اطلاعیه

Collapse
No announcement yet.

امکان ساخت تابلو روان با MMC و فرمت FAT

Collapse
X

• فیلتر
  • زمان
  • Show
Clear All
new posts

پاسخ : پاسخ : امکان ساخت تابلو روان با MMC و فرمت FAT

آقا یمان باور کنید سوال آخرمه . دیگه کسی پیدا نمیشه اینجوری کمکم کنه . ممنون میشم جواب این سوالم رو بدین . :cry2: :cry2:
    http://www.sharjweb.com/

دیدگاه

پاسخ : امکان ساخت تابلو روان با MMC و فرمت FAT

سلام دادا.

دلیل جواب ندادنم گرفتار بودنمه دادا نه ......
      تا زمانی که بتونم جواب میدم.

من گفته شما رو انجام دادم . یعنی یه حلقه درست کردم و تو اون حلقه دیتا رو به اندازه 672 بایت (یک فریم نمایش) از MMC به روش فت و SPI خوندم . و اولش هم تایمر صفر میکرو مگا 32 رو پیکره بندی کردم . از کریستال 8 مگا هم برا میکرو استفاده کردم . فرکانس تایمر رو هم به گفته شما کم کردم . یعنی فرکانس میکرو رو تو پیکره بندی تایمر تقسیم بر 1024 کردم.
      وقتی هم که وقفه تایمرروی میده به یه لیبلی پرش میکنه و در اون لیبل دیتا رو نمایش میدم . حالا دیگه خبری از تاخیر یک میلی ثانیه نیست.وقتی که دیتا نمایش داده شد دوباره تایمر از صفر شروع به شمارش میکنه و در همین حال مجددا دیتای فریم بعد از MMC خونده میشه . تا اینجای کار درسته دیگه؟؟
      اما زمانی که صرف میشه تا دیتا از MMC خونده بشه باعث پرش در تصویر میشه . من هرچی این فرکانسو کمتر کنم زمانی که برای خوندن MMC صرف میشه بیشتر میشه اما این امر پرش در تصویر رو زیاد تر میکنه داش ایمان . مگه این طور نیست؟
      من اگه بخوام به صورت مداوم MMC رو بخونم در واقع دارم زمان نمایش یه ستون رو بیشتر میکنم و به عبارتی نور اون ستون بیشتر و در قبالش پرش تصویر بیشتر میشه .و اگه بخوام به صورت مداوم از MMC بخونم دیگه آرایه ام پر میشه (آرایه من از نوع وورد تعریف شده و دارای 336 متغییر هست. یعنی دقیقا فضایی جهت ذخیره دیتای یک فرم که از MMC خونده شده ) و جایی برا ذخیره دیتای خونده شده از MMC ندارم!!
      منظور شما از بافر چیه عزیز؟؟ منظورتون همون آرایه هست که در SRAM قرار داره یا فضای EEPROM ؟؟
      آقا ایمان اگه من دیتارو از MMC بخونم و بعد نمایشش بدم و بیام بجای تاخیر یک میلی ثانیه دوباره از MMC بخونم چه فرقی با تایمر داره . مگه تایمر داره چکار میکنه . بجز این که داره کار دستور تاخیرو ( delay 1ms) انجام میده. خوب منم داشتم دستور تاخیرو رو اینجوری از بین میبردم ؟!
      همانطور که قبلاً هم گفتم بنظر من مشکل شما توی برنامه اصلی دادا. یه پیشنهاد دارم. حتماً تست کن.
      mmc رو بردار و دیتا ها رو از یه متغیر توی خود میکرو جایگذاری کن. یعنی متن مورد نظرت رو بریز توی میکرو و اونو نمایش بده. بعد اون تاخیر 1ms رو تا میتونی زیاد کن. ببین تا چه مقداری پرش نداری. خبرشو بده حتماً.

با تایمر یا بدون تایمر فرقی نمیکنه دادا. تایمر کارتو راحت تر میکنه. اون فرکانسی هم که گفتم منظورم فرکانس شمارش توسط کانتر داخلی میکرو برای رسیدن به عدد مورد نظره. اونم بسته به کریستالت متغیره و اگه روابطش رو بلد نباشی باید به روش سعی و خطا محاسبه کنی. یعنی با فرکانس های موجود تست کنی ببینی کدوم پرش نداره.

در مورد بافر هم که معلومه نمیتونی تا ابد توش دیتا بریزی دادا. شما زمانی که بافرت رو پر کردی باید صبر کنی تا برنامه تابلو تمام محتویات رو بخونه. بعد از خوندن تمام محتویات اونو صفر کنی. این آسون ترین روشه. روش حرفه ای تر اینه که تا هر جا که از بافر خوندی، ماقبلشو پاک کنی و دیتای جدید بریزی.

با مگا 32 به مشکل میخوری دادا. چون sram کمی برای این کار داره. یا باید یه حافظه جانبی براش بذاری (که غیر عاقلانه است) یا از m128 استفاده کنی دادا. در ضمن بهتره از میکرو 512 بات بخونی. چون برای خوندن 672 بایت به اندازه 1024 بایت زمان صرف میشه. با همین میکرو m32 (بدون حافظه کمکی) میتونی یه تابلو تک رنگ 32*128 بسازی. (هر ستون= 4*8 بایت و 128 سطر).

اون کاری رو که گفتم انجام بده دادا. یه تابلویی با سایز شما رو میشه تا 10 میلی ثانیه تاخیر داد. اگه نشد یه جای کارت ایراد داره. یا کرستالت مناسب نیست و باید افزایش بدی و یا بد برنامه می نویسی.

سوالی بود بپرس دادا. در اسرع وقت جواب میدم.
      تشکر لازم نیست!

دیدگاه

نوشته اصلی توسط mohsenjooon
        سلام .
        نه دوست عزیز . هروقت وقفه رخ بده پرش صورت میگیره و اگه 100 میلی ثانیه هم تو حلقه اصلی برنامه تاخیر باشه وقفه اجرا میشه .
        سلام
        در مورد وقفه RX چی

دیدگاه

سلام دادا.

در مورد وقفه RX چی
          اخه اینجا جای این سواله دادا؟!!!
          وقفه rx اگه منظورت وقفه پورت سریال باشه زمانی رخ میده که داده وارد بشه. یعنی در زمان ورد دیتا به میکرو این وقفه رخ میده.
          تشکر لازم نیست!

دیدگاه

سلام داش ایمان . از توجهتون خیلی خیلی سپاسگزارم.
            آقا ایمان من اون روشی رو که عرض فرموده بودین رو تست کردم . وقتی فرکانس کاری رو روی 8 مگا هرتز کریستال داخلی میگذارم و بعد تاخیر رو دو میلی ثانیه میکنم ، تغریبا میسه گفت که خوبه و پرش نداریم . اما وقتی تو همون فرکانس تاخیر رو 4 میلی ثانیه میکنم . تصویر شدیدا لرزش داره . این شکل موجها رو با اسکوپ کرفتم .و برای همین حالت هست که گفتم :

تاخیر دو میلی ثانیه .

تاخیر 4 میلی ثانیه.( شکل موج اسکن سطری LED )
            یعنی طبق شکل موج ، به مدت 4 میلی ثانیه LED روشنه و به مدت 33 میلی ثانیه LED خاموشه.

وقتی فرکانس کریستالو به 16 مگا هرتز خارجی تعغییر دادم تقریبا مثل حالت قبل شد و تفاوت زیادی نکرد. یعنی برای تاخیر دو میلی ، از حالت قبل بهتر شد وبا تاخیر 4 میلی ،همچنان لرزش وجود داشت.
            آقا ایمان به نظرتون چرا اینجوریه؟؟
            برنامه داخل میکرو :
            من ، یه حلقه درست کردم و تو اون از 42 عدد دستور LOOKUP استفاده کردم و با این دستور دیتای مورد نمایش رو از میکرو خوندم و روی سطر اول و سطر نهم و سطر هفدهم ریختم. بعد سطر های مربوطه رو که به هم متصل هستند رو فعال کردم.
            اگه من میخواستم از روش ستونی هم استفاده کنم فرقی نمی کنه و بلاخره هر LED به ازای یک میلی ثانیه روشن بودن (تاخیر) ، بایستی 8 میلی ثانیه منتظر بمونه تا نوبتش برسه .
            آقا ایمان کجای کار من ایراد داره به نظرتون؟

دیدگاه

سلام دادا.

برنامت مشکل داره اما نمیدونم کجاش. منم بسکام کار نکردم و گرنه میگفتم بذاری برنامتو تا کمکت کنم.
              روش کار من اینطوریه:

یک تابلوی 16*128 رو با روش اسکن ستونی به 4 بلوک 32 تایی تقسیم کردم. ابتدا دیتاهای اول هر بلوک رو میریزم. یه تاخیر، و سپس دیتای دوم هر بلوک و همین کار رو برای هر 32 ردیف هر بلوک ادامه میدم. هم نور خوبی داره و هم پرش ندارم.

وقتی فرکانس کریستالو به 16 مگا هرتز خارجی تعغییر دادم تقریبا مثل حالت قبل شد و تفاوت زیادی نکرد. یعنی برای تاخیر دو میلی ، از حالت قبل بهتر شد وبا تاخیر 4 میلی ،همچنان لرزش وجود داشت.
              وقتی شما کریستال رو از 8m به 16m ارتقاع میدی باید یه تغییر چشم گیری توی تاخیر داشته باشی اما اینطوری نیست.
              همانطور که قبلاً گفتم مشکل از برنامه اصلی شماست.
              تشکر لازم نیست!

دیدگاه

آقا ایمان مگه تو روش شما با فرض تاخیر 1 میلی ثانیه ای ، ستون اول یک میلی ثانیه روشن نمیمونو بعد 32 میلی ثانیه خاموش؟؟
                در روش من که سطری هست ، هر ستون به ازای تاخیر یک میلی ثانیه ای ،یک میلی ثانیه روشنه و 8 میلی ثانیه خاموش.

دیدگاه

سلام دوستان .
                  میشه بفرمایید تابلو روان با MMC حداکثر چند فریم در ثانیه باید تولید کنه که لرزش نداشته باشه ؟؟

دیدگاه

سلام

ببخشید من نتونستم کل بحث رو بخونم :redface:

ولی بنده یک تابلو 16*96 رو با fat و mmc بدون مشکل راه انداختم!

البته لرزش داشت که با یک سری تکنیک های برنامه نویسی حل شد :agree:

موفق باشید

دیدگاه

میشه بفرمایید تابلو روان با MMC حداکثر چند فریم در ثانیه باید تولید کنه که لرزش نداشته باشه
                      در کل بهترین نمایش رو 29 فریم در ثانیه داره و با 21 فریم هم لرزش محسوسی نداره.
                      تشکر لازم نیست!

دیدگاه

نوشته اصلی توسط حامد مهری
                        سلام

ببخشید من نتونستم کل بحث رو بخونم :redface:

ولی بنده یک تابلو 16*96 رو با fat و mmc بدون مشکل راه انداختم!

البته لرزش داشت که با یک سری تکنیک های برنامه نویسی حل شد :agree:

موفق باشید
                        سلام آقای مهری .
                        میشه بفرمایید از چه روشی استفاده کردید؟؟
                        گمون کنم برنامه من به گفته دوست عزیز آقا ایمان ، مشکل داره ولی نمیدونم کجاشه .
                        من در وقفه تایمر که برنامه اصلیم توش قرار داره ، دیتای سه سطر (هر سطر تابلو 112 تا led داره ) رو روی باس میریزم ( تابلوی من 112 در 24 هست ) . یعنی دیتای سطر اول ، سطر نهم و سطر هفدهم . و بعدش این سه سطر رو همزمان فعال میکنم و بعد برای ایجاد تاخیر در روشن موندن این سه سطر ، تایمر رو دوباره بار گذاری میکنم و میرم تا دیتای سطرهای دوم ، دهم و هجدهم رو از MMC بخونم . (دیتای خونده شده از MMC رو تو یه آرایه میریزم ) در واقع خوندن MMC میشه همون تاخیر نمایشم.و ...
                        میشه بفرمایید کجای کارم ایراد داره ؟؟

دیدگاه

نوشته اصلی توسط iman-63
                          در کل بهترین نمایش رو 29 فریم در ثانیه داره و با 21 فریم هم لرزش محسوسی نداره.
                          آقا ایمان در روشی که شما فرمودین هر فریم نمایش تقریبا 35 میلی ثانیه طول میکشه (1000میلی ثانیه یا 1 ثانیه تقسیم بر 29 فریم) ولی در حالی که شما یجا دیگه هم گفتین که میتونید تاخیر هر ستون رو تا 10 میلی ثانیه بدون مشکل لرزش داشته باشیم . شما 32 ستون دارید (به روش بلوکی که عرض فرموده بودین ) . در واقع هر ستون 10میلی ثانیه روشنه و 320 میلی ثانیه خاموشه !!
                          با این اوصاف ، فریم نمایش شما در ثانیه ، میشه 3 فریم بر ثانیه ( 1000 تقسیم بر 320 میلی ثانیه = 3.125 فریم بر ثانیه ) ؟؟
                          خداییش دارم دیونه میشم.

دیدگاه

سلام دادا.

آقا ایمان در روشی که شما فرمودین هر فریم نمایش تقریبا 35 میلی ثانیه طول میکشه (1000میلی ثانیه یا 1 ثانیه تقسیم بر 29 فریم) ولی در حالی که شما یجا دیگه هم گفتین که میتونید تاخیر هر ستون رو تا 10 میلی ثانیه بدون مشکل لرزش داشته باشیم . شما 32 ستون دارید (به روش بلوکی که عرض فرموده بودین ) . در واقع هر ستون 10میلی ثانیه روشنه و 320 میلی ثانیه خاموشه !!
                            با این اوصاف ، فریم نمایش شما در ثانیه ، میشه 3 فریم بر ثانیه ( 1000 تقسیم بر 320 میلی ثانیه = 3.125 فریم بر ثانیه ) ؟؟
                            با این حساب کتاب ها بله.!!!!! اما اینطوری نیست.
                            شما اگه 29 فریم رو توی یک ثانیه نشون بدی اینطوری تصویرت ثابت بنظر میرسه. این ربطی به نمایش انیمیشن نداره دادا. شما برای اینکه تصویرت خاموش و روشن نشه باید چیزی حدود 19 -29 بار در ثانیه اونو نشون بدی تا در چشم ما اون تصویر ثابت بنظر بیاد (که این همون اصل ساخت تابلو روانه). اما این ربطی به نمایش انیمیشن نداره. این زمانی که ما ازش صحبت میکنیم زمان میکروهه نه زمان واقعیی. 10 میلی ثانیه ای که شما با یه تابع ایجاد میکنی هیچ وقت 10 میلی ثانیه ی واقعی نیست.

تشکر لازم نیست!

دیدگاه

لطفا صبر کنید...
                            X