اطلاعیه

Collapse
No announcement yet.

راه اندازی موتور براشلس (BLDC)

Collapse
X

• فیلتر
  • زمان
  • Show
Clear All
new posts

پاسخ : راه اندازی موتور براشلس (BLDC)

سلام,
    زوار عزیز این مدار ماسفت ها :

این هم مدار قسمت تعیین موقعیت. این همون قسمته که کار سنسور هال رو برامون انجام میده و البته همون قسمته که چیزی ازش نمیفهمم.

جناب hjn,

ما هم در این تاپیک قصد ساخت همین درایور رو داریم.

جناب M3R,

تشکر, حتما مطالعه میکنم.

دیدگاه

ممنون از پاسخت شما تا چه مرحله ای با موتور تست ها را انجام دادید؟آیا این مدار قسمت سنسور هال را تست کردید؟

دیدگاه

سلام,
        من موتور رو فعلا به صورت کاملا معمولی مثل یک موتور استپ راه اندازی کردم که البته باعث داغ شدن موتور شد. (عادیه)

این قسمت هم که نقشه اش رو گذاشتم در اصل جایگزین سنسور هال هست. چون سنسور های هال داخل موتور از نوع انالوگ بودن و راه اندازیشون سخت بود. البته دیشب یک فکری به ذهنم رسید که موتور رو باز کنم و سنسور های انالوگ رو با نمونه دیجیتال عوض کنم. اما موتور رو خیلی بد بسته بندی کردن و میترسم اگر بازش کنم دیگه خراب بشه. الان مشکلم اینه که چه جوری باید از این مدار استفاده کنم.

دیدگاه

دوستان چیکار کردید؟

دیدگاه

سلام دوستان.کسی تونست موتر براشلس رو راه بندازه؟

دیدگاه

نوشته اصلی توسط علیرضا روزیطلب
              سلام دوستان.کسی تونست موتر براشلس رو راه بندازه؟
              با سلام،

من تازه بعد از مدتها وقت کردم و سخت افزار تست رو ساختم و از امروز میخوام رووش کار کنم، نتایج رو اعلام خواهم کرد.....
              مادامی که از شخصی یاد میشود، او و افکارش زنده اند ....

Sh_Nourbakhsh@Yahoo.com

http://s2.picofile.com/file/7170362468/_Wall_e_.jp

دیدگاه

با سلام خدمت کلیه دوستان،

بالاخره بخت یار ما شد و این Speed-Control رو امروز با موفقیت تست کردم.... :biggrin:
                راستش اصلا انتظارش رو نداشتم که اینقدر بی دردسر و هلو جواب بده، کلی کیفور شدم :wow:

با میکروی مگا 88 و موتور مدل GWS 2212/13T با ولتاژ 12 ولت و بدون بار، 9400 دور بر دقیقه، جریان هم چونکه بار نداشت، خیلی کم بود! تست های نهایی با بار در دستور کاری قرار داره.....

انشا الله تعالی، فردا اطلاعات کامل رو با نقشه و برنامه براتون میزارم.

Sh_Nourbakhsh@Yahoo.com

دیدگاه

نوشته اصلی توسط aivhl
                  با سلام خدمت کلیه دوستان،

بالاخره بخت یار ما شد و این Speed-Control رو امروز با موفقیت تست کردم.... :biggrin:
                  راستش اصلا انتظارش رو نداشتم که اینقدر بی دردسر و هلو جواب بده، کلی کیفور شدم :wow:

با میکروی مگا 88 و موتور مدل GWS 2212/13T با ولتاژ 12 ولت و بدون بار، 9400 دور بر دقیقه، جریان هم چونکه بار نداشت، خیلی کم بود! تست های نهایی با بار در دستور کاری قرار داره.....

انشا الله تعالی، فردا اطلاعات کامل رو با نقشه و برنامه براتون میزارم.
                  آفرین به پشتکار و پیگیریتون خیلی خوبه که این مشکل برطرف شد خسته نباشید :applause:
                  منتظر توضیحاتتون در مورد این تجربه خوبتون هستیم.
                  این مدعیان در طلبش بی خبرانند
                  آن را که خبر شد خبری باز نیامد

دیدگاه

با سلام،

منبع سخت افزار و نرم افزار مورد استفاده اینجاست :
                    http://www.ulrichradig.de/home/index.php/avr/brushless-motor-controller

برنامه میکرو با WinAVR نوشته شده و بر اساس back EMF یا همون zero crossing detection کار میکنه ( بر اساس AVR444 و AVR443 از ATMEL ) و از طریق I2C هم فرمان سرعت موتور رو میگیره و مشخصا برای کوادکوپتر طراحی شده و عملکرد بسیار عالی داره.....

من در برد تست خودم از میکروی مگا 88 دیپ استفاده کردم و ماسفت های منفی IRF540 و ماسفت های مثبت IRF9540 و ترانزیستورها هم PN2222 ( اینا رو توی خونه دم دست داشتم! ) و سایر المانها هم بر اساس نقشه سخت افزاری اصلی هستند.

جهت مونیتور کردن عملکرد مدار یک ال سی دی N1100 و یک LED و جهت کنترل دستی سرعت هم ( قسمت I2C رو فعلا حذف کردم ) یک روتاری انکودر به میکرو و برای کاهش اثر نویز موتور هم یک VDR به دوسر تغذیه مدار اضافه کردم.

از این مدار برای راه اندازی یه موتور GWS 2212/13T که چند ماه پیش از لاندا به قیمت 25 هزار تومان خریده بودم استفاده کردم. موتور رو با حدود 11 ولت راه اندازی کردم ( از 12 ولت پاور ATX استفاده کردم، البته بعد از پل دیود به حدود 11 ولت رسید ) دور موتور رو با دیجیتال تاکومتر اندازه گرفتم، سرعت موتور حداکثر به حدود 9450 دور با گشتاور خیلی خوب رسید ( البته PWM رو از 250 بیشترش نکردم )

عملکرد مدار بسیار خوب بود و ماسفت ها اصلا گرم نشدند ( البته هیچ باری روی موتور نبود! ) قصد دارم در مرحله بعد یه ملخ به موتور وصل کنم و همه پارامترها از جمله دور موتور، جریان مصرفی، حرارت موتور و ماسفت ها و غیره رو اندازه گیری کنم و ارتباط I2C رو هم چک کنم و همچنین ولتاژ رو هم به 7 ولت تغییر بدم که برای این کار، مقاومت های 10 کیلویی قسمت BACK_EMF رو به پتانسیومتر 10 کیلو اهمی تغییر خواهم داد. چون اگر ولتاژ موتور از 12 ولت بیاد پائین این مقاومت ها باید حدودا به 4K7 تغییر کنند....

اینم عکسش ( البته بخاطر اینکه مدار تسته و احتمال اعمال تغییرات رو درش میدادم، اینطور گشاد و با برخی امکانات غیر ضروری کار کردم ) :

Sh_Nourbakhsh@Yahoo.com

دیدگاه

با سلام،

دوستان کسی این مدار و درایور رو تست کرده ؟؟؟
                      من با بار تست کردم، خیلی خوب جواب میده ولی دو تا مشکل داره، اول اینکه قسمت فیدبک کمی مشکل سخت افزاری و یا نرم افزاری داره که دارم رووش کار میکنم و مشکل بعدی اینه که ماسفت هایی که من گذاشتم، با بار، گرم میشن و نیاز به هیت سینک دارن و اگر بورد رو زیر موتور بزارم، با باد ملخ خنک میشه و اصلا نیازی به هیت سینک نداره ( برای 10 دقیقه تست کردم ) البته فکر کنم که ماسفت هایی که من استفاده کردم، مشخصات خوبی نداشته باشن.

وقتی برای تست با بار، ملخ رو به موتور بستم، قدرت خوبی داشت و به سختی موتور رو توی دستم نگه میداشتم و در نهایت مجبور شدم روی یه تخته نصبش کنم و ببندمش به گیره ( داشت منو میبرد بالا ! شاید هم یه نیم متری برد بالا :^O =)) )

با بار و ولتاژ حدود 10 ولت ( پاور ATX کامپیوتر ، بعد از پل دیود ) و جریان 6 آمپر حداکثر تعداد دور به 5000 دور رسید و در این حالت وقتی که ولتاژ تغذیه رو اندازه گیری میکردم، ولتاژ به 7 ولت افت کرده بود! با توجه به داغ شدن ماسفت ها و افت ولتاژ تغذیه و دور موتور، من فکر میکنم که ماسفت ها درست روشن نمیشن، متاسفانه اسیلوسکوپ ندارم که شکل موج های مدار رو ببینم، دوستان اگر امکانات دارند لطفا تست کنند و نظر شون رو بدند. قصد دارم که با باطری 6 ولت موتور ( اگر گیرم بیاد! ) این تست ها رو تکرار کنم....

نقشه شماتیک و PCB با EAGLE هم در لینکی که دادم موجوده و من با قطعات موجود یه PCB جدید با پروتل کشیدم که بعد از نهایی شدن تست ها، براتون میذارم اینجا.

در حال ادامه ماجرا هستم، دوستانی که روی موضوع کار میکنند، لطفا نتیجه کار و نظرات خودشون رو اعلام کنند....

اینم شماتیک مدار هستش که یکی از دوستان خواستند.
                      http://s2.picofile.com/file/7184828595/ULC_BLMC.jpg

خوش گذشت ....

Sh_Nourbakhsh@Yahoo.com

دیدگاه

سلام خسته نباشید :applause:
                        aivhl جان همه ماسفت ها داغ میشن یعنی مثبت و منفی گرماشون یکیه؟
                        تو لینکی که گذاشتین شماتیک با آلتیوم باز نشد .(EAGLE ندارم)

دیدگاه

نوشته اصلی توسط Babak1367
                          سلام خسته نباشید :applause:
                          aivhl جان همه ماسفت ها داغ میشن یعنی مثبت و منفی گرماشون یکیه؟
                          تو لینکی که گذاشتین شماتیک با آلتیوم باز نشد .(EAGLE ندارم)
                          با سلام،

بله، همه ماسفت ها با هم گرم میشن، البته یه 15 الی 20 ثانیه ای طول میکشه، اونم توی حداکثر سرعت.
                          دارم رووش کار میکنم، اگر لازم بشه، قسمت درایور ماسفت ها رو با شماتیک ورژن 2 عوض میکنم. خدا خیر بده به سایر دوستان! هیچ اظهار نظری در کار نیست، در حالی که میدونم سایرین از شماتیک ورژن 2 استفاده کردند!!!

Sh_Nourbakhsh@Yahoo.com

دیدگاه

نوشته اصلی توسط aivhl
                            با سلام،

بله، همه ماسفت ها با هم گرم میشن، البته یه 15 الی 20 ثانیه ای طول میکشه، اونم توی حداکثر سرعت.
                            دارم رووش کار میکنم، اگر لازم بشه، قسمت درایور ماسفت ها رو با شماتیک ورژن 2 عوض میکنم. خدا خیر بده به سایر دوستان! هیچ اظهار نظری در کار نیست، در حالی که میدونم سایرین از شماتیک ورژن 2 استفاده کردند!!!
                            سلام
                            میتونه از دو عامل باشه
                            1-ولتاژ درایو گیت ماسفت پایین
                            2-هر چی فرکانس بالا میره جریان بیشتر توسط خازن گیت-سورس عبور میکنه که این مدار
                            نمی تونه تامین کنه شاید نیاز به درایور ماسفت باشه.

دیدگاه

نوشته اصلی توسط Babak1367
                              سلام
                              میتونه از دو عامل باشه
                              1-ولتاژ درایو گیت ماسفت پایین
                              2-هر چی فرکانس بالا میره جریان بیشتر توسط خازن گیت-سورس عبور میکنه که این مدار
                              نمی تونه تامین کنه شاید نیاز به درایور ماسفت باشه.
                              با سلام،

موقع مرتب کردن کدها یه اشتباهی کرده بودم که باعث میشد فیدبک ها بطور صحیح خونده نشه و به همین دلیل، بعضی از موقعیت های روتور از دست بره و همین باعث میشد که اون وسطا همزمانی امواج U, V, W به هم بخوره! که موجب گرم شدن ماسفت ها میشد.
                              کد رو اصلاح کردم، مشکل تا حد زیادی حل شد، البته هنوز هم ماسفت ها گرم میکنند ولی بعد از 2 الی 3 دقیقه که موتور با حداکثر سرعت کار میکنه، این هم دیگه بر میگرده به این که ماسفت ها درست درایو نمیشن. حالا یا مشخصات خوبی ندارند و یا اینکه سخت افزار درایو اونها مشکل داره، در هر صورت، دیگه مشکل نرم افزاری نیست!

به نظر من گذاشتن آی سی درایور خیلی لزومی نداره و سخت افزار رو بی خودی شلوغ و سنگین میکنه، نهایتا همون سخت افزار درایور ورژن 2 فکر کنم مشکل رو حل کنه.

در هر صورت، مارو از نقطه نظرات و پیشنهادات خودتون بی بهره نگذارید. :nerd:

مرسی ....

Sh_Nourbakhsh@Yahoo.com

دیدگاه

سلام

من winavr رو نصب کردم ولی نتونستم برنامه رو کامپایل کنم میشه راهنماییم کنید.
                                واگر نقش پین summe_uvw توضیح بدین ممنون میشم.

دیدگاه

لطفا صبر کنید...
                                X