اطلاعیه

Collapse
No announcement yet.

راه اندازی سنسور

Collapse
X

• فیلتر
  • زمان
  • Show
Clear All
new posts

راه اندازی سنسور

باسلام خدمت تمامی دوستان

من برای راه اندازی سنسور های گیرنده مادون قرمز از شماتیک زیر و ADC میکروکنترلر استفاده کردم و جواب هم گرفتم ولی آیا دو سنسور ، گیرنده لیزر و فتوسل که تصاویر آن ها رو در زیر پلود کردم ، هم می توان با شماتیک زیر راه اندازی کرد ؟
    لطفا شماتیک رو چک و بررسی کنید و اگر شماتیک اشکال و ایرادی دارد یا شماتیک کامل تری در نظر دارید لطفا پلود کنید ؟
    برای دقیق تر بودن اندازه گیری سنسور و قدرتمند شدن آن آیا باید از LM324 استفاده کنم ؟

شماتیک :

سنسور گیرنده لیزر :

فتوسل :

http://vz.iminent.com/vz/39a77668-19...h-fishing.giff

پاسخ : راه اندازی سنسور

سلام دادا.
    هر خروجی که آنالوگ باشه رو میشه با ADC اندازه گرفت. حالا اگه بازه تغییرات کم باشه، یه جورایی تقویتش میکنن.
    مثلاً برای IR میتونی از opamp و یا ترانزیستور استفاده کرد.

برای فوتوسل، چون معمولاً اینها یه مقاومت متغیره، با دونستن مقدار مقاومت میتونی اونو به وتتاژ تبدیل کنی و با ADC بخونیش.
    برای لیزر هم تا جایی که من میدونم خروجی بعضی هاشئن آنالوگه و برخی دیگه فرکانسه.
    تشکر لازم نیست!

دیدگاه

سلام .
      معمولا اگه دیتا نمی خوای با هاش بخونی میتونی با یک LM324 اسمبلش کنی .
      مگرنه حداقل یه ترانزیستور بزار .
      عیب کار اینجاست که من آنچه هستم را با آنچه باید باشم اشتباه می کنم،خیال می کنم آنچه باید باشم هستم،در حالیکه آنچه هستم نباید باشم.

دیدگاه

با سلام

اگر لطف کنید و نحوه تقویت خروجی سنسور هایی مانند IR و فتوسل و گیرنده لیزر و ... رو با LM324 که چینش پایه های آن در زیر آمده است رو توضیح دهید خیلی خیلی ممنون می شوم

با سپاس

دیدگاه

بطور ساده:
          خروجی سنسورت به ورودی + و یه پتانسیومتر 2 کیلو سر وسطش به ورودی - و دو سر دیگش یکی به 5 ولت و یکی به منفی و خروجی هم به میکرو

دیدگاه

با سلام

1 . لطفا روی شماتیک توضیح دهید آیا می توانم از شماتیک زیر استفاده کنم ؟

__________________________________________________ __________________________________________________ _________________________________________________

2 . برای راه اندازی سنسور دما LM335 می توانم از شماتیک بالا استفاده کنم (LM324) و یا از شماتیک مذکور در پست اول ، لطفا توضیح دهید ؟

__________________________________________________ __________________________________________________ _________________________________________________

لطفا یه سری هم به این پست بزنید : http://www.eca.ir/forum2/index.php?topic=48344.0

دیدگاه

اون قسمت led و مقاومت 470 رو کلا حذف کن
              مقاومت 10 کیلو رو به جاش 50 کیلو بزار
              برای هر اپ امپ هم یه پتانسیومتر یا مولتی ترن جدا بزار

دیدگاه

سلام دادا.
                عملکرد opamp رو توی چند خط میگم انشالله که ok بشه.

opamp دو وردی + و - داره. 2 تا تغذیه داره که یکیش حد بالا و یکی حد پایینه که توی opamp های مختلف متفاوته. و ما معمولاً حد بالا رو vcc میدیم و حد پایین رو gnd.

حالا هر وقت ولتاژ ورودی سر + بیشتر از ولتاژ سر وردی - بشه اونوقت خروجی opamp میشه ولتاژ حد بالا (همون vcc) و هر وقت ولتاژ ورودی سر - بیشتر از ولتاژ سر وردی + بشه اونوقت خروجی opamp میشه ولتاژ حد پایین (همون gnd).

مثال: فرض کن میخوای برای سنسورهای کف ربات opamp بذاری. و سنسورات توی زمین سفید ولتاژ 1 ولت و توی خط مشکی ولتاژ 4 ولت رو میده.
                حالا کافیه یه ولتاژ مثلاً 2 ولت رو به پایه - opamp بدی و سنسور رو به پایه + وصل کنی. زمانی که سنسور توی خط مشکه و ولتاژ 4 ولت رو داره اون وقت خروجی opamp شما میشه ولتاژ حد بالا (همون vcc) و زمانی که توی خط سفیده چون ولتاژ سنسور کمتر از 2 ولته پس خروجی opamp میشه ولتاژ حد پایین (همون gnd).

معمولا برای ساختن ولتاژ های های مقایسه (توی مثال همون ولتاژ 2 ولت) از مولی ترن استفاده میکنن که اگه خواستن تغییرش بدن راحت بشه....

اون قسمت led و مقاومت 470 رو کلا حذف کن
                با این کار led سریعاً میسوزه!!! اما اگه خروجی رو به میکرو میدی برداشتنش اشکالی نداره.

مقاومت 10 کیلو رو به جاش 50 کیلو بزار
                این کار ظاهراً نتیجه مطلوبی داره اما نویز پذیری گیرنده رو بشدت زیاد میکنه.

رای هر اپ امپ هم یه پتانسیومتر یا مولتی ترن جدا بزار
                اگه شرایط محیطی تقریباً یکسانی داری و سنسورهات هم مشابه هست میتونی از یه مولتی ترن برای همه opamp هات استفاده کنی.

موفق باشی.
                تشکر لازم نیست!

دیدگاه

خیلی ممنون من یک شماتیک کامل از طرز اتصل سنسور مادون قرمز توسط LM324 به میکرو در همین پست پلود می کنم
                  و اگر لطف کنید و یک سری هم به پست زیر بزنید ممنون می شوم
                  http://www.eca.ir/forum2/index.php?topic=48344.0

دیدگاه

نوشته اصلی توسط iman-63
                    با این کار led سریعاً میسوزه!!! اما اگه خروجی رو به میکرو میدی برداشتنش اشکالی نداره.
                    وقتی led رو برمیداری دیگه توی مدار نیست که بسوزه!! منظورمن این بود که ال ای دی و مقاومت رو برداریم! نه فقط مقاومت رو!
                    نوشته اصلی توسط iman-63
                    این کار ظاهراً نتیجه مطلوبی داره اما نویز پذیری گیرنده رو بشدت زیاد میکنه.
                    من با چند تا سنسور ir به خوبی جواب گرفتم و برای فوتوسل هم حتی بعضی مواقع 100 کیلو بهتر هم جواب میده و اصلا هم نویز نمیگیره! البته بهتره مقاومت های تلرانس پایین بگیرین

نوشته اصلی توسط iman-63
                    اگه شرایط محیطی تقریباً یکسانی داری و سنسورهات هم مشابه هست میتونی از یه مولتی ترن برای همه opamp هات استفاده کنی.
                    من که تاحالا تو سنسورای خروجی ولتاژ دو تا سنسور کاملا یکسان تا حالا ندیدم!

در ضمن اقا سعید بهتره ورودی های اوپ امپ رو بر عکس وصل کنی یعنی سر وسط مولتی ترن به ورودی مثبت و خروجی سنسور که با یه مقاومت 50 کیلو پول اپ شده به ورودی منفی تا وقتی سنسورت رفت رو سیاه خروجی اوپ امپ 0 بشه
                    و در برنامه میکرو هم 0 رو سیاه در نظر بگیری و پایه های ورودی رو هم با یه مقاومت 10 کیلو پول اپ کنی چون بررسی حالت منطقی 0 در avr خیلی بهتره و خطا رو در عملکرد کاهش میده(به علت نویز پذیری کمتر در حالت 0 )

دیدگاه

با سلام

لطفا شماتیک زیر رو چک و بررسی کنید

دیدگاه

این شماتیک درسته
                        اون غلطه!

دیدگاه

لطفا صبر کنید...
                        X