اطلاعیه

Collapse
No announcement yet.

کمک در انتخاب زبان برنامه نویسی

Collapse
این موضوع بسته شده است.
X
X

• فیلتر
  • زمان
  • Show
Clear All
new posts

پاسخ : کمک در انتخاب زبان برنامه نویسی

به قول قزوینیا این حرفا قدیمی شده و مال سی چهل سال پیشه . کامپایلرها همه پیشرفته شدن و تفاوت خیلی زیادی ندارن مخصوصا برای میکرو که نسبت به پروسسورها پیچیدگی خیلی کمتری داره .
    اسمبلی هم به درد پروژه های بزرگ نمیخوره . هدف فقط نوشتن نرم افزار نیست . زبان اسمبلی write only هستش چون خود برنامه نویس بعد از یه مدتی نمیتونه کدش رو بخونه چه برسه به سایرین . البته همه کامپایلرها کدشون رو در یک مرحله تبدیل به اسمبلی میکنن و یه برنامه به نام اسمبلر اون رو به hex تبدیل میکنه .

اولین اصل در انتخاب زبان ساپورت هست . اینکه کامپایلر مربوطه چقدر امکانات داره .
    دومین اصل قابلیت گسترش هست یعنی اینکه میتونیم کتابخونه هاش رو گسترش بدیم ؟ کتابخونه های موجود قابل تغییر هستن ؟ یه کتابخونه که یعد از کلی دردسر پیدا کردیم جواب میده ؟
    اصل سوم ابزار توسعه یعنی اینکه به جز نوشتن کد و کامپایل کردن کارای دیگه هم بلده ؟ شبیه سازی میکنه ؟ بهینه سازی میکنه ؟

البته ناگفته نمونه نمیشه با بررسی یه کامپوننت در مورد یه کامپایلر تصمیم گیری کرد . بهتره دوستانی که وارد هستن چند تا تست خوب طراحی کنند و سخت افزارش رو بسازن و با کامپایلر های موجود براش برنامه بنویسن و نتیجه رو در قالب یک جدول تر و تمیز در اختیار دوستان بذارن تا بهتر بتونن قضاوت کنن .

برای شروع دسترسی به mmc با روش سکتور و با روش fat میتونه جالب باشه .

در اینجا چند تا کامپایلر رو معرفی میکنم :

mikropascal for avr
    زبان پاسکال
    کتابخانه های زیادی داره . راهنمای نرم افزار کامله و برای هر کتابخونه یه مثال عملی با شماتیک آورده . حتی اگه قصد برنامه نویس با اون رو نداشته باشین داشتنش واجبه .
    البته این شرکت برای pic , avr کامپایلرهای سی ، پاسکال و بیسیک داره

e-lab avrco
    زبان پاسکال
    کتابخانه ها زیاد . بسیار قدرتمند . مالتی تسک . زبان پاسکالش با دلفی فرق میکنه . راهنمای کامل نرم افزار از سایت قابل دانلوده . نسخه مگا8 مجانیه .
    یه کامپایلر رایگان برای pic داره .
    ( من شخصا از avrco استفاده میکنم )

بسکام :
    زبان بیسیک
    کتابخانه های زیاد و عالی . شبیه ساز دارد . جامعه برنامه نویسان گسترده . بعضی کتابخونه هاش پولیه

کدویژن :
    زبان سی
    مثل همه چیزهای بنجل دیگه تو ایران طرفدارای زیادی داره .

winavr
    زبان سی
    کتابخانه های عالی . متن باز و مجانی . در بلاد خارجه بسیار هواخواه دارد .

flowcode avr
    زبان گرافیک
    این یعنی چه ؟ شما میکرو رو انتخاب کنید . ماژول سخت افزاری رو انتخاب کنین (کیبورد . ال ای دی . ال سی دی . spi . ) ماژولهای زیادی داره . فلو چارت رو رسم کن . با یه دکمه کد سی و فایل هگز رو بهت تحویل میده . شبیه سازی بسیار قدرتمند . برای تست ایده های جدید خیلی توپه . وارد باشین یه پروژه تجاری رو یکی دوساعته بریف میکنی .از محیط winavr استفاده میکنه البته خودکار و فقط کافیه winavr رو سیستم نصب باشه خودش کارهارو انجام میده
    به راه بادیه رفتن ، به از نشستن باطل

دیدگاه

نوشته اصلی توسط AFSHARAN
      سلام
      من تا حالا با بسکام کار میکردم حالا میخوام یک زبان برنانه نویسی دیگی رو یاد بگیرم که
      بتونم با بیشتر میکرو کنترولرها کار کنم،از لحاظ سرعت اجرا برنامه و امکانات از بسکام بیشتر باشه
      با تشکر
      با سلام
      مگه بسکام چه عیبی داره که میخوای یه زبان دیگه کار کنی یا مثلا چه کاری رو با زبان مثلا c میشه انجام داد که با بیسیک نمیشه؟
      به نظر من انرژیت رو یه جور دیگه صرف کن مثلا به جای اینکه بری یه زبان دیگه برای برنامه نویسی میکرو یاد بگیری که آخرش هم همون کار رو میتونستی با بسکام انجام بدی , بری مثلا زبان ویژوال بیسیک رو یاد بگیری تا بتونی میکرو رو با pc ارتباط بدی و یه حرکت جدید رو آغاز کرده باشی
      من الان خودم دارم همین کار رو میکنم
      موفق باشی

دیدگاه

نوشته اصلی توسط پراو
        با سلام
        مگه بسکام چه عیبی داره که میخوای یه زبان دیگه کار کنی یا مثلا چه کاری رو با زبان مثلا c میشه انجام داد که با بیسیک نمیشه؟
        به نظر من انرژیت رو یه جور دیگه صرف کن مثلا به جای اینکه بری یه زبان دیگه برای برنامه نویسی میکرو یاد بگیری که آخرش هم همون کار رو میتونستی با بسکام انجام بدی , بری مثلا زبان ویژوال بیسیک رو یاد بگیری تا بتونی میکرو رو با pc ارتباط بدی و یه حرکت جدید رو آغاز کرده باشی
        من الان خودم دارم همین کار رو میکنم
        موفق باشی
        با سلام و تشکر از تمامی دوستان
        من با بسکام مشکلی ندارم ولی همیشه یک برنامه خوبه و یکی خوبتر من میخوام بدونم که کدوم کامپایلر
        خوبتر از لحاظ سرعت اجرای برنامه و امکاناتش حالا دوستان که با چند کامپایلر کار کردن یک برنامه رو تست
        کنند و نتیجه رو شرح بدند

دیدگاه

نوشته اصلی توسط امیر حسنی کاخکی
          ورژن1.11.9.8 از میکزو های XMEGA رو ساپورت میکنه از سایت ایران میکرو هم میتونی دانلود کنی
          من خیلی جاها بحث کردم ولی دیگه قصد بحث ندارم
          فقط این رو میگم و تمام
          من با بسکام کار میکنم و قبول دارم که زبان C خیلی قویه و اسمبلی قویتره ولی من بسکام رو ول نمیکنم حتی اگه شرکت MCS ELEC هم بیاد بگه نرم افزارش مضخرفه!
          چون قدرت بسکام رو کمتر از این دو نمیونم (البته شاید میزان کدهای تولید شده اش بیشتر از C باشه )
          من یه نمونه مثال میزنم و دوستان رو به قدرت نمایی میتلبم!
          درحال اتمام کردن تابلو روانی هستم که خصوصیات زیر رو داره
          دو تابلو روان کاملا جدا گانه به ابعاد 24*88 و 12*40 بعلاوه ساعت و تاریخ با سون سگمنت(ال ای دی ولی به شکل سون سگمنت ) و تاریخ شمسی تابلو ها هم چند افکت مختلف دارن
          نکته جالبش اینه که کلا از 10 پایه میکرو برای هر دو تابلو و ساعت و تاریخ و ارتباط با حافظه ها و DS1307 و تنظیمات ساعت استفاده کردم!
          و نکته جالبتر که کلا به خاطر این موضوع رو مطرح کردم تمام این امکانات رو با یک مگا 8 و بسکام انجام دادم
          الان برنامه نویسیش تموم شده و در حال پیاده سازی PCB هستم به محض اینکه تموم شد (سه چهار روز دیگه )عکس و فیلمش رو اگه خواستین میذارم تا ببینید بسکام چیکار میکنه از دوستان اسمبلی نویس هم میخوام این طرح رو نه به صورت عملی بلکه توی پروتئوس درست کنن تا قدرت اسمبلی رو بهم نشون بدن!
          یه نکته دیگه کلا من 2 روز برای برنامه نویسیش وقت گذاشتم!
          شاید بعضی ها باور نکنن (مخصوصا قسمت مگا 8 ) ولی وقتی عکسش رو گذاشتم خواهید دید
          به نظر من کاملا طبیعی هست!
          چون بسکام در کل برای پروژه های بازاری(تجاری) ساخته شد (و داره استفاده می شه)و اگه نمی تونستید این کارها را با هاش انجام بدید عجیب بود...!
          بسکام به دلیل استفاده از زبان بیسیک قطعا بسیار سریع تر از نرم افزار های دیگه(که از زبان های سی و اسمبلی استفاده می کنن) جواب می ده...
          اما به نظر من شما هرگز نمی تونید برای ی پروژه حرفه ای از بسکام استفاده کنید، چون زبان بیسیک ظرفیتشا نداره...
          به نظر من تنها حسن بسکام اینکه XMEGA رو ساپورت می کنه...
          (این ها همه نظر شخصی بود، نه توهین به بسکام و نه دروغ بستن به بسکام و نه چیز دیگه ای!)
          "مسلانم قبله ام یک گل سرخ..."

If you felt sad, just think your future when you are saying"good old days!!

دیدگاه

نوشته اصلی توسط afshin.k
            اگه نمی تونستید این کارها را با هاش انجام بدید عجیب بود...!

اما به نظر من شما هرگز نمی تونید برای ی پروژه حرفه ای از بسکام استفاده کنید، چون زبان بیسیک ظرفیتشا نداره...
            شما انجام میدید؟ هزینه اش هرچی باشه من میدم یه بار هم کار تجاری بکن و این کار رو برام انجام بده و پولشو بگیر
            2 میلیون تومن بسه؟
            چرا بیسیک ظرفیتشو نداره؟
            اگه دلیلتون منطقی باشه چرا قبول نمیکنم و ناراحت بشم؟!
            پروردگارا: به من زیستنی عطا کن که در لحظه مرگ بر بی ثمری لحظه ای که برای زیستن گذشته است حسرت نخورم، و مردنی عطا کن که بر بیهودگیش سوگوار نباشم. بگذار تا آن را خود انتخاب کنم، اما آنچنان که تو دوست میداری

دیدگاه

اگه می دید حتما براتون انجام می دم، با کمال میل!
              (البته نه تو دو روز!!)

ببینید علم هر روز درحال پیشرفته...
              همه می دونیم بیسیک ی زبان خیلی بدوی و قدیمیه...
              پس شما نمی تونید کار حرفه ای با بیسیک انجام بدید!
              زبان های به روز تر مسلما توانایشون بیشتره و همچنین سرعتشون...
              به نظر من بیسیک با ساختار ذهنی انسان سخت تر جفت و جور می شه تا سی...(نظر خودمه)

اکثر کسایی که بسکام کار می کنن با این موضوع ها موافقن و مشکلی ندارن، اما برای کاری که می خوان انجام بدن بسکاما مناسب می دونن(به خاطر راحتی،کتابخونه ها و...)

دیدگاه

[qoute]
                [/qoute]
                سی و مخصوصا اسمبلی که بدوی و قدیمیترن!
                بیسیک یه قابلیتهایی داره که سی نداره و بالعکس
                بنظرم برنامه بیسیکی که خوب جواب بده بهتراز برنامه سی هست که خوب کارنکنه
                {خلاف قوانین - امضا ویرایش شد}

دیدگاه

به نظر من کاملا طبیعی هست!
                  چون بسکام در کل برای پروژه های بازاری(تجاری) ساخته شد (و داره استفاده می شه)و اگه نمی تونستید این کارها را با هاش انجام بدید عجیب بود...!
                  بسکام به دلیل استفاده از زبان بیسیک قطعا بسیار سریع تر از نرم افزار های دیگه(که از زبان های سی و اسمبلی استفاده می کنن) جواب می ده...
                  [/quote]
                  جسارتا میشه یه تعریف ساده از پروژه حرفه ای و ظرفیت زبان برنامه نویسی بفرمایید ما هم بدونیم ؟
                  به راه بادیه رفتن ، به از نشستن باطل

دیدگاه

در این زمینه فکر نکنم بالاتر از زبان پاسکال که قدرتمندی رو از زبان C وانعطاف و نزدیکی به زبان انسان رو از بیسیک گرفته پیدا بشه (میکرو پاسکال).
                    :nerd: اما یکی از نکاتی که در انتخاب کامپایلر از اهمیت ویژه ای برخوردار هست داکیومنت یا همون اسناد و پروگه های موجود هست که در مورد پاسکال خیلی کم و در مورد C وبیسیک بسیار زیاد هست .

باور کنید که مشکل زبان برنامه نویسی نیست :read: شما هر زبانی رو خوب یاد بگیرید شک نکنید که هر کار که اراده کنید میشه باهاش انجام داد.
                    بد نیس بدونید این دو زبان بسیار از اسمبلی سریعتر و از لحاظ متن برنامه کم حجم ترند هر جا به بن بست برسند به راحتی از دستورات ایمبلی کمک میگیرن
                    موفقیت یک فرایند است نه یک اتفاق...

******** استفاده از گزینه تشکر نشانه اهمیت و احترام شما به پیگیری شخص نظر دهنده است ********

دیدگاه

دوستان گلم سلام. :nerd:

بنده خودم قبلا از Bascom استفاده میکردم اما به برخی دلایل که در همین انجمن مطرح شد تصمیم دارم بعد از امتحانات برنامه ها رو با تلفیق C و اسمبلی بنوسیم. هرچند که برنامه های بنده رو نمیشه گفت حرفه ای بوده اما در راستایی هستم که مجبورم برنامه های بدون نقصی رو بنویسم و اجرا بکنم. امیدوارم هر چه زودتر امتحانات پایان زجر آخ ببخشید پایان ترم به پایان برسه.
                      این بحث ها چندین و چندین بار و در همین انجمن صورت گرفته , علاوه بر سودمند بودن مطالبی که در این مورد تبادل میشه باید تعصب به خرج نداد. در کل مسیر بحث ها نباید منحرف بشه و به مسائل حاشیه ای پرداخته بشه چون قبلا خاطرات تلخی از این حواشی رو شاهد بودیم.

امیدوارم همگی رعایت کنیم. :nerd:

دیدگاه

نوشته اصلی توسط erfan2000
                        در این زمینه فکر نکنم بالاتر از زبان پاسکال که قدرتمندی رو از زبان C وانعطاف و نزدیکی به زبان انسان رو از بیسیک گرفته پیدا بشه (میکرو پاسکال).
                        :nerd: اما یکی از نکاتی که در انتخاب کامپایلر از اهمیت ویژه ای برخوردار هست داکیومنت یا همون اسناد و پروگه های موجود هست که در مورد پاسکال خیلی کم و در مورد C وبیسیک بسیار زیاد هست .
                        مشکلش اینکه کمتر کسی می ره سراغ پاسکال...

دیدگاه

نوشته اصلی توسط fadelphi
                          جسارتا میشه یه تعریف ساده از پروژه حرفه ای و ظرفیت زبان برنامه نویسی بفرمایید ما هم بدونیم ؟
                          بهترین تعریف تعریف عملیه!
                          شما اگه تونستی ی ربات انسان نما با بیسیک بنویسی من به شما جایزه می دم!

دیدگاه

نوشته اصلی توسط afshin.k
                            اگه می دید حتما براتون انجام می دم، با کمال میل!
                            (البته نه تو دو روز!!)

ببینید علم هر روز درحال پیشرفته...
                            پس شما نمی تونید کار حرفه ای با بیسیک انجام بدید!
                            زبان های به روز تر مسلما توانایشون بیشتره و همچنین سرعتشون...
                            به نظر من بیسیک با ساختار ذهنی انسان سخت تر جفت و جور می شه تا سی...(نظر خودمه)

اکثر کسایی که بسکام کار می کنن با این موضوع ها موافقن و مشکلی ندارن، اما برای کاری که می خوان انجام بدن بسکاما مناسب می دونن(به خاطر راحتی،کتابخونه ها و...)
                            نمیگم تا دو روز تا 15 برج دیگه یعنی تا 15/4/1389 وقت داری از حالا شروع کن شب یه عکس از تابلو نیمه کار میذارم شبیه همین با همین امکانات برام بفرست
                            شماره حساب هم بده من هم آدرس میدم هرجور حال کنی فقط با سورس بسکام برام بفرست
                            درضمن شما هم اگه ربات انسان نما با هر زبانی که دوست داری درست کنی یه جایزه ویژه دیگه هم از من داری
                            پروردگارا: به من زیستنی عطا کن که در لحظه مرگ بر بی ثمری لحظه ای که برای زیستن گذشته است حسرت نخورم، و مردنی عطا کن که بر بیهودگیش سوگوار نباشم. بگذار تا آن را خود انتخاب کنم، اما آنچنان که تو دوست میداری

دیدگاه

با سلام خدمت دوستان
                              در مورد انتخاب زبان برنامه نویسی باید بگم سی و بیسیک هیچ فرقی با هم ندارند نه ازلحاظ قدرت و نه سرعت چون اینها فقط ظاهرا متفاوت از یکدیگرند مفهوم خروجی این برنامه ها یکیه فقط ظاهر دستورات با هم فرق میکنه تو انتخاب هم فقط تفاوت تو سلیقه ها ست پس اگه هر کدوم رو که بهش علاقه داشتی انتخاب کن مطمئن باش پیچیده ترین پروژه هارو هم می شه با هر دو زبان نوشت
                              www.ElectronShop.ir

دیدگاه

حق با آقای POORHASAN هست.با هردو میشه کلی برنامه های خوب نوشت.
                                ایرادی که از بسکام می گیرند اینه که زیاد نمی تونی در کتابخونه هاش دستکاری کنی.اما اگه بلد باشی کتابخونه ها رو تغییر بدی حله.البته سرعت بیسیک از سی کمتره و اونم به خاطر ساختار برنامست.اگه برنامه ی خوبی رو باهاش بنویسی این مشکل کمبود سرعت تا حدودی قابل چشم پوشیه.
                                حق با شماست بیسیک یه زبون ابتدایی برای شروع کاره.
                                [glow=red,2,300]B[/glow]eginner's[glow=red,2,300] A[/glow]ll-purpose [glow=red,2,300]S[/glow]ymbolic[glow=red,2,300] I[/glow]nstruction [glow=red,2,300]C[/glow]ode
                                پس با توجه به اسم برنامه قابلیت های کمترش قابل توجیهه.اما این دلیلی بر بد بودن این زبون نیست.
                                [img width=477 height=100]http://www.eca.ir/pic/upload/agazade.png[/img]

دیدگاه

لطفا صبر کنید...
                                X