اطلاعیه

Collapse
No announcement yet.

*** ADC ***

Collapse
X

• فیلتر
  • زمان
  • Show
Clear All
new posts

*** ADC ***

با سلام خدمت تمامی دوستان عزیز

من تا کنون با ADC میکرو کار نکرده ام و چند سوال در این رابطه دارم اگر به من کمک کنید و من رو راهنمایی کنید خیلی خیلی ازتون ممنون می شوم

1 . از ADC چه استفاده هایی می شود :question:
    2 . برای پیکربندی (کافیگ) کردن ADC در محیط Bascom-AVR باید از چه دستوری استفاده کرد :question:
    3 . اگر مقاله یا لینکی در رابطه با آموزش ADC در نظر دارید پلود کنید اگر هم توضیح بدید که خیلی خیلی ممنون میشوم :question:
    4 . برای اندازی گیری ولتاژ باید از ADC استفاده کنم ، چگونه :question:
    5 . لطفا چند مثال در رابطه با کاربرد ADC بزنید :question:
    6 . برای این که نور یک LED رو نسبت به تغییرات نوری که از *فوتو ترانزیستور یا فوتوسل دریافت میکنم باید از ADC استفاده کنم :question:

* لینک مشخصات فوتو ترانزیستور : http://iran-micro.com/product_info.php?cPath=143&products_id=1067

با تشکر
    http://vz.iminent.com/vz/39a77668-19...h-fishing.giff

پاسخ : *** ADC ***

1-3-یه چندتا کتاب آموزش بیسکام تو سایت هست فکر کنم یکی شون هم مال آقای 1nafar باشه
    توضیحات عمومی رو میآ‌تونی تو اونا پیدا کنی.یه سری روش ها هم برای کاهش نویزADC ،تو سایت هست

4- اول دامنه ولتاژ رو با تقسیم مقاومتی یا راه های دیگه، تو رنج 0-5 ولت قرار میدی، بعد به یکی از کانال های ADC وصل میآ‌کنی و مقدارشو میآ‌خونی.

5- واسه خوندن مقدار سنسورهای آنالوگ که خروجیشون بر حسب ولتاژه.
    اندازه گیری ولتاژ و جریان مدار و ...

دیدگاه

سلام
      دوست عزیز ADC یک مبدل آنالوگ به دیجیتال است که اگر از آی سی AVR استفاده میکنید خودش دارای adc 10 بیتی است. همانطور که از اسمش پیدا است شما ورودی ولتاژ آنالوگ میدید و خروجی دیجیتال میگیرید. میکرو برای پردازش فقط مقادیر دیجیتال رو میشناسه و چون در صنعت سنسورهایی وجود دارند که دارای خروجی آنالوگ می باشند و برای اینکه ما این سنسورها را بتوانیم برای پردازش به میکرو وصل کنیم از این مبدل استفاده میکنیم.
      فقط باید در نظر داشته باشید که ولتاژ آنالوگ شما نباید از 5 ولت بیشتر شود چون تغدیه میکرو ماکزیمم 5 ولت است.
      اینم یک مثال برای راه اندازیس adc میکرو:
      $regfile = "m163def.dat" ' we use the M163

$crystal = 4000000

$hwstack = 32 ' default use 32 for the hardware stack

$swstack = 10 'default use 10 for the SW stack

$framesize = 40 'default use 40 for the frame space

'configure single mode and auto prescaler setting

'The single mode must be used with the GETADC() function

'The prescaler divides the internal clock by 2,4,8,16,32,64 or 128

'Because the ADC needs a clock from 50-200 KHz

'The AUTO feature, will select the highest clockrate possible

Config Adc = Single , Prescaler = Auto

'Now give power to the chip

Start Adc ' NOT required since it will start automatic

'With STOP ADC, you can remove the power from the chip

'Stop Adc

Dim W As Word , Channel As Byte

Channel = 0

'now read A/D value from channel 0

Do

W = Getadc(channel)

Print "Channel " ; Channel ; " value " ; W

Incr Channel

If Channel > 7 Then Channel = 0

Loop

End
      موفق باشید

دیدگاه

با سلام

1 . برای اندازی گیری ولتاژ باید از ADC استفاده کنم ، چگونه لطفا یک مثال برای اندازه گیری ولتاژ 0 تا 5 ولت بزندید اگر شماتیک هم در نظر دارید بزارید :question:
        2 . لطفا چند مثال در رابطه با کاربرد ADC بزنید :question:
        3 . برای این که نور یک LED رو نسبت به تغییرات نوری که از *فوتو ترانزیستور یا فوتوسل دریافت میکنم باید از ADC استفاده کنم :question:

دیدگاه

توی bascom help جستجو کنید ADC :nice:
          هرگز زانو نخواهم زد,حتی اگر سقف آسمان کوتاهتر از
          قامتم شود 'کوروش بزرگ'

دیدگاه

با سلام خدمت تمامی دوستان

اگر لطف کنید و پاسخ بدید خیلی خیلی ممنون می شوم من به HELP نرم افزار Bascom-AVR مراجعه کردم ولی به دلیل EN بودن زبان آن نتوانستم پاسخ سوال هایم رو بگیرم اگر لطف کنید و با یک شماتیک ساده و یک مثال به سوال های من پاسخ بدید خیلی خیلی ممنون می شوم

1 . برای اندازی گیری ولتاژ باید از ADC استفاده کنم از چه دستوری برای پیکربندی استفاده کنم و چگونه برنامه نویسی کنم ، لطفا یک مثال برای اندازه گیری ولتاژ 0 تا 5 ولت بزندید اگر شماتیک هم در نظر دارید بزارید :question:
            3 . برای این که نور یک LED رو نسبت به تغییرات نوری که از *فوتو ترانزیستور یا فوتوسل دریافت میکنم باید از ADC استفاده کنم :question:

خیلی خیلی تشکر میکنم

دیدگاه

با سلام خدمت تمامی دوستان

اگر لطف کنید و پاسخ بدید خیلی خیلی ممنون می شوم من به HELP نرم افزار Bascom-AVR مراجعه کردم ولی به دلیل EN بودن زبان آن نتوانستم پاسخ سوال هایم رو بگیرم اگر لطف کنید و با یک شماتیک ساده و یک مثال به سوال های من پاسخ بدید خیلی خیلی ممنون می شوم

1 . برای اندازی گیری ولتاژ باید از ADC استفاده کنم از چه دستوری برای پیکربندی استفاده کنم و چگونه برنامه نویسی کنم ، لطفا یک مثال برای اندازه گیری ولتاژ 0 تا 5 ولت بزندید اگر شماتیک هم در نظر دارید لطفا بزارید :question:

* لینک مشخصات فوتو ترانزیستور : http://iran-micro.com/product_info.php?cPath=143&products_id=1067

خیلی خیلی تشکر میکنم

دیدگاه

امیدوارم این دوتا فایل بهتون کمک کنه
                در ضمن یه شارژر باتری ساخته بودم که توش از ADC استفاده شده بود و جریان و ولتاژ رو اندازه میآ‌گرفت
                سعی میآ‌کنم تا شب پیداش کنم و بزارم اینجا
                فایل های پیوست شده

دیدگاه

خدمت شما( اندازه گیری جریان و ولتاژ)
                  فایل های پیوست شده

دیدگاه

من یه مشکل با adc دارم
                    مشکل من بر روی دقت کم adc میکرو هستش
                    من یه مدار ساختم
                    اصلی ترین هدفم از ساختنش اندازه گیری جریان و ولتاژ برق شهر در منزل بوده (یعنی یه کنتور )
                    الان ولتاژ برق شهر رو به خوبی اندازی گیری کردم با دقت 0.5
                    خوب واسه اندازه گیری جریان 24 تا مقا ومت 2.2 اهم رو با هم موازی کردم و جریان مصرف کننده رو از اون عبور دادم
                    الان مدارم میتونه جریان های 0تا 25 امپر رو اندازه گیری کنه بدون هیچ مشکلی
                    فقط مشکل من این جاست که رزولیشن adc کمه ینی برای 100 میلی امپر حدود 1 عدد به get adc (!)
                    اضافه میشه
                    حالا میخوام از adc 14 بیتی استفاده کنم نظری دارین ایسی سراغ دارین ؟
                    اخه می خوام کسینوس فی هم بسنجم ولتاژ ac رو مستقیم به ای دی سی دادم و پیکشو اندازه گیری میکنم
                    فقط تو جریان دقت بالا میخوام
                    راه حل ؟ oo:
                    [move][img width=133 height=100]http://bargiri.persiangig.com/aks/0.306310001356499787_taknaz_ir.gif[/img][/move]

دیدگاه

24 تا مقاومتو موازی کردی؟ (کف کردم!) :eek:
                      خب یه ترانس CT میآ‌ذاشتی خودتو راحت میآ‌کردی. نه افت ولتاژ داره نه گرما و ...

دیدگاه

حمید این ترانسه همون ترانسی نیست که 3 دور سیم کلفت + 50 درو سیم مویی رو یه هسته فریته ؟
                        جریان از کلفته میگذره ولتاژ القایی رو نازکه میفته
                        جواب نداد اصلا جواب نداد
                        نمی دونم چرا افت ولتاژ خیلی کم بود
                        این مقا ومت ها که خوبه فقط تو جریان کمتر از 1 امپر مشکل داره
                        :cry2:
                        [move][img width=133 height=100]http://bargiri.persiangig.com/aks/0.306310001356499787_taknaz_ir.gif[/img][/move]

دیدگاه

تا حالا کار نکردم ولی از نزدیک دیدم
                          2 تا پایه داره و سیم حامل جریان از وسطش میآ‌گذره
                          یه چیز شبیه فیوز FI

دیدگاه

مرسی حمید جون حالا این رو چه طوری اندازه گیری کنم یه فکریم رسیده به ذهنم میگم تو جریان های کمتر از 1 امپر یه op amp با ضریب بهره 10 رو فعال کنم تا ولتاژ روی مقا ومت رو10 برابر کند :agree:
                            یه کمکی بکنید adc به چ شماره ای میشه تو بازار پیدا کرد 12 بیتی که جواب نمیده 14 یا 16 بیتی :cry2:

دیدگاه

با سلام و تشکر از پاسخ همه دوستان ولی من جواب سوالم رو هنوز نگرفته ام ، یک در خواست دارم و در زیر مطرح کرده ام یک مثال ساده است اگر لطف کنید پاسخ دهید خیلی خیلی ممنون می شوم من با Bascom-AVR کار می کنم

1 . برنامه ای بنویسید که مقدار ولتاژ وارد شده به پایه ADC میکرو رو اندازه گیری کند لطفا شماتیک رو نیز بگذارید .
                              اگه لطف کنید و در مورد برنامه نویسی ADC هم توضیح بدید یعنی با کدام دستور ACD رو بخونم و با کدام دستور ...

با تشکر

دیدگاه

لطفا صبر کنید...
                              X