اطلاعیه

Collapse
No announcement yet.

اتصال رله به میکرو

Collapse
X

• فیلتر
  • زمان
  • Show
Clear All
new posts

اتصال رله به میکرو

برای اتصال میکرو به یک رله از چه مدار رابطی استفاده کنم ؟
    مشخصات رله :
    LO5Vdc
    NO:20 A
    NC:12A , 14Vdc
    :applause: :applause:
    ایا وصل کردن رله به میکرو محدودیت داره؟(از نظر تعداد) :mrgreen:

پاسخ : اتصال رله به میکرو

از یک ترانزیستور مثل bc108 استفاده کن پایه بیس ترانزیستور رو به میکرو وصل کن ولتاژ مثبت رو به کلکتور و امیتر رو هم به یکی از پایه های بوبین رله بده و سر دیگر بوبین رله رو به منفی مدار وصل کن

دیدگاه

سلام خوبی
      من به 4 روش برای شما کشیدم که می تونی به این صورت ها رله رو به میکرو وصل کنی

شماره 1 و 2 در صورتی که دیدی میکرو نمی تونه رله رو وصل کنه
      من بعضی وقت ها واقعا کار نمی کنه این کار رو می کنم کار می کنه
      شماره های 3 و 4 هم که به صورت معمولی ول شدند
      توجه داشته باش که دیود حتما باشه

می تونی هر چند تا که بخوای دیود وصل کنی اما چون رله ها معمولا جریان زیاد می کشند باید از منبع تغذیه خوب استفاده کنی
      من آن گلبرگ مغرورم که می میرم ز بی آبی ولی با خفت و خواری پی شبنم نمی گردم.

دیدگاه

با تشکر از شما
        آیا برای جریان های پر مصرف مثل کولر و موتور های صنعتی رله به تنهایی کاربرد مفید دارد یا باید از کنتاکتور بعد از رله استفاده بشه
        آیا رله ای هست که جای کنتاکتور رو بگیره
        مارک خوبی میشناسید
        خدایا مرا آن ده که آن به

دیدگاه

سلام

بستگی داره از چه میکروکنترلری استفاده میکنید. اگر از AVR استفاده میکنید، به دلیل نوبزپذیری بالای اون، حتماً باید رله رو بوسیله optocoupler از میکروکنترلرتون ایزوله کنید. همچنین اگر بار زیادی رو می خواهید راه اندازی کنید، اگر رله نزدیک میکروکنترلرتون باشه، احتمال داره میکرو رو ریست بکنه.

به نظر من بهترین و مطمئن ترین راه برای راه اندازی بارهای بزرگ فرمان دادن به یک رله توسط میکرو و راه اندازی یک کنتاکتور بوسیله فرمان رله هست. اگر بار شما سلفی باشه، به دلیل spark هنگام قطع و وصل، پلاتین های رله خیلی زود خراب میشه. پس استفاده از کنتاکتور به صرفه تره.

البته از triac-isolator هم میتونید استفاده کنید. همچنین استفاده از رله های حالت جامد (SSR) هم فکر بدی نیست، فقط یک مقدار قیمتشون بالا هست.

دیدگاه

محمد جان چیزی دیده نمی شه ؟
            نظرتون در مورد دارلینگتون چیه؟
            یه نفر پیشنهاد داده.خوب هرچی اقتصادی تر بهتر :NO: :applause:

دیدگاه

دریافت شد. (نقطه) :wow: :nice:
              ممنونم .(نقطه)

دیدگاه

دوست عزیز اگه دوست داشته باشی میتونی از مدار راه انداز رله با uln2003 یا 4050 cmos هم استفاده کنی. قیمتش هم 100-200 تومن هستش و این مزیت رو هم داره که میتونه 5 تا رله رو راه اندازی کنه و دیود هم نمیخواد . دیتا شیتش هم که فراوونه

دیدگاه

با سلام
                  شکل های 2 و 4 از نظر تئوری صحیح نیستند اگر چه شاید در عمل جواب دهد(علت آن هست رله 5 ولت هست پس باید ولتاژه بیس 5.7 یا 6.4 شود که منطقی به نظر نمی رسد ولی چون ممکنه رله با ولتاژه کمتری هم کار کنه پس توی عمل شاید جواب بده)

اگر مقاومت اهمی سیم پیچ رله شما در حدود یک کیلو بود که معمولا هم همینطوره بهترین مدار شکل 3 می باشد.
                  اگر از شکل 3 استفاده کنی محدودیتی در درایو کردن تعداد رله نداری (مگه چندتا رله می خواهی درایو کنی نهایتش 10 تاست دیگه)
                  در ارتباط با نویز پذیری میکرو ،من که خودم تا حالا نویزی از ناحیه رله نداشتم که بخواهم از اپتیکوپلر استفاده کنم. اگر خیلی شکاکی می تونی از یه خازن 100 نانو توی بیس ترانزیستور استفاده کنی

موفق باشی
                  نادانترین مردم کسانی هستند که فکر می کنند داناترین آنها هستند.

دیدگاه

نوشته اصلی توسط m.plusboy
                    برای اتصال میکرو به یک رله از چه مدار رابطی استفاده کنم ؟
                    مشخصات رله :
                    LO5Vdc
                    NO:20 A
                    NC:12A , 14Vdc
                    :applause: :applause:
                    ایا وصل کردن رله به میکرو محدودیت داره؟(از نظر تعداد) :mrgreen:
                    برای رله 5 ولت با قابلیت سوئیچینگ 20 آمپر مقاومت سولونوید باید خیلی کم باشه (فکر کنم زیر 100 اهم)
                    برای اینکار خروجی میکرو کنترلر رو با یک مقاومت 470 اهم به بیس ترانزیستوری مثل BD139 وصل کن. امیتر ترانزیستور به زمین. کلکتور به سیم پیچ رله و اون سر رله به 5 ولت و یک دیود هم معکوس مثل مدار سوم آقای فلاحی.
                    من هم مثل خانوم سارا امامی فر با استفاده از ترکیب emmiter folower برای راه اندازی رله مخالف هستم البته نه فقط برای اینکه ولتاژ اون کم میشه (چون رله 5 ولت با ولتاژ 4 ولت هم باید روشن بشه)، بلکه بیشتر مشکلش در جایی هست که رله رو میخواهیم خاموش کنیم. در این لحظه حتا با وجود دیود فری ویلینگ یک سورجی به میکروکنترولر وارد خواهد شد که ممکنه بعضی اوقات با ریست شدن یا اختلالات دیگه خودش رو نشون بده.

دیدگاه

سلام دیگه دوستان ببخشید من علم تا این حد بود ولی یه چیزی
                      این حرفتون درسته من خودم در بعضی موارد وقتی یکی از انها جواب نمی ده به این صورت این طور همه این 4 عمل رو امتحان می کنمک ولی باور کنید همیشه یکی از اینا جواب می ده من طبق تجربه ام این شکل رو کشیدم گفتم این دوستمون بالاخره یکی از این روشها جواب می گیره
                      من آن گلبرگ مغرورم که می میرم ز بی آبی ولی با خفت و خواری پی شبنم نمی گردم.

دیدگاه

دوستان من همه روشایی رو که گفتید تست کردم.ولی چون رله جریان زیادی کشید 2 تا میکرو سوزوندم.
                        موفقیت در گرو کار گروهی است.پس بیایید باهم و در کنار هم باشیم

دیدگاه

:mrgreen:
                          نگو رله زیاد جریان میکشید میکرو سوزوندم گو جریان برگشتی سیم پیچ رله میکرو ی منو سوزوند جریان برگشتی خیلی قوی تر از این حرف هاست
                          و باید حتما دیود هر گرد باری
                          در ضمن قبل از سوختن میکرو حتما ترانزیستور میسوزه
                          [move][img width=133 height=100]http://bargiri.persiangig.com/aks/0.306310001356499787_taknaz_ir.gif[/img][/move]

دیدگاه

:eek:
                            یه مشکل خیلی برگ توی همه ی مدارات هست که هیچ کدوم
                            مقاومت ندارن
                            [move][img width=133 height=100]http://bargiri.persiangig.com/aks/0.306310001356499787_taknaz_ir.gif[/img][/move]

دیدگاه

با سلام خدمت دوستان ، آقا من اینکارو کردو ! یعنی میکرو رو مستقیم به uln2003 وصل کردم و از هیچ مقاومتی تو راه هیچکدوم استفاده نکردم ، میکرو و uln2003 خیلی داغ میکنه ! من چیکار کنم الان ؟ کجاش مقاومت بذارم ؟ خواهشن کمک کنید بدجور تو گیرم !

دیدگاه

لطفا صبر کنید...
                              X