سلام دوستان
آیا راهی وجود داره که Lcd 2x16 کارکتری را توسط AtTiny13 راه اندازی کنیم(توسط کدویژن) ؟؟
با سلام،
در حالت عادی Attiny13 تعداد پایه های کافی برای راه اندازی LCD کاراکتری رو نداره.
بنابراین لازمه که از شیفت رجیستر به عنوان واسطه استفاده کنید، که نیازمند تغییرات در کتابخانه و نوشتن کتابخانه هست.
یا اینکه از ماژول آماده واسط LCD کاراکتری و I2C استفاده کنید.
البته با توجه به محدودیت مقدار RAM میکروکنترلر مد نظر، شاید برای انجام کار های دیگه با میکروکنترلر به مشکل بر بخورید.
ال سی دی ۸ کارکتر یا مدل دیگه ای که هم ارزان باشه هم پایه هاش کمتر باشه و بشه راحت با Tiny و توابع کدویژن کنترلش کرد چیزی وجود داره؟
اگر هدفتون ارزان بودن هست، بهتره AVR ها رو بی خیال بشید و برید سراغ STM8 ها.
الان یه STM8S003F3 حدود ۱۴ تومن قیمت داره، ولی چند برابر یه Tiny13 امکانات و پریفرال و... داره.
در مورد LCD کاراکتری، متاسفانه LCD کاراکتری با پروتکل ارتباطی کم سیم زیر ۵۰ تومن وجود نداره، اگر هم وجود داشته باشه کتابخانه آماده نداره و باید خودتون براش کتابخانه بنویسید.
درسته st هارو در جریانش هستم اما چون کارمون زمینه آموزش داره AVR بخاطر پکیج دیپ مورد نظرمونه، الان دارم به این فکر میکنم آداپتور دیپ برای st های smd بزنیم واقعا AVR بذاریم کنار، اما هزینه بر و زمان بره
واقعا AVR را دیگه منقرض شده باید دونست؟
خودم مدتیه با STM8 ها کار میکنم.
درسته نداشتن پکیج DIP از نقاط ضعفش حساب میشه، هر چند میشه با برد تبدیل این مشکل رو حل کرد.
میکروکنترلر های AVR و حتی 8051 منقرض نشدن، و همچنان میکروکنترلر های جدیدی بر اساس این دو نوع معرفی میشن، اما میکروکنترلر های معمول AVR که داخل ایران استفاده میشن ( مثل Mega16 و Mega8 و Tiny13 ) در اکثر نقاط دنیا در حال فراموشی هستن.
//
تا جایی که اطلاع دارم برای نمایشگر های OLED کتابخانه هایی در محیط کدویژن وجود داره، البته اگر منظورتون مدل در لینک هست، باید نوع کنترلر اون رو مد نظر داشته باشید.
ضمنا پیشنهاد میکنم اصول کتابخانه نویسی رو یاد بگیرید تا دچار محدودیت های این چنینی نشید.
برای STM مشابه کدویژن که با زبان C باشه و کتابخانه های مختلف و ویزارد داشته باشه اسم برنامش چیه؟
بستگی داره STM8 باشه یا STM32 ، مثلا برای STM32 محیط نرم افزاری STM32 Cube IDE محیط خوبی هست که خودش شامل CubeMX ( که مشابه کدویزارد هست) ،ادیتور و کامپایلر هست.
برای STM8 هم ادیتور های مختلفی مثل STVD و Eclipse و کامپایلر های مختلفی مثل Cosmic و SDCC وجود داره.
اگر از افراد دیگر بپرسید ممکنه IAR و Keil رو پیشنهاد کنن که خب در اکثر نقاط دنیا زیاد استفاده نمیشن .
طرف از هر ۶ تا پین میکروکنترلر استفاده کرده، دیگه پینی برای کار دیگه نمونده!
نکته مهم این هست که پایه ۱ که ریست هست هم استفاده شده که باعث میشه برای پروگرام مجدد میکروکنترلر لازم بشه به دکتر فیوزبیت مراجعه کنید.
D:
دیدگاه