برای اندازه گیری دما با استفاده از adc میکرو avr میخام ار شمع اب خودروی پراید که از نوع ntc هست استفاده کنم .من این سنسور رو روی یخ گذاشتم و اهممتر مقدار 6.25 کیلو اهم رو نشون داد .ولی نمیدونم چطور دما رو با اون محاصبه کنم
اطلاعیه
Collapse
No announcement yet.
استفاده از شمع اب خودروی پراید برای اندازه گیری دما
Collapse
X
-
پاسخ : استفاده از شمع اب خودروی پراید برای اندازه گیری دما
با درود . . .
این کار زیاد درست نیست
چون NTC غیر خطی رفتار میکنه و نمیشه ازش زیاد انتظار داشت.
ولی راهش سادست
یه مقاومت 47 کیلو (تست کن ببین چه مقداری بهتر جواب میده) رو باهاش سری کن و به دو سر اینا یه ولتاژ ثابت مثلا 5 ولت بده
بعد از طریق ADC افت ولتاژ دوسر NTC رو بخون
ولی باید خودت کالیبرش کنی. مثلا یه دماسنج دقیق بیاری و طبق اون کار کنی
بدرود. . .درد من تنهایی نیست؛ بلکه مرگ ملتی است که گدایی را قناعت، بیعرضگی را صبر، و با تبسمی بر لب این حماقت را حکمت خداوند می نامند! "گاندی"
به دلیل وجود برخی مشکلات و بی احترامی ها این اکانت رو غیر فعال کردم. همیشه سر بلند باشید.
بدرود . . .
-
نوشته اصلی توسط جعفر رضائیبرای اندازه گیری دما با استفاده از adc میکرو avr میخام ار شمع اب خودروی پراید که از نوع ntc هست استفاده کنم .من این سنسور رو روی یخ گذاشتم و اهممتر مقدار 6.25 کیلو اهم رو نشون داد .ولی نمیدونم چطور دما رو با اون محاصبه کنم
دقت کارت میخواهید چقدر باشد ؟ این مهم است !
اگر بگوئی برای چه کاری میخواهی استفاده کنید شاید من و یا دوستان المان یا روش خوبی برایت معرفی کنیم
در ضمن تایپ خود محاسبه را اصلاح نمائید ( محاصبه ) نمره میشه 19 ( فقط برای لبخند زدن شما جمله آخر را نوشتم فکر بد نکنید) :applause:کمتر سخن گویم
بیشتر عمل کنیم
دیدگاه
-
راستش چاره دیگه هم ندارم چون باید دمای اب داخل یک لوله (لوله سفید )رو اندازه یگیرم که فشار اب داخل لوله حدود 4 بار هست (فشار اب شهر ).اولش میخاستم از lm35 و یا یه سنسور دیگه مثل همون استفاده کنم ولی مشکل اب بندی به وجود اومد ولی شمع اب خودرو این مشکل رو نداره
برای حل مشکل غیر خطی بودن این سنسور راهی به فکر شما میرسه ؟
چطور بفهمم حداکثر مقاومت این سنسور چقدره؟
روزی که درک کردیم همه چیز به خدا تعلق دارد . آن روز .روز طلوع دانش است
دیدگاه
-
نوشته اصلی توسط mpcسلام
دقت کارت میخواهید چقدر باشد ؟ این مهم است !
اگر بگوئی برای چه کاری میخواهی استفاده کنید شاید من و یا دوستان المان یا روش خوبی برایت معرفی کنیم
در ضمن تایپ خود محاسبه را اصلاح نمائید ( محاصبه ) نمره میشه 19 ( فقط برای لبخند زدن شما جمله آخر را نوشتم فکر بد نکنید) :applause:
برای همین هم دقت سنسورها مهمه و هم مثله اب بندی وجود دارهروزی که درک کردیم همه چیز به خدا تعلق دارد . آن روز .روز طلوع دانش است
دیدگاه
-
از همون LM35 استفاده کن راحت تری
من دو سه بار مجبور شدم این کارو کردم و الان بالای 20 ماهه که داره کار میکنه و مشکلی هم نداره
(این 20 ماهو از اون جهت دقیق گفتم چون 3 ماه قبل از اینکه برم سربازی راش انداختم. برا آکواریومم هم یه چیزی تو همین مایه ها ساختم که الان دیگه از 3 سال زده بالاتر و هنوز مشکلی نداره)
راحته:
برای بدنه یه خازن خراب پیدا کن و دلو رودشو بکش بیرون بزار جلو چشاش!!!! :mrgreen: :twisted:
بعد مقداری سیم 3 رشته رو به پایه های سنسور وصل کن
کلشو داخل پوسته خازن بزارو در آخر با چسب دوقلو آب بندیش کن! هیچیش هم نمیشه.
اگه شد شب یه عکس برات میزارم.
درد من تنهایی نیست؛ بلکه مرگ ملتی است که گدایی را قناعت، بیعرضگی را صبر، و با تبسمی بر لب این حماقت را حکمت خداوند می نامند! "گاندی"
به دلیل وجود برخی مشکلات و بی احترامی ها این اکانت رو غیر فعال کردم. همیشه سر بلند باشید.
بدرود . . .
دیدگاه
-
اتفاقا منم همین کارو با اکواریوم خودم کردم با این فرق که داخل پوسته خالی شده خازن علاوه بر سنسور کمی هم خمیر سیلیکون ریخته بودم تا دما رو سریعتر انتقال بده.ولی در این مورد امکان پذیر نیست چون اون سیمو باید یه جوری از توی لوله در اورد .حالا فرقی نداره یا سنسور مستقیم داخل اب باشه .یا سنسور داخل یک محفظه .چون در هر حالت اب از لوله میزنه بیرون.ولی در مورد شمع اب اینجوری نیست چون سیم شمع اب به صورت طبیعی بیرونه
در ضمن دیتاشیت شمع اب خودر هم در این ادرس از سایت هست
http://www.eca.ir/forum2/index.php?topic=3815.0روزی که درک کردیم همه چیز به خدا تعلق دارد . آن روز .روز طلوع دانش است
دیدگاه
-
یه کار دیگه کنین یه تیکه از لوله رو فلزی کنین و سنسور رو از بیرون با خمیر سیلیکن بهش بچسبونین .
یکی از دوستان( جناب majid sh ) هم یه پیشنهاد جالب داده بود که سنسور رو توی یه پیچ آلن می ذاشت
https://www.eca.ir/forum2/index.php?topic=48509.msg251684#msg251684
دیدگاه
-
نوشته اصلی توسط جعفر رضائییعنی کسی راهی به فکرش نمیرسه؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟
اگه می خوای کارت تمیز و مرتب و ایمن باشه این کاری که میگم انجام بده (فقط کمی هزینه داره)
یه سه راهی که به لوله سفید بخوره بخر که سر وسطی فلزی باشه و بشه بهش درپوش وصل کرد .
قطعه LM35 رو بردار به همراه سه راهی ببر پیش یه تراشکار بگو برات قلافی درست کنه که داخلش LM35 قرار بگیره و به سر وسط سه راهی پیچ بشه . با اینکار ضمن اینکه کارت تمیز و شیکتر میشه از همه ی اون مشکلات خلاص میشی و اندازه گیری دمات هم دقیق هست و میتونی روش حساب کنی .
موفق باشید :smile:[left][move][b][color=green][size=11pt]ما می توانیم .
، همین ... *. * * *. * * * [color=re
دیدگاه
-
اینطور که من فهمیدم باید این سنسور رو(شمع اب )با استفاده از یک مقاومت پول اپ کنم .درست مثل یک مدار تقسیم ولتاژ.ولی محاسبه این مقاومت چطوریه .براساس دیتاشیت این سنسور حداکثر مقاومت این سنسور 20 کیلو اهم هستروزی که درک کردیم همه چیز به خدا تعلق دارد . آن روز .روز طلوع دانش است
دیدگاه
دیدگاه