بهم گفت: "فرض کن اصلا رشته تحصیلیت مدیریت مهد کودکه! ولی زبون انگلیسیت خوبه. حالا با این شرایط برنامه ای رو که با Basic نوشتی بخون ببین چی می فهمی". خوب من این کارو کردم و خوبم به حرفش فکر کردم. باید بگم که حق با اونه. البته نه اینکه همه برنامه رو با اون فرض میشه فهمید. اما واقعا ساده هستش و باز به قول یکی دیگه از بچه های دانشکده (Sasan.J تو ECA)، "بیسیک لقمه رو حاضر و آماده درست کرده میگه گشنته یا نه؟!!!" و میگه "من با Basic احساس برنامه نویسی نمیکنم و احساس میکنم دارم بازی میکنم."

البته خودم یکی از طرفدارای بیسیکم و بسکامی ها ناراحت نشن!

حالا بریم سراغ C. برای اینکه خودتون مطلب رو بفهمید این توضیح رو بدم که یه مدت (زمستون) که دنبال کارآموزی برای تابستون 88 میگشتم با پرس و جو فهمیدم که اکثر شرکت های الکترونیکی حرفه ای و حتی غیر حرفه ای یا با Assembly کار میکنن یا با C. و وقتی از بیسیک حرف میزدم میگفتن: "بیسیک بچه بازیه و به درد کارای حرفه ای نمیخوره و ما برای کارامون بیشتر از C استفاده میکنیم". (حالا خودتون هر برداشتی میخواین بکنین).
                  و زبون Assembly هم به خاطر قدمت و جا افتادن اساسی اون تو 20سال اخیر در کشور جزو زبان های جدا نشدنی هر شرکت و دانشگاهی شده.
                  در شرکت های صنعتی هم چون معمولا ارتباط دهی میکرو با سخت افزارها و ماشین های صنعتی (به کمک PLC و میکرو) مد نظره معمولا به دلیل قدرت زبان C در این کار از این زبان برنامه نویسی بیشتر استفاده میشه البته ترکیب زبان های دیگر هم به کار میره و در کل C زبان حرفه ای تری به حساب میاد (شایدم با کلاس تره!)
                  ----
                  با یه جمعبندی صحبت هام رو کوتاه کنم.

مثل همون چیزی که دوستان گفتند بهتره با همه این زبان ها (و حتی زبان های غیر متعارف مثل Ruby برای لینوکسی ها) آشنا بود. چون واقعا جاهایی پیش میاد که شما آموزش اون چیزی رو که دنبالشین مثلا تو زبان C پیدا نمیکنید و مجبور میشید برید بیسیک رو هم فرا بگیرید تا بتونید اون کتاب، پروژه یا مقاله آموزشی رو که در قالب Basic هستش رو یاد بگیرید. (مشکلی که غالبا دانشجوهای مقاطع بالا مثل ارشد و دکترا زیاد با اون روبرو میشن).

اما هر چیزی رو یاد میگیرید اصلا و ابدا از Assembly خسته و زده نشید و همه سختی هاشو قبول کرده و خوب یاد بگیرید و باید بگم که زبان های دیگه چار فرانسه هستن و اسمبلی کارخونه چار فرانسه سازی!!!

بیسیک هم حال میده باهاش آشنا بشید اما با توجه به وضعیت کنونی و شغلی و موجودیت کتب ها و مقالات من بهتر میدونم که بچه ها زبان اصلی و بیس کاریشونو زبان برنامه نویسی C قرار بدند.

(ببخشید یه خورده طولانی شد)

دیدگاه

بهترین گزینه برای برنامه نویسی تحت سیستم عامل ویندوز c هست دلیلش هم اینه که به سخت افزار نزدیکه و تمام DLL ها با این زبان نوشته شده و برنامه های کاربردی قدرت مند هم با این زبان هستند که باعث میشه استفاده از توابع اونها توی c راحت تر باشه.مثلا توی بیسیک یا همون ویژوال بیسیک خودمون چیزی به عنوان پوینتر وجود نداره و ....

برای میکرو هیچ فرقی نداره از چی استفاده بشه فقط لازمه کامپایلر سالم باشه که بسکام و کدویزن مشکل دارن میکرو بیسیک هم تازه زدم تو خطش که اونم بی ایراد نیست و winavr هم یه کوچولو باهاش کار کردم که خیلی خسته کننده هست.ولی احتمالا بهترین کامپایلر باید winavr باشه البته خیلی باهاش ور نرفتم شاید اینهم لنگه همونا باشه. :angry:

میکرو به خاطر اینکه سیستم عامل نداره و مستقیم باید با سخت افزار ارتباط برقرار کنیم خیلی فرقی نمیکنه با چی بنویسیم.

دیدگاه

سلام،

قبلا در این مورد بحث شده:http://www.eca.ir/forum2/index.php?topic=12232.0
                      لطفا قبل از ایجاد موضوع جدید در انجمن جستجو کنید.
                      There is nothing so practical as a good theory. — Kurt Lewin, 1951

دیدگاه

لطفا صبر کنید...
                      X