اطلاعیه

Collapse
No announcement yet.

تامین جریان سون سگمنت توسط میکرو

Collapse
X

• فیلتر
  • زمان
  • Show
Clear All
new posts

پاسخ : تامین جریان سون سگمنت توسط میکرو

نوشته اصلی توسط علی حیاتی

برای سویچش می تونی از ترانزیستور استفاده کنی و پایه های A , ... g رو می تونی مستقیم به میکرو وصل کنی.
    فقط برای مشترکش می تونی ترانزیستور بزاری.
    منم اولش گفتم که از ترانزیستور 2n3053 استفاده کردم اما مشکلش اینه که ولتاژ امیترش که به آند مشترک وصله زیاده و باعث میشه که در هر لحظه تمامی سون سگمنت ها روشن باشه (مستقل از ولتاژی که میکرو به بیس ارسال میکنه) و اگه مقاومت بیس رو زیاد کنیم نور کم میشه
    علاوه بر این ترانزیستورش یه کمی بزرگه و حجم مدار رو بالا میبره
    دنبال آی سی برای سون سگمنت آند مشترک گشتم udn2981 رو تو سایت پیدا کردم اما متاسفانه در شهر ما پیدا نمیشه
    حالا همین طور موندم چی کار کنم

دیدگاه

سلام
      مهم نیست از چه ترانزیستوری استفاده کنه.اگر npn می خواست C945 و اگر pnp می خواستی a733 می تونی استفاده کنید.
      چون فقط می خواد کار سویچ رو انجام بده.

دیدگاه

1 سوال بسیار مهم !
        سون سگمنت 1 مشترک داره با 7 تا پایه .
        فقط مشترکهاشو با یه ترانزیستور ببندیم یا پایه های گیت هاشم باید بوسیله ترانزیستور سویچ کنیم ؟
        در کل هیچ کدوم از پایه ها نباید به میکرو مستقیم وصل بشند ؟
        یکی یه شماتیک استاندارد از نحوه وصل کردن اینا داره ؟

دیدگاه

نوشته اصلی توسط فرشاد اکرمی
          1 سوال بسیار مهم !
          سون سگمنت 1 مشترک داره با 7 تا پایه .
          فقط مشترکهاشو با یه ترانزیستور ببندیم یا پایه های گیت هاشم باید بوسیله ترانزیستور سویچ کنیم ؟
          در کل هیچ کدوم از پایه ها نباید به میکرو مستقیم وصل بشند ؟
          یکی یه شماتیک استاندارد از نحوه وصل کردن اینا داره ؟
          ببین نیازی نیست که برای همه ی پایه هاش ترانزیستور بزاری.فقط برای پایه های مشترکش بزار و A,b,c ,.... را مستقیم به میکرو بده.
          فایل های پیوست شده

دیدگاه

در مورد عکسی که آقای حیاتی گذاشتند:
            1- با این مدار جریان گذرنده بالاخره از خود میکرو رد میشود.
            2- اگر عدد 1 روی سون سگمنت داشته باشیم نورش خوب است اما اگر 8 نشان دهد کم رنگ میشود

لذا ما باید مسیر ورود و خروج را کاملا از میکرو جدا کنیم و مقاومتهای محدود کننده جریان را در پایه های دیتا بگذاریم.

همون پستی در صفحه اول گذاشتم مشکل را حل میکند اما شما اومدی برای تولید کد سون سگمنت از 7447 استفاده کردی این آیسی در خودش در حد بافر برای سون سگمنتهای معمولی هست پس کافیه یک آیسی بافر دیگه به سر کنترل سون سگمنتها بزنی تا کلا از میکرو جدا شود برای اینکار از 74245 یا 74244 استفاده کن و در پایه هلی متصل یه دیتا مقاومت 330 اهم بزن.(74245 اتصالات راحت تری داره)

دیدگاه

آقای براو شنیدم یک جا گفتی از 7447 استفاده کردی و برای اینکه (-) رو نمایش بدی میخوای از lokkup استفاده کنی اما یک چیزی بگم:

ورودی 7447 عدد 4 بیت است و هیچکدام از اعدد 4 بیت (-) را تولید نمیکنند! :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:
              راه حل؟
              از آیسی بافر 74245 استفاده کن و تمامی اعداد را lookup کن برای اینکه استخراج کد سون سگمنت خستت میکنه در لینک زیر این کدها رو گذاشتم:
              http://micro-project.blogfa.com/post-45.aspx
              هر وقت عدد دمای بدست آمده منفی شد آن را مثبت کن اما یک متغیر مثل x را یک کن حالا در سون سگمنت بگو دمای مثبت شده را نمایش دهد و چون x=1 است روی سگمنت سوم عدد &HBF را بنداز! ولی اگر خود دما مثبت بود متغیر x=0 و چون x=0 هست روی سگمنت سوم &HFF نمایشه بده.
              بالاخره این سون سگمنتها رو پودرشون کردم و هر کاری دوست داشته باشم با اونها میکنم حتی اعداد اعشاری!

دیدگاه

نوشته اصلی توسط masoodhashemy
                آقای براو شنیدم یک جا گفتی از 7447 استفاده کردی و برای اینکه (-) رو نمایش بدی میخوای از lokkup استفاده کنی اما یک چیزی بگم:

ورودی 7447 عدد 4 بیت است و هیچکدام از اعدد 4 بیت (-) را تولید نمیکنند! :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:
                راه حل؟
                از آیسی بافر 74245 استفاده کن و تمامی اعداد را lookup کن برای اینکه استخراج کد سون سگمنت خستت میکنه در لینک زیر این کدها رو گذاشتم:
                هر وقت عدد دمای بدست آمده منفی شد آن را مثبت کن اما یک متغیر مثل x را یک کن حالا در سون سگمنت بگو دمای مثبت شده را نمایش دهد و چون x=1 است روی سگمنت سوم عدد &HBF را بنداز! ولی اگر خود دما مثبت بود متغیر x=0 و چون x=0 هست روی سگمنت سوم &HFF نمایشه بده.
                بالاخره این سون سگمنتها رو پودرشون کردم و هر کاری دوست داشته باشم با اونها میکنم حتی اعداد اعشاری!
                منم که گفتم نمیشه برای نمایش منفی از 7447 استفاده کرد چرا دیگه میخندی :biggrin:
                با برنامه نویسی مشکلی ندارم . اگه میشه بیشتر روی مبحث تامین جریان و راه های مختلفش بحث کنیم
                در مورد 74245 و 74244بیشتر توضیح بدید از کدوم باید برای سون سگمنت آند مشترک استفاده کرد؟؟؟
                من اول خواستم از uln2003 و udn2981 استفاده کنم بدین صورت که udn2981 سر راه آند مشترک و از uln2003 قبل از اتصال به پایه های دیتا استفاده کنم اما متاسفانه در شهرمون udn2981 گیر نیاوردم
                حالا 74244 و 74245 کدومش برای سون سگمنت آند مشترکه؟؟؟

دیدگاه

:agree: :agree: :agree:
                  74245 و 74244 فقط بافر هستند بزار فرقشون با 7447 بگم:
                  در 7447 شما کار رو راحت میکنی: یک عدد به وردی آیسی میدی مثلا عدد 9 و این آیسی کد سون سگمنت آند مشترک رو در خروجی میده وشما متصل میکنی به پایه های دیتای سون سگمنت.
                  اما آیسی 74245 فقط بافر هست یعنی اگر بهش یک بدیی خروجی 1 میشه اگر وردی 0 باشه خروجی 0 میشه.
                  یعنی در ورودی این آیسی باید خود کد سون سگمنت آند مشترک بزاری به طور مثال میخوای عدد 9 رو نشون بدی باید کد سون سگمنت آند مشترک عدد 9 که میشه &H98 رو به ورودی 74245 بدی و خروجی این آیسی ه پایه های دیتا سون سگمنت بزنی.
                  برای استخراج کد سون سگمنت:
                  امشب سورسش رو میزارم.

دیدگاه

من مشکلی با کد دهی دستی ندارم اون قدر کد دستی برا تابلو روان نوشتم که دیگه این چیزی نیست
                    فرض میکنیم من از آی سی برای کد دهی استفاده نکنم و 7 پایه دیتا رو مستقیم بخوام به مثلا پرت d و 3 تا پایه آند مشترک رو به پرت b وصل کنم
                    خوب چون میکرو نمیتونه این جریان رو فراهم کنه پس من به 2 تا آی سی احتیاج دارم یکی برای قسمت آند مشترک که به پرت b وصله و آی سی دیگر برای پرت d
                    خوب الان محبت کنید فقط دو تا آی سی که تو بازار راحت پیدا بشه برای این کاری که توضیح دادم معرفی کنید ممنون

دیدگاه

نوشته اصلی توسط masoodhashemy
                      در مورد عکسی که آقای حیاتی گذاشتند:
                      1- با این مدار جریان گذرنده بالاخره از خود میکرو رد میشود.
                      2- اگر عدد 1 روی سون سگمنت داشته باشیم نورش خوب است اما اگر 8 نشان دهد کم رنگ میشود

لذا ما باید مسیر ورود و خروج را کاملا از میکرو جدا کنیم و مقاومتهای محدود کننده جریان را در پایه های دیتا بگذاریم.

همون پستی در صفحه اول گذاشتم مشکل را حل میکند اما شما اومدی برای تولید کد سون سگمنت از 7447 استفاده کردی این آیسی در خودش در حد بافر برای سون سگمنتهای معمولی هست پس کافیه یک آیسی بافر دیگه به سر کنترل سون سگمنتها بزنی تا کلا از میکرو جدا شود برای اینکار از 74245 یا 74244 استفاده کن و در پایه هلی متصل یه دیتا مقاومت 330 اهم بزن.(74245 اتصالات راحت تری داره)
                      دوست عزیز مشکلی پیش نمیاره چون میکرو 25 میلی آمپر هر پایه اش جریان میده و به راحتی سون سگمنت را روشن می کند و مشکلی ندارد من تست کردم و به شاگردام میدم همیشه ببندند.

دیدگاه

منم خودم قبلا همین جوری میبستم ولی بعدا از خودم سوال کردم نقش فقط یک بافر چیه؟هدف ما از بافر گذاشتن چی هست؟باید نگذاریم جریان از میکرو رد شود در نتیجه با یک بافر حتما جریان از میکرو رد میشود و گذاشتن یک بافر هیچ فرقی با نگذاشتن بافر در این گونه مدارات ندارد.
                        این اشتباه ساده از این جا سرچشمه دارد که ما این مدارات رو اشتباها با مداراهایی مثل پروگرامر اشتباه میگیریم به عنوان مثال پروگرامر stk300 میتونه سیمش 1 متر باشه اگر بخواهیم سیم 2 متری بزاریم سیگنال افت زیادی میکنه و منطق سیگنال گم میشه حالا این وسط آیسی بافر میزاریم اگر مثلا در 1 متری آیسی بافر بزاریم این آیسی منطق سیگنال رسیده را به TTL نزدیک تر میکند و دوباره میتوانیم تا یک متر دیگر سیم بکشیم.
                        دقیقا این کاربردش هست که ما را در مدارهای تامین جریان سون سگمنت به اشتباه می اندازد.

دیدگاه

من خیلی روی موضوع فکر کردم
                          یه مدار با ترانزیستور طراحی کردم که به آند مشترک وصل هست اما در طرف پایه های دیتا میکرو نمیتونه تحمل کنه و خیلی کم رنگه
                          اما حالا یه فکر جالب به ذهنم رسید که با استفاده از اون میتونم هم در طرف دیتا و هم آند مشترک فقط از یه نوع آی سی استفاده کنم مثلا uln2003
                          اگه نتیجه داد حتما خبر میدم :icon_razz:

دیدگاه

نوشته اصلی توسط پراو
                            من مشکلی با کد دهی دستی ندارم اون قدر کد دستی برا تابلو روان نوشتم که دیگه این چیزی نیست
                            فرض میکنیم من از آی سی برای کد دهی استفاده نکنم و 7 پایه دیتا رو مستقیم بخوام به مثلا پرت d و 3 تا پایه آند مشترک رو به پرت b وصل کنم
                            خوب چون میکرو نمیتونه این جریان رو فراهم کنه پس من به 2 تا آی سی احتیاج دارم یکی برای قسمت آند مشترک که به پرت b وصله و آی سی دیگر برای پرت d
                            خوب الان محبت کنید فقط دو تا آی سی که تو بازار راحت پیدا بشه برای این کاری که توضیح دادم معرفی کنید ممنون
                            74245 خوب و راحته و همه جای ایران گیر میاد حتی شهرهای خیلی کوچک مثل شهر خودم.
                            شما از نظر اقتصادی ببین:
                            4 تا ترانزیستور از یک یک آیسی بافر معمولی گرون تر در میاد و البته آیسی بافر uln از 74245 قویتره.
                            مقایسه کن:!!!
                            http://iran-micro.com/index.php?cPath=19&osCsid=ab08451cfb1ef30aaddf 020eb327558f
                            http://iran-micro.com/product_info.php?cPath=156&products_id=382&amp ;osCsid=ab08451cfb1ef30aaddf020eb327558f
                            این راهی که شما گفتی جز اولین راه هایی هست که بررسی میشود و چون از نظر اقتصادی ترانزیستور به صرفه نیست استفاده نمیشه ولی خوب ترانزیستور اگر سوخت یکیش عوض میشه اما آیسی مجبوری همش عوض کنی.
                            اینها چیزهایی هست که باید در نظر گرفته شود.
                            آدم میمونه این پول حتی در رشته های مهندسی حرف اول رو میزنه!!!(جدی میگم) :eek:

دیدگاه

من مدار با 3 ترانزیستور متصل به آند مشترک ها بستم اما نور کمه , مشکل کم نوری رو برطرف خواهم کرد . اما متوجه شدم که علاوه بر نور کم اعداد چشمک میزنند آیا این مربوط به همان کم نوری است یا مشکل از سرعت رفرش کردن یا چیز دیگه؟؟؟ تو پروتئوس که چشمک نمیزنه و مشکلی نداره
                              سرعت رفرش 1 میلی ثانیه است

دیدگاه

منم قبلا با ترانزیستور بستم فکر کنم یک خورده چشمک داشت البته سرعت رفرش خیلی مهمه تازه 1 میلی ثانیه سرعت هم خیلی زیاده چون میشه 1 کیلو هرتز! همون روشی که گفتم ببند مشکلات همه حله.

دیدگاه

لطفا صبر کنید...
                                X