اطلاعیه

Collapse
No announcement yet.

سوال و کمک در موردPT100

Collapse
X

• فیلتر
  • زمان
  • Show
Clear All
new posts

سوال و کمک در موردPT100

از دوستان و اساتید محترم کسی هست که منو در مورد اتصال PT100 به میکرو راهنمایی کنه اینم بگم که هیچ اطلاعاتی در مورد این قطعه ندارم لطفا منو راهنمایی کنید ممنون
    نخستین گام در شناخت، این است که بدانیم نادانیم

پاسخ : سوال و کمک در موردPT100

دوستان کسی نیست به من کمک کنه من واقعا به کمکتون احتیاج دارم لطفا راهنمایی کنید :angry:

دیدگاه

ptc در حقیقت positive tempertaure coefficent در حقیقت مقاومتی است که با افزایش دما مقدارش افزایش یدا میکنه پس برای خوندنش کافیه دقیقا مقاومت اون رو اندازه بگیرین

دیدگاه

دوست عزیز ممنون از جوابت میشه بگی چطور میشه اونو به میکرو وصل کرد و برای خوندنه مقدار دما از چه فرمولی باید استفاده کرد :question:،تو این سایت چند بار راجب این مسئله صحبت شده اما همش ناقصه و به نتیجه نرسیده امیدوارم هر کی هر چی بلده به منی که هیچی نمیدونم کمک کنه مرسی
        ی نیاز فوریه و من باید هر چه سریعتر به جواب برسم :cry2:

دیدگاه

سلام دوستان بعد از کلی مطالعه و تحقیق در مورد pt100 واتصال اون به میکرو جوابشو پیدا کردم که برای شما هم میزارم تا ی کمی به اطلاعاتتون اضافه بشه امیدوارم که گویا و مفید باشه

سنسور های pt100
          این سنسور ها که به سنسور های مقاومتی خطی نیز معروف هستند در انوع متنوع و با قابلیت اندازگیری دمای زیاد و دقت بالا ساخته میشوند. معروفترین نمونه از این سنسور ها PT100 میباشد که دقت بسیار بالا دارد و اخیرا تا دماهای 800 درجه ساخته می شود. این سنسورها دارای مقاومت متغیر حدود 0.385 اهم بر درجه سانتیگراد هستند. یعنی با هر در جه افزایش یا کاهش دما مقدار .385 اهم از مقاومتشان کم یا زیاد میشود . این سنسور دارای دوپایه میباشد.(البته 3 پایه و 4 پایه نیز داره)
          برای اندازه گیری دما شما یاید یک جریان از سنسور عبور دهید.
          طبق قانون اهم مقدار ولتاژ دو سر یک مقاومت برابر با مقدار مقاومت در مقدار جریان عبوری از ان است ، از انجا که مقدار مقاومت pt100 با کم و زیاد شدن دما تغییر میکند بنابراین ولتاژ دوسر سنسور نیز تغیرر میکند .
          با استفاده از adc میکرو میتوان این تغییرات ولتاژ را اندازه گرفت و ان را مشاهده کرد:

ساده ترین منبع جریانی که میتوان برای این سنسور استفاده کرد ، استفاده از یک مقاومت سری شده با این سنسور است ، بدین صورت که یک سرمقاومت به سنسور وسردیگر به ولتاژ تغذیه متصل میشود ، همچنین سردیگر سنسور نیز باید به گراند متصل شود .
          تغییرات دما موجب تغییر ولتاژ در نقطه مشترک سنسور ومقاومت میشود .
          در زیر یک پروژه برای اندازه گیری دما توسط این سنسور اورده شده است :
          سنسور PT100 در دمای صفر درجه دارای مقاومت 100 اهم میباشد و در ازای هر درجه افزایش دما 0.385 اهم به مقاومتش افزوده میشود .در این پروژه هدف ساخت یک دماسنج با قایلیت اندازه گیری دمای بین 0 تا 700 درجه میباشد .
          محاسبه مقدار مقاومت و منبع ولتاژ (ساخت منبع جریان وراه اندازی سنسور ):
          از انجا که بیشترین دما 700 دجه است ،بنابراین مقدار بیشترین مقدار مقاومت سنسور برابر با 369.5 اهم میشود :
          100+(700*.385)=369.5
          در صورتی که ما از منبع تغذیه 5 ولت و مقاومت 1 کیلو اهم استفاده نماییم تغییرات ولتاژ 0 تا 1.349
          را خواهیم داشت (مقاومت 1کیلو با pt سری میشود ، سردیگر pt به گراند و سر دیگر مقاومت به 5 ولت متصل میشود ، همچنین سر مشترک مقاومت و pt به adc میکرو متصل میشود ) :applause: :wow:

دیدگاه

شرمنده که جواب دادنم دیر شد و خوشحالم که خودتون جواب رو پیدا کردید
            اما چند مورد هست که بهتره یاد آوری بشه یکی اینکه در صورتی که مسافت سنسور تا میکرو دور باشه بهتره از نوع سه سیمه و چهارسیمه استفاده کرد برای جبران افت ولتاژ در سیمهای انتقال
            و چنانچه دقت بالایی رو بخواین توصیه میکنم زیاد به خطی بودن NTC وابسته نباشید اکثر تولید کنندگان جدول تغییرات مقاومت ptc با دما رو میدن :job:

دیدگاه

سلام . من یه پروژه اندازه گیری دما بین 0 تا 100 درجه دارم که از PT100 استفاده می کنم.اشکال اینه که وقتی مدار را راه اندازی می کنم در لحظات اول دقیقه اما بعدش دما بالا می ره . به نظرم علت اینه که جریان که به سنسورم وصل می شه خودش باعث گرم شده سنسور می شه. تا جایی که می شد ولتاژ دو سر سنسور را تا حد 0.5 ولت پایین اوردم اما بازم بعد از چند ثانیه مقاومت سنسور بالا می ره و تا 2 درجه خطا ایجاد می کنه. شما راه حلی برا این مساله دارین؟

دیدگاه

لطفا صبر کنید...
              X