اطلاعیه

Collapse
No announcement yet.

تراشه L298 سوال

Collapse
X

• فیلتر
  • زمان
  • Show
Clear All
new posts

تراشه L298 سوال

سلام
    من یه موتور dc 24v رو با l298 راه اندازی کردم فقط چون موتور با قدرت کافی در pwmهای پایین و بالا مثل نمونه اصلی نمیچرخه و قدرتش کمتر هست میخوام بدونم الان باید چه کار کنم ؟ ضمنا میکرو من mega16l هست و وقتی روی 8mhz هم تنظیم میکنم بازم موتور ضربه ای کار میکنه البته خیلی کم هست . در درایورشم از دیود 1n4007 استفاده کردم چه کار کنم که موتور ضربه ای کار نکنه و ضمنا قدرت موتور هم زیاد بشه؟ البته خودم فکر میکنم قدرت کم موتور به زمان قرار گیری کم موتور در پیک + هست و یه جورایی به نحوه سویچ کردن بد l298 بر میگرده . راستی از l298 تراشه بهتری هم داریم که تو بازار باشه؟
    لطفا هر کی میتونه کمک کنه.......
    mer30

پاسخ : تراشه L298 سوال

اساتید سلام
    کسی جواب نمیده؟
    مشکل من در قسمت الکترونیک هست .یه داریور خوب میخوام که خروجیش برای موتور کاملا مربعی باشه تا سطح ولتاژ موتور پایین نیاد.............. :sad:
    mer30

دیدگاه

L298 قبلا امتحانشو پس داده و تراشه خوبیه !

احتمالا مقدار pwm رو کمتر میدید
      برای اینکه قدرت موتور تو حالت نامی باشه باید دیوتی سیکل pwm کامل باشه

دیوتی سیکل رو تو حالت 50 امتحان کنید
      صدایی از قلب آذربایجان

Ya$a odlar yurdum AZERBAICANIM

دیدگاه

سرعت چرخشو بیار پایین تا گشتاورش زیاد بشه :nerd:

دیدگاه

سرعت چرخش رو چه جوری بیاره پایین ؟
          نکنه میخاین گیربکس ببنده ؟

نه عزیز شما همون کاری رو که گفتم امتحان کن احتمالا ولتاژ کمتر از مقدار حدی موتور رو میدی
          صدایی از قلب آذربایجان

Ya$a odlar yurdum AZERBAICANIM

دیدگاه

باید ببینی موتورت تو چه فرکانسی خوب کار میکنه
            قبلا تو انجمن زیاد بحث شده
            میتونی با تنظیم پرسکیل فرکانس pwm رو تغییر بدی(بدون تغییر فرکانس اصلی میکرو که توصیه میکنم بزار روی حداکثر)
            برای درایور بهتر هم میتونی از l6203 استفاده کنی که به جای دو قطبی اومده از ماسفت استفاده کرده و خیلی بهتر هست و چون ماسفتی هست دیگه از پین میکرو جریان نمیکشه

دیدگاه

سلام،
              من قبلا این کار رو کردم، اگر جریان دهی L298 جواب کارت رو میده، گزینه خوبیه و مشکل شما فقط و فقط در تنظیم فرکانس PWM هستش و همونطور که دوستان اشاره کردن باید با پارامترهای PWM فرکانس مناسب رو تولید کنی و نیازی هم به استفاده از کریستال بالاتر برای فرکانس اصلی میکرو نداری، من با موتور 24 ولت DC و اسیلاتور داخلی 8 مگاهرتزی میکرو ATmega16 انجام دادم. به نظر من، مشکل کله زدن موتور شما ربطی به سخت افزارت نداره.

فرکانس موتور هم بستگی به موتورت داره. ( برای تست با فرکانس 8Mhz میکرو ، Prescale رو روی یک بزار یعنی F_CPU که فکر کنم پیش فرض باشه و تایمر رو 8 بیتی ست کن. بیشترین قدرت رو فکر کنم بگیری، اگر L298 گرم شد، فرکانس رو کمتر کن و اگر هم موتور صداش زیاده، یا که قدرتش کمه، باید فرکانس رو ببری بالاتر )

جهت اطلاع L6203 هم خوبه و فقط جریان دهی بالاتری داره و قیمتش هم تقریبا 3 برابر L298 هستش.
              مادامی که از شخصی یاد میشود، او و افکارش زنده اند ....

Sh_Nourbakhsh@Yahoo.com

http://s2.picofile.com/file/7170362468/_Wall_e_.jp

دیدگاه

فقط جریان دهی بالاتر داره؟!!!
                میدونید مزیت های استفاده از ماسفت چیه؟ پیشنهاد میکنم در انجمن جستجو کنید تا دلیلش رو پیدا کنید

دیدگاه

نوشته اصلی توسط علی علی پور ریکنده
                  فقط جریان دهی بالاتر داره؟!!!
                  میدونید مزیت های استفاده از ماسفت چیه؟ پیشنهاد میکنم در انجمن جستجو کنید تا دلیلش رو پیدا کنید
                  با سلام،

حتما مزیت های دیگری غیر از جریان دهی بالا هم داره که قیمتش 3 برابره! ولی صرفا مزایای تکنولوژیکی دلیل بر استفاده یک قطعه بخصوص نیست. صرفه و صلاح هم مهمه و بنظر من برای استفاده های معمولی به صرفه نیست.

در ضمن منظور من هم این بود که مشکل این دوستمون قطعا ربطی به درایورش نداره که با تغییر به این آی سی حل بشه و وقتی با یک سوم قیمت همون کار رو به نحو احسن انجام میده، دلیلی نیست که درایور رو عوض کنه...

:bye
                  مادامی که از شخصی یاد میشود، او و افکارش زنده اند ....

Sh_Nourbakhsh@Yahoo.com

http://s2.picofile.com/file/7170362468/_Wall_e_.jp

دیدگاه

تلفات l298 خیلی بالاست
                    جریان کشی از پورت میکرو هم داره

دیدگاه

دوستان گل همگی دستتون درد نکنه
                      ببینین تا حالا تو این موقعیت بودین....
                      من یه موتور dc24v دارم که مال یه دستگاه که وقتی موتور روشنه همیشه تو حالت ترمز هست و از رو panel هم میتونیم سرعت موتورو تنظیم کنیم
                      موقعیکه حتی با سرعت کم هم میچرخه اینقدر قدرت داره که نمیتونیم با دست شفت موتورو نگه داریم اما وقتی همین موتورو با l298n راه اندازی میکنم میتونم سرعتو کنترل کنم اما موتور اصلا قدرت نداره ضمنا این موتور رو برد خودش ازطریق آی سی si9978DW کنترل شده و ازطریق فکر میکنم 4تا ماسفت درایو شده شماره ماسفت هم 25N06 هست . دوستان من همه تاپیکهای مربوط رو خوندم ولی این فرق میکنه. لطفا کمک کنید. :smile: :smile: :smile:
                      mer30

دیدگاه

همگی با هم دارین امتحان دارین ؟
                        :redface: :redface: :redface: :redface: :redface:
                        لطفا کمک کنین........................
                        mer30

دیدگاه

من هم این مشکل رو دارم قدرت موتور کم هست
                          ببیند مشکل نه از pwm هست نه از فرکانس اون چون اولا من تقریبا تو تمام رنج ها تست کردم
                          و دوما اصلا من پایه EN رو مستقیم به 5 ولت وصل میکنم که تو این حالت موتور باید با حداکثر قدرتش بچرخه
                          ولی قدرتش کمه
                          این هم بگم من l298 رو راه انداختم هیچ مشکلی تو کم و زیاذ کردن دور هم ندارم تیک هم نداره موتور ولی تو حداکثر قدرت l298 هم موتور به اندازه قدرت اصلیش نمیچرخه
                          موتور من هم 12 ولت 1 آمپر هست

کسی میدمنه دلیلش چی هست ؟؟؟
                          لطفا راهنمایی کنید
                          با تشکر

دیدگاه

لطفا صبر کنید...
                          X