اطلاعیه

Collapse
No announcement yet.

کم کردن دقت ADC تا حد امکان

Collapse
X

• فیلتر
  • زمان
  • Show
Clear All
new posts

کم کردن دقت ADC تا حد امکان

سلام به تمامی دوستان.
    من توی یه پروژه احتیاج دارم تا حد ممکن دقت ADC رو کم کنم تا در زمان اندازه گیری کمترین پرش رو توی خوندن داشته باشم. یه جورایی دقت 0.5 ولت کفایت میکنه. adc رو هشت بیتی خوندم اما بازم جالب نیست. از دوستان کسی می تونه راهی پیشنهاد کنه؟
    البته میشه با کد نویسی یه جورایی پرش رو از بین برد اما میخوام تا جایی که ممکنه کد نوسی کنم.

یه سوال دیگه هم از ارسال سریال داشتم. من با دستور putchar چها بایت رو ارسال میکن. البته چهار بار پشت سرهم این دستور ارسال میشه.
    یه جورایی این 4بایت داره توی 4 قالب ارسال میشه. آیا میشه اونو توی یه قالب ارسال کرد؟

با تشکر
    تشکر لازم نیست!

پاسخ : کم کردن دقت ADC تا حد امکان

سلام.
    دوست عزیز در مورد سوال اول باید گفت که دقت اندازه گیری واحد ADC مربوط به سخت افزاره و قابل تغییر نیست ، ولی اگر منظورتون کاهش نرخ تغییراته راحت ترین کار اینه که ابتدا ADC رو به صورت 8 یا 10 بیتی بخونید، سپس حاصل رو به تعداد مثلاٌ 2 بار یا 3 یا هر تعدادی که لازمه به سمت راست شیفت بدید.(البته با توجه به نحوه ذخیره در ADCH و ADCL ).
    با این عمل شما جواب رو به 4 یا 8 یا.. تقسیم کردهاید بنابراین شما MSB ها رو نگه داشتید و چون نرخ تغییرات در بیتهای بالایی کمتره پس عدد بدست آمده هم کمتر تغییر میکنه. البته با این کار شما دقت محاسباتی رو هم زیادتر کردید.
    همچنین کار دیگه ای که میتونید انجام بدید افزایش ولتاژ مرجع و در مقابل کاهش سیگنال ورودی است. مثلاٌ استفاده از شبکه مقاومتی در ورودی ADC به عنوان تقسیم ولتاژ.

در مورد سوال دوم اگر منظورتون ارتباط UART یا USART است باید گفت با توجه به پروتکل این ارتباط و سخت افزار پیشبینی شده در میکروکنترلر ها این کار امکانپذیر نیست. زیرا هر داده ارسالی توسط واحد سریال با بیت های ختم و شروع باید بسته بندی گردد.
    ولی شاید اگر UART رو به صورت نرم افزاری و استفاده از پین های میکرو پیاده سازی کنید بتوانید همچین کاری انجام دهید

دیدگاه

لطفا صبر کنید...
    X