اطلاعیه

Collapse
No announcement yet.

محافظ ولتاژ

Collapse
X

• فیلتر
  • زمان
  • Show
Clear All
new posts

پاسخ : محافظ ولتاژ

و اینم آخر کارم

خازن رو که 100 میکرو گذاشتم درست شد /توی پروتئوس کاملا درست کار می کنه.اینم برنامه:

$regfile = "M8def.dat"
    $crystal = 1000000
    Config Lcd = 16 * 2
    Config Lcdpin = Pin , Db4 = Portb.2 , Db5 = Portb.3 , Db6 = Portb.4 , Db7 = Portb.5 , E = Portb.1 , Rs = Portb.0
    Config Adc = Single , Prescaler = Auto , Reference = Avcc
    Config Clock = Soft , Gosub = Sectic
    Config Portd = Output
    Enable Interrupts
    Enable Timer2
    '-----------------------------------------------
    Dim A As Word , B As Word , Volt As Single , Seco As Byte , Lock As Bit
    Cursor Off
    Cls
    Rele Alias Portd.0

Do
    Start Adc
    B = Getadc(0)
    Stop Adc
    Waitms 100
    Volt = B * 0.77
    Home
    Lcd "Volt = " ; Fusing(volt , "##.#&quot ; " [v]"
    Lowerline
    Lcd Seco ; " "
    '----------------------------------------------- down
    If Volt < 180 Then
    Set Portd.1
    Reset Portd.2
    Reset Portd.3
    Set Rele
    Lock = 0
    End If
    '-----------------------------------------------up
    If Volt > 240 Then
    Reset Portd.1
    Reset Portd.2
    Set Portd.3
    Set Rele
    Lock = 0
    End If
    '-----------------------------------------------normal
    If Volt > 180 And Volt < 240 Then
    Lock = 1
    End If
    Loop

End 'end program

Sectic:
    If Lock = 1 Then
    Incr Seco
    If Seco = 240 Then
    Seco = 0
    Reset Portd.1
    Set Portd.2
    Reset Portd.3
    Reset Rele
    End If
    End If

Return

ولی یه چیزی!چه جوری توی عمل تستش کنم؟! :NO:
    یعنی چه جوری برق شهر رو زیر 180 و بالای 240 ببرم؟! :eek:
    انا لله و انا الیه الراجعون

دیدگاه

خدارو شکر که بالاخره به جواب رسیدید. اما 100 میکرو زیاده و عکس العمل رو کند میکنه. با 22 یا 47 امتحان کن.
      برای تست هم یه جور ترانس هست اسمش رو یادم نیست ولی یه ولوم بزرگ روش داره و میشه ولتاژ رو بین 0 تا 300 کنترل کرد. با اون شاید بتونی تستش بزنی. و یا اینکه وصلش کنی ببینی چطور کار میکنه شاید یهو شانس آوردی و برق وطنی قاطی کرد(البته قاطی هست، شانس نمیخواد) :mrgreen:
      درد من تنهایی نیست؛ بلکه مرگ ملتی است که گدایی را قناعت، بی‏عرضگی را صبر، و با تبسمی بر لب این حماقت را حکمت خداوند می‏ نامند! "گاندی"

به دلیل وجود برخی مشکلات و بی احترامی ها این اکانت رو غیر فعال کردم. همیشه سر بلند باشید.
      بدرود . . .

دیدگاه

من در عمل هم بستم و جواب گرفتم: :nice:
        1-درسته 100میکرو زیاده.
        2-این قسمت برنامه هم باید اینجوری بشه ( Volt = B * 0.56 )

انشاالله که درست کار می کنه
        راستی آقا وحید دمت گرم. دستت درد نکنه. :applause: :nerd:

دیدگاه

نوشته اصلی توسط شاهین شرق
          من در عمل هم بستم و جواب گرفتم: :nice:
          1-درسته 100میکرو زیاده.
          2-این قسمت برنامه هم باید اینجوری بشه ( Volt = B * 0.56 )

انشاالله که درست کار می کنه
          راستی آقا وحید دمت گرم. دستت درد نکنه. :applause: :nerd:
          خواهش میکنم دایی کاری نکردیم.
          اون قسمتی که میگی چرا در 0.56 ؟؟؟؟ چرا در 0.636 نباشه؟؟؟

درد من تنهایی نیست؛ بلکه مرگ ملتی است که گدایی را قناعت، بی‏عرضگی را صبر، و با تبسمی بر لب این حماقت را حکمت خداوند می‏ نامند! "گاندی"

به دلیل وجود برخی مشکلات و بی احترامی ها این اکانت رو غیر فعال کردم. همیشه سر بلند باشید.
          بدرود . . .

دیدگاه

راستش این عدد رو با آزمون و خطا به دست آوردم!یعنی وقتی عدد خود رجیسترADCرو روی LCD نمایش دادم به ازای ورودی220 خروجی شده بود280.بعدش.عدد داخل ADC در0.77 ضرب کردم که خروجی درست شد.توی عمل ولی0.56 درست جواب داد.
            ( Volt = B * 0.56 )
            این عدد رو که میزارم ولتاژ ورودی و ولتاژی رو که LCD نشون میده یکی میشه(هردو RMS هستن)
            خیلی هم سعی کردم تا اون 10kو990k رو دقیق بزارم.

دیدگاه

نه دیگه دایی نشد! oo:
              اگه قراره درست جواب بده و ازش مطمئن باشی پس باید آزمون و خطا رو کنار بزاری و دقیقا با ریاضی بدستش بیاری
              متاسفانه سربازی تمام اطلاعات رو پاک کرد و هر چقدر مغز رو ریکاوری میکنم برنمیگرده!!! :mrgreen:
              این کار در اصل ساخت یه ولتمتر دقیق AC هستش. شما باید از همون اصول پیروی کنی وگرنه یهو میبینی که ولتاژ 220 رو دقیقا بهت 220 نشون میده اما 175 رو 190!!!و یا برعکس!!!
              این اعمال هم عملکرد دستگاهت رو زیر سوال میبره و دیگه نمیشه روش حساب باز کرد.
              فکر کنم اگه در 0.71 ضرب کنی درست بیاد: یعنی 1 تقسیم بر رادیکال 2
              چون مقدار بعد از یکسوسازی به 311 ولت دی سی میرسه و اگه بخوای دوباره برعکسش کنی و rms و اونجور چرت و پرت ها رو که منم یادم نیست لحاظ کنی به 220 میرسی.(خودمم نفهمیدم! :mrgreen
              برای مقاومت هم اصلا لازم نیست دردسر بکشی(هر چند مقدار دقیق وجود داره و یا تلرانس های 1 درصد) من میام یه 10 کیلوی دقیق گیر میارم و بعد میگردم یه 1 مگاهم مزخرف با خطای زیاد پیدا میکنم. اکثرا هم کم دارن. مثلا به جای 1 مگ 900 کیلو یا 950 کیلو هستن!!! البته بعضی وقت ها هم بیشتر از مقدارن.
              بعد میام با توجه به مقدار کسری تا 990 کیلو یه پتانسیومتر ساده میزارم!!! دقیقا مقدار 990 کیلو رو بدست میارم

بدرود . . .

دیدگاه

اتفاقا واسه مقاومتها دقیقا همین کاری که گفتی رو کردم.یه 1مگا که 975کیلو بود رو با یه 12کیلو سری کردم شد988تا :nerd:
                ببخشین.من یه چیزی رو متوجه نمیشم!
                ببین وقتی ولتاژبرق شهر223ولتRMSهستش,رو سر خازن داریم1.5ولتDC.خب این ولتاژ DC1.5 یه عددی رو در ADC تولید میکنه مثلا320 مثلا.
                خب طبق رابطه خطی(VDC=0.636VAC) و تقسیم مقاوتی خطی... اون223برق شهر ضرب در یه ضریبی شده 1.5DC
                خب این روابط خطی باید برای همه صادق باشه هم برای180ولت هم 240 ولت.
                وقتی ولتمترRMS نشون میده میکرو هم قرار می بنده تا مقدار0.55 رو در ADC ضرب کنه اونو به عنوان RMS نشون میده.
                نمی دونم منظورم رو رسوندم یا نه؟

راستی او دستگاه تست رو که ندارم تست کنم.
                اما ما بچگی تو هنرستان یه بازی می کردیم دو تا ترانس یه جور رو ثانویه هاشون رو به هم وصل می کردیم از یه طرف220 می دادیم از طرف دیگه220 می گرفتیم.
                شاید مسخره باشه نمیشه دو تا ترانس با آمپر یکی ولی ولتاژ رو این جوری بست و اون طرف کمتر یا بیشتر از 220 گرفت؟؟!! :redface:

دیدگاه

گفتم که
                  سربازی هر چی تئوری بلت بودیم رو زحمت کشید فرمت کرد رفت!!!
                  بدبختی کتابهام هم دادم به کسی و هنوز وقت نکردم برم بگیرمشون تا لااقل دوباره بشینم بخونم :read:
                  تنها چیزی که یادم مونده اینه که بعد از یکسوسازی ولتاژ به 311 ولت میرسه و دیگه به صورت dc هستش.
                  یعنی به عبارتی مقدارش رادیکال دو برابر ورودیه(همون 220). شما برای اینکه دوباره اون عدد رو بدست بیاری میای بر رادیکال 2 تقسیم و یا ضربدر 0.71 میکنی. اون موقع دوباره به عدد 220 میرسی. در صورتی که تمام متغیر هات رو از نوع word تعریفیده باشی تا 500 ولت به راحتی برات اندازه میگیره.(با خطای بسیار کم)

اون ترانسی هم که گفتم دقیق یادم نیست ولی فکر کنم بهش میگن اتو ترانس.
                  اون روشی هم که شما میگید ماهم امتحان کردیم و برای اینکه بفهمیم زورش چقدره از جان مایه گزاشتیم و دوسر سیمها رو گرفتیم!!!! جات خالی دو نفرمون رو تو کارگاه برق گرفت و کلی به اون قضیه خندیدیم!!!(شده خاطره!!)

بدرود . . .

دیدگاه

اتفاقا منم می خوام همین کار رو کنم!
                    :twisted: :agree:

دیدگاه

آقا وحید حرف درست بود.دستگاه رو با اتوترانس تست کردم.کار نکرد!! :angry: :cry2:
                      با توجه به برنامه عدد خروجی ADC رو فقط در0.71 ضرب کنم همه چی درست میشه؟
                      Start Adc
                      B = Getadc(0)
                      Stop Adc
                      Waitms 100
                      Volt = B * 0.71
                      Home
                      Lcd "Volt = " ; Fusing(volt , "##.#&quot ; " [v]"
                      Lowerline
                      Lcd Seco ;

دیدگاه

با سلام
                        من الان تاپیک را خوندم جالب بود
                        به نظر من برای تست شما میتوانید از یک ترانس معمولی استفاده کنید
                        برای افزایش ولتاژ که کافی هست ترانس را برعکس استفاده کنید(فقط خدا بیامرزتت)
                        برای مثلا 175 ولت میتوتنید ابتدا به 15 ولت توسط ترانس کاهنده برسید و سپس توسط یک مدار کلمپر (همون دیود و خازن معروف که در الکترونیک 1 درس میدن) ولتاژ را n برابر کنید
                        با تشکر

دیدگاه

امروز صبح این کارو کردم تا عصر برق خونه قطع بود تا از شرکت برق اومدن درستش کردن!! :angry:
                          یه اتو ترانس جور شد :job:

دیدگاه

نوشته اصلی توسط شاهین شرق
                            امروز صبح این کارو کردم تا عصر برق خونه قطع بود تا از شرکت برق اومدن درستش کردن!!
                            یه اتو ترانس جور شد
                            =)) =)) =))
                            یعنی انقدر حرکتت ورزشکاری بوده دایی!!!!!

من تازه الان از تهران برگشتم و حسابی داغون میباشم! :mrgreen:
                            نه دایی شما برای اون باید در .71 ضربش کنی تا به مقدار AC برسی. قبل از اون باید همون کقدار دی سی رو اول اندازه بگیری.
                            ضمنا" اون قسمتی که دائم باید ADC روشن خاموش شه رو بر دار و دائم ولش کن روشن باشه. هیچیش نمیشه.
                            برای مثال ابتدا شما مقدار رو از ADC میخونی(اگه از مگا 8 استفاده میکنی از 2 تای آخر برای تبدیل استفاده نکن چون 8 بیتی هستن) بعد برای فهموندن به AVR میای در گام پله ضربش میکنی که از تقسیم ولتاژ رفرنس بر تعداد بیت بدست میاد(برای حالت 10 بیت و رفرنس 5 ولت میشه 0.48875) تا اینجا اگه درست رفته باشی باید روی ال سی دی مقدار 311 رو که دی سی شده ی همون 220 ولته رو نشونت بده. خب حالا برای اینکه حالت نمایش تغییر کنه شما میای معکوس کاری رو که پل دیود کرده با یه ضرب ساده انجام میدی. یعنی مقدار خونده شده تابحال رو (همون311 ولت) بر رادیکال 2 تقسیم میکنی. در اینجا برای اینکه راه اضافی نری میای سراغ ریاضی دوره راهنمایی و میبینی وقتی یه عددی رو بر یه عدد دیگه تقسیم میکنی در حقیقت داری اون عدد اول رو در 1به روی عدد اول ضرب میکنی. نتیجه:
                            شما هم میای 1 رو با ماشین حساب بر رادیکال 2 تقسیم میکنی و در میابی!!! که مقدار 0.71 بدست میاد. پس میگیری مقدار خونده شده از ADC رو دوباره در 0.71 ضرب میکنی و دوباره مقدار AC رو بهت نشون میده.

اگر ولتمترت تا اینجا درست کار کرده پس در ست پوئینت ها مشکل داری که قطع و وصل انجام نشده.

بدرود . . .

دیدگاه

نوشته اصلی توسط 305500
                              با سلام
                              من الان تاپیک را خوندم جالب بود
                              به نظر من برای تست شما میتوانید از یک ترانس معمولی استفاده کنید
                              برای افزایش ولتاژ که کافی هست ترانس را برعکس استفاده کنید(فقط خدا بیامرزتت)
                              برای مثلا 175 ولت میتوتنید ابتدا به 15 ولت توسط ترانس کاهنده برسید و سپس توسط یک مدار کلمپر (همون دیود و خازن معروف که در الکترونیک 1 درس میدن) ولتاژ را n برابر کنید
                              با تشکر
                              :applause:
                              اما به یه ترانس دیگه احتیاج میشه و تازه اگه مدام ازش کار بکشی عجیب داغ میکنه دایی
                              برای کارهای تستی خوبه!!!

بدرود . . .

دیدگاه

دارم تغییراتی توی برنامه میدم که به دستگاه های روز محافظ شبیه بشه. :read:
                                تمومش می کنم و اینجا نتیجه کار تئوری و عمل(تست با اتو ترانس واریابل) رو میزارم.
                                سر قضیه قعطی برق ظاهر ترانس 110 رو زدم به220!!ترانس بنده خدا دود شد!!صداش رو در نیاوردم کار من بود! =))
                                دم همه رفقا گررررررررم :wow: :bye:

دیدگاه

لطفا صبر کنید...
                                X