اطلاعیه

Collapse
No announcement yet.

اسمبلی یا سی ( فقط حرفه ای ها)

Collapse
X

• فیلتر
  • زمان
  • Show
Clear All
new posts

اسمبلی یا سی ( فقط حرفه ای ها)

سلام من با اسمبلی زیاد کار کردم
    با سی هم آشنا هستم
    می خواستم راهنماییم کنید که برای نوشتن پروژه های بزرگ از چه زبانی استفاده می کنند
    و سی برای AVR بهنر است یا اسمبلی >>>>؟؟؟؟؟؟

با تشکر
    برای تشکر از امتیاز + استفاده کنید

پاسخ : اسمبلی یا سی ( فقط حرفه ای ها)

نوشته اصلی توسط electronic6000
    سلام من با اسمبلی زیاد کار کردم
    با سی هم آشنا هستم
    می خواستم راهنماییم کنید که برای نوشتن پروژه های بزرگ از چه زبانی استفاده می کنند
    و سی برای AVR بهنر است یا اسمبلی >>>>؟؟؟؟؟؟

با تشکر
    سلام دوست عزیز
    آقا ببخشید من حرفه ای نیستم ولی اگه اجازه بدین منم نظرم را بگم :redface:
    ببینید من با سی و اسمبلی و کیو بیسک آشنام. در مورد اسمبلی که اصلا حرفش را نزن شاید بعضی از دستوراش قشنگ باشه ولی فرض کن بخواهی روی lcd با این اسمبلی یه چیزی بنوسی اون وقت هستش که هفت جد و آباد آدم میاد جلو چشماش :biggrin: با یه نگاه ساده به سی و کیو بیسک میشه فهمید که از اسمبلی خیلی راحت تر هست.
    ولی کیو بیسک یا سی :question: ببین من اصلا آدم غیر منطقی نیستم ولی با اینکه همه می گن سی بهتر هست من کیو بیسک را بیشتر دوست :biggrin: دارم چون راحتر آدم یاد می گیره ولی حر فه ای ها می گن با سی تعدا جملا کمتر و حجم برنامه کمتر می شه .
    :job:

دیدگاه

اگر سرعت عمل در حد میکروثانیه برایتان مهم است اسمبلی

وگرنه اگه از زبانهای c یا basic استفاده کنید به مراتب در وقت خودتون صرفه جوئی کرده اید و به قول معروف هلو برو تو گلو

دیدگاه

سلام،

اصلا بحث بهتر و بدتر بودن درست نیست، باید بر حسب کاربرد زبان مورد نظر یا

ترکیبی از هر دو رو انتخاب کنید.

اسمبلی:

=> مزایا:
        1. بالاترین سرعت اجرا: این فقط به شرطیه که برنامه درست نوشته بشه، در

غیر اینصورت ممکنه حجم کد خیلی هم زیاد بشه

2. کمترین حجم: این قضیه وقتی که منابع حافظه محدود باشه، مهمه.

3. انعطاف و دسترسی بالا به منابع سخت افزاری

==> معایب:
        1. زمان بر بودن انجام یک پروژه: این قضیه در مورد پروژه های بزرگ ممکنه زمان

اجرا رو تا چند برابر بالا ببره و در نتیجه هزینه ها بیشتر خواهد شد، همچنین

گاهی (البته تو بازار ما کمتر!) بالا رفتن زمان عرضه شدن یک محصول به بازار به

دلیل مسائل رقابتی ضررهای اقتصادی خواهد داشت.

2. ارتقا و رفع اشکال مشکل است و معمولا Debug کردن یک پروژه هزینه و

وقت زیادی رو تحمیل کنه.

3. پرتابل نبودن کد:
        برنامه ی نوشته شده به زبان سطح پایین مخصوص همون سخت افزار نوشته

شده و جابجایی اون به Part Number های دیگه زمانی رو طلب می کنه.

4. تفسیر و خوانایی کد: معمولا تشخیص عملکرد خطوط برنامه مشکله و شاید

گاهی فقط خود نویسنده تسلط کامل بر برنامه داشته باشه.

زبان های سطح بالا:

در اینجا مزایا همون معایب اسمبلیه اما این که چه کامپایلری مناسبتره:

بیسیک:
        بیسیک ابزار Rapid Development یا توسعه ی سریعه و به شدت می تونه

زمان انجام پروژه رو پایین بیاره و ضمنا امکانات کامپایلرهای بیسیک رو هیچ

کامپایلری نداره. اما مسئله ای که هست به درد پروژه های بزرگ و جدی نمی

خوره، دلایلش هم زیاده اگر کسی خواست یه لیست طولانی میشه که می

تونم بنویسم.

C:

=> مزایا:
        1. سی زبان سطح میانه است یعنی هم امکانات سطح بالا مثل ساخت یافته

بودن زبان رو در اختیار دارید و هم مدیریت حافظه رو کامپایلر انجام میده، اما در

صورت نیاز خیلی راحت می تونید دسترسی به مستقیم به سخت افزار داشته

باشید.

2. C ایده آل ماشین های RISC مثل AVR، PIC، Power PC، ARM و ... است،

بنابراین اگر سکوی سخت افزاری تون یکی از این موارده، کامپایلر خوب می

تونه کدی نردیک (و نه برابر) به اسمبلی تولید بکنه.

و موارد دیگه که مفصله.

موفق باشد

:smile:
        There is nothing so practical as a good theory. — Kurt Lewin, 1951

دیدگاه

من با shockley در مورد عیب یابی موافق نیستم.به نظر من در زبان اسمبلی چون ریز ریز دستورات رو نوشتی و میدونی هر خط داره چه کاری میکنه می تونی راحت تر اشکالت رو پیدا کنی.
          من دوستم خفن avr کاره.منم این سوالو پرسیدم ازش گفت واسه کارای تقریبا حرفهای c خوبه ولی واسه کارای حرفه ای تر فقط اسمبلی کار کن.اسم بیسیک هم نیار!!!
          اگر انسان از همه خطر ها پرهیز کند ، هرگز راه به جائی نخواهد برد...

دیدگاه

نمیدونم چرا اصولا c نویس ها با basic نویس ها مشکل دارند :biggrin:

دیدگاه

ُسلام. مختصر مفید، C.
              BNTSTBNT

دیدگاه

منم حرفه ای نیستم و فقط سی(و البته مقداری اسمبلی) بلدم، ولی فکر میکنم حرفه ایها به صورت سیاه و سفید با این موضوع برخورد نمیکنن
                تا اونجا که من فهمیدم باید با تسلط به معماری سخت افزاری که قراره باهاش کار بشه، بهینه ترین کد رو به صورتembedded assembly in C نوشت...
                {خلاف قوانین - امضا ویرایش شد}

دیدگاه

تو کامپایلر C اگه لازم شد میتونی کد ASM بنویسی
                  اما بر عکسش درست نیست.
                  با این حرف هم که گفتن C واسه تقریبا حرفه ی بدرد میخوره ولی خیلی حرفه ای باید اسمبلی کار کرد مخالفم.
                  همون که یاشار گفت.
                  Just "C" Is The Power
                  آموزش نرم افزار Matlab برای دانشجویان رشته های مهندسیhttp://alidoost.ir/news.php?readmore=22

دیدگاه

bascom
                    ما زنده به آنیم که آرام نگیریم موجیم که آسودگی ما عدم ماست

وقتی یک ملت برای فرهنگ و نژاد و ملیت خویش ارزشی قائل نشد و حقی را که طبیعت برای نگاهداری نژاد پاکش به او ارزانی داشته بود پایمال ساخت و به بیگانگان روی آورد و تسلیم شد دیگر حق ندارد از شکست و بدبختی سیاسی که خودش باعث آن شده است شکایت کند .ادولف هیتلر

r.babazadeh@yahoo.com

دیدگاه

سلام،

نوشته اصلی توسط پیام.ک
                      من با shockley در مورد عیب یابی موافق نیستم.به نظر من در زبان اسمبلی چون ریز ریز دستورات رو نوشتی و میدونی هر خط داره چه کاری میکنه می تونی راحت تر اشکالت رو پیدا کنی.
                      من دوستم خفن avr کاره.منم این سوالو پرسیدم ازش گفت واسه کارای تقریبا حرفهای c خوبه ولی واسه کارای حرفه ای تر فقط اسمبلی کار کن.اسم بیسیک هم نیار!!!
                      1. در مورد رفع اشکال شما اگر بخواهی ریز دستورات برنامه نوشته شده به زبان سی رو داشته باشی کافیه فایل با پسوند coff رو تو AVR Studio لود کنید و برنامه تون رو خط به خط دیباگ کنید. پس محدودیت دسترسی به دستورالعمل ها رو نداریم.

2. همونطور که عرض کردم: "باید بر حسب کاربرد، زبان مورد نظر یا ترکیبی از هر دو رو انتخاب کنید."

همون طور که دوستان گفتن شما با اسمبلی نوشتن تو کامپایلر C هیچ چیز رو از دست نمیدید. حتی می تونید تو یه فایل جدا اسمبلی بنویسید و فایل object اون رو با object سی تون لینک کنید.

3. اگرچه هیچ چیز شیرین تر از اسمبلی نیست ولی کارهایی رو که وقت برنامه نویس رو تلف میکنه بهتره سطح بالا انجام داد.

There is nothing so practical as a good theory. — Kurt Lewin, 1951

دیدگاه

سلام دوستان البته اول عرض کنم من حرفه ای نیستم من چنین جسارتی نمیکنم ولی میخواستم تجارب خودمو در اختیار دوستان قرار بدم گرچه اندک
                        من با اسمبلی 8051 خیلی کار کردم کسی که ساختار اسمبلی رو خوب بلد باشه وقتی وارد زبان قدرتمندی مثل سی میشه خیلی راحت تر میتونه برنامه نویسی کنه با سی تا کسی که اولین زبانی رو که یاد گرفته سی بوده چون زبان سی به نظر من یک اسمبلی پیشرفته شده هستش خیلی این دو تا زبان به هم شباهت دارن به نظر بنده کسی که میخواد برنامه نویسی با میکرو رو شروع کنه بهتر اول با اسمبلی کارکنه وقتی پخته شد سریع به طرف زبان سی بیاد( فقط سی )به نظر من نه توی زمان بندی کم میاره نه تو قدرت محاسباتی بسیار بسیار زبان قدرتمندیه البته این نظر شخصیه منه اصلا طرف زبانهایی مثل بیسیک و.... برای یرنامه نویسی نرید چون با تابع های حاضر اماده شما رو توی برنامه نویسی ضعیف میکنن موفق یاشید
                        فهبنی صبرت علی عذابک فکیف اصبرعلی فراقک
                        گیرم که برعذاب توصبر کنم ،چگونه بر جدایی ات شکیبایی ورزم

دیدگاه

نوشته اصلی توسط farid-a
                          تو کامپایلر C اگه لازم شد میتونی کد ASM بنویسی
                          اما بر عکسش درست نیست.
                          در bascom هم میشه

ASM$
                          .
                          ..
                          ...
                          END ASM$

دیدگاه

سلام .
                            خوب معلومه که برای کنترل کامل زمان بندی ، اسمبلی حرف اول و آخره .
                            شاید تا به حال با مداراتی که میکرو ثانیه بالا پایین شدن زمانها در اونها مساوی است با جواب هیچ ! برخورد نکرده باشید . حتی اگه سی کار قوی ای هم باشید
                            من اینجور وقتا ترکیبی از این دو تا رو ترجیح میدم . یعنی برای پروژه های سنگینم ، میام اول ماژولهای حساس و دقیق زمانی رو با اسمبلی مینویسم .
                            بعد با سی نازنین خیلی سریع تر میتونم اونا رو استفاده کنم . دقیقا وقتی یه نرم افزار ویندوزم میبینید همینه . اونجا هم کامپوننت هایی حتی با همون زبان
                            اسمبلی نوشته میشه . بعد با یه کامپایلر سطح بالا مثل سی ، دلفی یا حتی بیسیک استفاده میشه .

توی کار با میکرو ها ، به دوستانم توصیه میکنم با سی کد نویسی کنند تا با اسمبلی . ببینید مثلا همین شرکت Atmel . اولین میکرو هاش فقط مثالهایی از
                            اسمبلی داشت . ولی نسخه های جدیدتر میکرو هاش مثل سری AVR از مثالهای سی هم استفاده کرده . من اینجور تفسیر میکنم که هر چی جلوتر بریم
                            سی پر رنگ تر و اسمبلی کمی کم رنگ تر میشه . :agree:
                            آموزاندن ، سپاسگذاری از خداوندگارست به جهت داشتن نعمت آموختن .

دیدگاه

اسمبلی یا سی؟
                              هردو!
                              1 در دنیا 100 در آخرت (درس و مشق فعالیتمو تو انجمن کم کرده)
                              من آنچه شرط بلاغست با تو میآ‌گویم. تو خواه از سخنم پند گیر و خواه ملال. سعدی
                              !Electronic On! Programming On
                              هوشمندانه سوال بپرسیم!
                              http://ir02x6.persiangig.com/logo/eca/tanks_01.png

دیدگاه

لطفا صبر کنید...
                              X