اطلاعیه

Collapse
No announcement yet.

پروژه کامل فرکانس متر دقیق با AVR

Collapse
X

• فیلتر
  • زمان
  • Show
Clear All
new posts

پاسخ : پروژه کامل فرکانس متر دقیق با AVR

نوشته اصلی توسط Perfect
    برای ساخت یک فرکانس متر دقیق دیجیتال نیاز به سیستم اندازه گیری با فرکانس کار بالا داریم. با میکروکنترلر های 8 بیتی مثل AVR سری mega چنانچه فرکانس ورودی از چند ده کیلوهرتز بالاتر بره خطای اندازه گیری هم افزایش محسوسی پیدا میکنه. برای افزایش دقت همونطور که جناب کی نژاد فرمودند یک راه عملی استفاده از دستورات اسمبلی به طور مستقیم هست که البته این هم تا حد مشخصی پاسخگو هست.
    با این همه چنانچه یک فرکانس متر ساده در حد چند کیلو هرتز مورد نظر شماست بهترین راه اینه که روش اندازه گیری خودتون رو عوض کنید. در روشی که شما استفاده میکنید زمان یک دوره تناوب رو اندازه میگیرید که هم محاسبات بیشتری نیاز داره و هم به دلیل محدودیت سرعت میکرو، خطا افزایش پیدا میکنه. بهترین راه برای اندازه گیری فرکانس های بالا شمارش مستقیم تعداد پالس ها در یک بازه زمانی مثلا 1 ثانیه هست.در این حالت دقت اندازه گیری برای فرکانس های پائین نسبت به روش قبلی کاهش پیدا میکنه و برای کمتر از 1 هرتز قابل استفاده نیست. ولی در عوض در فرکانس های بالاتر دقت چند برابر داره.
    اگر اجازه بدید دو نمونه برنامه ساده قرار میدم که تا فرکانس 65535 Hz و با دقت بسیار خوبی فرکانس با پالس مربعی رو اندازه میگیره و با تغییرات کوچکی میتونید اون رو برای فرکانسهای بسیار بالاتر به کار ببرید. در این دو برنامه در طی زمان دقیقا یک ثانیه تعداد پالس های ورودی شمرده میشن. کار شمارش توسط تایمر1 انتجام میشه که در مود ساده شمارنده تنظیم شده. فرق برنامه اول با دومی در اینه که زمان 1 ثانیه مورد نظر توسط تایمر 0 ایجاد شده ولی در برنامه دوم این زمان از یک دستور تاخیر ساده بدست اومده.
    برنامه در محیط کدویژن و برای mega16 نوشته شده. به همراه هر دو برنامه فایل مربوط به شبیه سازی در محیط Proteus موجود است. توجه کنید که زمان اندازه گیری در شبیه ساز ممکنه طول بکشه ولی در عمل همون یک ثانیه هست.

http://microcontroller.ir/files/Atmega16_freq_meter.rar

http://microcontroller.ir/files/Atme...eq_meter_2.rar
    سلام لینک ها منقضی شدن اگه ممکنه دوباره پلود کنید.
    من همین کار رو خواستم انجام بدم اما خروجی خوبی نگرفتم و توی تاپیک زیر کد و فایل شبیه سازی رو قراردادم اگه ممکنه نگاهی بیندازید:

http://www.eca.ir/forum2/index.php?topic=91324.0
    برای اینکه چیزی رو بدست بیاری که قبلا وجود نداشته باید کسی بشی که قبلا نبوده...

دیدگاه

فایل ها درسته, چک کردم!
      گذشت خصلت مردان است

دیدگاه

نوشته اصلی توسط mahdi.7
        سلام
        دوستان منم خیلی دنبال یه فرکانس متر دقیق میگردم که بتونه رنج بالایی رو هم اندازه گیری کنه یکی از مدارات خوبی رو که پیدا کردم ماله سایت avr64 بود که پروژه فرکانس متر با mega 8 رو گذاشتن که تا 1GHz رو میتونه اندازه گیری کنه و به گفته خودشون دقت بالایی هم داره...
        برای اندازه گیری تا این فرکانس اومدن از ای سی های تقسیم کننده فرکانس استفاده کردن تا فرکانس ورودی رو تقسیم کنه و میکرو اونو بخونه و در نهایت میکرو دوباره عدد فرکانس رو ضرب در مقدار تقسیم شده بکنه تا خروجی درست دربیاد اما یه مشکلی که من تو درست کردن این مدار دارم ای سی تقسیم کنندش به شماره SP8704 هست که من هرجارو گشتم نتونستم پیداش کنم این ای سی فرکانس ورودی رو بر 128 تقسیم میکنه بعد فرکانس وارد 2 ای سی 7490 میشه که اون ها هم هر کدوم فرکانس رو دوباره تقسیم بر 10 میکنن و به میکرو تحویل میدن و میکرو در نهایت عدد خروجی رو در 12800 ضرب میکنه و روی LCD نشون میده. برنامه هم با بسکام نوشته شده
        تنها مشکل من پیدا نکردن ای سی اولی هست من مدار رو بدون مدار تقسیم فرکانس (فرکانس کم رو به ورودی میکرو دادم) تست کردم دقیق عمل میکنه و مشکلی نداره
        اینم لینک مدار با سورس و تمام توضیحات:

http://dl.bargh20.com/Amin-Upload/2/...rgh20.com).rar

دوستان شما ای سی مشابه SP8704 میشناسید تا به جاش بزارم؟؟
        شدیدا به این مدار نیاز دارم ممنون میشم کمکم کنید :sad:

دیدگاه

سلام بر مهندسان و نخبگان محترم
          دوتا سوال از حضورتون داشتم
          tccr و tcnt این دوتا رجیستر منو گذاشتن سرکار :redface: اگه tcnt برای تنظیم تایمر هستش ( مثلا با لبه پایین رونده T0فعال بشه TCNT0=0x00) این یکی رجیستر برای چیه ؟ tccr ?
          یکی این دوتا رو توضیح بده که توی مدار فرکانس متر چجوری استفاده میشن و کاربردشون چیه ممنون میشم

دیدگاه

نوشته اصلی توسط ارمیتاٍٍ
            پایا الکترونیک رفتی؟؟ احتمالا داره
            با خود میکرو تا فرکانس 16 مگ رو میتونی اندازه گیری کنی - اگه بیشتر میخوایی برو دنبال مقسم چون دقت کار رو خیلی میاره پایین

دیدگاه

سلام
              چه طور میشه یه فرکانس 50 هرتز که مقدار یک بودنش بین 1 تا 2 میلی ثانیه هست رو خوند و به مقدار تبدیل کرد
              ( - اگه با capture میشه - برنامه نویسیش رو توی code vision یه توضیح بدید)
              ممنون.

دیدگاه

سلام دادا.
                به نظر من استفاده از کپچر میکرو بهترین گذینه است.
                شما با کپچر فاصله زمانی یه پریود رو بدست میاری و طبق فرمول F=1/T میتونی بف فرکانس تبدیلش کنی.
                البته حتماً باید ورودی تون مربعی باشه!
                نمونه کد هم توی نت و همین سایت فراوونه
                تشکر لازم نیست!

دیدگاه

نوشته اصلی توسط iman-63
                  سلام دادا.
                  به نظر من استفاده از کپچر میکرو بهترین گذینه است.
                  شما با کپچر فاصله زمانی یه پریود رو بدست میاری و طبق فرمول F=1/T میتونی بف فرکانس تبدیلش کنی.
                  البته حتماً باید ورودی تون مربعی باشه!
                  نمونه کد هم توی نت و همین سایت فراوونه
                  اگه میتونید یه نمونه کد به زبان c برای code vision واسم بذارین می خوام avr رو به رادیو کنترل وصل کنم که خروجیش فرکانس50 هرتز هست و فقط مقدار یک بودنش بین 1 تا 2 میلی ثانیه هست.
                  ممنون.

دیدگاه

سلام دوستان کسی برنامه فرکانس متر دیجیتال باatmega32 وزبان کدویژن داره. یا اینکه یه برنامه دارم ولی درست اجراا نمیکنه کسی میتونه راهنمایی کنه ورفع عیبش کنه. تشکر خیلی نیاز دارم

دیدگاه

لینکاش خرابن مهندس

دیدگاه

لطفا صبر کنید...
                      X