اطلاعیه

Collapse
No announcement yet.

راه اندازی موتور براشلس (BLDC)

Collapse
X

• فیلتر
  • زمان
  • Show
Clear All
new posts

پاسخ : راه اندازی موتور براشلس (BLDC)

نوشته اصلی توسط Hassan_Emperor
    اتفاقا منم به این موضوع فکر کرده بودم :agree:.ولی اگه اینطوریه پس این اسپیدکنترل های بازار چطوری کار میکنه :surprised:
    احتمالا یه چیزی برای تبدیل فرکانس به ولتاژ دارن.
    AYRIC

دیدگاه

بچه ها یه سوال خیلی پیش پا افتاده.
      شما تا حالا مشکل هنگ کردن میکرو توی مدتی که موتور رو درایو میکرده نداشتین؟ هر مدل هنگی منظورمه ..
      ممنون

دیدگاه

نوشته اصلی توسط Amir safari
        بچه ها یه سوال خیلی پیش پا افتاده.
        شما تا حالا مشکل هنگ کردن میکرو توی مدتی که موتور رو درایو میکرده نداشتین؟ هر مدل هنگی منظورمه ..
        ممنون
        با pic که نه تا حالا نشده کارای خیلی بدی هم باهاش کردم :mrgreen: (تو چند صفحه قبل توضیح دادم)اما مشکلی از طرف میکرو پیش نیومده
        AYRIC

دیدگاه

فیدبک موتورم راه انداختم وگرنه اصلا دورش به 20 دور هم نمیرسید الان راحت 3000 تا 4000 دور میزنه
          پس مشکل شما سرعت میکرو و روش کد نویسیتونه

برای رسیدن به سرعت های بالا نیاز به کد نویسی خیلی عالی (بهینه) و از همه مهمتر استفاده از زبانهای برنامه نویسی سطح پایینتری هست
          زبان برنامه نویسی و کامپیلر خودتونو بفرمایید تا راهنمایی کنم

اگر با کدویژن کار میکنید اپتیمایز برنامرو جتما روی اسپید بزارید و ترجیها کدهای مربود به فیدبک و خروجیهای موتور رو با اسنبلی بنویسید

به همین سادگی :nice:
          تجربه معلم خشنی هست اول امتحان میگیره بعد درس میده !!!
          به دلیل برخی مشکلات بوجود اماده دیگه امکان ادامه فعالت در این انجمن مقدور نیست.

دیدگاه

نوشته اصلی توسط POLESTAR
            پس مشکل شما سرعت میکرو و روش کد نویسیتونه

برای رسیدن به سرعت های بالا نیاز به کد نویسی خیلی عالی (بهینه) و از همه مهمتر استفاده از زبانهای برنامه نویسی سطح پایینتری هست
            زبان برنامه نویسی و کامپیلر خودتونو بفرمایید تا راهنمایی کنم

اگر با کدویژن کار میکنید اپتیمایز برنامرو جتما روی اسپید بزارید و ترجیها کدهای مربود به فیدبک و خروجیهای موتور رو با اسنبلی بنویسید

من هم با بسکام کار میکنم هم کد ویژن .به هر زبانی باشه متوجه میشم ولی بیشتر با بیسیک کار میکنم.با اسمبلی بنویسم چه فرقی میکنه تو اجرا؟

دیدگاه

من هم با بسکام کار میکنم هم کد ویژن .به هر زبانی باشه متوجه میشم ولی بیشتر با بیسیک کار میکنم.با اسمبلی بنویسم چه فرقی میکنه تو اجرا؟
              اونقدرا تفاوت نداره
              یه مشکل اساسی داری که میگی بعد یه مدت سرعت موتور میاد پایین
              AYRIC

دیدگاه

در اینکه دوستان حرفه ای توی این انجمن و وخصوصا در این تاپیک زیادن شکی نیست ولی شما به سادگی میتونی یه تست بزنی و به نکته ای که عرض کردم برسید
                در صورتی که مشکل از مورد دیگه ای نباشه اگر مقدار ورودی شما از یه حدی بالاتر بره سرعت کاهش پیدا میکنه و در صورت پایین اوردن مجدد دوباره استارت خواهد خورد

بنده این برنامرو حدود 10 بار از نو نوشتم و هر بار بهینه تر از قبل اما بهترین و سریعترین حالت رو از اسنبلی گرفتم
                در ضمن بنده روی 8 نوع مختلف اسپید کنترل موجود بازار رو با برنامه خودم تست کردم و بدون مشکل جواب داده
                راستی من خودم دوتا پرنده دارم که یکی گلایدر 2 متری هست (دیاموند 2000) که جاتون خالی هر هفته جمعه ها یه پرواز دلنگیزی رو تجربه میکنم و معمولا روی اون تست میزنم

حتی اون صدای استارت اولیه اسپید کنترلهای موجود بازار ر هم با انواع تنهای مختلف تولید کردم کلی حال میده خطا های به وجود اماده رو با همین تونهای مختلف اعلام میکنه

تجربه معلم خشنی هست اول امتحان میگیره بعد درس میده !!!
                به دلیل برخی مشکلات بوجود اماده دیگه امکان ادامه فعالت در این انجمن مقدور نیست.

دیدگاه

با سلام،

از نکات حائز اهمیت در ساختن این درایور اینه که بدلیل استفاده از مقایسه کننده داخلی میکرو باید به مسئله نویز دقت مضاعفی بشه ( به این مسئله قبلا هم اشاره شده! ) از طرفی بدلیل اعمال PWM بر روی ماسفت ها و بعضا عدم کیفیت مناسب موتورهای موجود در بازار ( که اکثرا چینی هستند! )، نویز ایجاد شده بر روی تغذیه غیر قابل انکاره که حتما باید به اون پرداخته بشه! استفاده از تغذیه های کامپیوتر ( که کیفیت مناسبی هم ندارند! ) بطور معمول، برای تست هم مزید علت بوده و به بحران نویز دامن میزنه!

از این رو، استفاده از قطعات مرغوب ( خصوصا خازن ها ! ) و دقت مضاعف در طراحی PCB و نصب خازن های فیلتر ها در محل های مناسبی از PCB و استفاده از فیلتر LC برای تغذیه میکرو کمک شایانی به رفع مشکل خواهد کرد ( البته ایجاد فیلترینگ نرم افزاری هم کمک میکنه، اما نه زیاد! )

ساختن درایور براشلس در این تاپیک فقط جنبه کسب تجربه داشته و بر روی سخت افزار اون کار چندانی صورت نگرفته و بیشتر به برنامه نویسی و تحلیل اون گذشته! لذا، مشکل اساسی درایور ساخته شده در این تاپیک، قسمت قدرتش هست که اگر میخواهید بطور جدی یک درایور حرفه ای بسازید، توصیه میشه که با توجه به عدم وجود ماسفت های مناسب در بازار، حتما از آی سی های درایور مخصوص ماسفت استفاده کنید.

و اما در مورد برنامه میکرو و سرعت پردازش میتونم به جرات بگم که با توجه به دور موتورهایی که ما استفاده میکنیم و انتظارات ما، با یک حساب سر انگشتی میشه به این نتیجه رسید که نوشتن کدهای خوب و بهینه نکته مهمیه ولی الزام چندانی به نوشتن کد به اسمبلی وجود نداره و هیچ تاثیر چشمگیری هم در نتیجه نهایی نخواهد داشت، ضمن اینکه سرعت پردازش میکرو هم از 8 مگاهرتز به بالا جوابگوی نیاز های موجود هست. ( در هر صورت من آمادگی هر نوع مناظره ای رو در این موارد دارم! :mrgreen: )

در ذیل هم آخرین نسخه نرم افزار میکرو رو با کلیه متعلقات، مجددا ارائه میکنم که بهینه شده است :

پی نوشت : ضمنا، میکروی من هیچ وقت هنگ نمیکنه، اگر مال شما هنگ میکنه، باید یه سری به قسمت تغذیه مدارتون بزنید! :biggrin:
                  جدیدترین ویرایش توسط طراح; ۱۸:۱۵ ۱۳۹۸/۰۸/۱۱.
                  مادامی که از شخصی یاد میشود، او و افکارش زنده اند ....

Sh_Nourbakhsh@Yahoo.com

http://s2.picofile.com/file/7170362468/_Wall_e_.jp

دیدگاه

سلام :angry: :angry:
                    این فیلم درایوره .با ماسفقتا میتونم خونه رو گرم گنم.تو فکر اینم بجای مشعل ازش استفاده کنم. :mrgreen:
                    اون لحظه آخر که خاموش میشه وقتیه PWM رو زیاد میکنم .رو حالت متوسط هم داغ میکنه :cry2:
                    http://s1.picofile.com/file/7893947739/123.rar.html

دیدگاه

سلام :angry: :angry:
                      این فیلم درایوره .با ماسفقتا میتونم خونه رو گرم گنم.تو فکر اینم بجای مشعل ازش استفاده کنم. :mrgreen:
                      اون لحظه آخر که خاموش میشه وقتیه PWM رو زیاد میکنم .رو حالت متوسط هم داغ میکنه :cry2:
                      http://s1.picofile.com/file/7893947739/123.rar.html
                      با سلام،

یکی از علل گرم شدن ماسفت ها، میتونه عملکرد نادرست Back-EMF باشه که منجر به هم پوشنای در روشن شده ماسفت ها میشه ....

ضمن اینکه، دور موتور شما کمه و صدایی که ازش میاد هم خیلی غیر طبیعی هستش.

از کدوم سخت افزار و نرم افزار استفاده کردید؟
                      آیا مقادیر المانها درست هستند؟
                      آزمایش و تست هایی که قبلا گقته شد رو انجام دادید؟ نتیجه چه بود؟
                      مادامی که از شخصی یاد میشود، او و افکارش زنده اند ....

Sh_Nourbakhsh@Yahoo.com

http://s2.picofile.com/file/7170362468/_Wall_e_.jp

دیدگاه

نوشته اصلی توسط aivhl
                        با سلام،

یکی از علل گرم شدن ماسفت ها، میتونه عملکرد نادرست Back-EMF باشه که منجر به هم پوشنای در روشن شده ماسفت ها میشه ....

ضمن اینکه، دور موتور شما کمه و صدایی که ازش میاد هم خیلی غیر طبیعی هستش.

از کدوم سخت افزار و نرم افزار استفاده کردید؟
                        آیا مقادیر المانها درست هستند؟
                        آزمایش و تست هایی که قبلا گقته شد رو انجام دادید؟ نتیجه چه بود؟
                        سلام
                        این مدار آقای RoboReza هستش .البته مدار شما رو هم ساختم همین مشکلو دارم .البته با مدار شما یکم بهتر میچرخید.
                        چظطوری میتونم از عملکرد Back-EMF مطمئن بشم
                        روی یه موتور دیگه هم تست کردم.البته این موتور من 55 آمپره .فکر نکنم به این ربطی داشته باشه

دیدگاه

سلام
                          این مدار آقای RoboReza هستش .البته مدار شما رو هم ساختم همین مشکلو دارم .البته با مدار شما یکم بهتر میچرخید.
                          چظطوری میتونم از عملکرد Back-EMF مطمئن بشم
                          روی یه موتور دیگه هم تست کردم.البته این موتور من 55 آمپره .فکر نکنم به این ربطی داشته باشه
                          خسته نباشی
                          خب یه بار مقادیر مقاومت ها مخصوصا مقاومت های Back-EMF رو با این pcb چک کن
                          http://s2.picofile.com/file/7890373117/BLDC.rar.html
                          برنامه ای که الان روی میکرو هستش رو یه بار برام بفرست یادم نیست کدوم برنامه رو بهت دادم آخه یه چند وقته هی عوضش میکردم
                          AYRIC

دیدگاه

اون خازن کنار LM393 رو هم برش دار
                            AYRIC

دیدگاه

سلام
                              کسی ماسفت 150 آمپر LOGIC میشناسه ؟
                              توی ایران هم نبود طوری نیست.
                              AYRIC

دیدگاه

سلام دوستان ..من تقریبا کل 45 صفحه رو خوندم و سوالم اینه که مداری هست که هم سرعت رو خوب کنترل کنه هم جهت چرخش رو؟؟ :read: :read: :read:

دیدگاه

لطفا صبر کنید...
                                X