اطلاعیه

Collapse
No announcement yet.

درایور led

Collapse
X

• فیلتر
  • زمان
  • Show
Clear All
new posts

درایور led

سلام من تعدادی led دارم که 3 تا 3 تا سری شده اند و بعد مجموعا با هم موازی هستند و با ولتاژ 12 ولت قصد دارم آنها را روشن کنم .
    در 2 مدار مختلف از 2 نوع ترانزیستور استفاده کرده ام اولی که تعداد تبقات موازی شده حدود 22 طبقه است و همگی سه تایی هستند ورنگ آنه قرمز است از ترانزستور tip122 استفاده کردم و یک مقاومت 10 اهم 3 وات هم در مسیر کلکتور قرار دادم مقاومت بیس هم 1کیلواهم است ولی انگار ترانزیستور خوب روشن نمی شود وبین کلکتور و امیتر 3/1 ولت می افتد و به شدت داغ می کند کم کردن مقاومت بیس هم اثری نداشت .لطفا راهنمایی کنید .

مدار دوم رو هم بعدا با توضیحات کامل خواهم گفت
    متشکرم.

پاسخ : درایور led

نوشته اصلی توسط داریوش عباسی
    سلام من تعدادی led دارم که 3 تا 3 تا سری شده اند و بعد مجموعا با هم موازی هستند و با ولتاژ 12 ولت قصد دارم آنها را روشن کنم .
    در 2 مدار مختلف از 2 نوع ترانزیستور استفاده کرده ام اولی که تعداد تبقات موازی شده حدود 22 طبقه است و همگی سه تایی هستند ورنگ آنه قرمز است از ترانزستور tip122 استفاده کردم و یک مقاومت 10 اهم 3 وات هم در مسیر کلکتور قرار دادم مقاومت بیس هم 1کیلواهم است ولی انگار ترانزیستور خوب روشن نمی شود وبین کلکتور و امیتر 3/1 ولت می افتد و به شدت داغ می کند کم کردن مقاومت بیس هم اثری نداشت .لطفا راهنمایی کنید .
    متشکرم.
    با سلام

قراره که این مجموعه ال ای دی ، در چراغهای عقب خودرو ، بجای لامپ استفاده بشه ؟

دیدگاه

مدار دومبرای رنگسبز است وبه خاطر موقعت led ها 13 طبقه 3تایی سری که موازی شده اند دارمو2 تای دیگرکه تکی هستند یعنی در هر شاخه فقط یکled قرار دارد و مقدار تفاوت آنها را با زنر 6 ولت می خواهم جبران کنم این مدار با ترانزیستور 33725 کار کردم اینجا مشکل انه که حتی وقتی ترانزیستور خاموشه این 2 تا led روشنه با کم و زیاد کردن زنر هم به جایی نرسیدم

دیدگاه

نوشته اصلی توسط امیر معیری

با سلام

قراره که این مجموعه ال ای دی ، در چراغهای عقب خودرو ، بجای لامپ استفاده بشه ؟
        خیر جانم سون سگمت معمولی با led درست کرده ام

دیدگاه

متشکرم.
          سلام
          پیشنهاد من :

حضرت علی (ع) : خداوند از جاهلان پیمان فراگیرى علم نگرفته ، مگر آنکه قبلا از دنشمندان پیمان تعلیم دادن گرفته است .

دیدگاه

من هم دقیقا همین کار کردم با این تفاوت که خروجی را از آیسی 74595 گرفتم نه مستقیما از میکرو

دیدگاه

من هم دقیقا همین کار کردم با این تفاوت که خروجی را از آیسی 74595 گرفتم نه مستقیما از میکرو

با سلام
              یه پیشنهاد :
              قبل از اینکه ترانزیستوری را به عنوان سویچ برای این مدار استفاده کنید ، با آمپر متر ، جریان عبوری از مدار ال ای دی ها رو اندازه بگیرید ، سپس ، ترانزیستور مناسب رو استفاده نمایید .

دیدگاه

با تشکر از شما
                من که میدونمجریان عبوریاز هر led برای بهترین نور و کارایی حدود 25 میلی آمپر است وولتاژ رنگهای مختلف ونوعهای مختلف روهم می دونم به همین خاطر حتما باید مقاومت 10 را انتخاب می کردم مشکل من راه اندازی خود ترانزیستوره در ضمن pcb کار کشیده شده و تغییرات اساسی در کار ممکن نیست مجبورم یک جوری تلفات روکمکنم.

دیدگاه

با تشکر از شما
                  من که میدونمجریان عبوریاز هر led برای بهترین نور و کارایی حدود 25 میلی آمپر است وولتاژ رنگهای مختلف ونوعهای مختلف روهم می دونم به همین خاطر حتما باید مقاومت 10 را انتخاب می کردم مشکل من راه اندازی خود ترانزیستوره در ضمن pcb کار کشیده شده و تغییرات اساسی در کار ممکن نیست مجبورم یک جوری تلفات روکمکنم.
                  جناب عباسی گرامی

با سلام مجدد

نکته :
                  اگر 25 میلی آمپری که فرمودید رو در محاسبه مدار بالا قرار بدیم ، میشه :

25 * 3 = 75 میلی آمپر برای یک شاخه ال ای دی

و

22 * 75 = 1650 میلی آمپر ، برای هر کدام از سگمنتها ( در صورتی که تعداد ال ای دی ها در هر شاخه برابر باشد )

یعنی برای سویچ هر شاخه از ال ای دی ها ( سگمنت ) ، به یک ترانزیستور 2 آمپری نیاز دارید ، و مورد دیگر اینکه بطور مثال ، اگه قرار باشه که عدد 8 بر روی این سون سگمنت ، نمایش داده بشه ( نقطه سون سگمنت در نظر گرفته نشده ، جریان مصرفی مدار کنترل در نظر گرفته نشده )، به یک منبع تغذیه 12 ولت / 14 آمپری نیاز دارید ؟ یا بنده در محاسباتم ، دچار پیری زودرس شدم ؟

دیدگاه

سلام و با تشکر از شما
                    دوست عزیز در هر شاخه به دلیل سری بودن led ها همان 25 میلی آمپر می گذرد و
                    22*25 حدود نیم آمپر از هر سگمنت می گذرد
                    و کلا 3.5 آمپر مصرف داریم

دیدگاه

سلام
                      لطفا شماتیک مداری که ساختید را بزارید .
                      حضرت علی (ع) : خداوند از جاهلان پیمان فراگیرى علم نگرفته ، مگر آنکه قبلا از دنشمندان پیمان تعلیم دادن گرفته است .

دیدگاه

شماتیک دقیقا همون چیزیه که دیدید چیزی نداره که من بذارم

دیدگاه

شماتیک دقیقا همون چیزیه که دیدید چیزی نداره که من بذارم
                          با سلام
                          جناب عباسی
                          شماتیکی از مدارتون ، در این تاپیک دیده نمیشه !!

دیدگاه

برای کم کردن نور مجموعه led ها در شرایطی که جریان زیر یک آمپر باشه آیا استفاده از ترانزیستور mje13005 (بعلت زیاد بودن در بازار)درسته؟
                            جهان سوم جایی است که هر کس بخواهد مملکتش را آباد کند، خانه اش خراب می شود و هر کس که بخواهد خانه اش آباد باشد، باید در تخریب مملکتش بکوشد
                            دکتر محمود حسابی

دیدگاه

لطفا صبر کنید...
                            X