اطلاعیه

Collapse
No announcement yet.

راه اندازی موتور براشلس (BLDC)

Collapse
X

• فیلتر
  • زمان
  • Show
Clear All
new posts

پاسخ : راه اندازی موتور براشلس (BLDC)

نوشته اصلی توسط شهریار رجب زاده
    فکر کنم داریم به جواب نزدیک میشیم
    خوب حالا تو برنامه چی کار میکنید بر چه اساسی رجیستر های تایمر رو مقدار دهی میکنید تا PWM بسازه؟
    اون وقت شکل موج حاصل چجوری میشه
    وقتی که معلوم نیست که سیگنال سنس بیاد چجوری PWM میسازید؟
    مقدار دهی تایمر برای PWM همینه دیگه!
    مد 3 از Fast PWM با مقسم فرکانس یک .....

این سنس هم هیچ ربطی به PWM نداره، فقط در حالت سنس، رجیستر هایی که PWM رو به پین وصل میکنند ست میشن تا ارتباط PWM با پین رو غیر فعال کنند، مثلا این :
    cbi(TCCR0A, COM0B1);
    مادامی که از شخصی یاد میشود، او و افکارش زنده اند ....

Sh_Nourbakhsh@Yahoo.com

http://s2.picofile.com/file/7170362468/_Wall_e_.jp

دیدگاه

نوشته اصلی توسط aivhl
      مقدار دهی تایمر برای PWM همینه دیگه!
      مد 3 از Fast PWM با مقسم فرکانس یک .....

این سنس هم هیچ ربطی به PWM نداره، فقط در حالت سنس، رجیستر هایی که PWM رو به پین وصل میکنند ست میشن تا ارتباط PWM با پین رو غیر فعال کنند، مثلا این :
      cbi(TCCR0A, COM0B1);
      اونوقت این رو back emf تاثیر ناخواسته نمیزاره؟
      وقتی بخواین دور زیاد بشه دیوتی سایکل PWM رو دستکاری میکنید؟

دیدگاه

نوشته اصلی توسط شهریار رجب زاده
        اونوقت این رو back emf تاثیر ناخواسته نمیزاره؟
        وقتی بخواین دور زیاد بشه دیوتی سایکل PWM رو دستکاری میکنید؟
        نخیر، وقتی ارتباط پین از PWM قطع میشه، دیگه هیچ تاثیری نمیذاره....

بله، برای تغییر سرعت، درصد دیوتی سایکل رو کم و زیاد میکنیم ....

Sh_Nourbakhsh@Yahoo.com

دیدگاه

سلام خدمت دوستان گرامی
          ببخشید منم میخوام این درایور رو بسازم ولی چند تا سوال دارم:
          1.این درایور میتونه حداکثر تا چند امپر رو درایو کنه؟ (به عبارت دیگه حداکثر موتور چند امپری رو میتونه درایو کنه؟؟)
          2. نسخه اخر pcb و برنامه میکرو همونه که تو صفحه قبله(ورژن 2.5)؟؟ تغییر نکرده؟
          3. pcb با قطعات dip ندارین؟؟ اخه برای این که باید بدیم بیرو بزنن و پیدا کردن قطعه smd سخته
          4. فرق بین این 2 تا فایلی رو که گذاشتین چیه؟ SHN_BLMC3_uart.rar و SHN_BLMC2_dist.rar
          5. گنگ ترین قسمت برام همین 2 تا فایل هست میشه در مورد محتویات توشون کامل توضیح بدین که هر کدوم چی
          هستن؟؟
          در واقع منظورم اینه که مثلا این برنامه siow چیه ؟چه کاربردی داره؟؟ و فولدر های xitoa , uart .blmc چی هستن؟ چند تا سورس فایل هم هست هر کدوم برای چیه؟ 2 تا فایل هگز هست هر کدوم برای چیه؟
          6.میگم اگه ما یه براشلسو به یه اسپید کنترل اماده وصل کنیم برای راه انداختن موتور باید چه ورودی به اسپید کنترل بدیم؟؟ PWM نیست؟؟ اگه اینجوری بشه راش انداخت خیلی بهتر میشه
          7. و اخرین سوال اینگه خیلی از عکس هایی که توی صفحه های قبل بوده پاک شده و مطالب گنگ شده بی زحمت یه فکری به حالش بکنین!!
          شرمنده اینقدر سوالام زیاد شد اخه من تو این مبحث بوووقم!! ولی خیلی علاقه به ساخت این دارم
          با تشکر

دیدگاه

نوشته اصلی توسط mahdi.7
            سلام خدمت دوستان گرامی
            ببخشید منم میخوام این درایور رو بسازم ولی چند تا سوال دارم:
            1.این درایور میتونه حداکثر تا چند امپر رو درایو کنه؟ (به عبارت دیگه حداکثر موتور چند امپری رو میتونه درایو کنه؟؟)
            2. نسخه اخر pcb و برنامه میکرو همونه که تو صفحه قبله(ورژن 2.5)؟؟ تغییر نکرده؟
            3. pcb با قطعات dip ندارین؟؟ اخه برای این که باید بدیم بیرو بزنن و پیدا کردن قطعه smd سخته
            4. فرق بین این 2 تا فایلی رو که گذاشتین چیه؟ SHN_BLMC3_uart.rar و SHN_BLMC2_dist.rar
            5. گنگ ترین قسمت برام همین 2 تا فایل هست میشه در مورد محتویات توشون کامل توضیح بدین که هر کدوم چی
            هستن؟؟
            در واقع منظورم اینه که مثلا این برنامه siow چیه ؟چه کاربردی داره؟؟ و فولدر های xitoa , uart .blmc چی هستن؟ چند تا سورس فایل هم هست هر کدوم برای چیه؟ 2 تا فایل هگز هست هر کدوم برای چیه؟
            6.میگم اگه ما یه براشلسو به یه اسپید کنترل اماده وصل کنیم برای راه انداختن موتور باید چه ورودی به اسپید کنترل بدیم؟؟ PWM نیست؟؟ اگه اینجوری بشه راش انداخت خیلی بهتر میشه
            7. و اخرین سوال اینگه خیلی از عکس هایی که توی صفحه های قبل بوده پاک شده و مطالب گنگ شده بی زحمت یه فکری به حالش بکنین!!
            شرمنده اینقدر سوالام زیاد شد اخه من تو این مبحث بوووقم!! ولی خیلی علاقه به ساخت این دارم
            با تشکر
            با سلام،

1 - من با همین قطعات تا 18 ولت و 14 آمپر رو تست کردم ( البته مدتش زیاد نبود ) فکر کنم تا 18 آمپر مشکلی نداشته باشه...

2 - پی سی بی توسط برادر علیرضا خان روزیطلب در حال مونتاژ و تست هستش، کمی صبر کنید، نهایی بشه ( البته اشکال PCB وجود نداره، موضوع مقادیر نهایی المانها و نوع ترانزیستورهای SMD هستش که فعلا دارند بازی در میارن )
            برنامه میکرو هم من دارم رووش کار میکنم، در حال بهینه سازی و تکمیل کردن سایر قسمت ها و اضافه نمودن I2C و ایناها هستم، نسخه های فعلی هم مشکلی ندارن و بخوبی کار میکنند .... ( که بدلیل استقبال سرد دوستان، نسخه های جدید ارائه نشده )

3 - پی سی بی نهایی بدلیل لزوم حجم کم و سبکی، باید SMD باشه، برد تست من که با بردهای سوراخ داره ولی برد تست برادران، علیرضا خان و شهریار خان ( بچه محل! :biggrin: ) دیپ هستش که میتونی ازشون بگیری....

4 - این فایل SHN_BLMC3_uart.rar آخرین نسخه ارائه شده در حال حاضره که میتونید استفاده کنید ( سه تا کلید برای روشن و خاموش کرئن و تغییر سرعت موتور داره و اطلاعات رو به پورت سریال میفرسته و سرعت موتور رو هم با دقت پایین نشون میده .... )

5 - این برنامه با WinAVR نوشته شده و بدلیل مشکلات عدیده کدویژن، اصلا هم قصد ارائه نسخه کدویژن رو ندارم! این برنامه در حال توسعه هستش و نهایی نشده...
            - SIOW برنامه ای برای دیدن اطلاعات ارسالی توس پورت سریال هستش ( روی PC )
            - BLMC توابع مربوط به راه اندازی موتور براشلسه که توضیحاتش در پست های قبلی هست
            - UART توابع پورت سریال هستند ( برای میکرو )
            - XITOA توابعی مشابه Rprintf و Sprintf هستند ( با حجم کمتر و سرعت بیشتر! )
            - این برنامه امکان انتخاب Active-High و یا Active-Low بودن ماسفت های منفی رو میده، فایل های هگز هم برای همین دو تا هستند ( به هدر فایل BLMCconfig.h مراجعه کنید )

6 - این سوال اصلا مفهوم نیست!

7 - صفحات قبلی کنترل شد، همه عکس ها بودند! شاید برای مدت کوتاهی در سرورهای مربوطه اختلال وجود داشته ( آخه این سرورهای پلود، گاها ف.ی.ل.ت.ر میشن! )

در هر صورت، ما این درایور رو محض کسب تجربه میسازیم! قیمت نهایی ممکنه با اسپید کنترل های آماده تفاوت چندانی نداشته باشه! ولی جنبه های آموزشی فراوانی داره.....

Sh_Nourbakhsh@Yahoo.com

دیدگاه

سلام عزیزان خوبید؟کسی تو این جمع هست که کارباموتور براشلس مدل kds-ws2838کارکرده باشه؟برا ربات پرندمون میخواهیم اگه میشه کمکم کنید میخوام راه اندازیش کنم :!!!!!!!!!!! :cry2:

دیدگاه

نوشته اصلی توسط ab ZSRC
                سلام عزیزان خوبید؟کسی تو این جمع هست که کارباموتور براشلس مدل kds-ws2838کارکرده باشه؟برا ربات پرندمون میخواهیم اگه میشه کمکم کنید میخوام راه اندازیش کنم :!!!!!!!!!!! :cry2:
                با سلام،

این موتور با باطری LiPo سه سل ( 11.1 ولت ) 40 هزار دور میزنه و 30 آمپریه، شما با این چی رو میپرونید؟! :eek:

مشکلت چی هست حالا ؟ میخوای اسپید کنترلش رو خودت بسازی؟

Sh_Nourbakhsh@Yahoo.com

دیدگاه

ممنون از پاسختون!! چند تا دیگه سوال در مورد همین پاسخ ها دارم :mrgreen::
                  1.این که تا 18 ولت تست کردین قطعه ای داره که نمیشه ولتاژ های بالاتر بهش داد یه نه و این 14 امپر جریان لحظه ای هست؟؟... راستی مگه ماسفت ها داغ نمیشن؟ چرا اینارو تو مداری که ساختین به هیت سینک وصل نکردین؟
                  2.در مورد برنامه اینکه کامل کار میکنه؟؟ یعنی موتور رو راحت بدون نقص درایو میکنه و موتور تق تق نمیکنه؟ راستی موتور خودش استارت میکنه با باید اول شافت رو چرخوند؟ سرعت گرفتن میکرو سریع هست یا اروم اروم استارت میکنه؟
                  3.من برای این گفتم dip اش رو میخوام که خب پیدا کردن قطعات smd تو شهر ما سخته و من نمیخوام اینو روی مدل نصب کنم برای همین کوچیکی و سبک بودنش برام مهم نیست
                  اگه میشه به بچه محلاتون بگین :mrgreen: زحمت بکشن این ورژن dip رو بزارن ممنون میشم!!
                  4.میشه بگین winavr چه برتری هایی نسبت به کدویژن داره که سراغ کدویژن نمیرین؟؟
                  5.
                  - SIOW برنامه ای برای دیدن اطلاعات ارسالی توس پورت سریال هستش ( روی PC )
                  - BLMC توابع مربوط به راه اندازی موتور براشلسه که توضیحاتش در پست های قبلی هست
                  - UART توابع پورت سریال هستند ( برای میکرو )
                  - XITOA توابعی مشابه Rprintf و Sprintf هستند ( با حجم کمتر و سرعت بیشتر! )
                  غیر BLMC بقیه رو نفهمیدم!!! ولش کنید اشکالی نداره کم کم خودم میفهمم!!
                  6.
                  - این برنامه امکان انتخاب Active-High و یا Active-Low بودن ماسفت های منفی رو میده، فایل های هگز هم برای همین دو تا هستند ( به هدر فایل BLMCconfig.h مراجعه کنید )
                  ببخشید میشه توضیح بدین هر کدوم چه فرقی دارن؟ از هدر فایل متوجه نشدم!!
                  یعنی هر کدوم رو که تو میکرو میریزیم چه تفاوتی تو درایو موتور دارن؟؟
                  میگم اگه ما یه براشلسو به یه اسپید کنترل اماده وصل کنیم برای راه انداختن موتور باید چه ورودی به اسپید کنترل بدیم؟؟ PWM نیست؟؟ اگه اینجوری بشه راش انداخت خیلی بهتر میشه
                  ببینین منظور من از این حرف اینه که ما داریم یه اسپید کنترل برای براشلس میسازیم دیگه... خب حالا فرض کنیم من نمیخوام اینو بسازم و میخوام با اسپید کنترل های اماده موتورمو راه بندازم خب حالا برای راه اندازیش باید چه ورودی به اسپید کنترل بدم؟؟ ایا میدونید؟
                  در مورد عکس صغحات قبل هم چون یه مدته up98 رو هواست همه عکس هایی که اونجا اپ شده بوده پریده و همچنین چند تا از عکس های خودتون هم که توی pico file هست پاک شده...
                  در هر صورت، ما این درایور رو محض کسب تجربه میسازیم! قیمت نهایی ممکنه با اسپید کنترل های آماده تفاوت چندانی نداشته باشه! ولی جنبه های آموزشی فراوانی داره.....
                  این که 100درصد معلومه ما خیلی از چیز هایی که میسازیم رو نمونه اش رو با امکانات بیشتر و قشنگ تر و ارزون تر برادران چینی زحمتش رو کشیدن و شکی توش نیست ولی چیز هایی که تو این راه یاد میگیریم قیمتی نمیشه براش گذاشت!!
                  بازم ممنون از زحمتتون امیدوارم این راهو ادامه بدین و به نتایج خوبی برسین

دیدگاه

نوشته اصلی توسط ab ZSRC
                    یا خدا!!! این یه موتور غولیه برای درایور کردنش فکر کنم نیاز به مدار و ماسفت های گردن کلفتی باشه که گیر نیاد
                    چرا از اسپید کنترل مناسبش استفاده نمیکنید؟؟ راستی این رو چند گرفتین؟؟

دیدگاه

نوشته اصلی توسط mahdi.7
                      ممنون از پاسختون!! چند تا دیگه سوال در مورد همین پاسخ ها دارم :mrgreen::
                      1.این که تا 18 ولت تست کردین قطعه ای داره که نمیشه ولتاژ های بالاتر بهش داد یه نه و این 14 امپر جریان لحظه ای هست؟؟... راستی مگه ماسفت ها داغ نمیشن؟ چرا اینارو تو مداری که ساختین به هیت سینک وصل نکردین؟
                      2.در مورد برنامه اینکه کامل کار میکنه؟؟ یعنی موتور رو راحت بدون نقص درایو میکنه و موتور تق تق نمیکنه؟ راستی موتور خودش استارت میکنه با باید اول شافت رو چرخوند؟ سرعت گرفتن میکرو سریع هست یا اروم اروم استارت میکنه؟
                      3.من برای این گفتم dip اش رو میخوام که خب پیدا کردن قطعات smd تو شهر ما سخته و من نمیخوام اینو روی مدل نصب کنم برای همین کوچیکی و سبک بودنش برام مهم نیست
                      اگه میشه به بچه محلاتون بگین :mrgreen: زحمت بکشن این ورژن dip رو بزارن ممنون میشم!!
                      4.میشه بگین winavr چه برتری هایی نسبت به کدویژن داره که سراغ کدویژن نمیرین؟؟
                      5.غیر BLMC بقیه رو نفهمیدم!!! ولش کنید اشکالی نداره کم کم خودم میفهمم!!
                      6.ببخشید میشه توضیح بدین هر کدوم چه فرقی دارن؟ از هدر فایل متوجه نشدم!!
                      یعنی هر کدوم رو که تو میکرو میریزیم چه تفاوتی تو درایو موتور دارن؟؟ببینین منظور من از این حرف اینه که ما داریم یه اسپید کنترل برای براشلس میسازیم دیگه... خب حالا فرض کنیم من نمیخوام اینو بسازم و میخوام با اسپید کنترل های اماده موتورمو راه بندازم خب حالا برای راه اندازیش باید چه ورودی به اسپید کنترل بدم؟؟ ایا میدونید؟
                      در مورد عکس صغحات قبل هم چون یه مدته up98 رو هواست همه عکس هایی که اونجا اپ شده بوده پریده و همچنین چند تا از عکس های خودتون هم که توی pico file هست پاک شده...این که 100درصد معلومه ما خیلی از چیز هایی که میسازیم رو نمونه اش رو با امکانات بیشتر و قشنگ تر و ارزون تر برادران چینی زحمتش رو کشیدن و شکی توش نیست ولی چیز هایی که تو این راه یاد میگیریم قیمتی نمیشه براش گذاشت!!
                      بازم ممنون از زحمتتون امیدوارم این راهو ادامه بدین و به نتایج خوبی برسین
                      با سلام،

1 - علت اینکه تا 18 ولت تست کردم اینه که بیشتر از این منبع تغذیه با جریان دهی بالا در دسترس نبود! مضافا اینکه، اگر ولتاژ زیادی بره بالا، باید قسمت تقسیم مقاومتی Back-EMF رو اصلاح کنید. و حداکثر ولتاژ ماسفت رو هم در نظر بگیرید. و اون 14 آمپر هم لحضه ای نبود، دائمی بود، لحظه ای میشه حدود 50 آمپر !!! ماسفت ها هم با 12 ولت تا 20 آمپر هم فکر نکنم اصلا داغ بکنند، توی تست های من که اصلا گرم هم نمیشن :biggrin:

2 - برنامه که کامله و برای راه اندازی موتور اصلا مشکلی نداره، فقط بهینه نیست و ارتباط I2C ، مونیتور ولتاژ باطری و نشان دهنده دما رو نداره که به زودی تکمیل و ارائه خواهد شد. ضمن اینکه موتور خودش با حداقل PWM ( یعنی عدد 25 ) سریعا در عرض یک ثانیه راه می افته که میشه حدود 1000 دور در دقیقه برای موتور من و نیازی به کمک و اینا هم نداره!

3 - بچه محلای ما و کاکوهای گل شیرازی با حال تر از این حرفان، :mrgreen: خودت بهشون PM بده و بخواه که بزارنش توی همین تاپیک، حتما اجابت میکنن ....

4 - این نظر شخصی منه، انشا الله در آینده خودتون متوجه خواهید شد، من در این باره اظهار نظر نمیکنم، جنگ صلیبی راه می افته، منم ترسوووووو oo:

5 - توضیحات که کامل بود!!! :surprised:

6 - با توجه به آرایش ترانزیستوری و نوع درایو سخت افزاری گیت ماسفت های منفی، ممکنه که ماسفت ها با صفر و یا یک روشن بشن، این برای تفکیک همین موضوعه ( در ماسفت های مثبت بدلیل اعمال PWM به گیت ها، این موضوع اهمیت چندانی نداره! )

7 - من با اسپید کنترل سر و کار نداشتم! ولی میدونم که مدل های متفاوتی از نظر ارتباطی دارن( I2C - PWM - PPM ) ولی کنترل سرعت در هر حال با PWM انجام میشه ....

من قبل از این، تجربه عملی ای در مورد موتورهای براشلس نداشتم، اما به لطف و مدد دوستان حالا یه چیزایی میدونم و هدف هم همینه، کسب دانش و تجربه، به قول استاد کی نژاد، دانش قدرت و توانایی است. به امید خدا و با همفکری و یاری شما دوستان، ادامه میدیم ............

Sh_Nourbakhsh@Yahoo.com

دیدگاه

ممنون از پاسختون
                        1.والا یکم عجیبه که تو این جریان میگین اصلا داغ هم نمیکنن!! میگم ملاک انتخاب ماسفت های این مدار چی بوده؟؟ به عبارت دیگه حداکثر ولتاژ با حداکٍر جریان قابل تحمل یا اینکه مقدار (rds(on هست؟؟ میخوام ببینم چه ماسفت هیی رو میشه جایگزینش کرد...
                        2.اگه شفت موتور رو نگه داریم مدار با اشکال روبرو نمیشه؟؟ مثلا میکرو هنگ کنه
                        3.راستی مدار محافظی برای عبور جریان بیش از حد نداره؟؟ مثلا اگه موتور بنا بر هر دلیلی توسط یه عامل خارجی از چرخیدن شفتش جلوگیری بشه اونوقت حداکثر توان منبع عبور میکنه و یه جورایی اتصال کوتاه میشه اینجوری توی چند لحظه هم موتور هم ماسفت ها دود میشن!! توی اسپید کنترل ها همچین چیزی هست که سریع توان محدود میشه...
                        بچه محلای ما و کاکوهای گل شیرازی با حال تر از این حرفان، خودت بهشون PM بده و بخواه که بزارنش توی همین تاپیک، حتما اجابت میکنن ....
                        این کارو میکنم!!
                        این نظر شخصی منه، انشا الله در آینده خودتون متوجه خواهید شد، من در این باره اظهار نظر نمیکنم، جنگ صلیبی راه می افته، منم ترسوووووو
                        درباره این توی PM باهاتون حرف دارم
                        4.این که پای اسپید کنترل رو کشیدم وسط چون برای موتور های قوی این ماسفت هایی که تو ایرانه بدرد درایو کردنشون نمیخوره پس مجبوریم از اسپید خودشون استفاده کنیم که برای راه اندازی اونا نمیدونم باید چیکار کنیم برای همین پرسیدم :agree:
                        این سوالات من تمومی نداره شرمنده!

دیدگاه

نوشته اصلی توسط mahdi.7
                          ممنون از پاسختون
                          1.والا یکم عجیبه که تو این جریان میگین اصلا داغ هم نمیکنن!! میگم ملاک انتخاب ماسفت های این مدار چی بوده؟؟ به عبارت دیگه حداکثر ولتاژ با حداکٍر جریان قابل تحمل یا اینکه مقدار (rds(on هست؟؟ میخوام ببینم چه ماسفت هیی رو میشه جایگزینش کرد...
                          2.اگه شفت موتور رو نگه داریم مدار با اشکال روبرو نمیشه؟؟ مثلا میکرو هنگ کنه
                          3.راستی مدار محافظی برای عبور جریان بیش از حد نداره؟؟ مثلا اگه موتور بنا بر هر دلیلی توسط یه عامل خارجی از چرخیدن شفتش جلوگیری بشه اونوقت حداکثر توان منبع عبور میکنه و یه جورایی اتصال کوتاه میشه اینجوری توی چند لحظه هم موتور هم ماسفت ها دود میشن!! توی اسپید کنترل ها همچین چیزی هست که سریع توان محدود میشه...این کارو میکنم!!درباره این توی PM باهاتون حرف دارم
                          4.این که پای اسپید کنترل رو کشیدم وسط چون برای موتور های قوی این ماسفت هایی که تو ایرانه بدرد درایو کردنشون نمیخوره پس مجبوریم از اسپید خودشون استفاده کنیم که برای راه اندازی اونا نمیدونم باید چیکار کنیم برای همین پرسیدم :agree:
                          این سوالات من تمومی نداره شرمنده!
                          خواهش میکنم برادر، هر چی سوال داشتی بپری، من هم هر چی اش رو که بدونم جواب میدم :mrgreen:

1 - اصلا هم عجیب نیست که داغ نمیکنه! ماسفت ها دارن با یک پنجم توان کار میکنن. والا برای انتخاب ماسفت ملاک خاصی وجود نداشته، فقط بازاره که تعیین کننده است!!! یعنی طراحان بیچاره ایرانی، مجبورند که بر اساس قطعات موجود در بازار طراحی کنند، نه بر اساس..... ولی در کل، اگر تونستی با چیز بهتری جایگزین کنی، جریان، ولتاژ و مخصوصا RDS مهمه و بهتره که ماسفت ها با گیت TTL باشن و RDS پائین البته قیمت هم بی تاثیر نیست :biggrin:

2 و 3 - به فرض اینکه بتونی شفت رو بگیری، ( که عمرا oo: ) و یا موتور برای چرخش با مشکلی روبرو بشه، واچ داگ میکرو عمل میکنه و مدار از کار خواهد افتاد. توجه داشته باش که هنگ کردن میکرو در کار نیست! این مورد اون اوایل برای خودم چند باری پیش اومد که موتور از دستم ول شد و به سیم ها گره خورد. به همین دلیل، بعدش موتور رو روی یه تخته نئوپان نصب کردم و موقع آزمایش به گیره میبندمش ....

3 - متاسفانه در این برد فیدبک جریان نداریم، شاید بشه با فیدبک ولتاژ و واچ داگ یه کارایی کرد!

کی بشه شماها از این تعصب و کدویژن دست بردارید و مشکلاتش رو ببینید، اون روز دیگه دیر شده..... :mrgreen:

Sh_Nourbakhsh@Yahoo.com

دیدگاه

اول بگم که این انجمن AVR شما عجب جای شلوغیه ادم توی یه تایپیک یه پست میده 5 دقیقه بعد اون تایپیکه رفته تو صفحه 2 و 3 :eek: :eek: اینجوری تایپیکو باید به یه نخ ببندیم گم نشه من که تازه اومدم دارم AVR کار میکنم انجمنو که دیدم :surprised: شدم!! انجمن خودمون (مدارات صوتی) 2 روز هم که نری فوقش 5 تا پست دادن
                            والا برای انتخاب ماسفت ملاک خاصی وجود نداشته، فقط بازاره که تعیین کننده است!!! یعنی طراحان بیچاره ایرانی، مجبورند که بر اساس قطعات موجود در بازار طراحی کنند، نه بر اساس.....
                            :cry2:
                            کاملا درکتون میکنم!! اینجا یه چیزیو که میخوای بسازی اول باید ببینی قطعاتش گیر میاد بعد تازه تصمیم بگیری
                            اما اون خارجکی :mrgreen: ها تو انتخاب قطعه ها گم میشن :cry:
                            ولی در کل، اگر تونستی با چیز بهتری جایگزین کنی، جریان، ولتاژ و مخصوصا RDS مهمه و بهتره که ماسفت ها با گیت TTL باشن و RDS پائین البته قیمت هم بی تاثیر نیست
                            احتمالا این کارو میکنم و ماسفت های گردن کلفت :mrgreen: میزارم!! فکر کنم برای انتخابش RDS اینجا خیلی مهم باشه که تلفات روی ماسفت رو به حداقل برسونیم!! این گه میگین گیت TLL باشن یعنی گیتشون با ولتاژ لاجیک تحریک (5ولت) بشه؟؟ قیمت که توی مداراتی که ما میسازیم چون تولید انبوهش که نمیخوایم بکنیم فکر نکنم زیاد مهم باشه!!(حداقل برای من مهم نیست) و سعی میکنم برای چیز هایی که میسازم بهترین قطعات رو استفاده کنم و وسواس تو ساختش به خرج میدم ( حتی اگه قطعات نظامی هم گیر بیارم استفاده میکنم :mrgreen
                            3 - به فرض اینکه بتونی شفت رو بگیری، ( که عمرا ) و یا موتور برای چرخش با مشکلی روبرو بشه، واچ داگ میکرو عمل میکنه و مدار از کار خواهد افتاد. توجه داشته باش که هنگ کردن میکرو در کار نیست!
                            شما نگران نباش من شفت موتور رو میگیرم!!
                            این که میگین واچ داگ عمل میکنه و مدار از کار میافته بعد چی میشه؟؟ بعد مدار خودش دوباره ریست میشه؟
                            دیدین فن CPU کامپیوتر رو که با دست نگه میدارین فن خاموش میشه و چند لحظه یه بار روشن میشه اگه دستتون رو بردارین دوباره راه میافته اگه بازم نگه دارین دوباره خاموش میشه... همچین عملکردی رو اگه مدار داشته باشه عالی میشه :agree: برای امنیت مدار و موتور هم بسیار مهمه و من پیشنهاد میکنم توی ورژن های بعدی که میخواین روشون کار کنین این رو هم مد نظر داشته باشین... یه پیشنهاد هم من دارم اما نمیدونم درسته یا نه :
                            مثلا میشه برنامه رو جوری تغییر داد که اگه BACK-EMF به مدار نرسید ( یعنی شافت موتور ایستاده و تو این لحظه حداکثر توان داره از ماسفت ها و موتور میگذره) سریع میکرو ماسفت هارو خاموش کنه یه حلقه هم مثل عملکرد فن بزاریم که تا تا زمانی که تو این حالت هستیم مثلا 2 ثانیه یک بار ماسفا ها روشن بشن اگه back-emf داشتیم که از حلقه میایم بیرون اگر نداشتیم دوباره تو حلقه بچرخیم... این جوری هم امنیت مدار تامین میشه هم امنیت موتور
                            نمیدونم اینجوری میشه یا نه اما اگه اینجوری کار بده دیگه نیازی به فیدبک های جریان و ولتاژ نداریم :nice:
                            کی بشه شماها از این تعصب و کدویژن دست بردارید و مشکلاتش رو ببینید، اون روز دیگه دیر شده.....
                            اتفاقا چون من الان تازه برنامه نویسی میکرو هارو شروع کردم موندم کدومو انتخاب کنم!!! البته تو کلاسی که میرم مدرس اصرار داره که کدویژن تدریس کنه من هم مجبورم لااقل با کدویژن باشم اما تو تایپیک هایی که الان خوندم انگار کدویژن یه موجوده خبیثه من هم به احتماله 90 درصد بعد اموزش سوییچ میکنم رو winavr :nice:

دیدگاه

با سلام،

این که بری سمت WinAVR که به نظر من یه تصمیم طلائی توی زندگیته :mrgreen:

درست میگی که این انجمن خیلی شلوغه و پر ترافیک، اون نخی که شما میخوای هم اضافه کردن به مورد علاقه هاست. :agree:

عملکرد واچ داگ تقریبا همین چیزی هست که شما مد نظرته، ولی حالت برگشت رو نداره، فقط مدار غیر فعال میشه، راستش من هم به فلسفه برگشت مدار بعد از چند لحظه تردید دارم، چون مثلا اگر موتور گیره، فقط یوزر باید بعد از رفع قطعی گیر، حالت برگشت رو احیا کنه وگرنه ایجاد حالت برگشت کاری نداره .....

راستی، اگر موتور رو درست راه اندازی کرده باشی، عمرا بتونی بگیریش =))

Sh_Nourbakhsh@Yahoo.com

دیدگاه

نوشته اصلی توسط aivhl
                                با سلام،

این که بری سمت WinAVR که به نظر من یه تصمیم طلائی توی زندگیته :mrgreen:

درست میگی که این انجمن خیلی شلوغه و پر ترافیک، اون نخی که شما میخوای هم اضافه کردن به مورد علاقه هاست. :agree:

عملکرد واچ داگ تقریبا همین چیزی هست که شما مد نظرته، ولی حالت برگشت رو نداره، فقط مدار غیر فعال میشه، راستش من هم به فلسفه برگشت مدار بعد از چند لحظه تردید دارم، چون مثلا اگر موتور گیره، فقط یوزر باید بعد از رفع قطعی گیر، حالت برگشت رو احیا کنه وگرنه ایجاد حالت برگشت کاری نداره .....

راستی، اگر موتور رو درست راه اندازی کرده باشی، عمرا بتونی بگیریش =))
                                سلام
                                والا این winavr شما یکم با کدویژن ما فرق میکنه منم بی عرضه هنگ میکنم :mrgreen: بعدا حتما مزاحمشون میشم!!!
                                عملکرد واچ داگ تقریبا همین چیزی هست که شما مد نظرته، ولی حالت برگشت رو نداره، فقط مدار غیر فعال میشه، راستش من هم به فلسفه برگشت مدار بعد از چند لحظه تردید دارم، چون مثلا اگر موتور گیره، فقط یوزر باید بعد از رفع قطعی گیر، حالت برگشت رو احیا کنه وگرنه ایجاد حالت برگشت کاری نداره ...
                                خب این درسته بعد این که یوزر رفع گیر کرد باید برگشت اتفاق بیافته این هم همونکارو میکنه اما اتوماتیک...
                                حالا میشه برگشت خودکار گذاشت یا باید مدار تغییر کنه؟؟
                                راستی، اگر موتور رو درست راه اندازی کرده باشی، عمرا بتونی بگیریش
                                الان که موتور درست حسابی ندارم میخوام یه دونه inrunner بخرم روی اون این ازمایش هارو بکنم!

دیدگاه

لطفا صبر کنید...
                                X