اطلاعیه

Collapse
No announcement yet.

چگونگی تغیر فیوز بیت

Collapse
X

• فیلتر
  • زمان
  • Show
Clear All
new posts

چگونگی تغیر فیوز بیت

سلام و سال نو مبارک
    چه طور میشه فیوز بیت های atmega16 تغییر داد ؟

پاسخ : چگونگی تغیر فیوز بیت

سلام
    اگر توی برنامه های زیر بخوای می تونم کمکت کنم:
    codevision AVR
    progisp
    موفق باشید
    خردمند به کار خویش تکیه میکند و نادان به آرزوی خویش . « حضرت علی (ع) »
    اگر همیشه همان کاری را که انجام داده اید تکرار کنید ، چیزی بیش از آنچه تا کنون به دست آورده اید، به دست نخواهید آورد
    مارک تواین می گوید: بهتر است دهان خود را ببندید و ابله به نظر برسید تا اینکه آن را باز کنید و همه تردیدها را از میان ببرید !!!

دیدگاه

سلام

http://www.eca.ir/forum2/index.php?topic=20473.0

دیدگاه

سلام
        راستش منم یه مشکل با این فیوز بیتها دارم . گفتم تو همین پست مطرح کنم دوستان اگه لطف کنند کمک کنند ممنون می شم.
        می خواستم برنامه ساعتو با کریستال 32.768KHz برای میکرو(atmega8 ) بنویسم که با 7segment روشن بشن فیوز بیتهاشم تنظیم کردم دفعه اول پروگرام شد ولی دیگه پروگرام نشد
        که نشد :angry:

هم با کریستال خودش(32.768 ) پروگرام کردم هم جدا هیچ کدوم جواب نداد
        راستش تو code vizard فرکانسه میکرو 16MHz براش تعریف کردم به نظر شما اشکال از اینجاست؟
        یا پایه MOSI رو خروجی تعریف کردم ؟
        ذکات علم یاد دادنه ....

دیدگاه

نوشته اصلی توسط majid.4206
          سلام
          راستش منم یه مشکل با این فیوز بیتها دارم . گفتم تو همین پست مطرح کنم دوستان اگه لطف کنند کمک کنند ممنون می شم.
          می خواستم برنامه ساعتو با کریستال 32.768KHz برای میکرو(atmega8 ) بنویسم که با 7segment روشن بشن فیوز بیتهاشم تنظیم کردم دفعه اول پروگرام شد ولی دیگه پروگرام نشد
          که نشد :angry:

هم با کریستال خودش(32.768 ) پروگرام کردم هم جدا هیچ کدوم جواب نداد
          راستش تو code vizard فرکانسه میکرو 16MHz براش تعریف کردم به نظر شما اشکال از اینجاست؟
          یا پایه MOSI رو خروجی تعریف کردم ؟
          همون اشتباهی رو انجام دادی که اگه این اشتباه رو نمی کردی هیچ وقت یاد نمی گرفتی با codevision چطوری فیوز بیت ها رو پروگرام کنی
          قبل از اعمال تغییر در فیوز بیت ها شما باید اونها رو بخونی پیغامی که ظاهر میشه نشون دهنده حالت کنونی فیوز بیت های میکروتونه که باید اون پیغام رو yes بزنی و بعد بصورت خودکار حالت فیوز بیت ها در قسمت پروگرم مطابق با میکرو میشه و حالا میتونی تغییرات رو اعمال کنی.
          شما وقتی به صورت قبل پروگرام کنی فقط فیوز بیت هایی که شما مشخص میکنی set میشه و بقیه رو غیر فعال میکنی و با این کار میکرو غیر قابل برنامه ریزی میشه.
          در ضمن میکرو قبلیت هم قابل برگشته.
          امیدوارم مفید باشه.
          موفق باشید :job:
          اگر همیشه همان کاری را که انجام داده اید تکرار کنید ، چیزی بیش از آنچه تا کنون به دست آورده اید، به دست نخواهید آورد
          مارک تواین می گوید: بهتر است دهان خود را ببندید و ابله به نظر برسید تا اینکه آن را باز کنید و همه تردیدها را از میان ببرید !!!

دیدگاه

از کمکتون ممنونم
            راستش من دفه اولمه که دارم با فیوز بیتا سرو کله می زنم...

قبل از اعمال تغییر در فیوز بیت ها شما باید اونها رو بخونی پیغامی که ظاهر میشه نشون دهنده حالت کنونی فیوز بیت های میکروتونه که باید اون پیغام رو yes بزنی و بعد بصورت خودکار حالت فیوز بیت ها در قسمت پروگرم مطابق با میکرو میشه و حالا میتونی تغییرات رو اعمال کنی.
            میشه درباره این مطلبی که فرمودید بیشتر توضیح بدین ؟
            منظور از اینکه اونها رو بخونم تو کدوم قسمته؟
            و چطور می تونم اون میکرومو احیا کنم؟
            وایا در هنگام پروگرام کردن نباید از کریستال ساعت استفاده کنم؟

ذکات علم یاد دادنه ....

دیدگاه

نوشته اصلی توسط majid.4206
              از کمکتون ممنونم
              راستش من دفه اولمه که دارم با فیوز بیتا سرو کله می زنم...

1. میشه درباره این مطلبی که فرمودید بیشتر توضیح بدین ؟
              2. منظور از اینکه اونها رو بخونم تو کدوم قسمته؟
              3. و چطور می تونم اون میکرومو احیا کنم؟
              4. وایا در هنگام پروگرام کردن نباید از کریستال ساعت استفاده کنم؟

1. از منوی tools گزینه chip programmerرو انتخاب کن
              بعد از منوی read پنجره بازشده گزینه fuse bits رو انتخاب کن
              لیست حالت فیوز بیت ها باز میشه

روی yes که کلیک کنی بخش برنامه ریزی فیوز بیت ها مطابق با فیوز بیت های میکرو تنظیم میشه
              حالا می تونی CKSEL و CKOPT رو پروگرام کنی با بقیه هم کاری نداشته باش

2.جوابش توی قسمت یک هست

3.راهش رو آقا مصطفی حیدری میدونه که الان مسافرته

4.اینو نمی دونم ولی فکر نمیکنم مشکلی داشته باشه

دیدگاه

با همون atmega8 قبلی که تست کردم جواب نداد و دائم این پیغامو میده

به نظر شما مشکل از IC ؟(ic جدید فعلا ندارم تست کنم)

حالااگه با یه میکرو جدید که تابه حال پروگرام نشده خواستم فیوز بیتهاشو تتغیر بدم ایا لازم مرحله یک که فرمودید رو انجام بدم ؟یا برای دفعات بعد این
                کارو بکنم؟
                ذکات علم یاد دادنه ....

دیدگاه

ایراد از آی سی هست
                  برای اعمال تغییرات در فیوز بیت ها باید اول اونها رو بخونی حتی اگر میکرو رو اولین بار بخوای استفاده کنی. دلیلش رو هم توی پست های قبل توضیح دادم
                  اگر yahoo messenger داری بیا اونجا صحبت کنیم.

دیدگاه

دوست عزیز اگه همینجا لطف کنی توضیح بدی ممنون می شم شاید یه بنده خدایی مثل من همین مشکل براش پیش اومده باشه لااقل اونم یه استفاده ایی کرده باشه همون جور که خود من از همین پستا خیلی مطالب مفیدی گیرم اوده

(البته شما خیلی خیلی لطف دارین که می خواین مشکل منو حل کنید )

راستی یه سوال دیگه : پایه های MOSI ,SCK,MISO,RST رو اگه خروجی تعریف کنیم تو پروگرام کردن ایا مشکلی پیش میاد؟

از دوستان کسی دیگه ایی نیست که بتونه این IC ما رو زنده کنه؟
                    ذکات علم یاد دادنه ....

دیدگاه

پاسخ : چگونگی تغیر فیوز بیت (احیاء میکروکنترلر های avr)

راستی یه سوال دیگه : پایه های MOSI ,SCK,MISO,RST رو اگه خروجی تعریف کنیم تو پروگرام کردن ایا مشکلی پیش میاد؟
                      نه مشکلی پیش نمیاد

از دوستان کسی دیگه ایی نیست که بتونه این IC ما رو زنده کنه؟
                      1.این فایل هگز رو توی یه mega16 بریز
                      fuseNima.hex

2.از پایه A.0 آی سی mega16 یه سیم به پایه 9 مگا هشتت که روی پروگرامره وصل کن(البته دقت کن که ولتاژ پایه های 7و 8 میکرو رو درست اعمال کنی و یک کریستال هم به میکرو mega16 وصل کنی)
                      3. حال فیوز بیت ها رو بخون ( دو حالت پیش میاد ):
                      اگر خونده شدن باید تمام تیک ها رو برداری و دوباره فیوز بیت ها پروگرم کنی.به این صورت مشکل حل میشه(احتمالا :biggrin
                      وگرنه من شرمندتم.(این همون راهی بود که آقا مصطفی گفته بود نمیدونم کامل گفتم یا نه)
                      امیدوارم مشکلت حل بشه
                      موفق باشی

دیدگاه

از کمکتون ممنونم
                        این راهی که فرمودید رو تست می کنم
                        انشا ا... که جواب میده :rolleyes:
                        ذکات علم یاد دادنه ....

دیدگاه

سلام
                          هر کاری کردم جواب نگرفتم :cry2:
                          یه atmega16 گرفتم (اما لااقل بلد شدم فیوز بتاشو پروگرام کنم ) طبق فرموده شما عمل کردم ولی نشد که نشد :angry:
                          راستی این کریستالی که گفتین بزارم من 16MHz گذاشتم فیوز بیتاشو هم اینجوری پروگرام کردم ببینید درسته؟

از دوستانکسی دیگه راه حلی به نظرش
                          نمی رسه کمک کنه؟
                          ذکات علم یاد دادنه ....

دیدگاه

یه سوال دیگه؟
                            اگه فیوز بیتا رو رو کریستال خارجی تنظیم کنیم ایا میشه دوباره به همون کریستال داخلی میکرو برگردوند؟
                            راستش من این کارو کردم یعنی از کریستال خارجی استفاده کردم (16MHz ) و فیوز بیتا رو تنظیم کردم میکر پروگرام شد ولی دوباره که فیوز بیتارو
                            رو کلاک داخلی میکرو تنظیم کردم میکرو شناخته نمیشد ولی کریستال خارجی رو که اضافه میکردم میکرو شناسایی میشد
                            حالا اگه بخوام این کریستالو نگذارم چیکا رباید بکنم؟

دوستان خواهش میکنم جواب بدین :cry2:
                            اگه لطف کنید سوالای بالا رو هم جواب بدین ممنون میشم
                            ذکات علم یاد دادنه ....

دیدگاه

چگونگی تغیر فیوز بیت

با سلام
                              چگونگی تغییر فیوز بیت در BASCOM به چه صورت است؟

دیدگاه

لطفا صبر کنید...
                              X