اطلاعیه

Collapse
No announcement yet.

چگونه برنامه نوشتن با بیسکام برای میکروکنتلر at tiny11/12؟

Collapse
X

• فیلتر
  • زمان
  • Show
Clear All
new posts

چگونه برنامه نوشتن با بیسکام برای میکروکنتلر at tiny11/12؟

درود بر دوستان
    دوستان من مشکلی دارم من هرچی سعی میکنم با بیسکام برنامه بنویسم نمی تونم.می خوام پایه ورودی خروجی تعریف کنم و انها رو چند ثانیه روشن وخاموش کنم اما موفق نشدم لطفا کمک کنید مرسی؟

پاسخ : چگونه برنامه نوشتن با بیسکام برای میکروکنتلر at tiny11/12؟

$regfile=at12def.dat"
    $crystal=1000000
    config porta=input
    config portb=output
    do
    if pina.0=1 then set portb.0
    if pina.0=0 then reset portb.0
    loop
    پورت ا به عنوان ورودی و پورت b به عنوان خروجی تعریف شده
    اگر کلیدی که به pina.0 وصل هست فشار دهیم خروجی فعال و با رها کردن ان خروجی غیر فعال خواهد شد.
    r.pسابق

دیدگاه

attiny یه نکته کوچولو داره :mrgreen: اونم اینه که حتما باید پایه reset رو پول اپ کنی :agree:
      علم چندانکه بیشتر خوانی چون عمل در تو نیست نادانی

دیدگاه

سلام بر دوستان از لطف شما ممنونم فقط یک نکته اینکه tiny 12 فقط port b داره ان هم ناقص.
        سوالی داشتم چی طوری میشه اطلاعات درون میکرو قفل کرد ؟

دیدگاه

سلام دوست عزیر
          در رابطه با قفل کردن اطلاعات باید از لاک بیت ها استفاده کنی که میتونی در قسمت avr از تایپیک بحث روی فیوزبیتها مطالب خوبی بدست بیاری
          اما من چن وقت پیش که از این میکروها استفاده می کردم دیدم دستورهای wait کار نمیکنه :eek: و باید از تایمرها استفاده کنی
          صدایی از قلب آذربایجان

Ya$a odlar yurdum AZERBAICANIM

دیدگاه

سلام

این سری میکرو ها رم ندارن و فقط 32 رجیستر همه کاره دارن

بیسکام هم خداوندگار مصرف رم و رام هست ... موئید حضور که هستن :mrgreen:

واسه همین در گام اول با مشکل بر میخورن یعنی یه تابع بیسکام حالا هر چی بود

در ضمن اگه به لیست دستورات در دسترس اینا توی avr-studio سر بزنید میبینید که خدا رو شکر هیچی رو ساپورت نمیکنن

مثلا همه مدلها 100 جور پرش بدون شرط دارن ولی اینا یه مدل (معلوم نیست بیسکام از اون استفاده میکنه یا نه اگه استفاده نکنه Error توی Sreg سلام عرض میکنه)

راستی یه چیزی گذاشتن به نام $TINY که چون رم توی اینا موجود نیست استکها رو تنظیم نکنه (چون اصلا استکی نیست که بخواد تنظیم بشه)
            یه IRAM هم هست که نمیدونم چی هست

ولی این متن رو براش نوشته از وقتی که بیسکام اومد این متن بود هنوز آینده نیومده:
            Some BASCOM statements will also already work but the biggest part will not work.

A future version will support a subset of the BASCOM statements and function to be used with the chips without SRAM.

حالا این ورژن آینده کیه کجاست چجوریه oo: ما که نمیدونیم

به هر حال این همه گفتم به این نتیجه برسم: وقتی یه برنامه بیسکام که توش هیچی نیست 3% از رام attiny12 رو اشغال میکنه خوب ازش استفاده نکن

شما با اسمبلی براش برنامه بنویس هم نشاط آوره هم برای کلیه و تهال خوبه :mrgreen:
            به وبلاگم سر بزنید

دیدگاه

attiny یه نکته کوچولو داره اونم اینه که حتما باید پایه reset رو پول اپ کنی
              فکر میکنم بهتر هست در محیطهایی که احتمال نویز گرفتن هست برای میکروهای دیگه هم اینکار انجام بشه.
              به نظر من همون یک RJMP برای TINY11 کافی هست و نیازی نبوده انواع دیگر پرش غیر شرطی در نظر گرفته بشه، چراکه این دستور میتونه به صورت 12 بیتی آدرس دهی کنه و کل حافظه برنامه Tiny11 فکر میکنم 1 کیلو باشه، پس با همین RJMP میشه به هرجای برنامه پرش کرد. اگر قرار باشه کامپایلری هم پرشی انجام بده قطعا از همین باید استفاده کنه، البته میتونه از دستورات انشعاب شرطی هم استفاده کنه ولی بعیید میدونم Bascom دیگه اینقدرا وضعش خراب باشه که کاری که میشه با کد کمتر و در زمان کمتر انجام میشه رو بی دلیل زیاد و طولانی بکنه.
              در مورد استکها من خودم این موضوع رو قبلا نمیدونستم چند وقت پیش آقا مجید عزیز اشاره کرد که توی این مدل ها برخلاف مابقی که پشته درون Ram هست ساختمان اینها متفاوت هست و از Ram برای پشته استفاده نمیشه، و پشته بخشی مجزا هست که دسترسی هم بهش وجود نداره، مثل میکروهای سری 16 و پایین تر PIC .
              شما با اسمبلی براش برنامه بنویس هم نشاط آوره هم برای کلیه و تهال خوبه
              کاملا درسته، البته اسمبلی اگرچه برای نشاط و کلیه و .. خوبه اما برای قند خون زیاد خوب نیست چون شیرینی داره، اسمبلی AVR هم که برای خودش باقلوایی هست.
              از آنجا که گاهی فرصت بازخوانی پست نیست، بابت غلط های املایی و نگارشی احتمالی معذرت میخوام.
              هیچیک از پاسخ هایی که میدم را کاملا تایید نمیکنم و ممکن هست اشتباه کرده باشم، اگر من به نوشته ام مطمئن هستم شما مشکوک باشید.
              اگر در حل مشکل من کمک کردید و دکمه تشکر رو نزدم حتما فراموش کردم کوچکترین کمک شما برایم ارزشمند است!
              اگر به هر طریقی از من ناراحت شدید حتما با یک پیام خصوصی تذکر بدهید تا مشکل رو حل کنیم و رابطه ی صمیمانه، پایدار بماند.
              شاد و موفق باشید

دیدگاه

نوشته اصلی توسط r.p
                $regfile=at12def.dat"
                $crystal=1000000
                config porta=input
                config portb=output
                do
                if pina.0=1 then set portb.0
                if pina.0=0 then reset portb.0
                loop
                پورت ا به عنوان ورودی و پورت b به عنوان خروجی تعریف شده
                اگر کلیدی که به pina.0 وصل هست فشار دهیم خروجی فعال و با رها کردن ان خروجی غیر فعال خواهد شد.
                من موندم شما چرا از ELSE استفاده نکردین؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟
                پروردگارا: به من زیستنی عطا کن که در لحظه مرگ بر بی ثمری لحظه ای که برای زیستن گذشته است حسرت نخورم، و مردنی عطا کن که بر بیهودگیش سوگوار نباشم. بگذار تا آن را خود انتخاب کنم، اما آنچنان که تو دوست میداری

دیدگاه

نوشته اصلی توسط امیر حسنی کاخکی

من موندم شما چرا از ELSE استفاده نکردین؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟
                  بله حق با شماست میشه این کارم کرد.ولی فقط خواستم یه نمونه برنامه بذارم برای دوستی که سوال کرده بودن
                  از تذکرتون ممنون :applause:
                  r.pسابق

دیدگاه

لطفا صبر کنید...
                  X