اطلاعیه

Collapse
No announcement yet.

کدام یکی رو واسه پروژه تایید میکنید؟

Collapse
X

• فیلتر
  • زمان
  • Show
Clear All
new posts

کدام یکی رو واسه پروژه تایید میکنید؟

سلام به همگی
    من فقط با avr کار کردم و خیلی ها رو دیدم که تو صنعت این رو تایید نمی کنن
    دوس دارم ببینم نظر شماها چی هست در این باره تا به یه نتیجه برسیم.تجربه بزرگان
    پس لطفا نظر بدین
    364
    avr
    0%
    207
    pic
    0%
    88
    8051
    0%
    69
    علم چندانکه بیشتر خوانی چون عمل در تو نیست نادانی

پاسخ : کدام یکی رو واسه پروژه تایید میکنید؟

مطمئنن غربی ها هیچ جنس استراتژیکی رو نمیزارن وارد جهان سوم بشه. من تو نمایشگر درایوهای غربی AVR دیدم اما انگار شکل و قیافش با اینکه تو بازار ایرانه کمی فرق داشت.

تابحال مشکلاتی با AVR توی صنعت داشتم که 8051 نداشت. اما هنوز فکر می کنم از بی سوادی من بود نه از AVR

استفاده از هر قطعه ی الکترونیکی کم مصرف در محیط صنعتی رعایت نکات خاصی رو طلب می کنه. جایی که جریانهای بالا و ناگهانی القای شدیدی روی برد الکترونیکی ما داره نمی تونیم الکی از کنارش بگذریم.

متون زیادی که در این باره نوشته شده هم الکی نیست. خود غربی ها حتما به این مشکلات برخوردند که اینهمه مقاله راجه به کاهش اثرات الکترومغناطیسی نوشتند.
    با عرض پوزش خدمت دایی های عزیزم تا اطلاع ثانوی به اینترنت دسترسی ندارم.

دیدگاه

لطفا اون بالا نظرتون رو بدین

من خودم واسه این میگم که یه سرس سوال ها واسم پیش اومده

چرا میگن اساس ساختش cmos هست در صورتی که منطق پایه ها ttl هست؟

ولتاژ کاری هم اگه بالا بره هنگ میکنه.این ها رو کسی واسش جواب داره؟و خیلی هایی که تو عمل کار میکنن میگن زیاد هنگ میکنه و زیادی ظریفه

دیدگاه

من برای مصارف صنعتی PIC رو قبول دارم.اما خودم تا جایی که بتونم برای مصارف صنعتی از قطعات برنامه پذیر استفاده نمی کنم و بیشتر از توابع گیتی استفاده میکنم
        خدا گفت : به جهنم ببریدش، او برگشت و با تعجب به خدا نگاه کرد. خدا گفت : به بهشت ببریدش. فرشتگان پرسیدند: چرا؟! خدا گفت : او هنوز به من امیدوار است...

دیدگاه

درود
          omega جان همونطور که میدونی توی میکروکنترلرها دوتا فاکتور مهم همیشه بوده و هست، یکی اینکه مصرف توان تا حد ممکن کم باشه و دیگری اینکه میکروکنترلر بتونه در شرایط مختلف و در برابر نویزها و نوسانات محیطی مختلف پایداری خودش رو حفظ کنه، در هر کدوم از تکنولوژی ها مزایایی وجود داره و اگر قرار باشه کل طراحی یک میکروکنترلر بر اساس CMOS یا TTL یا هر منطق دیگه ای باشه شاید یک بخش خیلی خوب جواب بگیره اما قسمتهای دیگه ممکن هست ضعیف عمل کنند. معمولا مدارات مجتمع که میکروکنترلرها هم یک نمونه از اونها هستند این روزها تکنولوژی CMOS رو برای تغذیه شدن انتخاب میکنند، یعنی در واقع اونها رو با تکنولوژی CMOS طراحی میکنند که مصرف توان کمتری داشته باشند، توی دیتاشیت هر دو میکروکنترلرها هم میتونید این موضوع رو ببینید که با کمال افتخار نوشتند CMOS Technology . در طراحی CMOS از ترانزیستورهای MOSFET استفاده میشه که از هر دو نوع n و p استفاده میشه، به عنوان مثال یک بیت از یک خانه RAM میکروکنترلر PIC تشکلیل شده از 6 تا ترانزیستور MOSFET ، یعنی در یک میکروکنترلر PIC که فقط 1 کیلو حافظه داده داره حداقل 8192 ترانزیستور MOSFET فقط برای طراحی RAM وجود داره. مصرف توان CMOS نسبت به TTL کمتر هست به این خاطر که به صورت زوج n و p میاند و تنها در زمان سوییچ از یک به صفر یا از صفر به یک توان مصرف میکنند و درواقع میشه گفت در زمانی که در داده اونها تغییری ایجاد نشه تقریبا هیچ توانی مصرف نمیکنند اما TTL ها اینطور نیستند. از طرف دیگه CMOS ها در برابر نویز مصونیت خوبی دارند و این دوتا ویژگی مهمشون ( مصرف کم توان و مصونیت نسبتا قابل قبول در برابر نویز ) باعث میشه که عمده قسمتهای داخلی میکروکنترلر که از تغذیه اصلی استفاده میکنند با تکنولوژی CMOS طراحی بشند که مصرف توان رو تا جای ممکن کم کنند.. TTL ها نسبت به CMOS توان بیشتری مصرف میکنند اما در عوض مصرف توانشون با زیاد شدن سرعت کلاک به شدت CMOS ها زیاد نمیشه، از طرفی هم در مقابل تخلیه شارژ الکترواستاتیکی احتمال آسیب دیدنشون نسبت به CMOS ها کمتر هست، به همین خاطر هست که برای پورتهای IO مناسب تر هستند و علاوه بر میکروکنترلرها در خیلی مدارات مجتمع دیگه سعی میشه تکنولوژی معماری داخلی CMOS باشه که مصرف توان پایین بیاد اما در عوض بافرهای پورت ها از نوع TTL انتخاب بشه. حالا با توجه به کاربرد ممکن هست پورت ها جور دیگه هم باشه، مثلا اشمیت تریگر و... بعضی از پورتها هم که با تغییر وضعیت عملکردشون سوییچ میکنند، مثلا در حالت I/O دیجیتال بافر TTL دارند اما با تغییر تنظیمات داخلی مثلا با تنظیم پایه برای اینتراپت خارجی به ST تغییر وضعیت میدن. در تراشه ای مثل 18F452 انواع مختلف دیده میشه، مثلا یک پایه TTL هست ST هم میشه، یکی دیگه CMOS هست یکی آنالوگ، یا ST open Drain هست و ...حالا اگر قرار باشه همه از نوع مثلا CMOS یا TTL باشند خیلی از کارها که اصلا انجام نمیشه خیلی از کارها هم به اون خوبی که باید انجام بشه انجام نمیشه.
          امیدوارم توضیحات مختصرم کمکی کرده باشه.
          همه چیز گفتم غیر از جواب اصلی تاپیک
          از آنجا که گاهی فرصت بازخوانی پست نیست، بابت غلط های املایی و نگارشی احتمالی معذرت میخوام.
          هیچیک از پاسخ هایی که میدم را کاملا تایید نمیکنم و ممکن هست اشتباه کرده باشم، اگر من به نوشته ام مطمئن هستم شما مشکوک باشید.
          اگر در حل مشکل من کمک کردید و دکمه تشکر رو نزدم حتما فراموش کردم کوچکترین کمک شما برایم ارزشمند است!
          اگر به هر طریقی از من ناراحت شدید حتما با یک پیام خصوصی تذکر بدهید تا مشکل رو حل کنیم و رابطه ی صمیمانه، پایدار بماند.
          شاد و موفق باشید

دیدگاه

همون طور که آقای Study فرمودن سه مسئله مهم که در انتخاب یک وسیله برای نیل به هدف اهمیت دارند توان مصرفی ، میزان حساسیت به نویز و ضریب اطمینان یا همون قابلیت اطمینان هست

اما در انجام پروژه های صنعتی از همه مهمتر قابلیت اطمینان وسیله میباشد نه توان مصرفی. مخصوصا در دید مدیران صنعت، توان مصرفی و حتی هزینه های دیگر اهمیت بسیار کمی دارد

من به موجب کاری که انجام می دادم بارها در کارخانه های متعددی مشاهده کردم که کارهای بسیار ساده ای که با استفاده از یک سیستم الکترونیکی که حتی خودم به صورت دستی می تونستم بسازم را با سیستم های PLC پیاده سازی کرده بودند که شاید صدها برابر هزینه این سیستم شده بود
            تنها علت این تصمیم عامل ضریب اطمینان میباشد که به متاثر از میزان اثربخشی نویز بر سیستم ها میباشد

پس به نظر من در یک پروژه صنعتی میزان توان مصرفی اهمیت چندانی ندارد.

بنابراین در این باره برای کاهش اثر نویز و افزایش قابلیت اطمینان بیشتر باید متمرکز بر روی تجهیزات جانبی ، نظیر شیلدینگ و غیره شویم تا نوع میکروکنترلر
            زیرا اگر مثلا یک موتور سه فاز چند کیلووات برش سنگ روشن شود برای سیستم ما چه اتفاقی می افتد

اما در کل برای انجام پروژه های صنعتی، خودم میکروکنترلر AVR را انتخاب می کنم زیرا به علت تنوع و امکانات مختلف، قدرت انتخاب را بیشتر میکند و همچنین از لحاظ قیمت نیز تنوع مختلفی دارد و در دسترس تر است

دیدگاه

درسته احسان جان در کارهای صنعتی ای که شما مثال زدی معمولا از PLC ها استفاده میشه و دلیلش هم کاملا صحیح هست، توضیحات بنده ربطی به اینکه کدام میکرو رو انتخاب کنیم نداشت، به این خاطر بود که چرا تکنولوژی مصرف رو CMOS در نظر گرفتند اما روی پورت ها TTL و .. هم مشاهده میشه. در مورد کارهای صنعتی کارخانه ها حق با شماست اما بحث میکروکنترلر از PLC کاملا جداست، معمولا منظور از کار صنعتی با میکروکنترلر کارهای آنچنانی نیست که باید حتما توسط PLC انجام بشه، خیلی کارها میتونه با ضریب اطمینان بالا توسط میکروکنترلر هم انجام بشه دلیلی نداره کلی هزینه کنیم و PLC بگذاریم، در بعضی موارد هم اصلا PLC نمیتونه به خوبی میکروکنترلر عمل کنه، به هر حال هرچیز رو برای کاری ساختند، در مورد اون مثالی که شما زدید و سیستمی که توی ذهن شما هست درسته باید از PLC استفاده کرد اما خیلی موارد دیگه هم به صنعت ممکن هست مربوط بشند که باید از میکروکنترلر استفاده کرد. ( البته اینهارو فقط جهت یادآوری ذکر کردم وگرنه شما و خیلی دوستان دیگه بهتر از بنده این موارد رو میدونید )
              از آنجا که گاهی فرصت بازخوانی پست نیست، بابت غلط های املایی و نگارشی احتمالی معذرت میخوام.
              هیچیک از پاسخ هایی که میدم را کاملا تایید نمیکنم و ممکن هست اشتباه کرده باشم، اگر من به نوشته ام مطمئن هستم شما مشکوک باشید.
              اگر در حل مشکل من کمک کردید و دکمه تشکر رو نزدم حتما فراموش کردم کوچکترین کمک شما برایم ارزشمند است!
              اگر به هر طریقی از من ناراحت شدید حتما با یک پیام خصوصی تذکر بدهید تا مشکل رو حل کنیم و رابطه ی صمیمانه، پایدار بماند.
              شاد و موفق باشید

دیدگاه

حرف جناب study درسته
                منظور من تو جاهای صنعتی 100 در 100 صنعتی نبود.جاهایی که مثلا گرمی و سردی هوا زیاده با کمی نویز و کار مداوم و چند ولتاژ جدا که بخواد بحث ایزوله کردن رو پیش بکشه رو منظورم بود که میشه گفت یه صنعت کوچولو هست :mrgreen:

دیدگاه

با عرض پوزش از جسارتم

بیشتر هدف من از بیان این مطلب این بود که بگم:
                  "مبحث توان مصرفی در سیستم های الکترونیکی بیشتر در فضای دانشگاهی اهمیت داره تا صنعت"

با اینکه یکی از پارامترهای اصلی دستگاه ها که توسط کارخانه های بزرگ ساخته میشه میزان توان مصرفی است و بر روی دستگاه نیز به وضوح ذکر شده اما مورد توجه اربابان صنعت قرار نمیگیره و این باعث ناراحتی دانشگاهیانه

در مورد کار با سیستم های PLC ، من نیز شکایت داشتم و میگم چرا وقتی یک سیستم را به سادگی و با یک مدار ساده میشه راه انداخت باید بریم سراغ PLC با صدها برابر هزینه بیشتر

در بحث با یکی از PLC کارها، به من جواب داد که: وقتی یک کارخانه میلیاردها وام گرفته دیگه براش اهمیت نداره که چند میلیونی هم برای این کار هزینه کنه و همین مسئله باعث شده پول های هنگفتی را از این راه به جیب بزنن

دیدگاه

اختیار داری احسان جان جسارت چیه شما عزیزی
                    فرمایش شما درست هست اما صحبت من سر چیز دیگری هست، اون صنعتی که مد نظر شماست با چیزی که منظور ما بوده تفاوت داره و در واقع ما تقریبا هم نظر هستیم و داریم به خاطر برداشت متفاوت از " صنعت " با هم بحث میکنیم.
                    سیستم های الکترونیکی که اشاره شده خیلی وسیع هستند و کاربرد میکروکنترلرها و پروسسورها هم خیلی بیشتر از دانشگاه ها هست، در مورد سیستمهایی که در کارخانه ها نصب میشه و محیط های با اون نویزهای آنچنانی، طبیعی هست که کارخانه ای که به قول شما میلیاردها وام میگیره براش چندان اهمیتی نداره که توان مصرفی و هزینه های مربوط به اون چقدر هست، و ضریب اطمینان حرف اول رو میزنه، اما تمام سیستم های الکترونیکی که قرار نیست در کارخانه ها نصب بشند اینجا بحث روی کنترل متوسط هست، به عنوان مثال شما میخوای روشنایی چندتا از اتاق های خانه رو با مثلا کامپوتر کنترل کنی یا کرکره هوشمند برای خانه درست کنی و .. اینجا دیگه کسی نمیاد برای 4 تا اتاق PLC بگذاره توی خانه، یا اگر کسی بخواد به اتومبیلش تعدادی سیستم الکترونیکی جهت کارهای مختلف اضافه کنه نمیاد PLC بگذاره روی ماشین و ... اما در عوض انتظار هم داره که این میکرو که توی یک محیط با نویز متوسط کار میکنه وظیفش رو درست انجام بده، در اینجا این سوال پیش میاد که کدوم میکروکنترلر به نویز کمتر حساس هست و کسی نمیاد برای این مورد بگه میکروکنترلر انتخاب کنم یا مثلا PLC . نظیر این موارد زیاد هست.
                    در مورد توان مصرفی هم اگرچه با این فرمایش شما موافقم که در صنعت معمولا ارزشی نداره اما با این مورد موافق نیستم که بیشتر در فضای دانشگاهی اهمیت داره، همین موبایل ها و لپ تاپ ها و دوربین های دیجیتال و کامپیوترهای جیبی و ... که تقریبا در تمام نقاط دنیا در بازارها دخالت دارند جزو مواردی هستند که توان مصرفی در اونها بسیار با اهمیت هست و اینجا دیگه TTL و CMOS و میلی ها و میکروها میتونند وضعیت بازار رو تغییر بدهند. اما همونطور که گفتم این بحث های ما هم مثل خیلی بحث های دیگه بر میگرده به تفاوت برداشت ها از کلماتی که در بحث استفاده میشند، مثلا احتمالا منظور شما از فضای دانشگاهی با چیزی که من برداشت کردم تفاوت داشته، چون فکر میکنم شما هم قبول داری که میکروکنترلرها و پروسسورها در اطراف ما خیلی زیاد به کار رفتند و در بسیاری از موارد توان مصرفی اونها هم دارای ارزش زیادی هست.
                    شاد و موفق باشید

دیدگاه

لطفا صبر کنید...
                    X