اطلاعیه

Collapse
No announcement yet.

ساخت ولوم صدا ی دیجیتال بسیار ساده

Collapse
X

• فیلتر
  • زمان
  • Show
Clear All
new posts

ساخت ولوم صدا ی دیجیتال بسیار ساده

سلام کسی میتونه کمک کنه تا از طریق خروجی pwm وکنترل یه ترانزیستور صدای ورودی به یک آمپلی فایرو کنترل کنیم. اصلا امکان پذیر هست!؟

------------------------------------------------------------------------
    در پایان تاپیک روش ساخت این ولوم توضیح داده شده است
    وقتی همه نیروهای جسمی و ذهنی متمرکز شوند توانایی فرد برای حل مشکلات به طور حیرت انگیزی چند برابر می شود .
    نرمن وینسنت پیل

پاسخ : کمک درباره ساخت ولوم صدا ازطریق مگا16

نوشته اصلی توسط javad1354
    سلام کسی میتونه کمک کنه تا از طریق خروجی pwm وکنترل یه ترانزیستور صدای ورودی به یک آمپلی فایرو کنترل کنیم. اصلا امکان پذیر هست!؟
    با ترانزیستور؟
    یعنی می خوای چی کار کنی؟ می خوای بتونی دامنه صدا رو کم و زیاد کنی؟
    دانش فنی تا به عمل تبدیل نشده، ذره ای ارزش نداره. اما بعضی وقت ها باید از دانش برای باز کردن مرزهای جدیدی در علم استفاده کرد، نه اینکه اونها رو صرفاً فقط به عمل تبدیل کرد.

دیدگاه

میتونین با استفاده از یه فت و تغییر بایاس اون که با استفاده از خروجی pwm یه میکرو میاد یه مقاومت متغیر بسازین و اونو بعنوان ولوم بکار ببرین اما ممکنه بدلیل اختلاف بین مشخصات فت های مختلف در مدار استریو با مشکلاتی مثل بالانس نبودن صدا مواجه بشیه .
      حالا که میکرو دارین چرا از آی سی های کنترل صوت مثل pt2395 استفاده نمیکنین که توش ولوم و تنظیم زیر و بم و .. .داره

دیدگاه

باتشکر از دوستانی که جواب میدن :rolleyes:
        خدمتتون عرض کنم که میخواستم مدارم با حد اقل هزینه درست بشه .البته سوای اینکه من وسط آب های خلیج فارس دستم به هیچی نمیرسه
        من خودم فکر کردم (البته تنهائی ) برای کنترل ورودی صدا به آمپلی فایر بایک ترانزیستور معمولی بشه بیس اون ترانزیستورو توسط PWM کنترل کرد به این صورت که ترانزیستور مثل یک پتانسیومتر عمل کنه و با کم و زیاد شدن جریان عبوری از اون ولتاژ منفی یا همون گراندمون درورودی آمپلی فایر باعث کم وزیاد شدن میزان ورودی صدا ودر نهایت صدای خروجی از بلندگو بشه .ضمنا چون مداری که دارم میسازم فقط میخواد صدای آلارمی رو پخش کنه کیفیت زیادی انتظار نمیره . فقط قابلیت کم و زیاد شدن داشته باشه کافیه.
        حالا با این توضیحات کسی میتونه مداری برام طراحی کنه؟
        وقتی همه نیروهای جسمی و ذهنی متمرکز شوند توانایی فرد برای حل مشکلات به طور حیرت انگیزی چند برابر می شود .
        نرمن وینسنت پیل

دیدگاه

اون وقت این کم وزیاد شدن قراره اتوماتیک انجام بشه؟ یعنی مثلاً قراره صدا از یه حدی شروع بشه و بعد کم شه؟
          چون با ترانزیستور انجام این کار سخته. ترانزیستور اگه تو حالت فعال باشه بیشتر نقش منبع جریان می گیره تا مقاومت. باید ببریش تو ناحیه غیر خطی.
          تازه توی اون ناحیه هم مقاومت چیزی نیست که بشه راحت ازش استفاده کرد. مقدارش انقدر عوض نمیشه که.
          دانش فنی تا به عمل تبدیل نشده، ذره ای ارزش نداره. اما بعضی وقت ها باید از دانش برای باز کردن مرزهای جدیدی در علم استفاده کرد، نه اینکه اونها رو صرفاً فقط به عمل تبدیل کرد.

دیدگاه

آقا حامد کمو زیادشدنش توسط یک کلید انجام بگیره و کم بشه برسه به صفر بعد دوباره بره روی حداکثر و تکرار موضوع.
            البته من میتونم از چندتا پایه میکرو استفاده کنم و بصورت 10 استپ این کارو انجام بدم ولی پورتام همشون پرشدن و بفکرم زد که ازهمونی که گفتم استفاده کنم .البته اگه بشه.
            نرمن وینسنت پیل

دیدگاه

خوب به نظرم چندتا راه میرسه. می گم:
              یکی اینکه از مقاومت دیجیتال استفاده کنی. که توی سایت مدلای مختلفش خیلی زیاده. هم مدلایی که با SPI کار می کنه و هم اونایی که خیلی عادین و با تغییر ولتاژ مقاومتشون تغییر می کنه. شرمندم اما اسماش رو یادم نیست. آخه کلاً حافظم ضعیفه :redface:
              دوم اینکه بیا از یه Op amp به شکل جمع کننده استفاده کن و ورودی که داری رو مثلاً با یه سینوسی جمع کن که کم و زیاد بشه.

دیدگاه

خوب حامد جان متشکرم .میتونی همین راه اوپ امپ و برام یه نقشه بزاری. البته آزمونو خطاشو خودم انجام میدم . شما فقط یه شماتیک برام بزار.البته میتونی با خودکار بکشی بعد عکس بگیری پ لود کنی.البته حتما زحمت داره.پیشاپیش ممنون :redface:
                نرمن وینسنت پیل

دیدگاه

جمع کننده با Op Amp :eek: :eek:
                  خیلی سادست که.

توی این مدار، ورودی ها یکی DC با دامنه 3 ولت و اون یکی سینوسی با دامنه 1 ولت.
                  نصف مجموع این دوتا میره تو خروجی.
                  در واقع، میشه گفت که سینوسی دامنش نصف میشه، و 1.5 ولت میره بالا.
                  حالا کاری که تو باید بکنی، اون سیگنال فرمان رو با یه سینوسی جمع کنی. که کم و زیاد بشه

دیدگاه

این لینک شاید بدردتون بخوره
                    http://electroschematics.com/479/automatic-volume-control/

بایاس فت رو بجای گرفتن از A2 از خروجی dc متغیر حاصل از pwm میکرو تون تامین کنین

دیدگاه

پاسخ : ساخت ولوم صدای دیجیتال بروشی ساده

سلام دوستان عزیز . من امروز موفق شدم یه قطعه ای بسازم که کار ولوم صدا رو در مدار انجام بده .البته خیلی طرحش ساده و ابتکاریه . ایدشو از یه جائی گرفتم که با تغییر اندک اونو تبدیل کردم به چیزی که بدردکار بخوره .
                      من اومدم یه دونه از این ال ای دی های نور سفید (از توی یدونه ال سی دی خراب شده بود در آوردم ) رو با چسب دوقلو روی یدونه مقاومت نوری چسبوندم بصورتی که هیچ نور دیگه ای به مقاومت نرسه .بعدشم PWM میکرو رو با یه خازن 1000 میکرو وصل کردم به ال ای دی . خوب نتیجه این شد که با کم و زیاد کردن نور ال ای دی مقدار مقاومت از چندین مگا اهم تا 300 اهم تغییر میکنه و در نتیجه با استفاده از پایه های این مقاومت در ورودی مدار آمپلی فایر، صدا رو کم و زیاد میکنیم . من این طرح و آزمایش کردم جوابش تا حد زیادی قابل قبول بود و فکر میکنم ساختن یه ولوم دیجیتال با حد اقل قطعات و هزینه برای کارهای ساده خیلی بدرد بخوره .
                      نظرتونو در این رابطه بنویسید .
                      نرمن وینسنت پیل

دیدگاه

پاسخ : ساخت ولوم صدا ی دیجیتال بسیار ساده

استفاده از PWM و ترانزیستور برای ساخت ولوم دیجیتالی زیاد معقول به نظر نمیاد.
                        بهترین روش که اساس کار بیشتر ولوم های دیجیتال است استفاده از یک مولتی پلکسر آنالوگ است.
                        به عنوان مثال اگر مولتی پلکسر شما 8*1 با سه خط کنترلی باشه شما هشت ورودی و یک خروجی خواهید داشت که در هر لحظه یکی از ورودی ها یه خروجی متصل است. حال برای ساخت ولوم کافیه با استفاده از شبکه مقاومتی یه هر کدام از این ورودی ها نسبتی از سیگنال ورودی رو اعمال کنید. یعنی برای هرکدام یک تقسیم ولتاژ انجام بدید.
                        سه پایه کنترلی هم میتوانند توسط سه پین از میکروکنترلر یا... کنترل شوند

دیدگاه

پرفکت عزیز توجه نکردید .من میخواستم روشی ارائه کنم که خیلی ساده و کم هزینه باشه .مثلا شما یه ساعت یا یه تایمر درست میکنی با میکرو و میخوای صدای ملودی رو که برای آلارمش گذاشتی رو در صورت نیاز کم کنی و روی درجه مثلا متوسط بزاری .این روش ساده بسیار مقرون بصرفه است و میتواند سریع به نتیجه برسد .
                          مطمئا برای کارهای حرفه ای از آی سی ولوم های دیجیتال باید بهره برد و این روش با اینکه من روی اسپیکر کامپیوترم آزمایش کردم و نتیجه قابل قبول داشت ، نمیتواند مورد استفاده قرار گیرد .
                          نرمن وینسنت پیل

دیدگاه

سلام دوستان

من دنبال یه مدار می گردم که بتون صدای وردودی به آمپلی فایر رو از طریق دکمه کم و زیاد کنم، کسی می تونه راهنمایی کنه؟

راستش یه اسپیکر دارم که با دکمه ولومش کار می کرد و کلا سوخته حالا یه امپلی فایر با 7377 براش درست کردم می خوام اگه بشه به اون مداری که بالا گفتم وصلش کنم...

با تشکر

دیدگاه

نوشته اصلی توسط ghzare نمایش پست ها
                              سلام دوستان

من دنبال یه مدار می گردم که بتون صدای وردودی به آمپلی فایر رو از طریق دکمه کم و زیاد کنم، کسی می تونه راهنمایی کنه؟

راستش یه اسپیکر دارم که با دکمه ولومش کار می کرد و کلا سوخته حالا یه امپلی فایر با 7377 براش درست کردم می خوام اگه بشه به اون مداری که بالا گفتم وصلش کنم...

با تشکر
                              میتونید از پتانسیومتر های دیجیتال مانند DS1669 استفاده کنید.

دیدگاه

لطفا صبر کنید...
                              X