اطلاعیه

Collapse
No announcement yet.

راه اندازی موتور براشلس (BLDC)

Collapse
X

• فیلتر
  • زمان
  • Show
Clear All
new posts

پاسخ : راه اندازی موتور براشلس (BLDC)

سلام
    جناب اسدی مگه نگفتین اینو برای کوادکوپترتون که جنبه تفریحی براتون داره ساختین؟
    مطمئن باشین اینا جنبه تجاری که شما فکر میکنین رو نداره اسپید های تجاری خیلی بهتری توی بازار هست که توجیهی نداره کسی بخواد از طرح شما و جناب aivhil برای تجاری سازی استفاده کنه وگرنه جناب نوربخش هم نمیومدن کلی وقت بزارن تا اسپید رو درست کنن و سورس و همه مستنداتشو اینجا بزارن و دائم با علاقه به سوالات کاربران جواب بدن و پیشنهاداتشون رو بگیرن و در اپدیت های بعدی توی سورس اعمال کنن...
    این کار بیشتر جنبه اموزشی داره و از اونجایی که روی این اسپید های براشلس در زمینه DIY کم کار شده و مطالبش کمه «برای فارسی به جرئت میتونم بگم فقط همین سایت اون هم شما و جناب نوربخش کار کردن» پس بیاین اگه علاقه مند به پیشرفت این اسپید ها هستین و به قول خودتون که همیشه میگین زکات علم نشر اونه مستندات و سورسشو بزارین تا کسانی که دوست دارن خودشون اسپید بسازن هم بتونن از مدار شما استفاده کنن هم این که با سوالات و پیشنهادات دیگران میتونین مدارتون رو ارتقا بدین و بهترش کنید «اگه به صفحات اول این تاپیک نگاه کردین میبینین که مدار اولیه و برنامش چی بوده و چه عیب هایی داشته بعد با نظرات و پیشنهادات بقیه تموم عیب هاش برطرف شده و به بهینه ترین حالتش رسیده که خیلی به اسپید های تجاری نزدیک شده و در مواردی بهتر هم هست :applause:
    ببخشید که رک حرف زدم من در حدی نیستم که به اساتیدی مانند شما که بدون چشم داشتی دارین اینجا فعالیت میکنید و مطالبتون رو برای دیگران به اشتراک میزارین حرفی بزنم من فقط نظرم رو گفتم

دیدگاه

نوشته اصلی توسط AMITT
      سلام
      من رفتم یه bldc که out runner هست خریدم
      این هم پارت نامبرشه
      xm2830ca-10

آیا حتما به سنسور موقعیت نیاز دارم؟؟ چون دیدم که درایورش فقط همون سه تا فاز رو داشت ..؟!؟!؟؟!!
      با سلام
      نه دوست من به سنسور نیازی نیست

به همین سادگی :nice:
      تجربه معلم خشنی هست اول امتحان میگیره بعد درس میده !!!
      به دلیل برخی مشکلات بوجود اماده دیگه امکان ادامه فعالت در این انجمن مقدور نیست.

دیدگاه

نوشته اصلی توسط mahdi.7
        سلام
        مطمئن باشین اینا جنبه تجاری که شما فکر میکنین رو نداره اسپید های تجاری خیلی بهتری توی بازار هست که توجیهی نداره کسی بخواد از طرح شما و جناب aivhil برای تجاری سازی استفاده کنه وگرنه جناب نوربخش هم نمیومدن کلی وقت بزارن تا اسپید رو درست کنن و سورس و همه مستنداتشو اینجا بزارن و دائم با علاقه به سوالات کاربران جواب بدن و پیشنهاداتشون رو بگیرن و در اپدیت های بعدی توی سورس اعمال کنن...
        این کار بیشتر جنبه اموزشی داره و از اونجایی که روی این اسپید های براشلس در زمینه DIY کم کار شده و مطالبش کمه «برای فارسی به جرئت میتونم بگم فقط همین سایت اون هم شما و جناب نوربخش کار کردن» پس بیاین اگه علاقه مند به پیشرفت این اسپید ها هستین و به قول خودتون که همیشه میگین زکات علم نشر اونه مستندات و سورسشو بزارین تا کسانی که دوست دارن خودشون اسپید بسازن هم بتونن از مدار شما استفاده کنن هم این که با سوالات و پیشنهادات دیگران میتونین مدارتون رو ارتقا بدین و بهترش کنید «اگه به صفحات اول این تاپیک نگاه کردین میبینین که مدار اولیه و برنامش چی بوده و چه عیب هایی داشته بعد با نظرات و پیشنهادات بقیه تموم عیب هاش برطرف شده و به بهینه ترین حالتش رسیده که خیلی به اسپید های تجاری نزدیک شده و در مواردی بهتر هم هست :applause:
        ببخشید که رک حرف زدم من در حدی نیستم که به اساتیدی مانند شما که بدون چشم داشتی دارین اینجا فعالیت میکنید و مطالبتون رو برای دیگران به اشتراک میزارین حرفی بزنم من فقط نظرم رو گفتم
        زیاد جدی نگیر
        آقای پولستار معمولاً هرچیزی درست می کنند میگند تجاریه :-))

دیدگاه

نوشته اصلی توسط mahdi.7
          سلام
          با سلام

بله میدونم و به این موضوع اعتقاد کامل دارم دوست من
          به این لینکها یه نگاهی کن

http://www.eca.ir/forum2/index.php?topic=47803.0
          http://www.eca.ir/forum2/index.php?topic=52063.0
          http://www.eca.ir/forum2/index.php?topic=47701.0
          http://www.eca.ir/forum2/index.php?topic=55074.0

بازم هست اگر دوست داشتی لینکشونو بدم !!!!!

اما در مورد این پروژه و برنامه اون باید بگم همه این موارد رو به خوبی میدونم و خدارو شکر در اکثر پروژه هایی که خودم به شخصه انجام دادم ذکاتشونو کامل پرداخت کردم و دریغ نکردم و خودم واقعا یکی از هدفهای بزرگم ترویج این فرهنگ عالی هست ولی هر چیزی حد و حسابی داره

سورس این پروژه بنده دقیقا مشابه اسپید کنترلهای کاملا حرفه ای موجود در بازار هست و خود بنده در تستهای بسیاری که انجام دادم به فکر تولیدش هستم
          اما همونطوری که در پست قبل هم عرض کردم هر توضیحی بخواهید دریغ نخواهم کرد بنده برنامه رو به زبان اسنبلی نوشتم البته قبلش به زبان سی بود و لی درتستهایی که انجام دادم نیاز شدید یه سرعت واکنش و کم کردن خطا و ..... باعث شد که برنامرو به زبان اسنبلی تبدیل کرده و کاملا بهینه کنم در ضمن شاید باور نکنید ولی بنده این برنامرو بیش از 74 بار تغییر اساسی دادم و مجبور شدم از نو شروع کنم تا فکر همه جا رو کرده باشم که اخرین ورژنش 74.32 هست البته تا حالا.
          البته همین تازگیها هم به این نتیجه رسیدم که باید از ارم استفاده کنم و حالا هم دارم روش کار میکنم و در مرحله تست هست

بهترین سورسی که بنده تا حالا توی نت دیدم به زبان سی بوده که از اینجا میتونید دانلودش کنید

http://s2.picofile.com/file/7608594408/BLMC.rar.html

و این هم لینک سایتش هست

http://www.mikrokopter.de/ucwiki/en/BL-Ctrl_2.0
          http://svn.mikrokopter.de/listing.php?repname=BL-Ctrl&path=%2Ftags%2FV0.42%2F&#A4bfcc088657 6e3118d94460220fa558a

و اگر اشتباه نکرده باشم کار دوست خوبمون اقای نوربخش هم تکمیل شده همین سورس باید باشه

به همین سادگی :nice:
          تجربه معلم خشنی هست اول امتحان میگیره بعد درس میده !!!
          به دلیل برخی مشکلات بوجود اماده دیگه امکان ادامه فعالت در این انجمن مقدور نیست.

دیدگاه

نوشته اصلی توسط atm8
            زیاد جدی نگیر
            آقای پولستار معمولاً هرچیزی درست می کنند میگند تجاریه :-))
            آقا هادی از همشهری های عزیز ما هستند و شکی توی اینکه کاراشون رو بصورت حرفه ای انجام میدن نیست
            به اندازه کافی و بیشتر از حدی که لازم بوده به بچه های انجمن کمک کردند
            متأسفانه همگی به چیزهای آماده عادت کردیم و اصلاً دوست نداریم یه نمه به خودمون زحمت بدیم !
            خیلی از متخصصین ( منظور من کسایی هست که واقعا کار علمی انجام میدن، نه اینکه مدرک دکترا واسه طاقچه دارند) علاقه ای به انتشار مطالب علمیشون ندارند، چون براش زحمت کشیدن !
            اگر از این چند نفر تعدادی هم میان یک سری دسترنجشون رو در اختیار بقیه قرار میدن، باید اول از همه تشکر کنید و بعدش خودتون هم سعی کنید و مقداری تجربه کسب کنید!
            واقعاً اینجور برخوردها به هیچ وجه خوب نیست و کاری جز دلسرد کردن بقیه نداره
            امیدوارم ناراحت نشده باشی، ولی دیدم آقا هادی جوابت رو نداد شاید فکر کنید حق با شماست

دیدگاه

خیلیامون شعار زکات رو میدیم .. خیلیامون عمل میکنیم بهش ... خدا خودش جای حق نشسته ...
              اگه یکی دنبال یه چیزی باشه ، وقتی بهش "ب" "بسم ا..." رو بگی تا تهش میره ... یه دعای خیری هم میفرسته برا کمک کننده ...
              درست نیست اینطوری با اپن سورس ها رفتار کنیم..

دیدگاه

بله کاملا حق با جناب اسدی هست همونطور که گفتم من یه سوال برام پیش اومده بود که پرسیدم و نظرم رو گفتم جوابش رو هم کاملا گرفتم
                اصلا هم قصدی نداشتم و اگه جناب اسدی که خودشون استاد هستن ناراحت شدن من عذر میخوام چنین قصدی نداشتنم امیدوارم سو برداشت نشه
                به قول خودشون به همین سادگی :nice:

دیدگاه

سلام
                  اولا شرمنده برای اینکه اینجا رو ول کردم برای یه مدت
                  به خاطر درس و ... بود و صد البته تنبلی
                  یه سوال کلیدی برام پیش اومده که در ارتباط با هدفم از کار با این نوع موتور هاست اونم اینه که میشه از اینا به جای dc موتور های معمولی استفاده کرد؟(الزاما نه اینا که رو کواد میبندن ولی براشلس باشه)
                  و بعد اینکه از نظر بازدهی میصرفه؟

دیدگاه

جناب رجب زاده من یه مدل دیدم روی روباتای امداد گر استفاده شده بود ، اما دورش رو با چرخ دنده و هلزونی آورده بودن پایین گویا ... آنچنان قدرت و فلکسیبلیتی داشت که من مغزم سوت کشید!
                    چیزی که ما ساخته بودیم با موتور دی سی معمولی و هلزونی بود ... خیلی سر و صدای زشتی میداد ... یادمه داوره به صدای این موتورا میخندید :mrgreen:

دیدگاه

نوشته اصلی توسط شهریار رجب زاده
                      سلام
                      اولا شرمنده برای اینکه اینجا رو ول کردم برای یه مدت
                      به خاطر درس و ... بود و صد البته تنبلی
                      یه سوال کلیدی برام پیش اومده که در ارتباط با هدفم از کار با این نوع موتور هاست اونم اینه که میشه از اینا به جای dc موتور های معمولی استفاده کرد؟(الزاما نه اینا که رو کواد میبندن ولی براشلس باشه)
                      و بعد اینکه از نظر بازدهی میصرفه؟
                      با سلام،

خوب هر چیزی رو بهر کاری ساختن! موتورهای براشلس دارای دورهای بالایی هستند و برای راه اندازی هم حداقل دوری دارند و گشتاور اونها در دورهای پائین کمتر از موتورهای DC هستش و بیشتر مناسب دورهای بالا هستند و بطور مثال، در ترن های پر سرعت ژاپنی مورد استفاده قرار گرفته اند ( البته به شکل خاص خودش! ) ....

باید بررسی بشه که با توجه به گیربکس و مکانیزم حرکتی مورد نظر، آیا استفاده از این نوع موتور مناسبه یا نه، نمیشه یه نسخه کلی پیچید! مثلا اگر من بخوام یه ربات فوتبالیست یا یه ماشین مسابقه بسازم، حتما از براشلس استفاده میکنم ولی اگر بخوام یه ربات تعادلی بسازم، حتما از استپر استفاده میکنم ....
                      مادامی که از شخصی یاد میشود، او و افکارش زنده اند ....

Sh_Nourbakhsh@Yahoo.com

http://s2.picofile.com/file/7170362468/_Wall_e_.jp

دیدگاه

با سلام
                        دوستان منم بلاخره دارم به جمع براشلسیها اضافه میشم
                        دوروزه دارم این 38 صفحه رو مطالعه میکنم .ماشاله چیکار کردین .کف کردم والا.
                        یه سوال
                        راستش هرچی خوندم یه چیزی درست دسګیرم نشد .سرعت براشلس رو مقدار pwm تایین میکنه یا فرکانس تغییر قطب و یا هردو ؟
                        روزی که درک کردیم همه چیز به خدا تعلق دارد . آن روز .روز طلوع دانش است

دیدگاه

سلام وقت بخیر
                          خواهشن مطالب جالب تر و کار امد تر در مورد موتور براشلس بگذارید(جامع باشد)
                          اونهایی که روبات کودراتور ساختن بهتر میدونند اگر شما دوستی دارید که روبات کودراتور ساخته این موضوع را با ان در میان بگذارید.
                          شاید مفید باشه! :nerd:
                          no

دیدگاه

چشم چشم حتما ... :mrgreen:

دیدگاه

نوشته اصلی توسط wwwww
                              سلام وقت بخیر
                              خواهشن مطالب جالب تر و کار امد تر در مورد موتور براشلس بگذارید(جامع باشد)
                              اونهایی که روبات کودراتور ساختن بهتر میدونند اگر شما دوستی دارید که روبات کودراتور ساخته این موضوع را با ان در میان بگذارید.
                              شاید مفید باشه! :nerd:
                              دوست عزیز کوادرو ساختن با رباط پرنده ساختن کمی............خیلی زیاد فرق داره کوادرو ساختن یعنی اینکه شما قطعات اماده بګیری و به هم وصل کنی مثلا بری یه جایرو .چهار تا براشلس .چهارتا اسپید کنترل .یه باطری و چندقلم دیګه بګیری و اونهارو سرهم کنی .به این میګن کوارو
                              ولی اګه بخای یه رباط پرنده بسازی که البته به اونم اخر سر میګن کوادرو .ولی این کجا و ان کجا .اینجا دیګه موضوع فرق داره. باید خودت از ریشه شروع کنی به فهمیدن و درک کل مطالب تا بتونی تک به تک موارد رو طراحی کنی و بسازی
                              در مورد کوادرو هم میشه ګفت مطلب جامع و کاملی وجود نداره
                              پس در نتیجه !!!!!!!!!!!!!! اندکی صبر صحر نزدیک است
                              روزی که درک کردیم همه چیز به خدا تعلق دارد . آن روز .روز طلوع دانش است

دیدگاه

با سلام...
                                اوه اوه اوه... :surprised:
                                اقا منو یادتون میاد؟ :biggrin:
                                وقتی تاپیکو دیدم به قدری خوشحال شدم که 2 ساعته 29 صفحه رو خوندم امروز هم بقیه رو...
                                اول از همه یک تشکر جانانه بکنم از جناب نوربخش و بقیه دوستان...

و اما حال هم نوبت منه :biggrin:
                                دوستان کل تاپیک رو خوندم ندیدم کسی با سنسور راه اندازی کرده باشه.
                                درسته؟
                                من سنسور های موتور رو با LM393 راه اندازی کردم و دادم به اینتراپت میکرو اما مشکلم اینه که موتورم توی 1 دور 12 پله داره و خروجی سنسور ها در 1 دور کامل شکل این چیزی نیست که جناب HI VOLTAGE قرار دادن.

http://hivoltage.persiangig.com/image/BLDC/BLDC%20animation.gif

و از طرفی به دلیل خروجی سنسور ها میکرو فقط میتونه 1 پله در میون رو تشخیص بده. موتور 3 تا سنسور داره که سنسور U و V و W هستند. خروجی سنسور ها هم به ترتیب روشن شدن به این شکل هست:

U
                                UV
                                V
                                VW
                                W
                                WU

و دوباره از اول. حالا مشکل اینه که من با اینتراپت میکرو فقط میتونم مثلا روشن شدن U و V رو در مرحله دوم تشخیص بدم که در اصل میکرو فقط متوجه روشن شدن V میشه اما در مرحله بعد که U خاموش میشه و V روشن میمونه نمیتونم خاموش شدن U رو تشخیص بدم و اینطوری یک پله از دست میره.

مشکل بعدی ماسفت ها هستند که من قبلا p-channel رو IRF9540N و n-channel رو HRF3205 خریدم نمیدونم با اینا جواب میگیرم یا نه.
                                نیازی هست که ماسفت هارو عوض کنم؟ چون مدار راه اندازیمم نوع یک هست (با 1 ترانزیستور) که باید عوض بشه اگر لازمه یک دفعه همه رو عوض کنم.

با اجازه یک جسارتی هم بکنم جواب یکی از دوستان رو بدم.

نوشته اصلی توسط جعفر رضائی
                                با سلام
                                دوستان منم بلاخره دارم به جمع براشلسیها اضافه میشم
                                دوروزه دارم این 38 صفحه رو مطالعه میکنم .ماشاله چیکار کردین .کف کردم والا.
                                یه سوال
                                راستش هرچی خوندم یه چیزی درست دسګیرم نشد .سرعت براشلس رو مقدار pwm تایین میکنه یا فرکانس تغییر قطب و یا هردو ؟
                                سرعت رو دیوتی سایکلی که روی ماسفت های p-channel (ورودی مثبت موتور) اعمال میکنید تغییر میده.

پیشاپیش تشکر.

دیدگاه

لطفا صبر کنید...
                                X