اطلاعیه

Collapse
No announcement yet.

سوال فنی

Collapse
X

• فیلتر
  • زمان
  • Show
Clear All
new posts

سوال فنی

دورود برشما
    با سپاس فراوان از همه کسانی که می خواهند هیچ کس اسیر جهل و نادانی نباشد.
    من از همه کسانی که در زمینه میکرو کنترلرها مهارت دارندمی خواهم چند سوال ساده بپرسم با آنکه از پرسیدن این سوال های تکرای شرم می کنم اما می خواهم دقیق تر بدانم .
    1- تفاوت میکرو کنترلر avr32bityبا میکرو کنتر لر های arm
    2- یک زبان خوب برای برنامه نویسی سخت افزاری و نرم افزاری (خودم زیاد به زبان c علاقه دارم وتعاریفی شنیده ام .)
    3- برای آموزش یک میکرو کنترلر (avr||arm||,….) از کجا باید شروع کرد.
    4- آیا میکرو کنترلر avr8bity می تواند مقدمه ای برای avr 32bityباشد.
    باتشکر از یک شاگرد بر استادان عالی قدر ایران زمین

پاسخ : سوال فنی

نوشته اصلی توسط ha$med
    دورود برشما
    با سپاس فراوان از همه کسانی که می خواهند هیچ کس اسیر جهل و نادانی نباشد.
    من از همه کسانی که در زمینه میکرو کنترلرها مهارت دارندمی خواهم چند سوال ساده بپرسم با آنکه از پرسیدن این سوال های تکرای شرم می کنم اما می خواهم دقیق تر بدانم .
    1- تفاوت میکرو کنترلر avr32bityبا میکرو کنتر لر های arm
    2- یک زبان خوب برای برنامه نویسی سخت افزاری و نرم افزاری (خودم زیاد به زبان c علاقه دارم وتعاریفی شنیده ام .)
    3- برای آموزش یک میکرو کنترلر (avr||arm||,….) از کجا باید شروع کرد.
    4- آیا میکرو کنترلر avr8bity می تواند مقدمه ای برای avr 32bityباشد.
    باتشکر از یک شاگرد بر استادان عالی قدر ایران زمین
    سلام
    من استاد نیستم ولی تا جایی بتونم راهنماییت میکنم

من منظورتو از avr32bity نفهمیدم(شاید من نمیدونم) ولی فکنم منظورت avr32kbity بوده که مقدار حافظه میکرو رو میگن

دو تا برنامه نویسی برای avr داریم basic و c ،کامپایلر بیسیک نرمافزار معروف bascom هست و کامپایلر c نرم افزار codevision هست

به نظر خودم بیسیک راحت تره .نظر بقیه دوستانم میتونی جویا بشی

اگر میخوای بیسیک کار کنی کتاب کاهه رو بگیر

تا دلتم بخاد pdf آموزشی در مورد avr هست یکم سرچ کن پیدا میکنی

این جزوه دوستمون هم برای زبان c

http://www.eca.ir/forum2/index.php?topic=28764.0

انتخاب با خودته

التماس دعا

دیدگاه

احتمالا منظور دوستمون 32 بیتی بوده که باید بگم تفاوتش با arm تو معماریه و کلا دو میکرو جدا هستن منتها arm توانایی هایی همچون usb lan sound mmc و... رو به صورت سخت افزاری داره وقدرت کلاک بسیار بالایی است(سرعت)

همون سی رو یاد بگیرید عالی تر از bacsom هست من خودم bascomی هستم ولی فرست کنم میرم سراغ سی

به نظرم برد رو خودت بساز هم اقتصادی تره هم تجربه ای بس شیرین

بله.100% شما یه میکرو رو یاد بگیری دیگه base کار دستت میاد
      علم چندانکه بیشتر خوانی چون عمل در تو نیست نادانی

دیدگاه

با سپاس
        حالا من میکروکنترلر avr 8bityرو یاد بگیرم می تونم زمینه اش برای avr32bity وarm میشه یا نه ؟

دیدگاه

نوشته اصلی توسط ha$med
          با سپاس
          حالا من میکروکنترلر avr 8bityرو یاد بگیرم می تونم زمینه اش برای avr32bity وarm میشه یا نه ؟
          بله 100%

دیدگاه

1- دوست عزیز arm در اصل یک پردازنده است و نه میکرو کنترولر و حالا بعضی شرکت ها اومدن و با اضافه کردن یک سری امکانات به اون میکرو کنترلر ها یی رو ساختن مثل arm 7 یا ... حالا تو برای یاد گیریش نیاز نداری که دقیق بدونی اون تو چه خبره چون این خودش چند تا درس دانشگاهی رو شامل میشه !!!! ولی با دونستن یک مقدماتی به راحتی میتونی یادبگیری چه جوری ازش استفاده کنی و حالا تفاوت arm با avr 32bity :

این یه بحث مفصل هست ولی در کل تفاوتشون در معمار پردازنده هاست که arm از معماری پیچیده تری بر خورداره و البته فرکانس کاریش خیلی بالاتر از avr هست مثلا avr تا 16MHz کار میکنه ولی arm حتی تا 2GHz میتونه کار کنه که این تفاوت بسیار زیادی در سرعت هست

دیگر اینکه میکرو کنترلر هایی که از arm بهره میبرن به خاطر این برتری arm از امکانات خیلی خیلی بیشتری برخوردارند مثل پروتکل های ارتباطی پوشش داده شده یا حتی تعداد پایه ها و....

2-زبان پایه اسمبلی هست که نیازی نیست برای avr بلد باشی ولی کلا بدون زبان پایه سخت افزار اسمبلی هست و اگر بخواهی حرفه ای کار کنی در حد یک مهندس باید یادش بگیری ولی نه الان بعدا

و زبان دوم و رایج همون c هست که باید یاد بگیریش البته C نویسی برای میکرو چیزهای اضافی هم باید بدونی که نیاز هستن و تو کتابای avr هستن و کلا c کافی و لازم هست

3-اگر مبتدی هستی به هیچ وجه اول سراغ arm نرو اول با avr شروع کن و شروعت میتونه با کتاب های انتشارات نص یا اگر وقت زیاد نداری با جزوه های آموزشی توی اینترنت باشه و بعد نیاز به یک پروگرامر avr داری و نرم افزار کدویژن و نرم افزار پروتئوس برای شبیه سازی و اگر خیلی خفن شدی نرم افزار protel DXP برای تهیه مدار چاپی و کلا یک مینی آزمایشگاه که برای جمع کردن یه همچین چیزایی میتونی به بلاگ زیر قسمت "چگونه یک آزمایشگاه الکترونیک در خانه داشته باشیم؟" سربزنی و اون مقاله رو بگیری و بخونی تا دستت بیاد

http://www.jinxreza.blogfa.com

4-تفاوت میکرو های 8 بیتی و 32 بیتی در معماری اونهاست واین چیزی نیست که برای شما در یادگیری فرق بکنه مثل اینه که بگی با پراید رانندگی یاد بگیرم یا با پژو ؟این چیزی نیست که خیلی فرق بکنه با میکرو های avr سری ATmega شروع کن و با ATmega8 و ATmega32 اشنا شو بعد دستت میاد

دیدگاه

حامد عزیز

برای آموزش AVR به زبان C و آشنایی با میکرو کنترولر های 8 بیتی AVRاز جزوه جناب آقای نجفی استفاده بفرمایید که واقعا تکمیل توضیح داده شده .

موفق باشید .

دیدگاه

آقایون AVR32 دست کمی ازاین ARM ها نداره ها !!
                یکم بیشتر مطالعه کنید متوجه میشید
                این AVR32 ورژن 32 بیتی شده AVR هستش با معماری بهبود یافته
                Ethernet, UBS High Speed , LCD controller , ... هم داره

من با جفتشون زیاد کار کردم
                اگه گفتین تفاوتش(یا بهتره بگیم عیبش) تو چیه ؟؟!!

اینا رو هم از سایت Atmel بگیرین
                doc4064
                doc7902
                دانلود کتاب رایگان ARM به زبان فارسی :

http://www.eca.ir/forum2/index.php?topic=74049.0

دیدگاه

Avr 32 گرون تره
                  سرعتش هم کمتره
                  کامپایلرش به درد نخور تره
                  نویز پزیریه Arm کمتره
                  Arm جدید تره

پس Arm بهتره

دیدگاه

نوشته اصلی توسط omega_adiban
                    Avr 32 گرون تره
                    زیاد گرون نیست (به نسبت قابلیت هاش)
                    سرعتش هم کمتره
                    سرعتش خیلی بیشتره تو بعضی موارد (شاید بیشتر موارد) :applause:
                    کامپایلرش به درد نخور تره
                    این قبوله چون خیلی هم مهمه :nice:
                    نویز پزیریه Arm کمتره
                    اینو با چه Benchmark گفتین ؟؟ oo:
                    Arm جدید تره
                    oo: فکر نمی کنم
                    پس Arm بهتره
                    اینم همینطور :biggrin:

دیگه پیشنهادی نبود ؟

دیدگاه

دوستمون گفتن که ARM یه پردازنده است که بعضی شرکتها اومدن با اون میکروکنترلر مثل ARM7 طراحی کردن
                      قابل توجه اینکه ARM اسم یه شرکته که فقط پردازنده های سری ARM رو تولید میکنه و با همکاری دو شرکت ACRON و Apple تشکیل شده. ARM7 خودش یه پردازنده است که اگه درست یادم مونده باشه شامل نسل سوم و چهارم خانواده ARM میشه که تو نسل سوم ARM7 عرضه و معرفی شد و تو نسل 4 ARM7TDMI Thumb Mode معرفی شد. بعد از اون پردازنده های ARM9 و در نهایت ARM11 معرفی شد که البته CORTEX-M3 هم یکی دیگه دیگه از محصولات طراحی شده توسط این شرکته که جز نسل هفتم (ARMv7-M) این پردازنده معرفی شده و جایکزین مناسب برای ARM7 محسوب میشه و با مصرف توان کمتر سرعت پردازنده از 0.95 MIPS/MHZ به 1.25 MIPS/MHZ رسیده و از ورژن کد Thumb2 استفاده میکنه.
                      یادمون نره که AVR هم اسم پردازنده است!!
                      پس ARM7 میکروکنترلر نیست اونم یه پردازنده است که باهاش کنترلر به بازار عرضه کردن.

-در مورد پیچیده تر بودن ARM نسبت به پردازنده های دیگه هم باید عرض کنم که معماری ARM نسبت به سایر پردازنده ها بسیار ساده تره و نیاز به ترانزیستورهای کمتری واسه پیاده سازی داره.

نکته قابل توجه که گفتنش خالی از لطف نیست اینکه پردازنده های ARM به 3 دسته تقسیم میشن
                      1- پردازنده های کاربردی (کاربرد به صورت پردازنده در سیستمها)
                      ARM Cortex-A8
                      ARM Cortex-A9 MPCore
                      ARM Cortex-A9 Single Core Processor
                      ARM11 MPCore
                      ARM1136J(F)-S
                      ARM1176JZ(F)-S
                      ARM720T
                      ARM920T
                      ARM922T
                      ARM926EJ-S
                      2-پردازنده هایی جهت استفاده در Embedded Sysytems مثل همون میکروکنترلر ها
                      ARM Cortex-M0
                      ARM Cortex-M1
                      ARM Cortex-M3
                      ARM Cortex-R4(F)
                      ARM1156T2(F)-S
                      ARM7EJ-S
                      ARM7TDMI
                      ARM7TDMI-S
                      ARM946E-S
                      ARM966E-S
                      ARM968E-S
                      3-پردازنده هایی با کاربردهای امنیتی Secure Core
                      SC300
                      SecurCore SC100
                      SecurCore SC200

بیشترین فرکانس کاری برای ARM ها 1.25 GHZ است که ولی در جدیدترین انواع اون که میتونن با 1GHZ کار کنن و سرعتشون هم 2.0MIPS است که میشه 2GIPS!!!
                      البته اگه دوستان بخوان می تونم توضیحات بیشتری در این زمینه ها بدم و این مطالب هم خیلی ناقصه.

حالا میایم سراغ AVR32:
                      AVR32 یکی دیگه از محصولات دیگه اتمله که پردازنده داخلی اون بر پایه پردازنده AVR 8Bit طراحی شده ولی با بهینه سازی های خیلی زیاد که اصلا میشه زمین تا آسمون با هم فرق دارن.
                      زیاد هم سرعتش پایین نیست !!! 133MHZ سرعت خیلی کمی نیست. 16k cach رو شما تو ARM7 ندارین ولی نسبت به ARM9 سرعت پردازشش کمتره.
                      ببینید AVR32 یه Multimedia Purpose کنترلر است و برای کارهای صنعتی طراحی نشده و در صورتی مه ARM7 جهت کاربردهای صنعتی مناسبتره (با توجه به ماژولهایی که روش سوار شده)
                      برای AVR32 قسمتهای جالبی طراحی شده که بیشتر کاربرد مدیا دارن تا صنعتی :

JAVA Hardware Acceleration
                      -Multimedia Co-Processor (YUV<->RGB)q
                      -Multi-Hierarchy BUS
                      -SD - MMC - CF smart media and nand flash interface
                      3 synchronous serial protocol controller for support AC97 , S/PDIF , I2S
                      TFT , QCIF QVGA,VGA,SVGA Graphical LCD Interface
                      Image Sensor Interface for 12-bit CMOS Camera
                      USB2.0 Full Speed 480Mbps
                      2 Ethernet 10/100 MAC Controller
                      16 Bit Stereo Audio DAC

اینا تعدادی از امکانات این میکروکنترلر بود که ARM ها خیلی هاشو ندارن پس این میکر واقعا عالیه ولی میشه گفت خیلی از این امکانات به درد ما نمیخوره مگر اینکه بخواین پلیر یا دوربین یا یه چیز مثل اینها تولید کنید. البته ARM9 هم بیشتر یه کنترلر برای کاربردهای مدیاست و بالاتر هم همینطور.

حالا با توجه به مطالبی که عرض کردم می تونید انتخاب کنید و اگه توضیحات کمه بیشتر راهنماییتون کنم.

منابع:
                      www.ARM.com
                      www.wikipedia.org
                      www.NXP.com
                      www.ATMEL.com

دیدگاه

اطلاعات خوب و کاملی بود :applause:
                        یه چند تا نکته

... ولی نسبت به ARM9 سرعت پردازشش کمتره.
                        بازم میگم نه !!!
                        doc7902 شرکت Atmel رو ببینید-صفحه 4 (pg. 4 of 8)

و همچنین خیلی مسائل دیگه

ببینید AVR32 یه Multimedia Purpose کنترلر است و برای کارهای صنعتی طراحی نشده و در صورتی مه ARM7 جهت کاربردهای صنعتی مناسبتره (با توجه به ماژولهایی که روش سوار شده)
                        برای AVR32 قسمتهای جالبی طراحی شده که بیشتر کاربرد مدیا دارن تا صنعتی
                        فکر نمیکنم اصلا اینطور باشه !! شما هم Benchmark تون اشتباست.
                        Industrial بودن رو با ماژولها سنجیدین.

در مورد کاربرد ها هم جسارتا اشتباه کردین- برای اطلاعات تکمیلی کاربردها اینجا رو ببینین :
                        http://www.atmel.com/products/AT91/overview.asp

دیدگاه

سرعتش خیلی بیشتره تو بعضی موارد (شاید بیشتر موارد) applause
                          از کی تا حالا Arm خودش بدون pll داره 55 mhz کار می کنه و دستورات رو کمتر از یک کلک یعنی .9 کلک انجام میده.ولی xmega 32 mhz بیشتر نیست

اینو با چه Benchmark گفتین ؟؟ ooo
                          و... میباشند ، وجود این واحد باعث مصونیت میکرو در برابر نویز میشود . AIC و PMC و RSTC و MC مجهز به واحد های arm میکرو کنترلر های ها
                          وظیفه کنترل کرد حافظه فلش و رفع خطا های احتمالی ان را Memory Controller یا MC این واحد نقش کنترل کردن واحد های مربوط به خود را به عهده دارند . مثلا واحد
                          به عهده دارد .
                          این واحد وظیفه باز نشانی میکرو در شرایط اضطراری همچون کم شدن ولتاژ تغذیه و... را به عهده دارد . این واحد امکان باز نشانی میکرو : Reset Controller یا RSTC واحد
                          ریست دستی ( را نیز فراهم اورده است . ( nrst از طریق پایه
                          با فعال بودن این واحد ، میکرو میتواند عملکرد خود را با توجه به ولتاژ تغذیه تنظیم کند . میکرو میتواند در شرایط کمبود : Power Management Controller یا PMC واحد
                          ولتاژ و جریان تغذیه ، فرکانس کاری خود را تا زیر 500 هرتز کاهش دهد .

دیدگاه

اینجا بحث XMega نیستا !!!!! oo:
                            AVR32
                            در ضمن ARM با PLL همین 55MHz رو تولید میکنه !
                            [hr]
                            اینایی که گفتین واحدهای پشتیبانی در مواقع خاص هستند !!
                            در واقع اینا خوبند ولی ربطی به نویز پذیری ندارند !
                            در کنار یک سیستم نویزی چگونه ضمانت میکنین که Instruction Queue بهم نمیخوره !!
                            Cache و ... سالم میمونن ؟؟

اینایی که گفتین ضمانت این هستند که میکرو به حالت unStable نره.
                            البته اینا همش تو بخش Power Manager همون AVR32 موجودند. :nice:
                            پس چه جوری این از اون بهتره ؟؟ oo:

دیدگاه

نوشته اصلی توسط elecMicro
                              اینجا بحث XMega نیستا !!!!! oo:
                              AVR32
                              در ضمن ARM با PLL همین 55MHz رو تولید میکنه !
                              [hr]
                              اینایی که گفتین واحدهای پشتیبانی در مواقع خاص هستند !!
                              در واقع اینا خوبند ولی ربطی به نویز پذیری ندارند !
                              در کنار یک سیستم نویزی چگونه ضمانت میکنین که Instruction Queue بهم نمیخوره !!
                              Cache و ... سالم میمونن ؟؟

اینایی که گفتین ضمانت این هستند که میکرو به حالت unStable نره.
                              البته اینا همش تو بخش Power Manager همون AVR32 موجودند. :nice:
                              پس چه جوری این از اون بهتره ؟؟ oo:
                              می دونی حرفات مثل چی می مونه؟! مثل اینکه بگن زانتیا رو سه چرخ حرکت می کنه بعد شما بگی چه ضمانتی داره
                              خوب باشه اقا avr بهتره.شما اونو کار کن ما arm .
                              ما میگیم 55 مگاهرتزه تو کمتر از 1 کاک کار انجام میده شما می گی avr32 سریع تره.خوب باشه سریع تره
                              عزیز من یه چیزی بگو که به عقل جور در بیاد
                              اصلا همه اینا قبول همین که یه کامپایلر به درد بخور نداره یعنی بیخیالش شو.مثل این می مونه که یه کمپوت گیلاس بخری ولی در باز کن نداشته باشی.حالا برو با چکش و... بازش کن ببینم خوردنش چه قدر مزه داره

دیدگاه

لطفا صبر کنید...
                              X