اطلاعیه

Collapse
No announcement yet.

راه اندازی موتور براشلس (BLDC)

Collapse
X

• فیلتر
  • زمان
  • Show
Clear All
new posts

پاسخ : راه اندازی موتور براشلس (BLDC)

با سلام،

خب این درسته بعد این که یوزر رفع گیر کرد باید برگشت اتفاق بیافته این هم همونکارو میکنه اما اتوماتیک...
    حالا میشه برگشت خودکار گذاشت یا باید مدار تغییر کنه؟؟
    عرض کردم که اخوی. بدلایل ایمنی، شروع بکار مجدد سیستم بعد از رفع گیر باید توسط یوزر باشه نه اتوماتیک، اگر وسط رفع گیر توسط یوزر، سیستم بخواد خودکار به کار عادیش برگرده، چی میشه؟! یوزر بدبخت نفله میشه خوب ..... :surprised:

در هر صورت، اتوماتیک شدنش نرم افزاریه و به سخت افزار نیازی نیست ......
    مادامی که از شخصی یاد میشود، او و افکارش زنده اند ....

Sh_Nourbakhsh@Yahoo.com

http://s2.picofile.com/file/7170362468/_Wall_e_.jp

دیدگاه

یه سوال :question:
      این IRF4905 چی داره که برای قسمت قدرت گذاشتین؟
      میشه دلایلی رو که باعث شده که این ماسفت رو انتخاب کنید بگید
      فقط تو اصفهان یه جا هست که داره که معلوم نیست کیفیت جنسش چجوریه و روز به روز 100 تومن میکشه روش!!!

دیدگاه

نوشته اصلی توسط شهریار رجب زاده
        این IRF4905 چی داره که برای قسمت قدرت گذاشتین؟
        میشه دلایلی رو که باعث شده که این ماسفت رو انتخاب کنید بگید
        اگه اشتباه نکنم ملاک انتخاب ماسفت ها نوی این مدار اینه که تا جایی که امکان داره بهتره از ماسفت هایی با RDS ON پایین استفاده کرد تا اتلاف توان روی ماسفت ها تا حد ممکن پایین بیاد و زیاد گرم نشن... همچنین که اقا شهرام گفتن باید گیت ماسفت با ولتاژ لاجیک هم تحریک بشه
        ولتاژ و جریان هم باید بالاتر از مقداری که مورد نیاز موتوره باشه تا ماسفت ها نسوزن
        فقط تو اصفهان یه جا هست که داره که معلوم نیست کیفیت جنسش چجوریه و روز به روز 100 تومن میکشه روش!!!
        شهریار این جایی که میگی احیانا زرگرزاده نیست؟؟ :mrgreen:

اما منم چند تا سوال دارم :biggrin:
        1.میخوام یه pcb با پروتئوس بزنم برای این اخرین ورژن شماتیک 2.5 هست دیگه؟؟
        2.توی شماتیک پایین میکرو از TP1 تا TP13 به کجا باید وصل بشن؟؟
        3.پایین میکرو سمت چپ اون کانکتور 3 پین به کجا وصل میشه؟؟
        4.پایین قسمت ماسفت ها بغل اون VDR اون FB چیه؟
        5.چرا برای مشخص کردن زمین از علامت زمین و GND استفاده شده oo: فرق میکنن؟؟
        6.همین دیگه :mrgreen:

دیدگاه

نوشته اصلی توسط mahdi.7
          اگه اشتباه نکنم ملاک انتخاب ماسفت ها نوی این مدار اینه که تا جایی که امکان داره بهتره از ماسفت هایی با RDS ON پایین استفاده کرد تا اتلاف توان روی ماسفت ها تا حد ممکن پایین بیاد و زیاد گرم نشن... همچنین که اقا شهرام گفتن باید گیت ماسفت با ولتاژ لاجیک هم تحریک بشه
          ولتاژ و جریان هم باید بالاتر از مقداری که مورد نیاز موتوره باشه تا ماسفت ها نسوزنشهریار این جایی که میگی احیانا زرگرزاده نیست؟؟ :mrgreen:

داشتم به ماسفت های دیگه فکر میکردم نمیدونم کلا این ماسفت های p چشونه با اینکه مقاومتش با IRFZ44 یکیه خیلی داغ میکنه ولی n کانال ها نه
          هیت سینک درست حسابی هم گیر نمیاد :angry:

آره زرگر زاده هست :angry:

1- همونی که فرستادم رو بزنید بیخودی وقت تلف نکنید!شاید تو مقدار 2-3 تا مقاومت تفاوت به وجود بیاد بعدا
          2- اونا یه سری خروجی اند که اگه خواستین ازش استفاده کنید+ورودی پروگرامر و پورت سریال براش میتونید پین هدر بزارید
          3- اینو نمیدونم قبلا نبود
          4- اون فریت بیده که زمین ها رو از هم جدا میکنه تو اصفهان هم یافت میشه :mrgreen:
          5- زمین ها با یه فریت بید وصل میشن یه زمین برای بخش قدرته یکی هم برا میکرو و قسمت دیجیتال جدا کردنشون هم برای اینه که نویز نگیره میکرو
          6- :mrgreen:

دیدگاه

نوشته اصلی توسط mahdi.7
            ولتاژ و جریان هم باید بالاتر از مقداری که مورد نیاز موتوره باشه تا ماسفت ها نسوزنشهریار این جایی که میگی احیانا زرگرزاده نیست؟؟ :mrgreen:

با سلام،

ملاک های انتخاب ماسفت، همین هایی هست که آقا مهدی گفتن ولی قطعات دردسترس و موجود در بازار هم بی تاثیر نیست :biggrin: شما میتونی بجای IRF4905 از xxxx هم استفاده کنی.....

از این زرگر زاده هم نگو که صابونش چند باری به تن من خورده، البته اون وقتا با الهی دوست با هم شریک بودن و یه مغازه داشت، بعدا جدا شدن!

و اما سوالات آقا مهدی :

1 - بله برادر، ورژن 2.5، آخرین ورژن سخت افزاریه
            2 - اینها چند تا از پایه های میکرو هستند ( خیلی هاشون با هم مشترکند! ) که به شکل جامپر روی PCB قرار میگیرند تا در زمان پروگرام کردن و یا دیباگ کردن به اونها سیم لحیم بشه
            3 - این باید سه تا پد باشه برای اتصال سیم های I2C
            4 - در مورد وریستور و فریت بید، در پست های قبلی توضیحات لازم داده شده و نصب اونها بسیار مهم و حیاتیه
            5 - دو تا زمین داریم که رعایت تفکیک اونها بسیار مهمه
            6 - ایول

Sh_Nourbakhsh@Yahoo.com

دیدگاه

نوشته اصلی توسط aivhl
              با سلام،

ملاک ها انتخاب ماسفت، همن ها هست که آقا مهد گفتن ول قطعات دردسترس و موجود در بازار هم ب تاثر نست :biggrin: شما متون بجا IRF4905 از IRF3205 هم استفاده کن....
              مگه ماسفت 3205 منف نست؟

دیدگاه

آره زرگر زاده هست
                از این زرگر زاده هم نگو که صابونش چند باری به تن من خورده، البته اون وقتا با الهی دوست با هم شریک بودن و یه مغازه داشت، بعدا جدا شدن!
                :angry:
                امان از دست این بشر :angry:
                هر هفته که میرم ازش چیز بگیرم کلی میزاره روش!! دیروز 3 تا خازن 2200 میکرو 63 ولت اش گرفتم میگه 4500 تومن
                من : :eek:
                اون : :icon_razz:
                هفته پیش گرفته بودم دونه ای 700 تومن حالا میگه 1500 بدبختی جای دیگه ای نداشت وگرنه همون خازنارو میکردم تو چشاش خازن تانتالیوم رو هم فقط همین ادم داره بدبختی...
                بگذریم...
                همونی که فرستادم رو بزنید بیخودی وقت تلف نکنید!شاید تو مقدار 2-3 تا مقاومت تفاوت به وجود بیاد بعدا
                اخه این با پروتله منم بش حساسیت دارم :mrgreen:بعدشم همه دل و رودشو که جدا کردی من میخوام همش با هم باشه!! ولی بازم ممنون
                اون فریت بیده که زمین ها رو از هم جدا میکنه تو اصفهان هم یافت میشه
                وااا جالبه تازه اختراع شده؟ همین زرگر زاده بووووق داره؟؟
                اینها چند تا از پایه های میکرو هستند ( خیلی هاشون با هم مشترکند! ) که به شکل جامپر روی PCB قرار میگیرند تا در زمان پروگرام کردن و یا دیباگ کردن به اونها سیم لحیم بشه
                فهمیدم!!
                این باید سه تا پد باشه برای اتصال سیم های I2C
                اونوقت اینا به کجا وصل میشه؟؟ (من تازه دازم میکرو یاد میگیرم هیچی بارم نیست!!)
                راستی میگم تو شماتیک گفتی که از 3 تا میکرو 88 و 48 و 168 میشه استفاده کرد اونوقت اگه هرکدوم رو بزاریم که برنامش فرق میکنه (قسمت معرفی میکرو اول برنامه) ولی یدونه فایل هگز هست مشکلی پیش نمیاد یا برنامه رو نسبت به میکرویی که میخوایم بزاریم باید تغییر بدیم و دوباره کامپایل کنیم؟؟
                در مورد وریستور و فریت بید، در پست های قبلی توضیحات لازم داده شده و نصب اونها بسیار مهم و حیاتیه
                کجا بود من ندیدم؟؟!! بگین برم ببینم هر کدوم به چه دردی میخورن کنجکاو شدم :rolleyes:
                این فریت بیده رو چیجوری تو مدار بکار ببریم؟؟ اخه این اولین باریه که به این برخوردم نمیدونم چی جوری ازش استفاده کنم!!
                چند تا سوال هم از نوع شماره دار بپرسم کیف کنیم :mrgreen::
                1.چرا از میکرو های 88 و 168 و 48 استفاده کردین؟؟ معمولیاش رو نمیشه استفاده کرد؟؟
                2.اخر اسم میکرو ها پسوند AU هست این چیز خاصیه؟؟
                3.تو شماتیک گفتین که از 3 تا میکرو 88 و 48 و 168 میشه استفاده کرد اونوقت اگه هرکدوم رو بزاریم که برنامش فرق میکنه (قسمت معرفی میکرو اول برنامه) ولی یدونه فایل هگز هست مشکلی پیش نمیاد یا برنامه رو نسبت به میکرویی که میخوایم بزاریم باید تغییر بدیم و دوباره کامپایل کنیم؟؟
                4.همون 6 قبلی :mrgreen:

دیدگاه

مگه ماسفت 3205 منف نست؟
                  با سلام،

برادر شهریار، شرمنده اخوی، اشتباه شد، حق با شماست ..... oo:

Sh_Nourbakhsh@Yahoo.com

دیدگاه

با سلام،

ساختار میکروهای 48 و 88 و 168 یکیه، تنها تفاوت در مقدار حافظه اونهاست. البته یه تفاوت های جزیی در مشخصات با هم دارن که در برنامه ما مهم نیست.....

پایه های I2C قراره که در نهایت به یه میکروی مستر وصل بشه که دستورات لازم رو برای افزایش و کاهش سرعت و غیره به این برد بده ( توی مدل های پروازی به فلایت کنترل متصل میشه ) که یه جور ارتباط سریاله.....

دلیل انتخاب این میکرو هم چشم و هم چشمی با برادرای آلمانیه، اونا از این میکرو استفاده کردن، گفتیم ما هم کم نیاریم =)) شوخی کردم، طرح اصلی با این میکرو بود و ما هم به همین دلیل از این میکرو استفاده کردیم. تفاوت هایی بین این میکرو و مگا 8 وجود داره که تاثیر چندانی در این پروژه نداره، مثلا اینکه مگا 8 فقط سه تا PWM داره که تنها در طراحی سخت افزاری طراح رو محدود میکنه و یا اینکه بعضی از ADC هاش 8 بیتیه و ... فقط در طراحی سخت افزار باید به بعضی نکات دقت کرد. مضاف بر اینکه این مگا88 مصرف جریان کمتری داره و میتونه با ولتاژ پائین تری نسبت به مگا8 کار کنه. در کل، من منعی برای جایگزین کردنش با مگا 8 نمیبینم.....

میتونید از هگزای این میکروهای 48 و 88 و 168 برای همدیگه استفاده کنید، ولی بهتره که برای میکروی خاص خودتون یکبار کامپایل کنید و ضمنا، پسوند AU یعنی اینکه از نوع SMD هستند.

میگم شما یه نگاهی به فایل PDF ی که مربوط به PCB من هست بنداز، هم من دلگرم میشم و هم اینکه شما خیلی چیزا دستگیرت میشه دادا :mrgreen:

این پست ها رو هم ببین :

http://www.eca.ir/forum2/index.php?topic=52169.msg312992#msg312992
                    http://www.eca.ir/forum2/index.php?topic=52169.msg327964;topicseen#msg32796 4

و در نهایت هم همون 6 خودمون :mrgreen:

Sh_Nourbakhsh@Yahoo.com

دیدگاه

نوشته اصلی توسط mahdi.7
                      وااا جالبه تازه اختراع شده؟ همین زرگر زاده بووووق داره؟؟
                      از اون نگرفتم از یه مغازه مخفی گرفتم!
                      جالبه که اون مغازه smd فروشه smd اینو هم داره!!!
                      رفتم مقاومت 1 اهم وات بالا بگیرم فقط 10 وات گیرم اومد که اونم در حین کار مدار در حال سوختن بود
                      یه فنر کلفت گذاشتم به جاش درست شد!
                      بگذریم
                      یه ماسفت پیدا کردم که جوان تو لیستش داره ولی تموم کرده نظرتون درباره این چیه؟
                      https://ec.irf.com/v6/en/US/adirect/ir?cmd=catSearchFrame&domSendTo=byID&domPr oductQueryName=IRF1405PBF
                      اگه به درد میخوره بگیم بازم بیاره جوان

دیدگاه

داداش میگم جوان چیزی که اصلا تو ایران نیست رو سفارشی میاره؟؟
                        اگه اره اینو ببین: :cry:
                        http://pdf1.alldatasheet.net/datashe.../datasheet.pdf
                        اگه میخوای بیاره این ماسفت خیلی توپه شمارشو از اسپید کنترل های برادران المانی کش رفتم :icon_razz:
                        اگه هر کدومو خواستی سفارش بدی برای منم چند تا بگیر
                        در ضمن این داداششش شهرام کجاست 3 روزه غیب شده

دیدگاه

این PCB ما که قطعاتش از نوع DIP هست
                          راستی رفتیم مقاومت وات بالا 1 اهم بگیریم پیدا نشد تهش از یه فنر کت و کلفت استفاده کردم :rolleyes:

برای یه دور چند بار این مراحل زیر باید تکرار بشه؟

دیدگاه

سلام خسته نباشید.
                            همه 29 صفحه رو خوندم ولی نحوه تغییرات back emf هنوز برام نامفهومه! :angry:
                            مثلا وقتی موتور از یک پله به پله بعدی میره این ولتاژ برگشتی چجوریاست؟

دیدگاه

سلام
                              فعلا که داداش شهرام نیست و مارو 1 هفته هست که گذاشته سرکار :angry:

دیدگاه

این PCB ما که قطعاتش از نوع DIP هست
                                راستی رفتیم مقاومت وات بالا 1 اهم بگیریم پیدا نشد تهش از یه فنر کت و کلفت استفاده کردم :rolleyes:

برای یه دور چند بار این مراحل زیر باید تکرار بشه؟
                                سلام برای هر یه دور باید تمام این 6 مرحله اجرا بشه
                                نوشته اصلی توسط Mostafa_y
                                سلام خسته نباشید.
                                همه 29 صفحه رو خوندم ولی نحوه تغییرات back emf هنوز برام نامفهومه! :angry:
                                مثلا وقتی موتور از یک پله به پله بعدی میره این ولتاژ برگشتی چجوریاست؟
                                ببینید بخوام ساده توضیح بدم در یه زمان واحد یکی از فاز ها به 12 وصله و یکی به زمین و یکی تو هوا .اونایی که به یه جایی وصلن که هیچ ولی اونی که تو هوا هست بر اثر حرکت سیم پیچ در یک میدان مغناطیسی دائم(قانون لنز) یه جریانی توش به وجود میاد که در حقیقت همین back-emf میشه که ما ازش استفاده میکنیم.مهمترین قسمت این back-emf گذر از صفره اونه که ما اینجا چون تغذیه متقارن به موتور نمیدیم اصطلاحا half-crossing داریم یعنی گذر از نصف ولتاژ باطری.هرموقع این موضوع رخ داد یعنی اینکه ما باید step بعد رو اجرا کنیم

دیدگاه

لطفا صبر کنید...
                                X