اطلاعیه

Collapse
No announcement yet.

بکاپ AVR

Collapse
X

• فیلتر
  • زمان
  • Show
Clear All
new posts

بکاپ AVR

سلام

برد دزدگیری ایرانی (مثلا تجاری البته بلاتکلیف و از نوع کپی کاری با چندین اسم و برند مختلف تخیلی بدون یک راه ارتباطی با سازنده!) به دستم رسیده عینا با "Atmega32A" و هیچ راه تماسی با سازنده درج نشده،
    فعلا کار میکنه و بسیار محتمل هست در صورت خرابی از اینی که هست حتما تبدیل به زباله بشه حتی اگه دست به دست واسطه‌ها و... بچرخه باز هم آفتابه خرج لحیم بشه؛
    چون پروگرمر مناسبی موجود نداشتم همچنین با توجه به اطلاعات محدود و چند نفر دیگه و حرفهای ناامید کننده در مورد فیوز‌بیتها و... تستی نکردم،
    آیا امیدی به بکاپ گرفتن از کدهای مسخره داخل اون هست برای روز مبادا و استفاده روی تراشه جایگزین؟
    چکار میشه کرد؟
    و این پارت نامبر چه فرقی با بقیه میکنه؟

ممنون
    جدیدترین ویرایش توسط ufo173; ۰۱:۵۷ ۱۴۰۲/۱۰/۱۶.

درود
    معمولا برنامه نویسها ترتیبی میدهند که به هیچ وجه نشود به کدها دسترسی پیدا کرد.

دیدگاه

نوشته اصلی توسط ufo173 نمایش پست ها
      سلام

برد دزدگیری ایرانی (مثلا تجاری البته بلاتکلیف و از نوع کپی کاری با چندین اسم و برند مختلف تخیلی بدون یک راه ارتباطی با سازنده!) به دستم رسیده عینا با "Atmega32A" و هیچ راه تماسی با سازنده درج نشده،
      فعلا کار میکنه و بسیار محتمل هست در صورت خرابی از اینی که هست حتما تبدیل به زباله بشه حتی اگه دست به دست واسطه‌ها و... بچرخه باز هم آفتابه خرج لحیم بشه؛
      چون پروگرمر مناسبی موجود نداشتم همچنین با توجه به اطلاعات محدود و چند نفر دیگه و حرفهای ناامید کننده در مورد فیوز‌بیتها و... تستی نکردم،
      آیا امیدی به بکاپ گرفتن از کدهای مسخره داخل اون هست برای روز مبادا و استفاده روی تراشه جایگزین؟
      چکار میشه کرد؟

ممنون
      درود، بله متاسفانه بیشتر تولید کننده ها فیوزبیت پروگرام رو قفل میکنند که امکان کپی کد های داخل میکروکنترلر فراهم نباشه.
      البته اینها دلیل نا امیدی نیست و بار ها در چندین دستگاه تجربه کردم که میکروکنترلر های داخل دستگاه عمدا یا اشتباهی قفل نیست و قابل کپی برداری بوده.
      و اینکه پیشنهاد میکنم پروگرامر CH341 بخرید که قیمت خوب داره و چند منظوره هست.
      یا اینکه میتونید با چند تا مقاومت و دیود زنر پروگرامر پورت سریال بسازید ( البته بدرد لپتاپ نمیخوره )

دیدگاه

درود بر شما

به نظرتون برای تست یا حل این مساله بدون ریسک از دست رفتن کدها میشه از "دستگاه بازیابی میکروکنترلرهای AVR" استفاده کرد ؟ قبلا خوانده بودم دو حالت دارن برای بازیابی با پاک کردن حافظه یا نگه داشتن کدها!

و اینکه صرفا با دریافت کد امکان استفاده صحیح روی تراشه جایگزین هست؟ و این حرف A آخر پارت نامبر چه تفاوتی با بقیه موارد موجود در بازار میکنه؟
        جدیدترین ویرایش توسط ufo173; ۱۲:۴۳ ۱۴۰۲/۱۰/۱۷.

دیدگاه

سلام

چکار میشه کرد؟

ممنون
          سلام - اگه کاریش نکنی شاید تا 20 سال آی سی mega32 چیزیش نمیشه - در شرایط خوب بیشتر از این حرف هه عمر میکنه - شاید قطعات دیگه خراب بشه ولی این آی سی خیر - خودت را اذیت نکن.
          اگه اشتباه نکنم حرف A فرقش در ولتاژ مصرفی مگا32 هست.
          جدیدترین ویرایش توسط david24; ۲۱:۰۶ ۱۴۰۲/۱۰/۱۶.
          دوست عزیز اگه مفید بود روی تشکر بزن

دیدگاه

نوشته اصلی توسط david24 نمایش پست ها

سلام - اگه کاریش نکنی شاید تا 20 سال آی سی mega32 چیزیش نمیشه - در شرایط خوب بیشتر از این حرف هه عمر میکنه - شاید قطعات دیگه خراب بشه ولی این آی سی خیر - خودت را اذیت نکن.
            اگه اشتباه نکنم حرف A فرقش در ولتاژ مصرفی مگا32 هست.
            ممنون بابت امیدواری
            اما طراحی به نظر ضعیف است نه پروتکشنی نه چیزی برخی جاهای مدار را خلاصه سازی کرده! حالا سوئیچ کردم روی بکاپ گرفتن نشد هم خودم برنامه ای مینویسم از لج سازندگان صرفا پولکیش به رایگان به همراه شماتیک در نت منتشر میکنم.
            هنوز هم تصمیم بکار گیری این چیزها نگرفتم شاید هم از درد خاموش بودن بپوسد. فقط میخواهم کدهایش را واکشی کنم. اون برد ریکاوری اگر قابل اتکا باشه همینجا جلوی پیشرفت کارهایی رو که عرض کردم میگیره.

در نقش مشتری با انحصار و چلاندن مشتری مخالفم؛
            جدیدترین ویرایش توسط ufo173; ۲۳:۱۳ ۱۴۰۲/۱۰/۱۶.

دیدگاه

من حدس میزنم شما قصد کپی کاری دارین چون هیچگونه اطلاعی نه از پروسه ساخت و نه از برنامه نویسی یک محصول ندارین .
              خلاصه سازی جزیی از روند بهبود هست برای کاهش هزینه های تولید.
              برد ریکاوری هم برای ریست فیوز بیت های میکرو هست نه کپی کدهای نرم افزار.
              چه عالی که خودتون دست بکار بشین و یک سیستم طراحی و به اشتراک بزارین تا با چالش های این حوزه بیشتر برخورد داشته باشین
              موفق باشید

دیدگاه

نوشته اصلی توسط runlevelx نمایش پست ها
                من حدس میزنم شما قصد کپی کاری دارین چون هیچگونه اطلاعی نه از پروسه ساخت و نه از برنامه نویسی یک محصول ندارین .
                خلاصه سازی جزیی از روند بهبود هست برای کاهش هزینه های تولید.
                برد ریکاوری هم برای ریست فیوز بیت های میکرو هست نه کپی کدهای نرم افزار.
                چه عالی که خودتون دست بکار بشین و یک سیستم طراحی و به اشتراک بزارین تا با چالش های این حوزه بیشتر برخورد داشته باشین
                موفق باشید
                با احترام لطفا حدس عجولانه نفرمایید و آن را محفوظ نگه داشته و صرفا اگر کمکی از دستتان بر میاید انجام دهید و اینجا به هر نحوه حرفی بیان شود و هر نحوه برداشت شود کسی نمیتواند برخورد و نتیجه‌گیری اینگونه کند. به وضوح مشخص است چقدر از کپی کاری بد از بدتر داخلی بیزارم (با مقوله مهندسی معکوس و تحریم و کپی رایت کمی فرق دارد) تازه کدها را لاک میکنند نکند راه انداختنِ اجناس قطع شود و بدتر از آن هیچ نام و نشان و نشان و ارتباط درستی از خود بجای نمیگذارند و با هدف سودجویی و عدم پشتیبانی و فرار از مسئولیت فقط به جیب بزنند!
                صحبتم در مورد کارهای تجاری و تولید انبوه و حساس بود که اهمیت اصل و نسب داشتن آن را درک کرده‌ام.

ضمنا اگر اطلاعاتی هم نداشته باشم از نحوه کم کاری و کم گذاشتن در ساخت و تولید که به وفور هم شاهد آن در تولیدات زباله موجود در بازار شاهد هستیم با آنکه قیمت بالاتر از ارزش آن به فروش می‌رسد اما برخی از عناصر الزامی آن را فقط با این طرز تفکر جنابعالی حذف کرده‌اند...
                خیلی سعی کردم این را به صورت محترمانه‌تر و پوشیده عرض کنم که خلاصه سازی شده اما در واقع برخی مواقع این کم گذاشتن‌های غیر اصولی (نه مقوله خلاصه سازی حساب شده) مصداق خیانت و دزدی است در حد خودش و اهل فن خودشان متوجه می‌شوند.

حذف یا اصلا اجرا نکردن پروتکشنهای مدار به دلیل احتمال کم خرابی در مورد استفاده یا بخر بودن در بازار یا عدم وجود پشتیبانی برای مشتری ناچار یا اجرا نکردن اصولی استراکچر ساختمانی در بخشی از ایران که به ندرت زلزله میاید یا در مداری دیگر تکیه به باتری شارژر برای افت ولتاژ و صدمه نرسیدن به مدار کاربردی متصل و اینگونه ماست مالی‌های برخی سازندگان زیرزمینی گویا عادتی شده برای بازاریابی و چاپیدن و شاید فریب!

تفاوت بین این تفکرات و نوع کار کردن میشود این جنس ایرانی است و طالب هم دارد و آن جنس ژاپنی و به این راحتی‌ها خراب نمی‌شود و مخاطبان خاص خودش را دارد!

در مورد جمله آخر که ظاهرا تشویقی طعنه آمیز است هم اگر جنابعالی موفقیتی داشته‌اید که موجب دریافت عاقبت بخیری از جانب مشتری‌ها شده حداقل یک مورد را صرفا جهت رضای خدا و تبلیغ موفقیتتان به صورت اپن سورس منتشر بفرمایید.

برد دکتر فیوز بیت هم به وفور در نت قابل جستجو است دو مود دارد و توضیحات آن را مطالعه نموده‌ام و اینگونه که شما تصور فرمودی من میخواهم از همان طریق read کنم اشتباه است. ظاهرا میتواند فیوزبیتهای اشتباه را برگرداند (گرچه بدون تحلیل دقیق مدار و تنظیمات پایه‌ها به مشکل برخورد) و نظری داده شده اگر سازنده لاک کرده باشد امکانپذیر نیست و از این بابت میخواستم مطمئن شوم و نظر سازنده اهل فن باحوصله را بشنوم.

لطفا از صندلی قضاوت همدیگر و احتمالا با توجه به اینکه غرور سازندگی‌تان یا هر هویت دیگری دارید به جوش امده که با اکانت ناشناس اولین پست و فعالیت ظاهرا مفیدتان را در فرومی کرده‌اید، پایین بیایید شاید مملکت پیشرفتی کند و همه جا حرف از جنس ایرانی بزنند نه اینکه ما دائما دچار پارادوکس بین صنعت ماشین سازی و پراید و موشک هایپرسونیک شویم!

اگر خود را در جایگاه تولید کننده یا حرفه ای یا آشنا با چالش یا با وجدان می‌دانید و محصولی دارید و خود بهتر میدانید هنوز باگهای محصولات و خود را برطرف نکرده در بازار ریخته‌اید، نسبت به جمع اوری و بهبود اقدام نموده سپس احوالات ما را جویا شوید.

من سالها در این فرومها حضور داشته و متوجه هستم هر جا قوائدی سلیقه سازی شده دارد اما هزاران هزار شخصیت و طرز تفکر و سطح هم در آن هر حرفی درست یا غلط هم میزنند و بسیاری اوقات هم ساکت بودن بهترین جواب است. اگر زحمت نوشتنی در کار باشد بیانگر اهمیت موضوع و جایگاه موضوع است گرچه باز ممکن است مورد قضاوت واقع شود.

موفق‌تر باشید و عاقبت بخیر، جناب‌های run level x
                جدیدترین ویرایش توسط ufo173; ۱۲:۰۸ ۱۴۰۳/۰۹/۱۶.

دیدگاه

درود بر شما

به نظرتون برای تست یا حل این مساله بدون ریسک از دست رفتن کدها میشه از "دستگاه بازیابی میکروکنترلرهای AVR" استفاده کرد ؟ قبلا خوانده بودم دو حالت دارن برای بازیابی با پاک کردن حافظه یا نگه داشتن کدها!

و اینکه صرفا با دریافت کد امکان استفاده صحیح روی تراشه جایگزین هست؟ و این حرف A آخر پارت نامبر چه تفاوتی با بقیه موارد موجود در بازار میکنه؟
                  با سلام و احترام
                  میکروکنترلرهای AVR دو مود پروگرام دارند، یکی ولتاژ پایین که با 5 ولت کار میکند و یکی ولتاژ بالا که با 12 ولت است. شما اگر بعضی از فیوز بیتها (SPIEN, CKSEL) که بارها در اینمورد اینجا بحث شده رو تغییر بدهید دیگر قادر نخواهید بود با اغلب پروگرامرهای معمولی که فقط حالت پروگرام ولتاژ پایین را پشتیبانی میکنند میکروی خود را پروگرام کنید. (البته میکرو همچنان با برنامه ایی که آخرین بار روی آن دانلود شده کار خواهد کرد) در چنین مواردی آن دستگاه جهت برگرداندن دوباره این فیوز بیتها به حالت قبل به کمکتان می آید ولی اگر دسترسی به کد برنامه توسط سازنده قفل شده باشد این دستگاه نیز نمیتواند کمکی انجام دهد.
                  در مواردی که واقعا ارزش داشته باشد جهت مهندسی معکوس سطح روی تراشه را با لیزر تراش میدهند تا به ویفر میکروکنترلر برسند و بعد با عکس برداری از آن قادر خواهند بود محتوای حافظه پروگرام میکرو را بخوانند که نیاز به تجهیزات و تکنولوژی خاصی دارد.
                  موفق باشید.

دیدگاه

با قفل کردن برنامه دیگه نمیشه برنامه رو کپی کرد.شما میتونید از دکتر فیوز یا های ولتاژ استفاده کنید ولی قادر به خواندن حافظه فلش نیستید و در صورت خواندن حافظه فلش کدی که به شما داده میشه رو میکروی بعدی کار نمیکنه(احتمالا کد بصورت بهم ریخته خوانده میشه) .البته من برای اطمینان امتحان کردم و نتونستم کپی کنم و نتیجه بگیرم.
                    حرف A تو پارت نامبر یعنی ولتاژ کاری میکرو میتونه بین 2.7 تا 5.5 ولت باشه که تو میکروهای قدیمی برای کار با ولتاژهای متفاوت باید پسوند مربوط رو خریداری میکردین ولی چندساله همه میکروها با پسوند A تولید و عرضه میشن.
                    برای ولتاژ 1.8 ولت حرف V
                    برای ولتاژ 2.7 ولت حرف L

دیدگاه

لطفا صبر کنید...
                    X