اطلاعیه

Collapse
No announcement yet.

چند سوال در مورد LED ماتریس های دو رنگ

Collapse
X

• فیلتر
  • زمان
  • Show
Clear All
new posts

چند سوال در مورد LED ماتریس های دو رنگ

سوال اول : با توجه به شکل پایین ، کدوم پایه مربوط به چیه؟ من که امتحان کردم، هیچ قائده و قانونی نداشت.

سوال دوم : آیا در LED ماتریسی می شه در یکی از اینها به صورت کامل در یک زمان یک حرف رو نوشت یا باید هر ستون در زمان های کوتاه روشن و خاموش کرد؟
    کنکوری 90 دیروز،آ‌دانشجو مهندسی نرم افزار پلی تکنیک امروز!

پاسخ : چند سوال در مورد LED ماتریس های دو رنگ

با سلام
    این دات ماتریسی ها همان طور که مشخص است به دلیل داشتن هشت ردیف هشت پایه برای داده نیاز دارند و به دلیل داشتن پنج ستون پنج پایه برای فعال کردن هریک از ستون ها دارد پس برای نشان دادن مثلا یک عدد روی این دات ماتریسی باید پنج کد مختلف که در کنار هم رفته شکل آن عدد را تشکیل میدهند را داشته باشیم(برای این کار شما میتوانید از lcd های کاراکتری کمک بگیریند چون خانه های آن هم شبیه همین دات ماترسیهاست) و در هر لحظه یکی از کدها را برای هشت پایه ی داده ارسال کنیم و پایه ی متناظر با آن ستون را فعال کنیم واین کار را مدام برای پنج داده به قدری سریع انجام دهیم که عدد مورد نظر تشکیل شود

دیدگاه

من این دات ماتریس ها رو راه انداختم ( فک کنم بهش می گم MLD ) . البته اونی که استفاده کردم 7*5 بود. الان به مستنداتم دسترسی ندارم. ولی با یه ولتاژ تغذیه کم تستشون کن . درسته خیلی منظم نیست ولی راحت می تونی سطر و ستون ها رو پیداکنی .

دیدگاه

من یه 8در 8 رو راه انداختم

http://vbasic6.persiangig.com/matris%208X8%202%20rang.JPG

این عکس می تونه کمکت کنه

دیدگاه

یادم رفت بگم
          این عکسی که از پایه ها گذاشتم ممکنه اشتباه باشه
          یعنی ممکنه به جای اینکه پایه اول مشکی باشه ، پایه ی اول سبز دوم قرمز و سوم مشکی باشه
          دقیق یادم نمیاد کدومش اول بود

دیدگاه

اگه ممکنه رو اون تصویری که تو پست اول گذاشتم مشخص کنید. راستی این کاتد مشترکه یا آند مشترک؟ هیچی مشخص نکرده. اصلا معلوم نیست چطوریه.

دیدگاه

salam man ba dot matrix kar kardam
              apteda yek soton ro ba sem ghermez moshtark gharar bede bad ba sem siyah donbal satr begard

دیدگاه

امتحان می کنم ، شاید خودم به نتیجه ای رسیدم. البته یه مشکل دیگه هم وجود داره. می بینی، مثلا پایه ها رو یکی یکی داری تست می کنی ( به ترتیب ) اول می بینی ستون اول، بعد چهارم، بعد سوم و بعد هم یه ستون های دیگه، بعدش می اد دوم. حالا شاید هم من اشتباه می کنم. خلاصه اگه شما به نتیجه ای رسیدید، لطفا به ما هم بگید. ممنون

دیدگاه

همونطور که jin عزیز گفتن ، با آزمایش و خطا بعضی وقتا باید رفت جلو. بلاخره پایه ها برام معلوم شد. نیم ساعتی وقت گذاشتم ، درسته حوصله می خواد ولی وقتی جواب رو پیدا کنی، آدم خیلی :wow:
                  اینم ترتیب پایه ها

درسته منظم نیست، ولی میشه با سیم کشی تو در تو و اگه نخوای اونجوری باشه با فراخوانی که تو برنامه انجام می دی، بی نظمیش رو دوش میکرو می افته. خلاصه جواب سوال اولیم رو پیدا کردم. حالا می مونه جواب سوال دوم. از دوستان می پرسم چطور می تونیم پرچم ایران رو با ماتریسی که سبز و قرمز داشته باشه، رو رو ماتریس LED ترسیم بکنیم؟

دیدگاه

:angry: :angry: :angry: :angry: :angry: :angry: :angry: :angry: :angry:
                    چرا کسیآ‌ کمک نمی کنه .
                    :cry2: :cry2: :cry2: :cry2: :cry2: :cry2: :cry2: :cry2: :cry2: :cry2: :cry2:

دیدگاه

از دوستان می پرسم چطور می تونیم پرچم ایران رو با ماتریسی که سبز و قرمز داشته باشه، رو رو ماتریس LED ترسیم بکنیم؟
                      برا این سوال خودم هم دو جواب پیدا کردم. یا باید جای سطر و ستون رو عوض کنیم یعنی ماتریس رو 8*5 فرض کنیم و یا به صورت سطری فرض کنیم. البته به نظر من به صورت 8*5 فرض بشه بهتره چون اگه بخوایم از تعداد بیشتری استفاده کنیم به صرفه جویی پایه های میکرو کمک می کنه. چون برای تمام سطرها فقط 10 پایه لازمه و برای ستون ها 8 تا که اگه از چندتا استفاده کنیم، به صورت 5*8 به پایه های بیشتری نیاز است.
                      یا اینکه اگه از یک ماتریس LED استفاده می کنید، می شه با رفرش سطری این کار رو انجام داد. اما باز هم سوال هست:
                      استاندارد رفرش کردن در ماتریس های تک رنگ سطریه یا ستونی؟ یا تفاوتی نداره؟
                      استاندارد رفرش کردن در ماتریس های دو رنگ سطریه یا ستونی؟
                      احتمالا ستونی باشه نه؟
                      لطفا کمک کنید.

دیدگاه

لطفا صبر کنید...
                      X