اطلاعیه

Collapse
No announcement yet.

کم آوردن تعداد پایه های آنالوگ ؟

Collapse
X

• فیلتر
  • زمان
  • Show
Clear All
new posts

کم آوردن تعداد پایه های آنالوگ ؟

با سلام

من یه مشکلی با پایه های ADC میکرو mega16 پیدا کردم ,اگه تعداد ورودی آنالوگ ما از تعداد پایه های ورودی آنالوگ میکرو زیاد شد ,مثلا 16 تا بازم میشه برای پردازششون از یه میکرو استفاده کرد؟
    البته خودم فکر کردم ,تنها راه حلی که به نظرم اومد استفاده از دوتا میکرو است,اما در این صورت اگه ما بخواهیم که مقادیر آنالوگ رو به PC انتقال بدیم چطوری این کار رو توسط دوتا میکرو انجام بدیم؟ :cry2:
    دوستان اگه راه حلی دارن بیان کنند.

با تشکر :nerd:
    دانلود کی های جدید کاسپر
    جهت سفارش طراحی و برنامه نویسی سایت, قالب, بنر قیف و فلش
    با این آی دی تماس بگیرید :
    sam.shark360

پاسخ : کم آوردن تعداد پایه های آنالوگ ؟

سلام
    من عملی این مسله رو اینطوری تجربه نکردم ولی چند تا راه به ذهنم میرسه
    ولی توی ساده ترین حالت
    وقتی هر دو تبدیل رو انجام دادن مثلا یکی دیتاشون بفرسته برای میکرو دومی و اون کل اونو همراه دیتا خودش توی یه فرمت خاصی بفرسته به پورت سریال PC
    یا اینکه برای هر دو Max232 بذار و خروجی اونا رو که قراره به PC انتقال داده بشه با یه مداری مثل عملکرد مالتی پلکسر وصل بکن به مدار ارسال کننده دیتا پورت سریال و اون دیتا رو به Pc بده
    یا هر دو اطلاعاتو بدن یه میکروسومی و اون این اطلاعات رو بده به PC
    یا .....................
    البته درست نبود اینطوری توضیح بدم
    حتما روش های بالا مشکلات خاص خودشون و محدودیت های خاصی رو دارن

مونده به نیاز شما که میخواین چطوری عمل تبدیل رو با چه مشخصه های انجام بدین و اینکه آیا روشهای اضافی به مسله شما اضافه میکنه یا نه

موفق و موید باشید :smile:

دیدگاه

سلام

شما میتونید از مالتی پلکسرهای آنالوگ استفاده کنید

مثلا 4051 که یه مالتی پلکسر/ دیمالتی پلکسر آنالوگ دیجیتاله 8 کاناله به یک کاناله (آخر ای سی هستش همه جا هم پیدا میشه و سرعت وحشتناکی هم داره و قیمتش هم 200 تومانه (اندازه قیمت آدامس خروس نشان))

در ضمن یه آی سی دیگه هست با همین سرایط ولی 16 کانال به یک (دو برابر 4051) که اسمش هست 4067

اینها نمونه 74hc هم دارن که سرعتشون 100 مگاهرتزه (100MHZ سیگنال ورودی و 200MHZ سرعت تغییر کانال) مثلا 74hc4051

برای راه اندازی آنالوگش توی دیتا شیت گفته... خیلی سادست (عادی میتونه دیجیتال یا آنالوگ رو منتقل کنه ولی اگه پیک منفی داری باید به پایه 7 ولتاژ منفی بدی)

من خودم ازش برای مالتی پلکس کردن خروجی 8 تا lm35 استفاده کردم که به یه adc0804 وصل بود و با 8051 کنترل میشد هیچ گونه تغییر شکل موجی هم ایجاد نمیکنه دقیقا انگار ورودی با سیم وصل شده به خروجی

شما خروجی مالتی پلکسر رو به یکی از Adc ها وصل کن هر وقت خواستی ورودی دیگه ای رو وصل کنی فقط به select مالتی پلکسر دستور بده

از این آی سی برای سوئیچ تصویر هم میشه استفاده کرد
      به وبلاگم سر بزنید

دیدگاه

با تشکر از دوستان

آره این مالتی پلکسرهای آنالوگ اصلا یادم نبود.

راستی لچ های آنالوگ هم وجود دارن ؟ مثلا این نوع دیجیتالیه 74HC573 که من قبلا ازش استفاده کرده بودم .

البته امیدوارم سوالم خنده دار نباشه!!
        دانلود کی های جدید کاسپر
        sam.shark360

دیدگاه

آقا این چیزا که میخوای هنوز به فکر کسی هم نرسیده ولی بد نیست با opamp یه تلاشی بکنی فکر کنم جواب بده
          به وبلاگم سر بزنید

دیدگاه

آقا میگن اگه گوش آدم هر روز چیز جدیدی نشنفه کر میشه ,همینه ها.
            این opamp دیگه چیه یه توضیحی لطف بفرمایید ؟ oo:

آقای alitaroosheh راستی می دونم این راهش نیست ولی اگه امکان داره به این تاپیک یه سری بزنید!! :redface:

http://www.eca.ir/forum2/index.php?topic=21747.105

با تشکر
            دانلود کی های جدید کاسپر
            sam.shark360

دیدگاه

سلام

آقا شرمنده من دارم روش کار میکنم یکم صبر کنید حتما میذارم

راستی با c# یا vb.net میخواید :mrgreen:
              به وبلاگم سر بزنید

دیدگاه

آقا دشمنت شرمنده باشه .

انگار امروز روز جهانی ضرب المثله !!!
                نیکی و پرسش , چرا نمی خوام .

اگه هر دوتا رو بزاری ممنون میشم. با تشکر
                دانلود کی های جدید کاسپر
                sam.shark360

دیدگاه

پمپ چیست؟

در حقیقت امپ یعنی تقویت کننده حالا هر نوع موجی با هر نوع فرکانسی که میخواد باشه
                  مثل تقویت کننده صدا در سیستم های صوتی و تصویری ماشین مثل تقویت صدا در تلفن هاو...
                  تقویت کننده های عملیاتی به اختصار پ امپ نامیده می شو ند.و به صورت مدار مجتمع در دسترس می باشند.این تقویت کننده ها از پایداری بالایی برخوردارند.، و با اتصال ترکیب مناسبی از عناصر خارجی مثل مقاومت،خازن،دیود و غیره به آنها،می توان انواع عملیات خطی و غیر خطی را انجام داد.

از ویژگیهای اختصاصی تقویت کننده های عملیا تی ورودی تفاضلی و بهره بسیار زیاد است.

این المان الکترونیکی اختلاف میان ولتاژهای ورودی در پای های مثبت و منفی را در خروجی با تقویت بسیار با لایی آشکار می سازد.حتی اگر این اختلاف ولتاژ کوچک نیز باشد.،آنرا به سطح قابل قبولی از ولتاژآ‌ در خروجی تبدیل می کند.به شکل مداری این المان در زیر توجه کنید.

این المان همواره دارای دو پایه مثبت و منفی در ورودی،این دو پایه ورودی مستلزم یک پایه در خروجی هستند.
                  پایه ورودی مثبت را در اصطلاح لاتین noninverting و پایه منفی را inverting می گویند.

نحوه عملکرد op_amp

این المان بسته به وضعیت پایه های ورودی و خروجی دارای شرایط و عملکرد متفاوتی خواهد شد که در زیر به توضیح راجب این وضعیت ها می پردازیم.

اگر inverting > noninverting باشد.خروجی به سمت منفی VSS اشباع می شود.منظور از منفی VSS مقدار منفی ولتاژ تغذیه آیسی است. مثلا اگر ولتاژ ورودی 5 ولت باشد و ورودی پایه منفی دارای ولتاژی بزرگتر از ورودی پایه مثبت باشد.خروجی به سمت منفی 5 ولت به اشباع می رود.

اگر inverting < noninverting باشد.خروجی به سمت مثبت VSS اشباع می شود.مثلا اگر تغذیه آیسی 5 ولت باشد.و ورودی پایه مثبت دارای ولتاژی بزرگتر از پایه منفی باشد.خروجی به سمت مثبت 5 ولت به اشباع می رود.به شکل توجه کنید این شکل گویای همه مطالب است.همانطور که مشاهده می کنید.،هر جا که اختلاف ولتاژ ورودی مثبت باشد.خروجی به اشباع مثبت VSS می رود.و همچنین هر جا که اختلاف ولتاژ ورودی منف با شد خروجی به منفی VSS می رود.
                  منظور از اختلاف ولتاژ ،اختلاف بین ورودی مثبت از منفی است.

بدون قرار دادن فیدبک از خروجی به ورودی، ماکزیمم اشباع در خروجی با کمترین اختلاف ولتاژآ‌ در پایه های مثبت و منفی ورودی بوجود می آید.در این حالت مدار شما بسیار نویز پذیر است.

در حالت ایده آل منظور حالت غیر عملی است.،در این حالت op-amp ها دارای مقاومت ورودی بی نهایت تقویت سیگنال ورودی در خروجی به صورت بی نهایت و مقاومت خروجی صفر هستند.

در حالت واقعی گین یا تقویت بین ولتاژ های مثبت و منفی ورودی محدود می شود.

بین پایه های ورودی و خروجی پ امپ جریانی وجود ندارد.و این تنها ولتاژ ورودی است که خروجی را کنترل می کند.

استفاده از فیدبک در پ امپ

با استفاده از فیدبک می توانید میزان تقویت ولتاژ های ورودی در خروجی را تعیین کنید.فیدبک می تواند.،از خروجی به هر یک از پایه های مثبت و منفی صورت گیرد.در پ امپ اغلب فیدبک از خروجی به پایه منفی صورت می گیرد این نوع فیدبک را فیدبک منفی یا negative feedback می نامند.
                  با استفاده از فرمول زیر می توانید. میزان تقویت یا گین(gain) را در این نوع از فیدبک به راحتی محاسبه کنید.

در فرمول فوق Rf همان مقاومت فیدبک است.که در شکل زیر با نام R2 و از خروجی به پایه منفی ورودی زده شده است.منظور از Rin نیز مقاومت ورودی است.،که در شکل زیر با نام R1 می باشد.

بنابر فرمول فوق اگر Rf برابر صفر باشد دیگر تقو یتی وجود ندارد.،و GAIN برابر یک می شود.در این حالت ولتاژ خروجی برابر ولتاژ آ‌ورودی است.در این وضعیت پ امپ تنها به صورت یک بافر مجزا کننده یا ISOLATE کننده جریان ورودی از خروجی عمل می کند.شکل زیر نشان می دهد چگونه خروجی بدون استفاده از مقاومت به پایه منفی ورودی فیدبک زده شده است.

پ امپ در حالت مقایسه گری یا
                  Comparator

تقویت کننده مستقیم (noninverting
                  amplifier)

در این حالت ورودی منفی یا inverting توسط مقاومت R1 زمین می شو د.و فیدک نیز از خروجی توسط مقاومت R2 به ورودی منفی فیدبک داده می شود.در این حالت خروجی کاملا هم فاز با ورودی خواهد بود.

نکاتی راجب به Op-Amp

هیچگاه تغذیه مثبت و منفی پ و امپ را به صورت معکوس وصل نکنید.،با این کار Op-Amp خواهد سوخت.
                  تغذیه ورودی های مثبت و منفی می بایست.از مقادیر ورودی در پایه های inverting و noninverting بیشتر باشد.سیگنال های ورودی و خروجی را توسط خازنهای 1.0ufتا 0.1uf زمین کنید تا از تاثیر نویز در مدار خود جلوگیری کنید.

در حالت ایده آل پ امپ ها دارای مقاومت ورودی بالا و در نتیجه جریان ورودی در حد صفر و مقاومت خروجی صفر می باشند.همچنین در این حالت ولتاژآ‌ در ورودی های مثبت و منفی با یکدیگر مساوی هستند.

در این حالت کوچکترین اختلاف بین ولتاژ های ورودی تقویت شده و در خروجی نمایان می شود.
                  در این وضعیت خروجی زمانی high یا سوییچ می شود.که مقدار ولتاژآ‌ در پایه inverting یا منفی به سطح ولتاژآ‌ در پایه noninverting یا مثبت برسد.این ولتاژ در شکل زیر برابر vref است.
                  از این نوع مدار جهت مقایسه ولتاژ های ورودی به خصوص در سنسورها استفاده می شود.
                  در این مدار به جای مقاومت R2 می توانید از پتانسیومتر جهت تعیین ولتاژآ‌ Vref و تنظیم آن به صورت دلخواه استفاده کنید.
                  منبع : signals.ir
                  دانلود کی های جدید کاسپر
                  sam.shark360

دیدگاه

سلام
                    من این کار رو کردم.
                    میتونید از یک میکرو استفاده کنید ولی من ترجیح دادم 2 تا بذارم. آخه به نویزش نمی ارزه
                    شما میتونید بصورت master slave از spi استفاده کنید اگه که i/o ها رو لازم دارید.
                    اگر هم مدارتون قرار یک طرفه فقط فرستنده باشه به pc ، میتونید از slave با سریال بفرستید به master و از اون همه داده ها رو بفرستید به pc. فقط توجه کنید که در این روش یک عملیات تبدیل کد اسکی اعداد به دسیمال بین دو میکرو لازم داره!
                    ولی من داده های slave رو بوسیله یک پورت کامل دادم به master. بعدش هم همه ی داده ها رو (16 مقدار adc ) بوسیله سریال دادم به pc.
                    من چون کار پردازشی داشتم بردم توی متلب و اونجا ذخیره کردم. این کار از همه ساده تر و کم دردسر تره!
                    پیچیدگی خاصی هم نداره.
                    دلا تا کی در این زندان فریب این و آن بینی
                    یکی زین چاه ظلمانی برون شو تا جهان بینی

دیدگاه

نوشته اصلی توسط sharktech
                      با تشکر از دوستان

آره این مالتی پلکسرهای آنالوگ اصلا یادم نبود.
                      راستی لچ های آنالوگ هم وجود دارن ؟ مثلا این نوع دیجیتالیه 74HC573 که من قبلا ازش استفاده کرده بودم .
                      البته امیدوارم سوالم خنده دار نباشه!!
                      این opamp دیگه چیه یه توضیحی لطف بفرمایید ؟
                      :eek:
                      سلام
                      شوخی جالبی بود :nice:

دیدگاه

سلام
                        فکر نمی کنم پروژه من بدردت بخوره! من اومدم و یکجور ارسال داده موازی که با میکرو master سینک میشه خودم طراحی کردم. یخورده پیچیده هست. این مدار یک ارتباط دو طرفه با pc داره و ارتباطات بین 3 میکرو توسط خودم تعریف شده ( اینجوری که اولی به دومی میگه بفرست، بعد که فرستاد اون یکی میگه گرفتم!!! و همینجور بین اولی و سومی هست و این ادامه پیدا میکنه)
                        در نهایت هم همه اطلاعات که در یک آرایه در میکرو اولی ذخیره شده به pc ارسال میشه. البته این هم طبق فرمت خاصی ارسال میشه که مربوط به خودم هست. برای سادگی برای دو میکرو را قرار میدم:این برنامه میکرو اصلی:
                        کد:
                        // USART initialization
                         // Communication Parameters: 8 Data, 1 Stop, No Parity
                         // USART Receiver: On
                         // USART Transmitter: On
                         // USART Mode: Asynchronous
                         // USART Baud Rate: 9600

UCSRA=0x00;
                         UCSRB=0x18;
                         UCSRC=0x86;
                         UBRRH=0x00;
                         UBRRL=0x2F;
                         // ADC initialization
                         // ADC Clock frequency: 921.600 kHz
                         // ADC Voltage Reference: Avcc pin
                         // ADC Auto Trigger Source: None
                         // Only the 8 most significant bits of
                         // the AD conversion result are used
                         ADMUX=ADC_VREF_TYPE & 0xff;
                         ADCSRA=0x83;
                         while (1)
                         {
                          ()a=getchar; اینجا فرمان از pc هست

if(a>95)
                          {
                            for( i=0;i<8;i++)
                            {
                            (adc[i]=read_adc(i;
                            printf("%u;",adc[i]); در این حلقه یکی یکی اطلاعات میکرو اول مربوط به adc ارسال میشود
                            };
                           //------------------------------ در این قسمت ارتباط بین دو میکرو تعریف شده است که flag های آن توسط پورت c ارسال و دریافت میشه
                            for(i=0;i<8;i++)
                            {
                             PORTC.1=1;
                             while(1)
                              { 
                              if( PINC.0==1)
                               {
                                rec[i]=PINB;
                                PORTC.1=0;
                                delay_us(10);
                               };

if(PINC==0)
                               {
                               ( [printf("%u;",rec[i; ارسال اطلاعات میکرو دوم از طریق میکرو اول
                                goto l1;
                                };
                              };
                            l1:    
                             delay_us(5); 
                            };

a=0;
                          };

};
                        [/left]

شبیه قسمت دوم برنامه فوق در میکرو دوم و سوم تکرار شده

این هم عکسش:

اگه مدارتون یکطرفه هست توصیه میکنم از میکرو دوم ارسال کنید و از اولی پس از دریافت دوباره به همراه بقیه اطلاعات به pc ارسال کنید
                        دلا تا کی در این زندان فریب این و آن بینی
                        یکی زین چاه ظلمانی برون شو تا جهان بینی

دیدگاه

با سلام
                          متاسفانه از برنامه و پروژه شما سر در نیاوردم !!! oo:
                          چون من یکم از لحاظ IQ دچار فقر هستم بنابراین اگه یکی از دوستان قضیه این Master & slave رو و در کل ارتباط چند میکرو به طور همزمان با پورت کام رو توضیح بدن ممنون میشم. :redface:

با تشکر
                          :nerd:
                          دانلود کی های جدید کاسپر
                          sam.shark360

دیدگاه

لطفا به این IQ کمک کنید !!! :rolleyes: :angry: :cry:

به خدا ثواب داره .

با تشکر
                            :nerd:
                            دانلود کی های جدید کاسپر
                            sam.shark360

دیدگاه

دانلود کی های جدید کاسپر
                              sam.shark360

دیدگاه

لطفا صبر کنید...
                              X