اطلاعیه

Collapse
No announcement yet.

کمک در مورد باز کردن قفل میکرو

Collapse
X

• فیلتر
  • زمان
  • Show
Clear All
new posts

کمک در مورد باز کردن قفل میکرو

با سلام
    من با یه مشکل برخورد کردم و از شما درخواست می کنم به من کمک کنید
    مشکل من اینه من یه برنامه نوشته بودم با کدویژن که میخواستم روی ATMEGA16 پروگرام کنم قبل از اینکه برنامه پروگرام کنم می خواستم فیوز بیت تنظیم کنم که اشتباهی گزنیه LOOK زدم که منجر شد که الان هیچ گونه برنامه به میکرو LOAD نشه ونه پا ک میشه و نه دیگه برنامه ریزی میشه
    حالا چطوری می تونم دوباره از این میکرو استفاده کنم
    سپاس گذارم.

پاسخ : کمک در مورد باز کردن قفل میکرو

erase اش کن.

دیدگاه

ممنون
      اصلا دیگه پروگرامر این میکرو نمی شناسی (تو کامپیوتر وپروگرامرهای دیگه امتحان کردم) .
      به نظر شما ممکن سوخته باشه و یا اصلا دیگه قابل استفاده نباشه ؟
      سپاس گذارم.

دیدگاه

امکان داره که روی کریستال خارجی تنظیم شده باشه که باید یه پالس خارجی بهش بدین تا راه بیفته
        اگر قفل بشه ، هیچ مشکلی پیش نمیاد و خیلی راحت یمشه حافظه رو پاک کرد و برنامه جدید رو روش ریخت .
        فقط موقعی که اطلاعات خونده میشه ، یه چیز دیگه خونده میشه

دیدگاه

نوشته اصلی توسط فرشاد اکرمی
          امکان داره که روی کریستال خارجی تنظیم شده باشه که باید یه پالس خارجی بهش بدین تا راه بیفته
          اگر قفل بشه ، هیچ مشکلی پیش نمیاد و خیلی راحت یمشه حافظه رو پاک کرد و برنامه جدید رو روش ریخت .
          فقط موقعی که اطلاعات خونده میشه ، یه چیز دیگه خونده میشه
          ببخشید میشه منظورتون رو بیشتر توضیح بدین مگه میکرو قفل شده رو میشه دوباره استفاده کرد ؟
          من نمىآ‌توانم فرضیه «بىآ‌اخلاقى انسان» را بپذیرم، و من اخلاق را منحصرا امرى انسانى و متعلق به انسان مىآ‌دانم که هیچ نوع قدرت مافوق انسانى در پشت آن وجود ندارد
          آلبرت اینشتین
          منبع: http://fa.wikiquote.org

دیدگاه

مکانیزم قفل کردن برای اینه که برنامه موجود روی میکرو خونده نشه. اما اگر erase اش کنی چون برنامه موجود پاک میشه پس چیزی برای قفل شدن هم وجود نداره و منطقا این امکان در تمام میکروهای قابل برنامه ریزی مجدد وجود داره. فقط نسخه هایی از میکروهایی که OTP یا One Time Programmable هستن این خاصیت رو ندارن.
            من هنوز در AVR ها نسخه OTP ندیدم.
            از طرف دیگه طبق فرمایش جناب اکرمی؛ ممکنه به خاطر اشتباهی که خیلی وقتها در پروگرام کردن فیوز بیت ها پیش میاد فیوز بیت ها در حالتی ست بشن که نه اسیلاتور داخلی میکرو کار کنه و نه کریستال خارجی بدردی بخوره. اگر از پروگرامر پارالل استفاده میکنین این مشکل قابل حله ولی در هنگام استفاده از پروگرامر سریال یا باید پروگرامر قابلیت تولید کلاک رو بطور همزمان داشته باشه (مثل avreal) یا یک کلاک ایجاد کنین و به پایه XTAL1 میکروتون اعمال کنین. و در این صورت بهترین کار اینه که فیوز بیت ها رو به حالت اولیه یا حالتی برگردونین که احتیاج به کار با اسیلاتور خارجی نداشته باشه (اسیلاتور خارجی با کریستال خارجی فرق میکنه)

دیدگاه

ممنون از همه شما حالا کریستال خارجی رو باید به دو پایه خارجی میکرو بدم فرقی نمی کنه که چه هرتزی باشه؟
              و با پروگرامر معمولی stk200/300 میشه اینکارو کرد؟
              سپاس گذارم .

دیدگاه

سلام دادا.
                یه کریستال 12 بذار و تست کن.
                تشکر لازم نیست!

دیدگاه

یک مدار تستی میتونی ببندی و پایه XTAL1 میکروی سالم رو با استفاده از یک بافر HC مثل 74HC244 به پایه XTAL1 میکروی خراب وصل کنی. یا اگه از avreal استفاده کنی خودش پایه LED رو میتونه برای تولید فرکانس استفاده کنه.

دیدگاه

کلا از همه شما تشکر می کنم با وصل کردن کریستال خارجی حل شد.
                    ولی وقتی کریستال خارجی رو درمیارم میکرو رو اصلا نمی شناسی
                    یعنی همیشه باید کریستال خارجی باید وصل باشه ؟
                    سپاس گذارم.

دیدگاه

اگر داری با استفاده از کریستال به میکرو کلاک میدی فقط کافیه فیوز بیت ها رو جوری عوضشون کنی که روی اسیلاتور داخلیه بیفته یا اگر از کریستال متصل به میکرو استفاده میکنی از پترن مربوط به کریستال؛ و نه کلاک خارجی. (... فکر کنم خودم هم نفهمیدم چی شد!)

دیدگاه

دادش از ریستال خارجی رو وصل کن بعد برو فیوز بیت ها را تغییر بده تا درست بشه

دیدگاه

لطفا صبر کنید...
                        X