اطلاعیه

Collapse
No announcement yet.

قطع و وصل 220 ولت

Collapse
X

• فیلتر
  • زمان
  • Show
Clear All
new posts

قطع و وصل 220 ولت

سلام و سال نو مبارک

آقا می خام برق یه ترانسفورماتور که 220 ولت هست رو به کمک میکرو قطع و وصل کنم بهترین راه برای نسوختن میکرو چیه؟ می خام از اپتوکوپلر استفاده کنم ولی مدلی رو نمی شناسم

این ترانس که گفتم مروبط به یه املیفایر میشه که می خام امپلی رو با میکرو خاموش و روشن کنم ترانسش هم 220به جفت 24 هست فرقی نمیکنه کدوم ولتاژ(220 یا24 ولت) رو قطع و وصل کنم کدوم بهتر

پاسخ : قطع و وصل 220 ولت

فکر کنم با همون ترانزسیتور و رله خالی هم کارتون راه بیوفته

دیدگاه

می تونید با ترانزیستور و رله هم کارتون رو راه بندازید. اما شاید یه مقدار براتون سخت باشه، برای همین می تونید از این اپتوکوپلر که تو فروشگاه سایت هست استفاده کنید:
      http://eshop.eca.ir/product_info.php?products_id=623&osCsid=4642a8 01ee1c1d969ea68a919c3ddc72

دیتا شیتش هم از اینجا بگیرید:
      http://measure.feld.cvut.cz/groups/edu/osv/4N35.pdf

این آی سی ولتاژ خروجی حداکثرش خیلی بالاست. برای همین فکر می کنم می تونه خوب کارتون رو راه بندازه
      دانش فنی تا به عمل تبدیل نشده، ذره ای ارزش نداره. اما بعضی وقت ها باید از دانش برای باز کردن مرزهای جدیدی در علم استفاده کرد، نه اینکه اونها رو صرفاً فقط به عمل تبدیل کرد.

دیدگاه

سلام دادا.
        بنظر من رله بهتر جواب میده.
        تشکر لازم نیست!

دیدگاه

آقا راحت ترین روش اتصال یکی از پورت های میکرو به رله و استفاده از اون برای قطع و وصل کردن ولتاژ است . البته اگه خواستی رله تهیه کنی میزان جریان قابل تحمل رله رو حتما با دستگاهت تطبیق بده .
          چو ایران نباشد تن من مباد

دیدگاه

من تا حالا با اپتوکوپلر ها کار نکردم زیاد نمیدونم چه طوری کار میکنم میشه به کمک یه اپتوکوپلر یه رله رو درایور کرد و رله هم 220 ولت رو قطع و وصل کنه البته اپتوکوپلر هم به کمک میکرو درایور بشه

دیدگاه

نوشته اصلی توسط vahidsport
              من تا حالا با اپتوکوپلر ها کار نکردم زیاد نمیدونم چه طوری کار میکنم میشه به کمک یه اپتوکوپلر یه رله رو درایور کرد و رله هم 220 ولت رو قطع و وصل کنه البته اپتوکوپلر هم به کمک میکرو درایور بشه
              اگه قرار بود از رله استفاده بشه که دیگه چی نیازی به اپتوکوپلر بود؟ میشه با یه ترانزیستور و یه رله 5 ولت کار رو راه انداخت، اما می تونی به جای هر دوی اینا از همین یه آی سی استفاده کنی. توضیحش سادست. خروجی میکرو رو میزنی به ورودی 4n37. خروجی اپتوکوپلر رو هم به جای کلید برای روشن و خاموش کردن ترانس. این آی سی توانائی ولتاژ خیلی بالاتر رو هم داره، برای همین گفتم خوبه. نیازی به هیچ درایور و چیز دیگه ای هم نداره. یه مثال هم توی دیتاشیتش هست.
              دانش فنی تا به عمل تبدیل نشده، ذره ای ارزش نداره. اما بعضی وقت ها باید از دانش برای باز کردن مرزهای جدیدی در علم استفاده کرد، نه اینکه اونها رو صرفاً فقط به عمل تبدیل کرد.

دیدگاه

نوشته اصلی توسط حامد پور آزاد
                اگه قرار بود از رله استفاده بشه که دیگه چی نیازی به اپتوکوپلر بود؟ میشه با یه ترانزیستور و یه رله 5 ولت کار رو راه انداخت، اما می تونی به جای هر دوی اینا از همین یه آی سی استفاده کنی. توضیحش سادست. خروجی میکرو رو میزنی به ورودی 4n37. خروجی اپتوکوپلر رو هم به جای کلید برای روشن و خاموش کردن ترانس. این آی سی توانائی ولتاژ خیلی بالاتر رو هم داره، برای همین گفتم خوبه. نیازی به هیچ درایور و چیز دیگه ای هم نداره. یه مثال هم توی دیتاشیتش هست.
                جریان چی؟
                اون جور که من از دیتا شیت فهمیدم این اپتو کوپلر 500 میلی وات حداکثر توانش هست و خیلی کمه

دیدگاه

نوشته اصلی توسط علی علی پور ریکنده
                  جریان چی؟
                  اون جور که من از دیتا شیت فهمیدم این اپتو کوپلر 500 میلی وات حداکثر توانش هست و خیلی کمه
                  اونی که شما حساب کردی توان تلفاتی هست، نه توان خروجی.

جریان خروجی این آی سی 100mA هست (تو دیتا شیت نوشته) که اگه با ولتاژ 220 بخوای حساب کنی توان میشه 22 وات.

ایشون کاربردش و اینکه از ترانس چه جریانی عبور می کنه رو ننوشتن. من هم از این دید که مقدار جریان dc کم هست این رو نوشتم.

دیدگاه

این ترانس یه املی فایر هست قدرت خروجی این امپ 50 وات *2 هست که کم کمه کمش فکر میکنم حدود 1-2 امپر جریان بکشه کم کمش گفتم

پس فکر کنم با رله این کار رو انجام بدم بهتره؟
                    رله ای هست که جریان حدود 5 امپر یا بیشتر رو تحمل کنه؟ از دو تا رله تو ثانویه ترانس استفاده کنم بهتر نیست تا یک رله قوی تو اولیه ترانس؟

دیدگاه

حداکثر جریان؟ یا در ولتاژ 220 حداکثر جریان اینقدره؟
                      در کل حداکثر توان عبوری چقدره؟
                      با تشکر

دیدگاه

5 آمپر که جریانی نیس! حتما پیدا میشه
                        بهتره اولیه رو قطع کنی اینجوری عمر ترانس بیشتر میشه و خطر های احتمالی کاهش پیدا میکنه

دیدگاه

آره بابا، 5 آمپر راحت چیزی نیست که.
                          یه سری رله های آبی یا سیاه رنگ هستن که قیمتشون حدود 300 تومن باید باشه فکر کنم. همه مغازه های الکترونیک دارن. روشون رو نیگاه کنی دوتا مشخصه رو معمولاً نوشته. اولی یه عدد کوچیکه، 5V یا 12V که ولتاژ تحریک رله هست. دومی که یه ولتاژ و جریان هست معمولاً این شکلیه 5A 250V که این یعنی خروجی می تونه 250 ولت 5 آمپر رو توی خروجی داشته باشه. تنها چیزی که باید دقت کنی همین دوتاست. مثلاً همین رله ای که توی فروشگاه سایت هست 10 آمپر هست»
                          http://eshop.eca.ir/product_info.php?cPath=31_65&products_id=615

من با رله زیاد کار کردم، اما با اپتوکوپلر واقعیت تا حالا کار نکردم که بدونم میشه این توان رو ازش رد کرد یا نه.

فقط دوتا نکته رو توجه کن:
                          1- بیس ترانزیستور رو مستقیم به میکرو وصل نکن. یه مقاومت 1 کیلو سری کن.

2- رله رو توی کلکتور بذار و موازی باهاش یه دیود حتماً بذار (سمت کاتد یا همون خط دار طرف تغذیه باشه و آند به کلکتور وصل بشه).

دیدگاه

به نظر من اپتوکوپلر مناسب کارتون نیست.هدف استفاده از اپتوکوپلر،ایزولاسیونه ،نه این که جای رله رو بگیره.
                            اگه تغذیه رله جدا از میکرو باشه(برای جلوگیری از نویز)،یه اپتو کوپلر هم میذارن که دیگه اون بخش کلا از میکرو جدا بشه

دیدگاه

نوشته اصلی توسط حمیدرضا رضائی
                              به نظر من اپتوکوپلر مناسب کارتون نیست.هدف استفاده از اپتوکوپلر،ایزولاسیونه ،نه این که جای رله رو بگیره.
                              اگه تغذیه رله جدا از میکرو باشه(برای جلوگیری از نویز)،یه اپتو کوپلر هم میذارن که دیگه اون بخش کلا از میکرو جدا بشه
                              مگه با رله ایزولاسیون رو نمیشه انجام داد؟

دیدگاه

لطفا صبر کنید...
                              X