اطلاعیه

Collapse
No announcement yet.

تغیر فرکانس میکرو؟

Collapse
X

• فیلتر
  • زمان
  • Show
Clear All
new posts

پاسخ : تغیر فرکانس میکرو؟

دوست عزیز همانطور که در دیتا شیتش در پایین نوشته اگر نگاه کنی می بینی که فیوز بیت chpsel0 تا 3 برای تنظیم کریستال است و شما در حین برنامه نمی تونید مقادیر این را عوض کنید.
    شما نمی تونید سرعت کار cpu را عوض کنید. براتون یک مثال می زنم شما اگر از کریستال 8 مگا استفاده کنید هر دستور شما تقریبا در یک میکرو ثانیه اجرا میشود شما هیچ جوری نمی تونید در حین کار کاری کنید که دستورات با سرعت بیشتر یا سرعت کمتر اجرا شوند.
    برای prescaleri که شما می گید شما وقتی تایمر را پیکره بندی می کنید می تونید سرعت شمارش را با prescaler تغییر بدید مثلا اگر روی 8 بزارید و می تونید بگید کریستال / 8 این میشه کلاک تایمر شما برای شمارش.
    در ضمن شما در برنامه فقط می تونید یک بار پیکرده بندی تایمر را انجام بدید پس شما در حین انجام کار بازم نمی تونید سرعت تایمر رو عوض کنید.

دیدگاه

علی آقا به نظر میرسه حق با جناب طراح باشه، طبق بلوک دیاگرام این کلاکی که تقسیم شده میتونه به CPU هم برسه.
      در AVR که با هر پالس یک دستور اجرا میشه اجرای هر دستور با کریستال 8 مگاهرتز 125 نانوثانیه طول میکشه، با کریستال 1 مگاهرتز اجرای هر دستور 1 میکروثانیه میشه، البته شما تقریبی گفتید من دقیقش رو به این خاطر گفتم که سایر دوستان متوجه بشند.
      در مورد 18F4550 هم همونطور که گفتم فرکانس CPU رو در حین اجرای برنامه میشه تغییر داد.
      راستش من خیلی وقته با تایمر AVR کار نکردم شما مطمئنید فقط یک دفعه میشه تنظیمات رو انجام داد!!
      از آنجا که گاهی فرصت بازخوانی پست نیست، بابت غلط های املایی و نگارشی احتمالی معذرت میخوام.
      هیچیک از پاسخ هایی که میدم را کاملا تایید نمیکنم و ممکن هست اشتباه کرده باشم، اگر من به نوشته ام مطمئن هستم شما مشکوک باشید.
      اگر در حل مشکل من کمک کردید و دکمه تشکر رو نزدم حتما فراموش کردم کوچکترین کمک شما برایم ارزشمند است!
      اگر به هر طریقی از من ناراحت شدید حتما با یک پیام خصوصی تذکر بدهید تا مشکل رو حل کنیم و رابطه ی صمیمانه، پایدار بماند.
      شاد و موفق باشید

دیدگاه

ظاهرا حتی قرار دادن تصویر Datasheet مشکل این بحث را حل نکرد و دلیل آن این است که شما زحمت نکشیدید متن مذکور را مطالعه کنید. تصویر قرار داده شده ارتباطی به FuseBit ندارد. بلکه مربوط به امکانی است که در بعضی شماره های AVR( مانند mega48 یا tiny13) برای تغییر کلاک توسط برنامه وجود دارد وتصویر رجیستری موسوم به CLKPR یا Clock prescaler register در خانواده mega48/88/168 است که مطابق شکلی که ارائه شد، کلاک کلی سیستم را تقسیم می کند و این کار دقیقا می تواند در زمان اجرای برنامه و توسط نرم افزار انجام شود. آدرس این رجیستر در آدرس 0X61 فضای SRAM واقع شده و مقدار آن توسط خطوط برنامه قابل تغییر است. همانگونه که قبلا گفته شد چنین امکانی در بعضی از شماره های AVR وجود دارد و این مسئله ارتباطی با تایمر و فیوز بیت و سایر مسائل مطرح شده ندارد.
        ترجمه توضیحی که درباره بیت های CLKPS3..0 در Datasheet آمده، مزید اطلاع شما آورده می شود:

CLKPS3..0: این بیت ها ضریب تقسیم بین منبع کلاک انتخاب شده و کلاک داخلی سیستم را تعیین می کنند.مقادیر این بیت ها می توانند در زمان اجرا برای رسیدن به کلاک مطلوب نوشته شوند. چنانکه تقسیم کننده، کلاک ورودی به CPU را تقسیم می کند، سرعت تمام وسایل جانبی زمانی که یک ضریب تقسیم انتخاب می شود، کاهش می یابد.

شایسته است که با مراجعه به متون منتشر شده از ارائه مطالبی که منجر به اشتباه افتادن دیگران می شود، خودداری گردد.
        اوژن: به معنای افکننده و شکست دهنده است
        دانایی، توانایی است-Knowledge is POWER
        برای حرفه ای شدن در الکترونیک باید با آن زندگی کرد
        وضعمان بهتر می شود، اگر همه نسبت به جامعه و اطراف خود مسوول باشیم و نگوئیم به ما چه
        قوی شدن و خوب ماندن - خوبی کردن به دیگران یک لذت ماندگار است
        اگر قرار باشد نفت و منابع خام را بدهیم و چرخ بگیریم، بهتر است چرخ را از نو اختراع کنیم
        ساعت کار بدن اکثر انسان ها کمتر از 800000 ساعت است و بعد از آن از کار می افتد

دیدگاه

اره رفیق منم با همین atmega 128 کار میکرد ......

اما چه خوب بود اول این دیتا شیتا یه نگاه مینداختم بعد سوال میکردم

ولی به هر حال از جناب طراح ممنونم :applause:
          ذکات علم یاد دادنه ....

دیدگاه

لطفا صبر کنید...
          X