اطلاعیه

Collapse
No announcement yet.

مولد موج سینوسی

Collapse
X

• فیلتر
  • زمان
  • Show
Clear All
new posts

پاسخ : مولد موج سینوسی

سلام دایی جان
    من یه ولتاژ بین 1- و 1+ ولت دارم و به شما می گم این ولتاژ رو برای من توی میکرو بصورت 8 بیت ثبت کن. یعنی به عدد قابل فهم برای میکرو تبدیل کن.
    شما چیکار می کنی؟
    8 بیت یعنی 256 قسمت. پس این بازه 2 ولتی باید 256 قسمت بشه تا برای میکرو قابل فهم بشه.
    یعنی ولتاژ 1- ولت معادل عدد 0 توی میکرو است.
    ولتاژ 2/256 + 1- معادل عدد 1 توی میکرو است.
    ولتاژ 4/256 + 1- معادل عدد 2 توی میکرو است.
    ولتاژ 6/256 + 1- معادل عدد 3 توی میکرو است.
    .
    .
    .
    ولتاژ 512/256 + 1- معادل عدد 256 توی میکرو است. ولتاژ 512/256 + 1- برابر با 2 ولته
    .
    حالا اگه عدد داخل میکرو رو n فرض کنیم و ولتاژ رو V در نظر بگیریم. می خواهیم یه رابطه بین n و V پیدا کنیم.
    n= (V+1)*128
    با این رابطه ساده ما می تونیم n رو به ازای هر ولتاژ بدست بیاریم یا بر عکس.
    .
    حالا اگه به ما بگن ما می خواهیم ولتاژ سینوسی رو به میکرو بفهمونیم باید چیکار کنیم.
    بازم باید بصورت عددی بین 0 تا 256 تفکیکش کنیم. اینبار دیگه رابطه بین V و n خطی نیست بلکه بصورت سینوسیه.
    اما بازم چون موج سینوسی بین 1- ولت و 1+ ولت تغییر می کنه و دامنه اعداد میکرو بین 0 تا 255 است باید ولتاژ در 127 ضرب بشه.
    شرمنده اگه بیان خوبی نداشتم دایی جان.
    با عرض پوزش خدمت دایی های عزیزم تا اطلاع ثانوی به اینترنت دسترسی ندارم.

دیدگاه

فکر کنم از فرمول موج مورد نظر استفاده کنید بعد متغیر زمان توسط تایمر همتراز با فرکانس مورد نظر بشه واز نتیجه لحظه ای پالس ساخته بشه وبعد فیلتر بشن
      بعدا یه جمله قشنگ مینویسم

دیدگاه

دایی جان از بابته راهنماییت ممنون تنها اینو می پرسم که مطمئن بشم یعنی ضریبه 128 برای روابط خطی این بازه است وضریب 127 برای موج سینوسی که بازه آن غیر خطی است؟این ضریب می تواند خود 128 هم باشه یا نه به قول حرف شما باید 127 باشه!اچطور اثباتش کنم؟

دیدگاه

در مقیاس 8 بیتی، نقطه صفر یک تابع سینوسی معادل عدد 127.5 خواهد بود و به همین دلیل نمی توان با فرض استفاده از تمام محدوده 255-0، جدولی را تعریف کرد که عددی در آن بصورت دقیق معادل نقطه صفر در تابع سینوسی باشد. بر همین اساس فرمولهایی که برای محاسبه سینوسی بکار می روند به گونه ای طراحی می شوند که جدول سینوسی بدست آمده، حول نقطه 127.5 متقارن باشد. مثلا در یک سیکل کامل از 128 شروع شود و بعد از رسیدن به 255 به عنوان پیک مثبت منحنی و 0 به عنوان پیک منفی منحنی در نهایت به 127 ختم شود. اگر فرمول محاسبه سینوسی به درستی طراحی شود، آنگاه فاصله اعداد دو طرف 127.5 نسبت به این محور تقارن برابر خواهند بود.
          اوژن: به معنای افکننده و شکست دهنده است
          دانایی، توانایی است-Knowledge is POWER
          برای حرفه ای شدن در الکترونیک باید با آن زندگی کرد
          وضعمان بهتر می شود، اگر همه نسبت به جامعه و اطراف خود مسوول باشیم و نگوئیم به ما چه
          قوی شدن و خوب ماندن - خوبی کردن به دیگران یک لذت ماندگار است
          اگر قرار باشد نفت و منابع خام را بدهیم و چرخ بگیریم، بهتر است چرخ را از نو اختراع کنیم
          ساعت کار بدن اکثر انسان ها کمتر از 800000 ساعت است و بعد از آن از کار می افتد

دیدگاه

لطفا صبر کنید...
          X