میخواستم بدونم چطوری میشه توسط مدار زیر صدای آژیر رو تو میکرو در آورد این مدار رو از یه دزدگیر کلاسیک در آوردم صدای خیلی قوی تولید میکنه
درود،
بله این مداربا تغذیه ۱۲ ولت ولتاژ تا ۲۴ ولت پیک تو پیک به بلندگو اعمال میکنه و صدای بلند به همین دلیل هست.
البته بنظر میرسه که نقشه مدار رو اشتباه رسم کردید.
برای راه اندازی ، لازم هست که دو خروجی صدا با اختلاف فاز 180 درجه داشته باشیم.
این مدار تو اکثر دزدمسخرهکنهای داخلی استفاده شده
من هم نقششو در آوردم آژیر رو با IC جانبی تولید میکرد..
و تو نقشه من هم هر طرف بلندگو به نقطه اشتراک کلکتور دو ترانزیستور TIP41,42 وصل شده.
مشابه این مدار رفرنس بود :
یه فیدبک هم از بلندگو گرفته بود با یک ترانزیستور منفی به سمت میکرو احتمالا برای تشخیص قطعی بلندگو استفاده کرده..
حالا که بحثش پیش اومد چند وات میده و مشخصات بلندگو چی باید باشه و برای اتصال چند بلندگوی 8 اهم ظاهرا 25W رایج در بازار (آشفته بازار) چطور باید عمل کرد؟
والا تو دزدگیر کلاسیک واسه تولید صدای آژیر از ای سی جانبی استفاده نکرده بودن و دقیقا از مدار بالا استفاده شده .من حقیقت تو محیط بسکام با دستور sound آژیر رو رویه یه پورت میکرو درست کردم .ولی با این مدار مشکل داره .آخه این به دو تا از پورتهای میکرو وصل میشه.تو دزدگیرا معمولا از دو عدد بلندگو ۲۵w. شیپوری استفاده میشه که صدای خیلی بلندی تولید میکنه.والا اگه کسی بتونه راهنمایی کنه چطور با میکرو میشه توسط این مدار صدای آژیر رو تقویت کنه
درود،
بله این مداربا تغذیه ۱۲ ولت ولتاژ تا ۲۴ ولت پیک تو پیک به بلندگو اعمال میکنه و صدای بلند به همین دلیل هست.
البته بنظر میرسه که نقشه مدار رو اشتباه رسم کردید.
برای راه اندازی ، لازم هست که دو خروجی صدا با اختلاف فاز 180 درجه داشته باشیم.
اگه امکانش هست راجب تولید دو خروجی صدا با اختلاف فاز ۱۸۰ توضیح بیشتری بدید اگه امکانش هست با بسکام توضیح بدید
والا تو دزدگیر کلاسیک واسه تولید صدای آژیر از ای سی جانبی استفاده نکرده بودن و دقیقا از مدار بالا استفاده شده .من حقیقت تو محیط بسکام با دستور sound آژیر رو رویه یه پورت میکرو درست کردم .ولی با این مدار مشکل داره .آخه این به دو تا از پورتهای میکرو وصل میشه.تو دزدگیرا معمولا از دو عدد بلندگو ۲۵w. شیپوری استفاده میشه که صدای خیلی بلندی تولید میکنه.والا اگه کسی بتونه راهنمایی کنه چطور با میکرو میشه توسط این مدار صدای آژیر رو تقویت کنه
تحلیل اون مدارو منم علاقه دارم اما اگه اصرار به تولید صدا با میکرو دارید روی یک پورت شاید بشه چیزی مانند دارلینگتون استفاده کرد مثل همین :
آیسی کوچولوی مولد صدا هم توش مشخصه اگه لازم شد.
گفتی بسکام دلم رو کباب کردی
راجع به قدرت اون مدار با ترانزیستورهای TIP هم من با این بلندگوهای موجود مخصوص دزدگیر تست کردم اونقدرها هم کر کننده نبود یا من قبلا کر شده بودم کیف نکردم!
در ادامه در مورد تمام مشخصات بلندگو ها از جمله اینکه اینا 8 اهم هستن قراره به هم متصل بشن سوالم بود اگه 4 اهم یا 16 اهم بشن چطور میشه؟ مگه این بلندگوها چند ولت تحمل میکنن؟
تحلیل اون مدارو منم علاقه دارم اما اگه اصرار به تولید صدا با میکرو دارید روی یک پورت شاید بشه چیزی مانند دارلینگتون استفاده کرد مثل همین :
آیسی کوچولوی مولد صدا هم توش مشخصه اگه لازم شد.
گفتی بسکام دلم رو کباب کردی
راجع به قدرت اون مدار با ترانزیستورهای TIP هم من با این بلندگوهای موجود مخصوص دزدگیر تست کردم اونقدرها هم کر کننده نبود یا من قبلا کر شده بودم کیف نکردم!
در ادامه در مورد تمام مشخصات بلندگو ها از جمله اینکه اینا 8 اهم هستن قراره به هم متصل بشن سوالم بود اگه 4 اهم یا 16 اهم بشن چطور میشه؟ مگه این بلندگوها چند ولت تحمل میکنن؟
با مدار دارلینگتون تست کردم صداش به بلندی صدای دزدگیر نبود .مدار تقویت کننده با ولتاژ ۲۰ ولت کار میکنه تو دزدگیر اهم بلند گو ها هم گرفتم نزدیک بین ۶.۵ تا ۷ اهم بود.رو دو سر بلند گو ولتاژ ۱۵ ولت ac میافته .منم دقیقا دنبال همچین صدایی از مدار هستم که متاسفانه با دارلینگتون نشد.الان آیت اسی صدا که گذاشتین صدای آژیر رو تولید میکنه؟.
بله تک داره چند صدا هم داره تو بازار هم هست دو خروجی مورد نیازتون رو هم میده. دیتاشیت هم قابل دانلود هست. بد نیست ولی اگه با میکرو هم شد منم مشتاقم از همینجا ببینم و بخونم علاوه بر اون تحلیل اون مدار تقویت کننده رو.
حالا خروجی اون TIP ها گرفتید ماکزیمم چند آمپر میده خروجی؟ اسپیکر چقدر مصرف میکنه نزدیک 1 یا 2 آمپر؟ این اسپیکرها باید 12 ولت باشن اینطوری نوشته بود! چند آمپر تحمل دارن؟
هر اسپیکر نزدیک ۱.۲ آمپر مصرف میکنه.والا تو دزدگیر کلاسیک مدار با ولتاژ ۲۰ ولت تغذیه میشه.درواقع یه ترانس ۱۶ ولت دوبل داره که بعد از ول دیود مستقیم با یه رله به مدار تقویت کننده وصل میشه.راجب این ای سی ۳۷۶۳خوندم مدهای مختلفی برای تولید صدا داره .من که تک صدا و آژیر خطر مد نظرم هست .حالا مدار رو میبندم ببینم چی میشه.
lمقدار اون مقاومت که دو سرش نوشته x , y چقدر هست و منظور W,Lچی هست .و اینکه میشه از بین مدهای مختلف فقط یکی رو انتخاب کرد چون یجا خونده نوع A ای سی که ۶ ملودی تولید میکنه میتونه با انتخاب مد راه اندازی نوع ملودی رو مشخص کنیم و باقی حذف بشن
lمقدار اون مقاومت که دو سرش نوشته x , y چقدر هست و منظور W,Lچی هست .و اینکه میشه از بین مدهای مختلف فقط یکی رو انتخاب کرد چون یجا خونده نوع A ای سی که ۶ ملودی تولید میکنه میتونه با انتخاب مد راه اندازی نوع ملودی رو مشخص کنیم و باقی حذف بشن
در نمونه ای که من بررسی کردم نوع تک صدا استفاده شده بود البته من هم دوست داشتم صداش موقع فعال و غیر فعال شدن فرق کنه که اونم شدنی نبود چون با رله وصل میکرد!
دیتاشیتش رو خوندید؟
احتمالا 6 و 4 و تک صدا داره. نوع 6 صدا احتمالا شبیه صدای آژیر ماشین میشه. انتخاب مدهای مختلف رو هنوز نرفتم طرفش چون کاربرد دیگه ای برام پیش نیومده که یه نمونه چند صداش رو بگیرم.
قراره شدت صدا زیاد باشه و بده به بلندگوی شیپوری، کسی دنبال کیفیت صدا نیست!
یه ترانزیستور بزاری صدا به شدت تقویت میشه
اینقدر مدار پیچیده نمی خواد
از بین مدارات تقویت کننده صدا بیشترین صدا رو مدار بالا داره. میخواستم بدونم چطور میشه با برنامه نویسی ها یا با بسکام یا c بشه این مدار رو راه اندازی کرد و نخوای از آی سی صدا استفاده کرد
اگه امکانش هست راجب تولید دو خروجی صدا با اختلاف فاز ۱۸۰ توضیح بیشتری بدید اگه امکانش هست با بسکام توضیح بدید
به زبان ساده تر،
برای اینکه این مدار درست و با قدرت کار بکنه، لازم هست که اگر ورودی ۱ به حالت ۱در اومد ، ورودی شماره ۲ به حالت ۰ تغییر کنه و بالعکس.
یعنی هرگز نباید هر دو ورودی ۱ بشن که ترانزیستور ها درجا خواهند سوخت.
و در صورت ۰ شدن هر دو ورودی، صدایی در خروجی نخواهیم داشت.
و برای تولید صدای بلند اگر بفرض یکی از ورودی ها ۰ شد ، ورودی دیگر یک بشه و به شکل نوبتی تغییر حالت بدن.
یا به طور کلی ، یکی از ورودی ها وارونه ورودی دیگر بشه.
به زبان ساده تر،
برای اینکه این مدار درست و با قدرت کار بکنه، لازم هست که اگر ورودی ۱ به حالت ۱در اومد ، ورودی شماره ۲ به حالت ۰ تغییر کنه و بالعکس.
یعنی هرگز نباید هر دو ورودی ۱ بشن که ترانزیستور ها درجا خواهند سوخت.
و در صورت ۰ شدن هر دو ورودی، صدایی در خروجی نخواهیم داشت.
و برای تولید صدای بلند اگر بفرض یکی از ورودی ها ۰ شد ، ورودی دیگر یک بشه و به شکل نوبتی تغییر حالت بدن.
یا به طور کلی ، یکی از ورودی ها وارونه ورودی دیگر بشه.
لطفا اگه به اصول برنامه نویسیش آشنا هستید یه توضیحی راجب برنامه بدید.دوستان لطف کردن بصورت سخت افزاری با آی سی آژیر توضیح دادن .ولی اگه بشه بصورت نرم افزاری این مدار رو راه اندازی کرد خیلی بهتره
دیدگاه