اطلاعیه

Collapse
No announcement yet.

مشکلی جالب با MEGA16

Collapse
X

• فیلتر
  • زمان
  • Show
Clear All
new posts

مشکلی جالب با MEGA16

سلام دوستان

برای ما یه مساله جالبی پیش اومده گفتم اینجا مطرح کنم شاید دلیلی برای این مساله پیدا بشه

ما در یک پروژه ساده ای از یک ATMEGA16 استفاده کرده ایم
    تو این پروژه چهار پین (7 , 6 , 5 , 4) از PORTA با توجه به اطلاعات وارد شده از KEYPAD کنترل می شوند.
    (رله ای را قطع و وصل می کنند)
    بعد از یک روز کارکرد ، این میکرو دیگه خروجی اول یعنی PORTA.7 کار نمی کنه ( صفر یا یک نمیشه) :eek:

بعد از یک مدت سر و کله زدن به صورت کاملاً اتفاقی متوجه شدم که اگر پایه 40 میکرو یا همون PORTA.0
    رو به VCC متصل کنم میکرو درست کار می کنه !!! oo:

تازه مساله جالبی که وجود داشت این بود که تا وقتی که پایه 40 رو به 5+ وصل نکرده بودم و برنامه اولیه هم
    تو فلش میکرو بود سایر قسمت های برنامه مثل LCD و KEYPAD درست کار می کردند و فقط خروجی اول وجود نداشت
    ولی وقتی تو همون حالت (پایه 40 آزاد) من همون برنامه رو دوباره تو میکرو پروگرم کردم دیگه LCD و KEYPAD هم کار نکردند !!!
    ولی وقتی پایه 40 رو به 5+ وصل کردم برنامه ای که تازه پروگرم کرده بودم هم کار کرد !!! :eek:

یاد آوری می کنم که کل پورت A به عنوان خروجی تعریف شده !

کامپایلر هم CodeVisionAVR 1.25.9 Full هستش

شما نظری در این رابطه ندارید ؟ ممنون :rolleyes:

پاسخ : مشکلی جالب با MEGA16

PORTA به ADC وصل هستش که اگر AVCC را به 5 ولت وصل نکنی به مشکل بر می خوره. آیا شما AVCC را وصل کردی یا نه؟ در ضمن بعضی میکروهایی که در بازار هست PORTA آن مشکل داره و برای خودم این تجربه پیش اومده :cry2:

دیدگاه

بله با وصل کردن AVCC به 5+ هم میکرو درست کار می کنه

ولی مساله اینه که تو این پروژه اصلاً از ADC استفاده نشده ، در ضمن این میکرو 24 ساعت بدون وصل بودن AVCC به 5+ درست کار می کرده

//

ولی از اون جالب تر اینکه من وقتی پروژه برگشت خورد از فلش میکرو یه بک پ گرفتم ،

هر وقت همین بک پ رو تو میکرو پروگرم کنم همه جای پروژه به جز همون خروجی اول درست کار می کنه ولی اگه برنامه جدیدی پروگرم کنم کل پروژه کار نمیکنه

مگر اینکه همون AVCC رو به 5+ وصل کنم !!!

//

منم احتمال میدم که خود میکرو مشکل داره !

چون همون برنامه ای که از روی میکرو بک پ گرفته بودم رو روی یه میکرو دیگه پروگرم کردم و درست کار کرد ( بدون وصل بودن AVCC به 5+ )

دیدگاه

فکر کنم مشکل همون وصل نبودن AVCC به 5+ باشه چون تو دیتاشیت رو که نگاه کردم تو صفحه 5 تو توضیحات پایه AVCC نوشته :

AVCC is the supply voltage pin for Port A and the A/D Converter. It should be externally
        connected to VCC, even if the ADC is not used. If the ADC is used, it should be connected
        to VCC through a low-pass filter.

هم تغذیه بخش ADC هم تغذیه پورت A از پایه AVCC تامین میشه ، حتی اگر از ADC هم استفاده نشه باید این پایه به VCC متصل بشه !

حالا فقط این 2 مورد مجهوله :

1- چرا پورت A به مدت 24 ساعت بدون وصل بودن AVCC به VCC درست کار کرده !!!

2- هر وقت برنامه بک پ گرفته شده رو تو میکرو پروگرم میکنم همه جای پروژه به جز همون خروجی اول درست کار می کنه
        ولی اگه برنامه جدیدی پروگرم کنم کل پروژه کار نمیکنه مگر اینکه همون AVCC رو به 5+ وصل کنم !!!

دیدگاه

شما چه از ADC استفاده کنی و چه نکنی باید AVCC رو به 5 ولت وصل کنی و حتی کسی می گفت اگر اینکارو نکنی ممکنه میکرو آسیب ببینه. شاید توی اون 24 ساعت آسیب ندیده و بعد... حالا خرجی نداره که. یک پایه است برای اطمینان وصلش کن.

دیدگاه

oo: oo: oo:
            یعنی چی؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟

با درود . . .

من تا الان کلی پروژه نوشتم اما AVCC توش کاره ای نبوده .دقیق هم دارن کار میکنن. کشف جدیده؟؟؟ یکی یه توضیح علمی بده . من قلبم ضعیفه ها!!!
            درد من تنهایی نیست؛ بلکه مرگ ملتی است که گدایی را قناعت، بی‏عرضگی را صبر، و با تبسمی بر لب این حماقت را حکمت خداوند می‏ نامند! "گاندی"

به دلیل وجود برخی مشکلات و بی احترامی ها این اکانت رو غیر فعال کردم. همیشه سر بلند باشید.
            بدرود . . .

دیدگاه

نوشته اصلی توسط وحید نصیری
              oo: oo: oo:
              یعنی چی؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟

با درود . . .

من تا الان کلی پروژه نوشتم اما AVCC توش کاره ای نبوده .دقیق هم دارن کار میکنن. کشف جدیده؟؟؟ یکی یه توضیح علمی بده . من قلبم ضعیفه ها!!!
              نمیدونم والا ! من دلیلی جز این نوشته تو دیتاشیت مگا 16 صفحه 5 برای این مساله پیدا نکردم :

AVCC is the supply voltage pin for Port A and the A/D Converter. It should be externally
              connected to VCC, even if the ADC is not used. If the ADC is used, it should be connected
              to VCC through a low-pass filter

دیدگاه

سلام
                to VCC through a low-pass filter

راستش داخل دیتا شیت نوشته حداکثر فرکانس 16 مگ هست که بچه ها overclock هم بهش میدند و درست کار میکنه :smile: (البته یکم براش ضرر داره).

برای رفع مشکلتون به نظر من یک میکرو دیگه بزارید که احتمال زیاد درست میشه.

موفق باشید

دیدگاه

لطفا صبر کنید...
                X