توضیحات ربات مسیریابی که در این تاپیک در قسمت های منبع برای ربات و رگلاتور و قسمت سنسور های مادون قرمز ربات و موتور ها و درایور آن ها مورد بررسی قرار خواهد گرفت
__________________________________________________ __________________________________________________با سلام و تشکر بسیار بسیار فراوان از همه دوستان
1 . سنسور های من از نوع ON2179 است که تصویر و مشخصات آن را به همراه شماتیک اتصال آن به میکرو گزاشته ام .
2 . موتور های من نیز توسط درایوی L298 به میکرو متصل شده است که تصویر موتور و شماتیک اتصال آن به میکرو رو در زیر آورده ام .
3 . لطفا بالاترین ظرفیت خازنی که می توان استفاده کرد رو معرفی کنید .
4 . لطفا شماتیک ها رو چک و بررسی کنید .
************************************************** ************************************************** **************
1 . سنسور :
تصویر پکیج :

توضیحات و مشخصات پک :
کاتالوگ http://roboeq.com/PDF/0401013.pdf : PDF
Panasonic - Matsushita
گیرنده فوتوترانزیستوری -
فاصله عملیاتی از سطح : 6 میلی متر
ولتاژ کاری 3 ولت
جریان مصرفی فرستنده : 50 میلی آمپر
ولتاژ کلکتور به امیتر : 20 ولت
ولتاژ امیتر به کلکتور : 5 ولت
دمای کاری : 30 - تا 80 +
شماتیک اتصال به میکرو :

************************************************** ************************************************** **************
2 . موتور :
تصویر موتور :
موتور گیربکس 6 ولت 300 دور ZGA25

شماتیک اتصال به میکرو :

__________________________________________________ __________________________________________________ ________
سوال در مورد استفاده از پل دیود به جای 4 دیود در قسمت درایور موتور
با سلام
1 . اگر لطف کنید و شماتیک های بالا رو چک و بررسی کنید
2 . فکر کنم منظور شما استفاده از پل دیود در قسمت درایور موتور هایم هست ، ولی یک مشکل این که من تاکنون با پل دیود کار نکرده ام ولی در کتاب خوانده ام که ترکیب 4 دیود در یک بسته بندی است و شماتیک آن نیز در زیر آمده است ، اگر لطف کنید و توضیح دهید که چگونه پل دیود رو جایگزین دیود های مدارم بکنم و از چه نوع پل دیودی استفاده کنم مثلا شانه ای یا ....
شماتیک پل دیود :

با تشکر
__________________________________________________ __________________________________________________ ________
توضیحات آقای iman-63 در مورد سنسور ها و قسمت رگلاتور و منبع و ...
بذارید چندتا تجربه که توی مسابقات امدادگر داشتم رو بگم:
1- در مورد سنسورها اینو بگم که انتخاب خوبی نیست. ایرادشون هم اینه که فاصه گیرنده و فرستنده توی این پکیج ها زیاده. من پیشنهاد میکنم 1550 بگیری. اینجانب بشخصه تضمین میکنم!!

2- در مورد بایاس کردنشون هم توی گیرنده مقاومت زیادی گذاشتی. با این کار بازه تغییر ولتاژت رو بالا بردی اما حساسیت سنسورت هم بالا رفته. خیلی سخته اما سعی کن با مقاومت زیر 10 کیلو بایاسش کنی. (بعداً میفهمی که ......) در ضمن برای گیرنده، سر مثبتش رو زمین کن و سر منفیش رو با یه مقاومت بین 6.8 تا 10 کیلو به vcc بده و ......
3- روش بستن سنسورها خیلی مهمه (8 یا V یا W یا .......)
4- دیراورها تو دوتا دوتا موازی کن. اینطوری دیگه اصلاً داغ نمیکنه. یکی از اصول شرکت توی این مسابقات اینه که یه روبات مطمئن داشته باشی. نه اینکه مدام بخوای درایور عوض کنی یا رگولاتور. حتماً روی درایورت خوب کار کن.
5- در مورد باتری من از این باتری های لیتیوم آیون استفاده کردم. (12 ولت). زمانی که فروشنده داشت برام پکشون میکرد گفتم هم از ولتاژ 6 ولت برام یه سیم بیاره بیرون و هم از 12 ولت. بعد برای تغذیه رگولاتور میکرو اون 6 رو دادم به رگولاتور. دیگه اصلاً غضه سوختن و داغ کردن نخوردم!!!
6-من همه اینا رو یه بار دیگه هم توی یه تایپیک دیگه گفتم، اما یادم نمیاد کجا بود!!! دیگه چیزی یادم نمییاد.
موفق باشی.
سوال من از آقای iman-63 در مورد نوع بایاس کردن سنسور ها
با سلام
اگر لطف کنید و توضیحاتتون رو که برای بایاس کردن سنسور ها در پست بالا ذکر کرده اید رو به صورت شماتیک پلود کنید تا مورد بررسی قرار دهیم و بهترین نوع بایاس سنسور مادون قرمز رو تهیه کنیم
با تشکر
__________________________________________________ __________________________________________________
من منتظر پاسخ دوستان هستم تا تاپیک رو در جهت کامل کردن قسمت منبع تغذیه ربات و رگلاتور و قسمت سنسور ها و موتور های ربات و درایور آن ها و در نتیجه طراحی کردن کاملترین شماتیک ها با استفاده از توضیحات دوستان ، پیش ببریم
دیدگاه