اطلاعیه

Collapse
No announcement yet.

سوالاتی در مورد مدار فاصله یاب الترا سونیک کتاب 11 پروژه با avr

Collapse
X

• فیلتر
  • زمان
  • Show
Clear All
new posts

سوالاتی در مورد مدار فاصله یاب الترا سونیک کتاب 11 پروژه با avr

سلام
    من از کتاب 11 پروژه با avr مدار فاصله یاب الترا سونیک را مونتاژ کردم
    و دقیقا المان ها را درست چیدم و از هر لحاظ همه چی درسته
    فقط مشکلاتی داشتم که در زیر عرض می کنم
    مثلا موقع اتصال تغذیه مدار ال سی دی کار می کنه و پیغام over range نمایش داده میشه ولی گه گاهی برای فواصل کمتر از 50 سانتی متر اعدادی را نشون میده که اصلا واقعی نیست مقلا برای 30 سانتی متر عدد 17 نشون میده ... البته من فاصله سنسور ها را کم و زیاد کردم ولی تاثیری نداشت
    من در ادامه فایل شماتیک و برنامه ان را قرار میدهم خواهشا دوستان برررسی کنند و مشکل را اعلام کنند

پاسخ : سوالاتی در مورد مدار فاصله یاب الترا سونیک کتاب 11 پروژه با avr

سلام
    اینهم لینک دانلود شماتیک :

http://www.4shared.com/photo/sNvaN6gF/sch.html

و لینک دانلود برنامه به زبان بیسیک :

http://www.4shared.com/file/mh9Syas7/BascomAVR.html

[/img]

دیدگاه

دوست عزیر پیشنهاد میکنم به جای اینکه وقتتون رو با این مدار حجیم تلف کنید یکی از ماژولهای سری SRF مثلا SRF05 رو بخرید و خیال خودتون رو راحت کنید
      http://roboeq.com/modules.php?op=mod...ink&cid=29

دیدگاه

نوشته اصلی توسط mojalan
        دوست عزیر پیشنهاد میکنم به جای اینکه وقتتون رو با این مدار حجیم تلف کنید یکی از ماژولهای سری SRF مثلا SRF05 رو بخرید و خیال خودتون رو راحت کنید
        http://roboeq.com/modules.php?op=mod...ink&cid=29
        سلام
        ممنون دوست من
        من متاسفانه فعلا این مدار را مونتاژ کردم وقت تعویض آن را ندارم
        تازه بعضی ها میگن که با اصلاح برنامه این مدار تا 4 متر جواب گرفتند
        خواهشا دوستان کمکم کنند

دیدگاه

اگه مطالب توی سایت رو دیده باشین متوجه شدین که بچه ها چقدر سر راه انداختن این مدار یا مدارهای مشابه که قصدشون راه اندازی ماژول فرستنده و گیرنده بوده دردسر کشیدن. من ماژول SRF05 رو خریدم 35 تومن و بعد از خوندن دیتا سیت دو صفحه ایش بسرعت راه اندازیش کردم دقتشم خوبه و فکر میکنم برای 4 متر هم جواب بده (من برای زیر یک متر میخواستم هرچند برای بردهای بلند تر از ماژولهای دیگه همین سری میتونی استفاده کنی)

دیدگاه

سلام اینهم برنامه
            خواهشا نگاهی بهش بندازید ببینید درسته یا نه
            من هر کاری می کنم درست جواب نمی ده

'Ultrasonic Range Finder
            '-----------------------
            $regfile = "attiny2313.dat"
            $crystal = 8000000
            Config Lcdpin = Pin , Db4 = Portb.4 , Db5 = Portb.5 , Db6 = _
            Portb.6 , Db7 = Portb.7 , E = Portb.2 , Rs = Portb.0
            Config Lcd = 16 * 2
            Config Timer0 = Timer , Prescale = 8
            Config Timer1 = Timer , Prescale = 8
            Config Int0 = Falling
            Config Pind.3 = Output
            Config Pind.4 = Output
            Config Pind.5 = Output
            Declare Sub Lcd_show(byval Hex_val As Integer)
            Enable Interrupts
            Disable Int0
            Enable Ovf0
            Enable Ovf1
            On Int0 Ex0_rut
            On Ovf0 T0_rut
            On Ovf1 T1_rut
            Clkpr = &H80
            Clkpr = &H00
            Out1 Alias Portd.4
            Out2 Alias Portd.5
            Trigger Alias Portd.3
            Dim Lcd_show_flag As Bit
            Dim Dip_switch As Byte
            Dim Timer_val As Integer
            Cursor Off : Cls : Lcd "start" : Waitms 1000
            Out1 = 0 : Out2 = 0
            '---------------------------
            Do
            Disable Int0
            Timer0 = &HF4
            Timer1 = &H0000
            Trigger = 0
            Waitms 10
            '-----------------
            Start Timer0
            Start Timer1
            Waitus 100
            Stop Timer0
            Out1 = 0
            Out2 = 0
            Trigger = 1
            Waitus 150
            '----------------
            Enable Int0
            Dip_switch = Pind And &H03
            Select Case Dip_switch
            Case 0:
            Waitms 200
            Case 1:
            Waitms 500
            Case 2:
            Waitms 1000
            Case 3:
            Waitms 2000
            End Select
            If Lcd_show_flag = 1 Then
            Call Lcd_show(timer_val)
            Lcd_show_flag = 0
            End If
            Loop
            End
            Ex0_rut:
            Timer_val = Timer1
            Waitus 20
            If Pind.2 = 0 Then
            Disable Int0
            Stop Timer1
            Lcd_show_flag = 1
            End If
            Return
            T0_rut:
            Timer0 = &HF4
            Out1 = Not Out1
            Out2 = Not Out1
            Return
            T1_rut:
            Stop Timer1
            Cls
            Lcd "Over range"
            Return
            Sub Lcd_show(byval Hex_val As Integer)
            Dim D As Long
            Dim Distance As Integer
            D = Hex_val / 2
            D = D * 343
            D = D / 10000
            Distance = D
            Cls
            Lcd "Range> " ; Distance ; "cm"
            End Sub

دیدگاه

سلام
              و اینهم تصویر اصلی شماتیک

دیدگاه

تقریبا مطمئنم که توی همین سایت راجع به این مدار صحبت شده و گفته شده بود که این شماتیک ایراد داره و اصلاح شده ش رو هم گذاشت بودن. با کلمه آلتراسونیک توی همین سایت سرچ کنید

دیدگاه

نوشته اصلی توسط mojalan
                  تقریبا مطمئنم که توی همین سایت راجع به این مدار صحبت شده و گفته شده بود که این شماتیک ایراد داره و اصلاح شده ش رو هم گذاشت بودن. با کلمه آلتراسونیک توی همین سایت سرچ کنید
                  سلام
                  دوست گلم تاپیکش را دیدم خودم هم از نویسنده اش پرسیدم
                  اولین ایرادش این بود که در طرف گیرنده گره مابین دو تا مقاومت یادش رفته بود که من عکس اصلاح شده آن را در لینک زیر گذاشتم خواهشا ببینید
                  http://www.eca.ir/forum2/index.php?topic=49408.msg283888#msg283888

و اینهم خود شماتیک
                  در تصویر به نقطه قرمز رنگ توجه کنید

دیدگاه

سلام به دوستان عزیز و اساتید گرامی

من قبلا 1 توضیح درباره مدار فاصله سنج تو سایت زده بودم که هرچی سرچ کردم حتی خودم هم نتونستم پیداش کنم(دلیلشو نمی دونم فکر کنم که از رو سایت برش داشتن!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!)

گفتم بد نیست چون بعضی از بچه ها 1 کم سر در گم شدن دوباره بگم.

اول اینکه مدار فاصله یاب (متر اوتراسونیک یا همان آلتراسونیک یا ultra sonic اینا رو نوشتم واسه آنهایی که سرچ می کنن سریع پیدا کنن ) 1 نکته خیلی مهم داره و اون این هست که دقیقا اون فرکانسی رو که می فرستسد باید در گیرنده انتظارش رو بکشید تا دریافتش کنید غیر از او اگه چیزی آشکار شد نویز یا اغتشاش محیط است.این نکته رو به این خاطر گفتم چو گیرنده آلتراسونیک خیلی شبیه میکروفن عمل میکنه یعنی حتی صدای زیاد در محیط هم در خروجی اون سیگنال ایجاد می کنه( واسه تست می تونید اونو فوتش کنید خروجی می گیرید) پس اگر قرار باشه ما با دیدین این سیگنال های مزاحم تصمیم بگیریم برنامه درست کار نخواهد کرد.راه حل این مشکل هم اینه که اول ببینید که دقیقا چه فرکانسی رو میفرستید(اندازه گیری عملی) و بعد همون رو در multy turn گیرنده تنظیم کنید(همان پتانسیومتر گیرنده)

نکته دوم این که برای ارسال 40 کیلو هم می توانید از روش نرم افزاری و هم از روش سخت افزاری استفاده کنید.
                    من به شخصه سخت افزاری رو پیشنهاد می کنم چون دقت کار بیشتر میشه و شکل موج مربعی تمیز تری به فرستنده میرسه و با یک تقویت خوب دیگه احتیاجی به MAX232 نیست.راه حل هم اینه که از 1 عدد 555 که بر روی 40 کیلو تنظیم شده استفاده کنید و از پایه ریست اون به عنوان enable استفاده کنید و یا اینکه از یک مدار مواتی ویبراتور ساده ترانزیستوری استفاده کنید که من به شخصه 555 رو ترجیح می دم.اگه خواستید میتونید ای موج مربعی رو با OP-Amp بسازید که مشکلش احتیج داشتن به منبع دوبل هست(یعنی باید تو مدار 7805 و 7905 تعبیه کنید یا با ولتاژ بالا تر)

این کار باعث میشه که برنامه ساده تر بشه و بتونیم توی میکرو های ارزون تر و ضعیف تر پیادش کنیم(اگر هزینه واستون مهمه)

نکته آخر اینه که در این برنامه که دوستمون bnmo گذاشته ممیز حذف می شه پس اگر واستون ممیز مهمه باید برنامه رو کمی دست کاری کنید.
                    در ضمن من این مدار رو روی برد بورد که بستم تا 180 سانتی متر با دقت خوب جواب می داد البته سنسور ها از ارزان ترین نوع موجود بود و مدار هم با دست تنظیم شد (بدون اسکپ).
                    ان هایی که برد واسشون مهم هست می تونن از سنسور های مرغوب تر که دهانه بزرگ تری دارند استفاده کنند اما هزینه بالا تر میره.

نکته اخر اخر اینه که برنامه به علت کلاک کم مدار(در تست من 8 مگ بود) فاصله زیر 7 سانتی متر رو نمی توانست اندازه بگیره که برای حل این مشکل هم می تونید از 2313 TINY استفاده کنید که تا 20 مگ کلاک می خوره که چون سرعت میکرو بالا میره دیگه فواصل نزدیک از دست میکرو تون در نمی ره.

اگر سرتون رو درد آوردم عذر خواهی می کنم ایضا همه اساتید (اگر توضیحات خیلی طولانی و اماتور شد )

در ضمن این نقشه همونه که دوستمون bnmo گذاشته که من واسه اونهایی که تجربشون کمه کانمل ترش کردم.در ضمن انو هم قبلا تو سایت که گفتم زده بودم ولی بازم نمی دونم چرا هرچی سرچ کردم نبود!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! :angry:

دیدگاه

سلام
                      ممنون از مطالب تون
                      دوست من .... من از نویسنده کتاب طی ایمیلی پرسیدم و ایشان فرمودند که از کریستال خارجی 8 مگ استفاده شده
                      در ضمن من قبلا ال سی دی را هم با بسکامو هم با کدوِیژن بستم و برا همین فرقشون را می دانم و همچنین من پیغام over range را روی ال سی دی دارم که نشانه درست بسته شدن ال سی دی هست................
                      من با این اوصاف مدار کتاب را عینا بسته و با ماکس 232 امتحان کردم ولی متاسفانه برای بیشتر از 20 سانتی متر جواب نداد
                      که مجبور شدم مدار را با 555 ببندم و فرکانس 555 را روی 40 کیلوهرتز تنظیم کردم و در طرف گیرنده فرکانس مرکزی 567 را همچنین روی 40 کیلوهرتز تقسیم کردم ................ البته من از ری ست استفاده نکرده ام بلکه پایه 8 یا تغذیه را به میکرو دادم که میکرو خاموش و روشن کند
                      که تو این حالت بیشتر از 1 متر جواب نگرفتم که برای انهم حدود 7 سانت اختلاف هست...............

البته اینم بگم مدار فرستنده با ماکس 232 ال ای دی گیرنده را خیلی کم روشن می کرد
                      ولی با 555 ال ای دی 567 خیلی پر نور هست و همچنین کج بودن و کم و زیاد بودن فاصله تاثیری در سنجش ندارد
                      در ضمن اون تاپیک شما پاک نشده و فعلا هست اگه پیدا کنم بازم می گذارمش

ممنون

دیدگاه

BNMO جون وقتی تو برنامه Xtal داخلی استفاده می کنیم دیگه که نیاز نداری xtal خارجی بگذاریم

توی اون برنامه ای هم که گذاشتید xtal داخلی استفاده شده(نگاه کن!!!).

دوما من اون تاپیکی رو که زدم خیلی ها (Email می زدن)می گفتن LCD درست کارنمی کنه!!!!! که بخاطر اشتباه SCH در قسمت پین RW و پین 13 میکرو هست که میکرو اگه داخل برنامه این پینش 0 بشه دیگه مشکلی نداره ولی در حالت عادی نمی ذاره این پین GND باشه که باعث میشه LCD چرت و پرت نشون بده.این نکته رو واسه اونایی گفتم که نمی دونستن نه شما ..... مهندس جون!!!!

1 نکته ای که بچه ها تو سایت واسه افزایش مصافت نوشتن اینه که دامنه 40 کیلوی ارسالی رو بالا ببری و اگه بخوای خیلی زیادش کنی باید جوری دیوتی سایکل رو تنظیم کنی که سنسور آسیب نبینه مثلان به این شکل که 40 کیلو رو داشته باشی ولی زمان پیک بودن کوتاه باشه (یعنی تا سنسوره بخواد بسوزه زمان پیک بودن سپری شده ولی روش غیر استانداردی هست) من هنوز تست نکردم ولی تو سایت یکی تست کرده گفته تا 12 متر هم جواب داده.
                        ولی من در نهایت پیشنهاد استفاده از سنسور های مرغوب و قوی تر رو میدم به عنوان مثال سنسور هایی که به صورت استاندارد تحمل فرکانس های بالاتری رو دارن
                        که این باعث میشه که پرتاب فرکانس بیشتری رو داشته باشید.

دیدگاه

آها پیدا کردم .آقا اون تاپیکی رو که فکر می کردم برشداشتن هنوز پا بر جاست

آخیش خیالم راحت شدااااا :read:

دیدگاه

پاسخ : سوالاتی در مورد مدار فاصله یاب الترا س

با سلام به همه دوستان .من با ماژول کاوش که قیمتش فکرکنم 13 هزار تومان باشه و برنامه ای که یکی از دوستانم بهم داد اولتراسونیکرو راه انداختم و خوب جواب میده البته روی مدار چاپی درست جواب داد در حالی که روی برد بورد تقریبا چیز درستسی نشون نمیداد.pcb رو هم خودم با پروتئوس کشیدم و مهران مدار برام چاپ کرد و چون از سرعت و کیفیت و قیمت کارشون راضیم اسمشون رو بردم. فیل بسکام و pcb که با پروتئوس 7 به بعد قابل اجرا هست رو براتون اینجا قرار میدم اگر
                            کسی هم خواست خودش نسازه من میسازم .

توجه : پایه های ماژول رو فقط به پایه هایی که در برنامه مشخص شده وصل کنید.
                            توجه : در pcb دو نقطه با j1 و j2 مشخص شده که جامپرن.

اگر سوالی بود این آی دی من هست :paghvami

برای اطلاعت بیشتر هم به دو لینک زیر مراجعه کنید(البته اگر خودتون نخواستید بسازید)
                            www.samenshop.tk
                            www.samenprojects.tk

سورس برنامه و فایلpcb
                            http://up6.iranblog.com/uploads/13138649511.rar
                            اگر دین نداری حداقل آزاده باش <امام حسین (ع)>

دیدگاه

سلام دوستان.خواهشن کمک کنین منم همین مدارو درست کردم جواب نمیده فاصله ها رو چرت و پرت نشون مییییییده.اگه از برنامس لطفا بگین وقتم خیلی کمه :sad:

دیدگاه

لطفا صبر کنید...
                              X