اطلاعیه

Collapse
No announcement yet.

HFE یک ترانسیستور و mega8 کمک کنید

Collapse
X

• فیلتر
  • زمان
  • Show
Clear All
new posts

HFE یک ترانسیستور و mega8 کمک کنید

سلام.
    من می خواهم یه ترانسیستور BC547 رو به میکرو وصل کنم. HFE ترانسیستور برام مهمه. تراسیستور BC547B تقریبا 260 است ولی BC547C تقریبا 520 است. این 520 و 260 من شنیدم که بهره تقویت ترانسیستور است. این بهره تقویت یعنی چی؟
    ممنون از دوستان

پاسخ : HFE یک ترانسیستور و mega8 کمک کنید

دایی جان اگه 100 ترانزیستور یه شماره و یه شکل از یه جعبه برداری هیچ کدومش HFE هاش با هم برابر نیست تو میتونی از رابطه های جریان کلکتور یا بیس مقدار HFE تو بدست بیاری.
    عیب کار اینجاست که من آنچه هستم را با آنچه باید باشم اشتباه می کنم،خیال می کنم آنچه باید باشم هستم،در حالیکه آنچه هستم نباید باشم.

دیدگاه

زیاد به HFE کاری نداشته باش تو علم لازم نیست ولی تو تئوری اساتید خیلی پیله میکنن.کارتو بگو تا بیشتر HELP-ET
      کنم.
      عیب کار اینجاست که من آنچه هستم را با آنچه باید باشم اشتباه می کنم،خیال می کنم آنچه باید باشم هستم،در حالیکه آنچه هستم نباید باشم.

دیدگاه

سلام. ممنون از جواب.
        من یه led با یک ترانسیستور BC547 به میکرو وصل کردم. حالا می خوام این ترانسیستور بیشترین بهره تقویت رو ذاشته باشه.

دیدگاه

نمی فهمم. تو می خوای سیگنال رو تقویت کنی یا ولتاژ رو.اگه سیگنال مثله pwm به led دادی از تقویت امیتر مشترک استفاده کن.اگه ولتاژ با همون ترانزیستور کار راه می افته.
          نمی دونم واسه چه هدفی می خوای

دیدگاه

می شود مدار برای تقویت ولتاژ با تراتزیستور و هم تقویت سیگنال با ترانزیستور رو برام رسم کنید؟
            ممنون

دیدگاه

این مدار رو نگاه کنید آیا لازم است بیس 3 تا ترانزیستور با مقاومت به هم وصل بشن؟

دیدگاه

دوست عزیز البته که لازمه
                اگر مقاومت ها رو نباشه و امپداس خروجی که میخواد پایه های Base رو بایاس کنه یه کم زیاد باشه هیچ کدوم از ترانزیستور ها روشن نمیشه
                البته فکر کنم مقدار مقاومت ها زیاده باید کمتر باشه

موفق باشه

دیدگاه

منظور من این بود که آیا بین 3 ترانزیستور لازم است 2 مقاومت وصل کنم.؟

دیدگاه

نوشته اصلی توسط feshwari
                    منظور من این بود که آیا بین 3 ترانزیستور لازم است 2 مقاومت وصل کنم.؟
                    نه نیازی نیست

دیدگاه

سلام. مداری داریم به شکل زیر که یکی از ترانزیستور ها BC547C با بهره تقویت (520 HFE ) و دومی
                      BC547B با بهره تقویت ( 210 HFE ).

این مداری که کشیدم برای تقویت جریان است یا ولتاژ یا فرکانس؟

حالا اگر مدار رو روشن کنیم نور LED ها همسان می شود یا نه؟ کار بهره تقویت چیست؟
                      ممنون

دیدگاه

نوشته اصلی توسط feshwari
                        سلام. مداری داریم به شکل زیر که یکی از ترانزیستور ها BC547C با بهره تقویت (520 HFE ) و دومی
                        BC547B با بهره تقویت ( 210 HFE ).

این مداری که کشیدم برای تقویت جریان است یا ولتاژ یا فرکانس؟

حالا اگر مدار رو روشن کنیم نور LED ها همسان می شود یا نه؟ کار بهره تقویت چیست؟
                        ممنون
                        تقویت جریان.
                        میدونی چرا؟ چون ترانزیستور ها باید بایاس بشن. ترانزیستور در دو مد تقویت کننده و سوئیچ میتونه کار کنه. در مد سوئیچ ترانزیستور در ناحیه اشباع کار میکنه و هیچ تقویتی نداره. اگر این مطلب رو نگرفتی باید رجوع کنی به بحث تقویت کننده ها که خودش یک دنیای بزرگییه و اینجا نمیشه تشریح و تفصیلش کنم. خلاصه شما در مد اشباع کار میکنی و HFE یا بتای ترانزیستور در این مد معنی نداره. بنابراین نور ال ای دی ها یکیه
                        بهره تقویت نسبت جریان خروجی به ورودییه یعنی hfe=Ic/Ib با توجه به این رابطه اگه hfe شما بزرگتر باشه جریان خروجی بیشتری نسبت به یک جریان ورودی ثابت دارین. برای مثال اگه hfe=200 و IB=.2 میکرو آمپر باشه مقدار جریان خروجی که میتونه بهت بده برابره باIc=40 میلی آمپر. حالا اگه hfe=300 جریان بیس همون مقدار قبلی باشه داریم: Ic=60 میلی آمپر........ موفق باشی.
                        چقدر این ندیدن ها و نشنیدن ها مردم را خوشبخت کرده (دکتر علی شریعتی)

دیدگاه

ممنون از راهنمایی شما.
                          پس من در مدار فرقی نمی کند که ترانزیستور من تیپ B باشد یا C . درسته؟
                          ولی یه چیزی است. اون مقاومتی که به بیس ترانزیستور وصله اگه تغییر بدیم نور LED هم تغییر می کند. آیا در اینجا تقویت می شود یا کاهش می یابد ولتاژ ؟

ممنون

دیدگاه

همون طور که گفتم در مد سوئیچ بتا معنی نداره فقط نوع ترانزیستور مهمه که از نوع منفی باشه یا مثبت. اون مقاومتی هم که در بیس هست فقط برای کنترل جریان ورودی به ترانزیستوره و به خروجی ربطی نداره چرا که جریان ال ای دی به امیتر برمیگرده یعنی مثبت باطری به مثبت ال ای دی-- منفی ال ای دی به کلکتور--امیتر هم به منفی. در اینجا کلکتور و امیتر مثل یک کلید هست که با جریان دادن به بیس کنترل میشه. یعنی و قتی به بیس ولتاژ میدیم، کلکتور و امیتر تقریبا به هم وصل میشن بنابراین انگار ال ای دی رو مستقیما به تغذیه دادیم. پس حالا باید متوجه شده باشی که مقاومت بیس به نور ال ای دی ربطی نداره فقط ولتاژ منبع در اینجا موثره. ضمنا چرا تشکرهای اهدایی شما صفره؟؟؟؟؟؟؟
                            چقدر این ندیدن ها و نشنیدن ها مردم را خوشبخت کرده (دکتر علی شریعتی)

دیدگاه

پس چرا وقتی مقاومت رو عوض می کنم نور led کم و زیاد می شود؟

ممنون

دیدگاه

لطفا صبر کنید...
                              X