اطلاعیه

Collapse
No announcement yet.

ساخت ولوم صدا ی دیجیتال بسیار ساده

Collapse
X

• فیلتر
  • زمان
  • Show
Clear All
new posts

• tiranoid
    replied
    پاسخ : ساخت ولوم صدای دیجیتال بروشی ساده

نوشته اصلی توسط antipa نمایش پست ها
    سلام
    اگر از نظر dc به طرح نگا کنیم همه چیز درست است حتی اگر از دید یک تک فرکانس بازم مدار مشکلی نخواهد داشت (البته موج سینوسی را خراب خواهد کرد قطعا )
    اما چون قراره پهنای فرکانسی را عبور دهد به مشکل خواهیم خورد . یعنی اگر نور ثابت باشد مقدار مقاومت برای فرکانس 100 هرتر مثلا 1 کیلو اهم باشد برای فرکانس 21 کیلو هرتز مقاومت 24 کیلو اهم خواهد شد
    اما این مشکلی خیلی بزرگی هست که قابل چشم پوشی هست !
    مشکل اصلی زمانی که پالس های نوک تیز به این مدار وارد می شود قطعا خروجی نوک تیز نخواهد بود
    سعی کردم ساده بگم
    به خاطر همین تو توضیحاتش گفته :
    من این طرح و آزمایش کردم جوابش تا حد زیادی قابل قبول بود....

خب مگه ولوم عادی چطوریه ؟ مقاومت های نوری، نکته ی خاصی جدا از مقاومت های عادی دارن ؟

یک دیدگاه بنویسید:

• antipa
    replied

نوشته اصلی توسط tiranoid نمایش پست ها
    چطور فیلتری شد که کلی فرکانس های باند صوتی رو حذف میکنه ؟ اینجور که گفته مدارها جدا از هم هستن. نتیجه ش با یه ولوم عادی دقیقا یه جوره. از طرفی بخاطر پاسخ کند مقاومت های نوری، نویز خاصی بخاطر PWM اون طرف رو مدار نمیفته.
    این تکنیک تو پدال های FX مثلا برای گیتار الکتریک هم استفاده میشه. مثل optical wah. یا اپتیکال تریمولو
    چون تو واه پدال، استفاده از پتانسیومتر، بخاطر محدودیت عمرش، خیلی مشکل زاس. واس همین میان از همچین ترکیبی به همراه یه صفحه ی شفاف گردینت استفاده میکنن.
    سلام
    اگر از نظر dc به طرح نگا کنیم همه چیز درست است حتی اگر از دید یک تک فرکانس بازم مدار مشکلی نخواهد داشت (البته موج سینوسی را خراب خواهد کرد قطعا )
    اما چون قراره پهنای فرکانسی را عبور دهد به مشکل خواهیم خورد . یعنی اگر نور ثابت باشد مقدار مقاومت برای فرکانس 100 هرتر مثلا 1 کیلو اهم باشد برای فرکانس 21 کیلو هرتز مقاومت 24 کیلو اهم خواهد شد
    اما این مشکلی خیلی بزرگی هست که قابل چشم پوشی هست !
    مشکل اصلی زمانی که پالس های نوک تیز به این مدار وارد می شود قطعا خروجی نوک تیز نخواهد بود
    سعی کردم ساده بگم
    به خاطر همین تو توضیحاتش گفته :
    من این طرح و آزمایش کردم جوابش تا حد زیادی قابل قبول بود....

یک دیدگاه بنویسید:

• tiranoid
    replied

نوشته اصلی توسط antipa نمایش پست ها
    افرین ایده ی خیلی خوبی به ذهنت رسیده
    حالا درسته با این روش یک فیلتر به وجود اومده که کلی فرکانس باند صوتی را حذف می کند ولی همین که این ایده را استفاده کردی عالی بود
    چطور فیلتری شد که کلی فرکانس های باند صوتی رو حذف میکنه ؟ اینجور که گفته مدارها جدا از هم هستن. نتیجه ش با یه ولوم عادی دقیقا یه جوره. از طرفی بخاطر پاسخ کند مقاومت های نوری، نویز خاصی بخاطر PWM اون طرف رو مدار نمیفته.
    این تکنیک تو پدال های FX مثلا برای گیتار الکتریک هم استفاده میشه. مثل optical wah. یا اپتیکال تریمولو
    چون تو واه پدال، استفاده از پتانسیومتر، بخاطر محدودیت عمرش، خیلی مشکل زاس. واس همین میان از همچین ترکیبی به همراه یه صفحه ی شفاف گردینت استفاده میکنن.
    جدیدترین ویرایش توسط tiranoid; ۲۰:۴۰ ۱۳۹۸/۰۹/۲۲.

یک دیدگاه بنویسید:

• antipa
    replied

نوشته اصلی توسط jimbo54 نمایش پست ها
    سلام دوستان عزیز . من امروز موفق شدم یه قطعه ای بسازم که کار ولوم صدا رو در مدار انجام بده .البته خیلی طرحش ساده و ابتکاریه . ایدشو از یه جائی گرفتم که با تغییر اندک اونو تبدیل کردم به چیزی که بدردکار بخوره .
    من اومدم یه دونه از این ال ای دی های نور سفید (از توی یدونه ال سی دی خراب شده بود در آوردم ) رو با چسب دوقلو روی یدونه مقاومت نوری چسبوندم بصورتی که هیچ نور دیگه ای به مقاومت نرسه .بعدشم PWM میکرو رو با یه خازن 1000 میکرو وصل کردم به ال ای دی . خوب نتیجه این شد که با کم و زیاد کردن نور ال ای دی مقدار مقاومت از چندین مگا اهم تا 300 اهم تغییر میکنه و در نتیجه با استفاده از پایه های این مقاومت در ورودی مدار آمپلی فایر، صدا رو کم و زیاد میکنیم . من این طرح و آزمایش کردم جوابش تا حد زیادی قابل قبول بود و فکر میکنم ساختن یه ولوم دیجیتال با حد اقل قطعات و هزینه برای کارهای ساده خیلی بدرد بخوره .
    نظرتونو در این رابطه بنویسید .
    افرین ایده ی خیلی خوبی به ذهنت رسیده
    حالا درسته با این روش یک فیلتر به وجود اومده که کلی فرکانس باند صوتی را حذف می کند ولی همین که این ایده را استفاده کردی عالی بود

یک دیدگاه بنویسید:

• Jahaan
    replied
    پاسخ : ساخت ولوم صدا ی دیجیتال بسیار ساده

نوشته اصلی توسط ghzare نمایش پست ها
    سلام مجدد دوستان
    من خودم یه مدار درست کردم با sc9153 که بردش اماده بشه عکساشو می فرستم
    سلام. تا بردش آماده بشه، شماتیک رو میزاری بررسی کنیم؟
    در ضمن IC رو از کجا خریدی؟
    جدیدترین ویرایش توسط Jahaan; ۲۳:۰۹ ۱۳۹۸/۰۹/۲۰.

یک دیدگاه بنویسید:

• ghzare
    replied

سلام مجدد دوستان
    من خودم یه مدار درست کردم با sc9153 که بردش اماده بشه عکساشو می فرستم

یک دیدگاه بنویسید:

• emitor
    replied

سلام دوستان

من دنبال یه مدار می گردم که بتون صدای وردودی به آمپلی فایر رو از طریق دکمه کم و زیاد کنم، کسی می تونه راهنمایی کنه؟

راستش یه اسپیکر دارم که با دکمه ولومش کار می کرد و کلا سوخته حالا یه امپلی فایر با 7377 براش درست کردم می خوام اگه بشه به اون مداری که بالا گفتم وصلش کنم...

با تشکر

یک دیدگاه بنویسید:

• 512
    replied

سلام دوستان

من دنبال یه مدار می گردم که بتون صدای وردودی به آمپلی فایر رو از طریق دکمه کم و زیاد کنم، کسی می تونه راهنمایی کنه؟

راستش یه اسپیکر دارم که با دکمه ولومش کار می کرد و کلا سوخته حالا یه امپلی فایر با 7377 براش درست کردم می خوام اگه بشه به اون مداری که بالا گفتم وصلش کنم...

با تشکر
    میتونید از پتانسیومتر های دیجیتال مانند DS1669 استفاده کنید.

یک دیدگاه بنویسید:

• ghzare
    replied

سلام دوستان

با تشکر

یک دیدگاه بنویسید:

• jimbo54
    replied

پرفکت عزیز توجه نکردید .من میخواستم روشی ارائه کنم که خیلی ساده و کم هزینه باشه .مثلا شما یه ساعت یا یه تایمر درست میکنی با میکرو و میخوای صدای ملودی رو که برای آلارمش گذاشتی رو در صورت نیاز کم کنی و روی درجه مثلا متوسط بزاری .این روش ساده بسیار مقرون بصرفه است و میتواند سریع به نتیجه برسد .
    مطمئا برای کارهای حرفه ای از آی سی ولوم های دیجیتال باید بهره برد و این روش با اینکه من روی اسپیکر کامپیوترم آزمایش کردم و نتیجه قابل قبول داشت ، نمیتواند مورد استفاده قرار گیرد .

یک دیدگاه بنویسید:

• perfect
    replied

استفاده از PWM و ترانزیستور برای ساخت ولوم دیجیتالی زیاد معقول به نظر نمیاد.
    بهترین روش که اساس کار بیشتر ولوم های دیجیتال است استفاده از یک مولتی پلکسر آنالوگ است.
    به عنوان مثال اگر مولتی پلکسر شما 8*1 با سه خط کنترلی باشه شما هشت ورودی و یک خروجی خواهید داشت که در هر لحظه یکی از ورودی ها یه خروجی متصل است. حال برای ساخت ولوم کافیه با استفاده از شبکه مقاومتی یه هر کدام از این ورودی ها نسبتی از سیگنال ورودی رو اعمال کنید. یعنی برای هرکدام یک تقسیم ولتاژ انجام بدید.
    سه پایه کنترلی هم میتوانند توسط سه پین از میکروکنترلر یا... کنترل شوند

یک دیدگاه بنویسید:

• jimbo54
    replied

سلام دوستان عزیز . من امروز موفق شدم یه قطعه ای بسازم که کار ولوم صدا رو در مدار انجام بده .البته خیلی طرحش ساده و ابتکاریه . ایدشو از یه جائی گرفتم که با تغییر اندک اونو تبدیل کردم به چیزی که بدردکار بخوره .
    من اومدم یه دونه از این ال ای دی های نور سفید (از توی یدونه ال سی دی خراب شده بود در آوردم ) رو با چسب دوقلو روی یدونه مقاومت نوری چسبوندم بصورتی که هیچ نور دیگه ای به مقاومت نرسه .بعدشم PWM میکرو رو با یه خازن 1000 میکرو وصل کردم به ال ای دی . خوب نتیجه این شد که با کم و زیاد کردن نور ال ای دی مقدار مقاومت از چندین مگا اهم تا 300 اهم تغییر میکنه و در نتیجه با استفاده از پایه های این مقاومت در ورودی مدار آمپلی فایر، صدا رو کم و زیاد میکنیم . من این طرح و آزمایش کردم جوابش تا حد زیادی قابل قبول بود و فکر میکنم ساختن یه ولوم دیجیتال با حد اقل قطعات و هزینه برای کارهای ساده خیلی بدرد بخوره .
    نظرتونو در این رابطه بنویسید .

یک دیدگاه بنویسید:

• mohsen++
    replied
    پاسخ : کمک درباره ساخت ولوم صدا ازطریق مگا16

این لینک شاید بدردتون بخوره
    http://electroschematics.com/479/automatic-volume-control/

بایاس فت رو بجای گرفتن از A2 از خروجی dc متغیر حاصل از pwm میکرو تون تامین کنین

یک دیدگاه بنویسید:

• jimiweber
    replied

جمع کننده با Op Amp :eek: :eek:
    خیلی سادست که.

توی این مدار، ورودی ها یکی DC با دامنه 3 ولت و اون یکی سینوسی با دامنه 1 ولت.
    نصف مجموع این دوتا میره تو خروجی.
    در واقع، میشه گفت که سینوسی دامنش نصف میشه، و 1.5 ولت میره بالا.
    حالا کاری که تو باید بکنی، اون سیگنال فرمان رو با یه سینوسی جمع کنی. که کم و زیاد بشه

یک دیدگاه بنویسید:

• jimbo54
    replied

خوب حامد جان متشکرم .میتونی همین راه اوپ امپ و برام یه نقشه بزاری. البته آزمونو خطاشو خودم انجام میدم . شما فقط یه شماتیک برام بزار.البته میتونی با خودکار بکشی بعد عکس بگیری پ لود کنی.البته حتما زحمت داره.پیشاپیش ممنون :redface:

یک دیدگاه بنویسید:

لطفا صبر کنید...
X