اطلاعیه

Collapse
No announcement yet.

التراسونیک

Collapse
X

• فیلتر
  • زمان
  • Show
Clear All
new posts

التراسونیک

سلام دوستان
    من 2 تا سنسور فرستنده و گیرنده آلتراسونیک گرفتم .میخوام به یه atmega 8 فاصله سنج درست کنم.انجمن رو گشتم ولی چیزی سر در نیاوردم
    سندرش رو می خوام به یکی از پایه های میکرو وصل کنم بعد این دستورو بنویسم.او یکی پایشم به GND وصل می کنم
    pulseout portb,0,25
    که 1/25 میشه 40 کیلو هرتز
    بعد از این که این رو فرستاد تایمر و int0 رو فعال می کنم.یه چند تا مدار واسه سنسور رسیور پیدا کردم.خروجی تقویت شده سنسور رسیور رو هم میزنم به int0
    pulseout portb,0,25
    ENABLE interrupt
    enable int0
    enable timer0
    start timer0
    on int0 aa
    do
    loop
    aa:
    stop timer0
    a=timer0
    timer0=0
    return
    end
    بعد مدت زمان رفت و برگشت تو متغیر a ذخیره میشه و بعد a*340/2 می شه فاصله
    اینایی که نوشتم درسته؟؟
    فقط نمی دونم خوروجی مدار رسیور چیه.تغییر ولتاز یا تغییر فرکانس؟
    این شماتیک ها رو ببینید
    http://www.ecelab.com/circuit-ultrasonic-r.jpg
    https://engineering.purdue.edu/ece477/Webs/F04-Grp08/imgs/tx-rx.jpg
    راستی یه سنسور هم خریدم که فرستنده و گیرنده تو یک پکه دو تا پایه داره که یکی بلند تر از او یکی یه.هیچی روش ننوشته کاملا سیاه و ضد آبه.کسی مدونه اینو چظوری راه میندازن؟

پاسخ : التراسونیک

کسی نظری نداره؟
    اینم شماره سنسور دومی
    T/R40-18D
    اینم عکسش

کسی مدار گیرند یا فرستنده ساده تر سراغ نداره
    این کلیاتی که گفتم درسته؟؟؟

دیدگاه

دوست خوبم
      برنامتون به نظر درسته. اما سندر را مستقیم به میکرو وصل نکنید بهتره. می تونید از یک بافر استفاده کنید تا جریان بیشتری در سندر ایجاد کند.

'گیرنده باید سیگنال 40 کیلوهرتز را تقویت و سپس آشکارسازی AMآ‌ کند. یعنی هروقت سیگنال دریافت کرد خروجی صفر یا یک بدهد تا به میکروی شما اینتراپت بدهد. ایندو گیرنده ای که گذاشتید هردو خوبه و دومی که LM567 داره بهتر هم هست چون فقط به 40 کیلوهرتر حساس است.

راستی پروژه ی نمونه ی فارسی اینجا هست که خیلی کمکتون می کنه:
      http://rapidshare.com/files/227796783/faselesanj.pdf.html

این یکی که تک پکیج هست هم بعدها بدرد کارهای دقیقترت می خوره.
      با عرض پوزش خدمت دایی های عزیزم تا اطلاع ثانوی به اینترنت دسترسی ندارم.

دیدگاه

سلام
        خیلی خیلی ممنون که جواب دادید.فقط این سنسور دو پایه رو چطوری راه اندازی کنم.فروشنده گفت که یک پایش هم سندر و هم رسیور هست.یکی از پایه هارو به GND وصل کنم اون یکی پایه رو هم یک بار برای سند یک بارم برای رسیو استفاده کنم؟تا حالا کسی با این سنسور دو پایه کار کرده؟؟

دیدگاه

وقتی فرستنده و گیرنده در یک بسته باشه مزایای زیادی نصیب میشه. مثلا نیاز به تنظیم جهت نداری. فرکان هردو دقیقا مساویه و...

اما درایو این نوع سنسور کار ساده ای نیست. اجنبی ها یک آی سی براش طراحی کردند که جهان کیت میفروشه. فعلا این آی سی + این سنسور بهترین مدار برای اولتراسونیکه

اینم آی سی:

http://www.midascomponents.co.uk/pdf/pw0268.pdf

دیدگاه

سلام
            خیلی ممنون مهندس فقط من تو تبریز به این آی سی اجنبی ها دسترسی ندارم.راستی قیمتش چنده؟
            راستی فروشنده چند برگ اسکن شده واسه هر دو نوع سنسور داد اینارم میزارم

یه مدار هم واسه سنسور دوم توش هست ولی یه جوریه.اصلا سر در نیاوردم.

به کوری چشم اجنبی ها اگه این مدار درست کار کرد .مدار کاملشو با AVR تو سایت می زنم.دعا کنید که درست کار کنه.
            امیدوارم که اینا به درد دوستان هم بخوره

دیدگاه

هادی جان
              اگه می خوای چشم اجنبی کور بشه یا باید دستتو بکنی تو چشش که کار درستی نیست یا اینکه یه مدار طراحی کنی از pw0268 بهتر کارکنه. نه اینکه عکسای CDآ‌ جهان کیتو بزاری اینجا oo:

دیدگاه

برای رسیور از LM833 استفاده کنید ، تغذیه منفی هم میخواد که میتونید با 2 گیت اینورتر در با 7404 درست کنید ، برای سندر هم یک اوسیلاتور با بقیه گیت های 7404 . برای تقویت بورد هم میتونید از MAX232 استفاده کنید که تغذیه منفی شما رو هم تامین میکنه .
                فتو بلاگ من
                کاردستی ها :
                روبات شطرنج باز ( یادگار دوران جوانی )
                فارسی نویسی مستقیم در نمایشگر های گرافیکی
                کتابچه خود آموز زبان توصیف سخت افزار Verilog

دیدگاه

سوال: التروسونیک

از دوستان خواهشمندم هرکسی میتونه مدار فرستنده و گیرنده التروسونیکو تحلیل کنه مرا راهنماییم کنه؟ ممنون

دیدگاه

سلام و عرض ادب خدمت تمامی دوستان عزیز

امروز یه مقاله کامل در مورد راه اندازی سنسور التراسونیک براتون قرار دادم که امیدوارم مورد توجهتون قرار بگیره
                    این مقاله در 51 صفحه بوده و دارای سورس کامل برنامه میکرو نیز میباشد
                    http://www.4shared.com/file/237635785/aae0b006/ultrasonic.html
                    تو بگو ای سنگ صبور تو صبوری یا دل من
                    تو بگو ای جام بلور تو شکستی یا دل من

دیدگاه

نوشته اصلی توسط ahmadmn
                      دوست خوبم
                      برنامتون به نظر درسته. اما سندر را مستقیم به میکرو وصل نکنید بهتره. می تونید از یک بافر استفاده کنید تا جریان بیشتری در سندر ایجاد کند.

'گیرنده باید سیگنال 40 کیلوهرتز را تقویت و سپس آشکارسازی AMآ‌ کند. یعنی هروقت سیگنال دریافت کرد خروجی صفر یا یک بدهد تا به میکروی شما اینتراپت بدهد. ایندو گیرنده ای که گذاشتید هردو خوبه و دومی که LM567 داره بهتر هم هست چون فقط به 40 کیلوهرتر حساس است.

راستی پروژه ی نمونه ی فارسی اینجا هست که خیلی کمکتون می کنه:
                      http://rapidshare.com/files/227796783/faselesanj.pdf.html

این یکی که تک پکیج هست هم بعدها بدرد کارهای دقیقترت می خوره.
                      لینک مشکل داره
                      A-Hosseini

دیدگاه

لطفا صبر کنید...
                      X