اطلاعیه

Collapse
No announcement yet.

راه اندازی موتور براشلس (BLDC)

Collapse
X

• فیلتر
  • زمان
  • Show
Clear All
new posts

پاسخ : راه اندازی موتور براشلس (BLDC)

من pwm رو روی 200 گذاشته بودم که کار میکرد
    ولی روی 100 یا مثلا 250 اصلا کار نمی کرد ! یا هنگ میکرد !
    برای حساب کردن دور موتور هم هیچی ندارم،
    ماسفت ها هم اونایی که گفتم رو انتخاب کردم و اصلا داغ نمی کردند
    ولی به انتخاب موتورتون هم خیلی ربط داره، موتور من نهایت 10 آمپر میکشه، ماسفتهایی که من دارم یکیش 24 آمپر اونیکی هم فکر کنم بالای 25 آمپر باشه
    امروز هم میخوام برم بازار ببینم ملخ و این فریت بید گیر میارم یا نه
    راستیتش من خیلی علاقه دارم پیگیر بشم، ولی 2 تا مشکل دارم، از نظر علمی ضعیف هستم و مشکل دیگه مشغله کاری که باعث میشه وقت کمی بزارم
    این چند روز هم که دیگه کارای مجله نویــز شروع میشه و دیگه همه کارا تعطیل میشند :(
    در هر صورت سعی می کنم زیاد روش وقت بزارم و نتیجه کار رو هم اینجا میگم
    ممنون از شما که وقت میزارید

دیدگاه

با درود . . .
      من هم اومدم جناب aivhl
      حالا کو این شماتیک درایورها ؟ :-??
      تمام عکس هایی رو که شما پلود کردید مشکل پیدا کردند و کار نمیکنند. لطفا دوباره پلود کنید و یا لینک اصلی رو بزارید.

با سپاس
      درد من تنهایی نیست؛ بلکه مرگ ملتی است که گدایی را قناعت، بی‏عرضگی را صبر، و با تبسمی بر لب این حماقت را حکمت خداوند می‏ نامند! "گاندی"

به دلیل وجود برخی مشکلات و بی احترامی ها این اکانت رو غیر فعال کردم. همیشه سر بلند باشید.
      بدرود . . .

دیدگاه

سلام بر برادر وحید خان گل، خوش اومدی اخوی :applause:

این شماتیک قسمت قدرت مداره که به یه میکروی مگا 88 متصله :

مادامی که از شخصی یاد میشود، او و افکارش زنده اند ....

Sh_Nourbakhsh@Yahoo.com

http://s2.picofile.com/file/7170362468/_Wall_e_.jp

دیدگاه

ممنون
          کو پس؟
          oo:
          درد من تنهایی نیست؛ بلکه مرگ ملتی است که گدایی را قناعت، بی‏عرضگی را صبر، و با تبسمی بر لب این حماقت را حکمت خداوند می‏ نامند! "گاندی"

به دلیل وجود برخی مشکلات و بی احترامی ها این اکانت رو غیر فعال کردم. همیشه سر بلند باشید.
          بدرود . . .

دیدگاه

پاسخ : پاسخ : راه اندازی موتور براشلس (BLDC)

نوشته اصلی توسط (به یاد استاد آقازاده)وحید نصیری

ممنون
            کو پس؟
            oo:
            شرمنده، مثل اینکه سایت www.picofile.com در حال حاضر Down شده!!!
            الان میزارمش جای دیگه ....

Sh_Nourbakhsh@Yahoo.com

دیدگاه

با سلام مجدد،

وحید خان شرمنده :redface:

http://8202.1.img98.net/show.php/151168_bl-ctrl-02.jpg.html

Sh_Nourbakhsh@Yahoo.com

دیدگاه

دشمنت شرمنده.

یه چند تا سوال:
                1- نوع ماسفت هایی که استفاده کردید؟
                2- فرکانس ماکزیمم پالس ها
                3- نوع ترانزیستورهای درایور
                4- ولتاژ تغذیه
                5- مقدار جریان ماکزیمم عبوری از ماسفت؟
                6- از همه عجیب تر! راه اندازی ماسفت n کانال! آیا دقیقا به همین صورت بوده و یعنی گیت رو با یه مقاومت 100 اهم به میکرو متصل کردید؟ oo:
                7- آیا دقیقا از روی همین شماتیک مدار بسته شده و یا بعضی جاها رو بیخیال شدید؟

شرمنده که سوالا زیاده، منتها چند مرحله ای میپرسم تا درهم و برهم نشه.
                فقط سعی کنید به همه جواب بدید تا بشه دست آخر یه درایور توپ براش ساخت

پی نوشت:
                کاش این آقا فرشاد که خودش جزو مسئولان رده بالای سایته :biggrin: و در این تاپیک هم حسابی رفت و آمد داره و همین الانم داره اینجارو میخونه! یه فکری به حال پلود سنتر عکسها میکرد. اگر هم مساله سوءاستفاده بود، اجازه استفاده رو حداقل به قدیمی ها میدادند که لااقل با مشکل از بین رفتن عکسها در سایر هاست ها مواجه نباشیم(حالا یه انتقادی کردیم نگیرید بندازیدمون بیرون! :mrgreen

با سپاس

بدرود . . .

دیدگاه

با سلام،

1 - ماسفت های منفی IRF540N و مثبت IRF9540N هستند.
                  2 - فرکانس PWM روی 32 کیلو هست که دائما به +STEUER_A و +STEUER_B و +STEUER_C اعمال میشه و پایه های -STEUER_A و -STEUER_B و -STEUER_C هم نمیدونم با چه فرکانسی، آخه اسکوپ ندارم که ببینم و فقط هم به نوع موتور بستگی داره ( حدودا تعداد دور موتور تقسیم بر 6 ) در تغییر از یک روتور به روتور بعدی قطع و وصل میشن...
                  3 - ترانزیستور ها همگی PN2222A هستند
                  4 - ولتاژ تغذیه موتور 12 ولته و ولتاژ تغذیه میکرو 5 ولت
                  5 - مقدار جریان ماکزیمم رو از روی تغذیه موتور اندازه گرفتم، 10 آمپره
                  6 - دقیقا همینطوره....
                  7 - قسمت درایور ماسفت ها، دقیقا همین مداره، حتی مقاومت هاش....

فقط، برادر وحید خان، توجه داشته باشید که این قسمت درایور ها نمیتونه خیلی گنده باشه و یا از درایور ماسفت تووش استفاده بشه و حتی الامکان باید با حداقل قطعات، حجم و وزن کم و بالاترین کارایی رو داشته باشه...

Sh_Nourbakhsh@Yahoo.com

دیدگاه

1- ماسفت هاتون به هیچ وجه جوابگوی این کار نیستند
                    2- در فرکانس 32 کیلو بهتره که از درایور برای ماسفت استفاده بشه وگرنه به دلیل تحریک نشدن درست و حسابی گیت ماسفت با شیب روشن میشه و همین باعث داغ شدن میشه(چون میدونم اهل گذاشتن درایور نیستی! زیاد اصرار نمیکنم. :biggrin: با ترانزیستور هم میشه راهش انداخت.)
                    3- فکر کنم منظور شما از 10 آمپر جریان کل مصرفی موتور باشه درسته؟
                    در این صورت چون سه سیم پیچ داریم جریان رو میشه تقریبا به یه سری فرضیات 3 حساب کرد. با این حساب در تئوری و در بهترین شرایط با ماسفتی که مثلا دارای rds ای برابر 0.1 باشه باید توقع یه چیزی در حدود 1 وات تلفات گرمایی داشت! که البته این تئوری هستش و در عمل شاید تا 5 هم بره(به دلیل مزخرف بودن قطعات و مشکلات راه اندازی و همچنین غلو کردن دیتاشیت ها!)
                    4- سوختن ماسفت nکانال با این طرز درایو یه امر بدیهی هستش و اگر نمیسوخت باید شک میکردی! :biggrin:
                    با توجه به دیتاشیت هر نوع ماسفتی و نمودار هاش میشه فهمید که به ازای چه مقدار ولتاژی در گیت مجاز هستیم از درین سورس جریان انتظار داشته باشیم!
                    در شماتیک فوق فوقش به گیت 5 ولت میرسه که این باعث میشه کانال کاملا تخلیه نشه و ماسفت پس از حدود 1 دقیقه بشه هیتر برقی 12 ولتی!
                    اما نوع p رو برای درایورش بد عمل نکردن!

نوشته اصلی توسط aivhl
                    فقط، برادر وحید خان، توجه داشته باشید که این قسمت درایور ها نمیتونه خیلی گنده باشه و یا از درایور ماسفت تووش استفاده بشه و حتی الامکان باید با حداقل قطعات، حجم و وزن کم و بالاترین کارایی رو داشته باشه...
                    خدا بگم چیکار کنه شما و feredi رو که این اسم خان رو گذاشتید رو من!!!!
                    کل سایت دیگه دارن تیکه بهمون میندازن! :biggrin:

برای یه کار خوب باید قطعات خوب و پول خوب هم داد!!! مثلا یه ماسفت 500 تومنی ساده رو باید کلی قربون صدقش بری و هزار جور منتش رو بکشی تا برات کار انجام بده!
                    میشه برای کانال P از 4905 و برای N از Z44 استفاده کرد.
                    اولی در حدود 1200 تومنه و دومی هم 500.
                    اما با توجه به بازار ایران و قطعات باکیفیت و ممتاز چینی!!!!!!!!!!!!!! از این بهتر هم نمیشه انتظار داشت!
                    باید یه تست بزنی تا مطمئن بشی ببینی به کارت میاد و برات جواب میده یا نه! تو تئوری جواب میده منتها تو عمل شرطه!
                    تو صفحه 6 از همین تاپیک بود مثل اینکه! از IRL استفاده شده! یه ماسفتی که در حد لاجیک عمل میکنه و معرکه هستش! تا 100 آمپر هم مثلا کار میکنه! و متاسفانه تو ایران هم پیدا نمیشه!
                    به اون میشه گفت یه چیز درست و حسابی!!!

من کلا 3 تا راه در نظر دارم:
                    1- استفاده از درایور ( حدود 3 تا 6 درایور)
                    2- استفاده از ترانزیستور بجای درایور( بین 6 تا 12 ترانزیستور)
                    3- استفاده از 2 عدد آیسی(16 پایه) از نوع اس ام دی!!! (شمارش و طرز کارش بماند تا اول خودم ازش مطمئن بشم!)

چطوره؟

بدرود . . .

دیدگاه

وحید خان دستت درد نکنه، واقعا زنده ام کردی ( بخدا جدی میگم )
                      ( اما بدون خان نمیشه، اصرار نکن ..... :mrgreen: )

جالبه بدونی که ولتاژ رو به 6 ولت هم کاهش دادم، بازم تاثیری در عملکرد مدار نبود، با اینکه سرعت موتور و جریان کم شده بود. یعنی مدت زمانی که طول میکشید تا ماسفت ها گرم بشن.
                      اول ماسفت های مثبت شروع میکنند به گرم شدن و بعدش منفی ها شروع میکنن داغ میشن، اگر موتور رو با ملخش بگیری بالای ماسفت ها ( بهشون باد بزنه تا صفا کنند! ) اصلا گرم نمیشن، حتی در 10 دقیقه کارکرد!

با پروتئوس قسمت درایور شماتیک یک و شماتیک دو ( همینی که الان هست ) رو تست کردم، گیت ماسفت های مثبت در اولی با شیب خیلی بدی میرفت بالا ولی در دومی، خوب و تیز میره بالا، ماسفت های منفی هم با اعمال موج مربعی بهشون که 5 ولت و 5 کیلو هرتز بودند، هیچ تغییری در شکل موج و یا شیبی در گیت ایجاد نمیشد.

از درایور که اصلا حرفشو نزن! ( درایور جفتی SMD هست، ولی راستش تو کتم نمیره!!! ) اما ماسفت خوب که ترجیحا SMD هم باشه، حتی با قیمت بیشتر، بهتر از درایوره، پیشنهاد داری بگو تا عوضشون کنم.....

مشخصات ماسفت های استفاده شده، صرف نظر از کیفیت و اینا، تقریبا مشابه ماسفت های مورد استفاده برادرای آلمانی هست، فقط تفاوت روی مقاومتشونه که نمیدونم چقدر موثره.....

جریان 10 آمپر هم، کل جریان مصرفیه ....

در مورد ماسفت های منفی، درسته، با 5 ولت درایو میشن، شاید ماسفت های منفی درست کار نکنند که این مشکل بروز میکنه، ولی چرا اول ماسفت های مثبت شروع میکنند به داغ شدن و بعد منفی ها؟!

Sh_Nourbakhsh@Yahoo.com

دیدگاه

بگو بابا! چیکارت کنم!
                        دیگه آب که از سر گذشت چه یه وجب ! چه یه دبه!

خودت داری میگی با شیب روشن میشده بعد میگی چرا سوخته!
                        ماسفت های برادران ژرمن مون اصلا قابل قیاس با ماسفت های توی ایران نیستند!(حالا بگذریم که اصلا نوع ماسفت اونا هم بهتر هست! IRL!!!)

برای اینجور کارها بهترین کسی که میشناسم و همین الان هم دارم درسهایی که ازش یاد گرفتم رو پس میدم، کسی نیست غیر از استاد کوهستانی خودمون(دائی احمد) :biggrin:
                        اگه منم میگم یه PM به ایشون هم بده تا بیاد. چون لااقل میتونیم بفهمیم راه رو داریم درست میریم یا نه!

برای شروع این رو تست کن:

به ازای هر فاز باید یکی مثل این رو بسازی
                        در صورتی که فعلا ماسفت هایی رو که گفتم دم دست نداری همون قبلی های خودت رو بزار ببین چطور جواب میده؟
                        البته این ساده ترین و کم خرج ترین شکل ممکن هستش! وگرنه در اصل باید برای وصل کردن VCC به گیت هم به جای مقاومت از یه ترانزیستور دیگه استفاده میشد تا جریان راه اندازی بالا بره.

الان دارم روی اون قضیه آی سی ها کار میکنم ببینم چطور میشه
                        راه افتاد خبر میدم

بدرود . . .

دیدگاه

دمت گرم، بخاطر همین چیزاست که اسیرتم، داداشششششششش =))

از استاد گرامی، جناب کوهستانی هم، خواستم که قبول زحمت کنند و ما رو ارشاد بفرمایند، ایشون هم بزرگواری کردند و قول مساعد دادند، ایشاالله که تشریف میارن.....

ببین اخوی، من یه اصفهانیم، سوخت یعنی چی، حیفس، یه پارچ آب کنارمه، تا له له میزنن، اوضاع رو ردیف میکنم، آره داداش، هنوز چیزی نسوخته ...... :"> :agree:

نظرت چیه که قسمت درایو های مثبت رو همینطور که هست بزارم و فقط قسمت ماسفت های منفی رو اینطوری تغییر بدم؟ :question:

Sh_Nourbakhsh@Yahoo.com

دیدگاه

نوشته اصلی توسط aivhl
                            دمت گرم، بخاطر همین چیزاست که اسیرتم، داداشششششششش
                            از استاد گرامی، جناب کوهستانی هم، خواستم که قبول زحمت کنند و ما رو ارشاد بفرمایند، ایشون هم بزرگواری کردند و قول مساعد دادند، ایشاالله که تشریف میارن.....
                            ببین اخوی، من یه اصفهانیم، سوخت یعنی چی، حیفس، یه پارچ آب کنارمه، تا له له میزنن، اوضاع رو ردیف میکنم، آره داداش، هنوز چیزی نسوخته ......
                            نظرت چیه که قسمت درایو های مثبت رو همینطور که هست بزارم و فقط قسمت ماسفت های منفی رو اینطوری تغییر بدم؟

سالاری
                            من فکر میکردم تهرانی هستید! چون تو پروفایل محل سکونت رو زده تهران!!! :mrgreen:
                            قضیه پارچ آب باحاله!!!! احتمالا رو موتور که امتحانش نمیکنی!!! =))

راجع به درایور + هم نه! چون میگی که مثبته با شیب روشن میشده سر همین قضیه من شک دارم. همین مداری رو که گذاشتم ببند ببین چطوره.

بدرود . . .

دیدگاه

نوشته اصلی توسط (به یاد استاد آقازاده)وحید نصیری

سالاری
                              من فکر میکردم تهرانی هستید! چون تو پروفایل محل سکونت رو زده تهران!!! :mrgreen:
                              قضیه پارچ آب باحاله!!!! احتمالا رو موتور که امتحانش نمیکنی!!! =))

راجع به درایور + هم نه! چون میگی که مثبته با شیب روشن میشده سر همین قضیه من شک دارم. همین مداری رو که گذاشتم ببند ببین چطوره.
                              فرمایش شما درسته، من سالهاست که ساکن تهرانم ولی اصلا اصفهانیم، و بخاطر پدر و مادرم هم که شده، باید هر ماه برم اصفهان و برگردم... :biggrin:
                              در مورد پارچ آب هم، با کسی شوخی نداریم، هر کی خواست خسارت مالی بزنه، با پارچ آب طرفه، میخواد موتور باشه، یا ماسفت یا .... =))

در مورد درایور های مثبت، در حال حاضر که این مدار هست که توی پروتئوس شیب نداره، قبلی داشت که برای همین هم با این جدیده عوضش کردم، حالا چی؟! :question:

Sh_Nourbakhsh@Yahoo.com

دیدگاه

نوشته اصلی توسط aivhl
                                در مورد درایور های مثبت، در حال حاضر که این مدار هست که توی پروتئوس شیب نداره، قبلی داشت که برای همین هم با این جدیده عوضش کردم، حالا چی؟! :question:
                                متوجه نشدم؟
                                اینی که الان کشیدم شیب نداره و یا قبلیه؟
                                شما دقیقا همون مداری رو که دادم ببند. اگر 547 هم نداری بجاش 945 بزار(سریعتره!)
                                اون قضیه آی سی هم با شکست مواجه شد(تاخیر دستور داشت. در حد 10 میکرو ثانیه.) پس باید بچسبیم به همین ترانزیستور.

اما TC4427 هست 2 تومن! نظرت چیه؟ :mrgreen:

بدرود . . .

دیدگاه

لطفا صبر کنید...
                                X