اطلاعیه

Collapse
No announcement yet.

کاربرد وقفه در ارتباط سریال؟

Collapse
X

• فیلتر
  • زمان
  • Show
Clear All
new posts

پاسخ : کاربرد وقفه در ارتباط سریال؟

:applause:
    باید TXEN رو هم همراه با DDRD.1 صفر کنی و هر وقت خواستی بفرستی اگه TXEN رو یک کنی DDRD.1 خودش یک میشه.
    با عرض پوزش خدمت دایی های عزیزم تا اطلاع ثانوی به اینترنت دسترسی ندارم.

دیدگاه

منظورتون از DDRC.1 همون DDRD هست کم کم دارم گیج میشم
      ببینید من این کارو کردم یعنی اول ریجیستر UCSRB=90 که در واقع TXEN =0 میکنه بعد که ادرس درست دریافت شد UCSRB=98 کردم که TXEN=1 میکنه
      ولی جواب نداد
      راستش من منظورتونو از ( DDRC.1 صفر کنی )نفهمیدم
      ذکات علم یاد دادنه ....

دیدگاه

ببخشید
        تصحیح کردم. همون DDRD.1 منظورمه. چون با صفر کردن TXEN معلوم نیست پورت از حالت خروجی در بیاد یا نه.

برای صفر کردن TXEN باید بنویسید:

UCSRB=UCSRB & 247

دیدگاه

سلام احمد جان
          هر کاری کردم نشد که نشد :cry2:
          به نظر شما راه دیگه ایی نیست مثلا استفاده از RS485 ؟ با 1 دونه RS485 میشه 2 تا میکرو رو به هم وصل کرد ودادش تو PC ؟
          راستی یه سوال از RS485 میشه به جای RS232 برای ارتباط با PC استفاده کرد؟
          ذکات علم یاد دادنه ....

دیدگاه

با RS485 که حتما میشه. اما می خواستم تو تجربیات اولیه کارت راحتتر باشه که گفتم همون RS232

اگه بخوای RS485 بسازی هر کدوم از میکروهات یه ADM485 یا مشابهش لازم داره. یه مبدل RS232 به RS485 هم لازم داری. چون PCآ‌ پورت RS485 نداره. ساخت مبدل هم نه زیاد سخته نه زیاد ساده.

در کل اگه نتونستی با RS232آ‌جواب بگیری با RS485 بعیده بتونی راحت کار کنی. مشکل ترین قسمتش هم اینه که RS485 از یک زوج سیم هم برای رفت داده هم برای برگشتش استفاده می کنه و باید درست زمان بندی بشه تا کار کنه.

دیدگاه

با RS485 که حتما میشه. اما می خواستم تو تجربیات اولیه کارت راحتتر باشه که گفتم همون RS232
              یعنی اینکه از دوتا RS232 استفاده کنم؟ یا با همون دستوراتی که فرمودین با 1 دونه راش بندازم؟ منم میخوام به همون 1 دونه RS232 راه بیوفته ولی چه کنم نمیشه نیاز به تجربه دارم :nerd:
              اگه لطف کنید این دستوراتی که دادین تو برنامه اعمال کنید ممنون میشم.

یه مبدل RS232 به RS485 هم لازم داری. چون PCآ‌ پورت RS485 نداره. ساخت مبدل هم نه زیاد سخته نه زیاد ساده.
              این مبدل که میگید مدارشو دارین ؟

در کل اگه نتونستی با RS232آ‌جواب بگیری با RS485 بعیده بتونی راحت کار کنی. مشکل ترین قسمتش هم اینه که RS485 از یک زوج سیم هم برای رفت داده هم برای برگشتش استفاده می کنه و باید درست زمان بندی بشه تا کار کنه.
              منظورتون از درست زمان بندی بشه یعنی چی ؟
              مگه 2 تا پایه برای انتخای ttl و RS485 نداره با این دوتا میشه کنترل کرد یعنی همیشه RS485 رو به حالت دریافت data فعال میکنیم وقتی که دریافت کرد RS485 رو به حالت ارسال فعال میکنیم البته من با RS485 ;hv نکردم همینطوری میگم :redface:

یه سوال دیگه: اگه بخوام از 2 تا RS232 استفاده کنم میشه ؟ یعنی پورت سریال pc رو میتونم به جفت RS232 وصل کنم؟
              ذکات علم یاد دادنه ....

دیدگاه

فقط با یه آی سی RS232 . هیچوقت نمی شه دوتا RS232آ‌ رو با هم موازی کرد. همون روش فقط. چون خودم با 8051 اینکارو کردم و هنوز بعد از 10 سال کار می کنه. با RS485 هم همینطور.

هر مداری درباره ی RS485 و کمی RS232 اینجاست: http://www.rs485.com

امشب بعد از 12 میام بیشتر کمکت می کنم. الان 48 ساعته بیدارم و تازه برنامم تموم شد و مجبورم برم هپروت. شرمنده

خیالت راحت باشه با همون یه RS232 و موازی کردن قسمت TTLآ‌ جواب میده. منتها نباید دوتا خروجی TTLآ‌همزمان فعال باشه.

بهترین روش تست کردن مرحله ایه. ببین اصلا خروجی رو می تونی غیر فعال کنی؟ بجای خروجی بودن ورودی میشه در حالی که گیرنده ی USARTآ‌ فعاله. پله پله تست کن تا من بیدار شم

دیدگاه

پله پله تست کن تا من بیدار شم
                  احمد جان بیدار شو صبح شده :mrgreen:
                  به یه نتایجی رسیدم با همون یه دونه RS232 تونستم دوتا میکرو رو به هم وصل کنم فقط UCSRB=0x90 کردم تا TXEN غیر فعال بشه به محض اینکه ادرسه درست از PC اومد UCSRB=0x88 میکنه تا TXEN فعال بشه ظاهرا که درست جواب میده :redface:
                  من الان که دارم تست میکنم میکرو ها کنار همدیگه هستند اگه بخوام مثلا به فاصله 2 طبقه از هم دور باشن ناچار باید از RS485 استفاده کنم درسته؟
                  بعد یه مشکلی که هست الانه 2 تا rx ودوتا tx داریم از 2 تا میکرو حالا اینا رو چطوری به PC متصل کنم ؟ البته فرمودید با مبدل RS485 به RS232 این کارو بکنم ولی من متوجه نشدم .این مبدل که فرمودید یه پک امادست که باید بخرم یا باید مدارشو درست کنم ؟ میشه یه توضیحی بدین
                  ذکات علم یاد دادنه ....

دیدگاه

:applause:
                    البته تا چند متر TTLآ‌ مشکلی پیش نمیاره و حتی تا 10 متر رو می تونی با سرعت کم مثلا 2400bps کارکنی. اما اگه محیط خیلی نویزیه و فاصله ی دو میکرو زیاد، بهتره بری سراغ RS485

چون PC پورت RS485 نداره باید یکی بسازی یا بخری براش. مثلا مبدل USBآ‌ به RS485 هم داریم. مبدل RS232 به RS485آ‌ ساده تره و میشه ساخت. تو همون سایت بالا نقشش هست

دیدگاه

سلام
                      همون طور که فرمودین تا 10 متر مشکلی نداشت ولی من بیشتر از 10 متر میخوام تو اون سایتی هم که فرمودین رفتم مداری پیدا نکردم میشه شما زحمتشو بکشین اگه یه مبدل دم دست دارین مدارشو بذارین البته ببخشیدا :redface:
                      در ضمن شما قیمتاشو میدونید حدودا چنده؟
                      ذکات علم یاد دادنه ....

دیدگاه

مال جوونیاست و کمی خامه. اما هنوز داره کار می کنه.

دیدگاه

احمد جان سلام ...
                          اقا ممنون از مداری که گذاشتین
                          مال جوونیاست و کمی خامه. اما هنوز داره کار می کنه.
                          میشه یه توضیح کوچلو رو مدارتون بدین (البته اگه وقتشو دارین :redface: وگرنه بازم تشکر ) بعضی جاهاشو علامت زدم

ذکات علم یاد دادنه ....

دیدگاه

6N137 اپتوکوپلر 8 پایه ی سرعت بالاست و برای انتقال پالس بسیار مناسبه. ربطی به ولتاژ و جریان بالا نداره. راستی این مدار من ایزوله است یعنی کامپیوتر به شبکه RS485 ارتباط الکتریکی نداره که باعث میشه نویز کمتری وارد شبکه بشه. اینترفیس های ایزوله توی بازار گرونتر از معمولیه.

555 برای انتخاب اتوماتیک جهت داده هاست. اگه شبکه ی RS485 را مطالعه کنید میبینید این شبکه FULL DUPLEX نیست. یعنی همزمان نمیشه هم دیتا فرستاد هم گرفت. برعکس RS232آ‌ فول داپلکسه و همزمان از یک سیم دیتا میاد و از یکی دیگه میره. پس وقتی کامپیوتر می خواد از پورت RS232 به RS485آ‌ وصل بشه نیاز داره جهت داده برای آی سی SN75176 تعیین بشه.
                            راستی اون آی سی ناخوانا SN75176 است که همون فرستنده/گیرنده ی خط RS485 می باشد. ADM485 کمی گرونتره اما کیفیت بیشتری داره.

قسمت پایین هم یه منبع تغذیه سوئیچینگه که از 24 ولت دوتا 5 ولت ایزوله میسازه. البته این طرح من درآوردیه ولی چون خوب کار میکرد ازش اون قدیما استفاده میکردم. الان از طرح های بهتری استفاده می کنم و زیاد از اختراعات جوونی راضی نیستم.

دیدگاه

احمد جان خیلی ممنون ... :applause:
                              توضیحات کامل و جامع بود
                              یه سوال دیگه این مقاوتها که بعد از A,B گذاشتین برای چیه و همینطور اون سویچه SW1 ؟
                              میشه از یه منبع تغذیه سوئیچینگ اماده به جای اون منبه تغذیه استفاده کرد؟
                              راستی اون آی سی ناخوانا SN75176 است که همون فرستنده/گیرنده ی خط RS485 می باشد. ADM485 کمی گرونتره اما کیفیت بیشتری داره
                              فکر کنم دونه ایی 1000 باشه اون SN75176 قیمتش چنده؟
                              ذکات علم یاد دادنه ....

دیدگاه

اون مقاومت های 4.7k برای بایاس شبکه ی RS485 قرار داده شده . مثل مقاومت پول پ در ورودی میکروها.
                                اینها باعث میشن وقتی همه ی اعضای متصل به شبکه در حالت ورودی باشه، ولتاژ شبکه فلوت نشه.

مقاومت 120 اهم که با SW1 سری شده به termination resistor معروفه. یک کابل RS485 از یک جایی شروع میشه و به یک جای دیگه ختم میشه. وسط راه هم دستگاههای مختلفی بهش وصل میشه. اما دو انتهای این شبکه نباید رو هوا ول باشه. بر اساس تئوری خطوط انتقال دو انتهای شبکه RS485 باید با مقاومت 120 اهم لود بشه. پس این سوئیچ رو گذاشتم تا اگه این مدار در انتهای کابل بود با وصلش بار 120 اهم به شبکه بدم.

اون دوتا 6.8V هم VDR هستند که آی سی رو از ولتاژهای القایی که باعث سوختنش میشه محافظت می کنند.

SN75176 زیر 200 تومنه. اما کیفیت ADM485 بیشتره.

دیدگاه

لطفا صبر کنید...
                                X