اطلاعیه

Collapse
No announcement yet.

راه انداری سون سگمنت با میکرو

Collapse
X

• فیلتر
  • زمان
  • Show
Clear All
new posts

راه انداری سون سگمنت با میکرو

با سلام خدمت دوستان عزیز
    من میخوام یک سون سگمنت رو با میکرو راه اندازی کنم. تو سایت سرچ کردم خیلی چیزا دستم اومد. ولی چند تا سوال برام مونده:
    یکی اینکه این آی سی هایی مثل 7448، 7447، 4055، 4054، MAX7221، MAX7219 فرقی نداره سون سگمنت آند مشترک باشه یا کاتد مشترک؟ واسه هر دوتاش جواب میده؟
    و اینکه اگه سون سگمنت آندمشترک باشه، و مثلا با پورت B بخواهیم رو سون سگمنت بنویسیم، اون پایه هایی از سون سگمنت که باید خاموش باشه باید یک بنویسیم روش؟ چون تو اند مشترک پایه های a,b,.. با صفر فعال میشن پس باید یک بنویسیم؟
    یه برنامه ساده هم نوشتم که کارش اینه: اگه پایه یک پورت c یک شد رو سون سگمنت عدد صفر، اگه پایه دو این پورت یک شد عدد 1، اگه پایه سه یک شد عدد 2 و اگر پایه چهار یک شد عدد 3 بنویسه. وقتی کار میکنه، با تاخیر عددها رو سون سگمنت مینویسه، مثلا فرض کنید پایه 1 پورت C یک هست و عدد صفر رو سون سگمنت نوشته شده، حالا وقتی این پایه رو صفر میکنم و پایه 2 رو یک میکنم با تاخیر زیادی عدد 1 نوشته میشه. مشکل از کجاست؟
    #
    include <mega8.h>
    #include <delay.h>
    // Declare your global variables here

void main(void)
    {
    DDRB=0xFF;
    PORTB=0xFF;
    DDRC=0x00;
    PORTC=0x00;

while (1)
    {
    if(PINC.0==1)
    {
    PORTB=0;
    }
    if(PINC.1==1)
    {
    PORTB.0=1;
    PORTB.1=1;
    PORTB.2=1;
    PORTB.3=0;
    PORTB.4=1;
    PORTB.5=1;
    PORTB.6=1;
    PORTB.7=0;
    }
    if (PINC.2==1)
    {
    PORTB.0=1;
    PORTB.1=0;
    PORTB.2=0;
    PORTB.3=1;
    PORTB.4=0;
    PORTB.5=0;
    PORTB.6=1;
    PORTB.7=0;
    }
    if (PINC.3==1)
    {
    PORTB.5=0;
    PORTB.7=0;
    PORTB.4=0;
    PORTB.3=0;
    PORTB.2=0;
    PORTB.1=1;
    PORTB.0=1;
    PORTB.6=1;
    }
    }
    }
    با تشکر از لطف دوستان :smile:

پاسخ : راه انداری سون سگمنت با میکرو

سلام.
    اتصال سون سگمنت به میکروکنترلر :
    سون سگمنت ها از 8 LED تشکیل شده اند که از 7 عدد آن برای نمایش اعداد و حروف A تا F و از Led هشتم برای نمایش ممیز (Dot) استفاده می شود.
    هر سون سگمنت تک رقمی دارای 10 پایه به شرح زیر است :
    • 7 پایه که با حروف a تا g نام گذاری شده اند.
    • 1 پایه که با Dot نام گذاری شده است.
    • 2 پایه که پایه های مشترک بوده و در داخل IC به هم متصل می باشند.

سون سگمنت ها به دو دسته تقسیم می شوند :
    1- آند مشترک : پایه آند هر 8 LED در داخل به هم وصل است و پایه کاتد آنها آزاد می باشد.
    2- کاتد مشترک : پایه کاتد هر 8 LED در داخل به هم وصل است و پایه آند آنها آزاد می باشد.
    اتصال سون سگمنت به میکرو و نمایش عدد بر روی آن
    برای اتصال سون سگمنت به میکرو دو راه وجود دارد :
    - اتصال پایه های a تا g مستقیم به یکی از پورت ها .
    - استفاده از ای سی های دیکودر مانند 7447 و 7448.
    نمایش اعداد تک رقمی روی سون سگمنت به روش معمولی :
    در این روش برای نمایش هر رقم یا حرف روی سون سگمنت ابتدا بایستی کد هگزادسیمال معادل آن را بدست آوریم. برای این کار بایستی به دو نکته توجه داشته باشیم :
    1- آند یا کاتد مشترک بودن سون سگمنت.
    2- در نمایش هر رقم یا حرف کدام LEDها روشن و کدام LEDها خاموش خواهند شد.
    با توجه به دو نکته بالا کد هگزادسیمال را برای ارقام 0 تا 9 جهت نمایش توسط سون سگمنت کاتد مشترک را بدست می آوریم :
    رقم HEX a b c d e f g dot
    0 3f 1 1 1 1 1 1 0 0
    1 06 0 1 1 0 0 0 0 0
    2 5b 1 1 0 1 1 0 1 0
    3 4f 1 1 1 1 0 0 1 0
    4 66 0 1 1 0 0 1 1 0
    5 6d 1 0 1 1 0 1 1 0
    6 7d 1 0 1 1 1 1 1 0
    7 07 1 1 1 0 0 0 0 0
    8 7f 1 1 1 1 1 1 1 0
    9 6f 1 1 1 1 0 1 1 0

نمایش اعداد تک رقمی روی سون سگمنت با استفاده از دیکودرها :
    برای انجام این روش به دو نکته بایستی توجه داشت :
    انتخاب دیکدر مناسب با توجه به نوع سون سگمنت.
    وصل خروجیهای دیکدر( QA…..QG) نظیر به نظیر به ورودیهای سون سگمنت ( a…..g ).
    که :
    - در سون سگمنت آند مشترک از دیکدر 7447 و در سون سگمنت کاتد مشترک از دیکدر 7448 استفاده می شود.
    در برنامه نویسی برای نمایش عدد روی سون سگمنت با استفاده از دیکدر مستقیم از معادل دسیمال اعداد در برنامه استفاده می شود اما در هنگام اتصال مستقیم از معادل هگز یا باینری می توان استفاده کرد.
    موفق باشید.
    چرا ناراحتی پاتریک!
    + امروز ی بچه دیدم سرچهارراه گل میفروخت
    - از دیدنش ناراحت شدی؟
    + نه
    پس چی ناراحتت کرده
    + اینکه دیدن اینجور بچه ها انقدر واسم عادی شده که دیگه ناراحتم نمیکنه
    ------------------------------------------------------------------------------------------------------
    تاحالا فکر کردی بیسواد کیه؟- بی سواد یعنی کسی که نمیتونه ذهنیاتش رو عملی کنه!
    ------------------------------------------------------------------------------------------------------
    محصولات

دیدگاه

خیلی ممنون دوست عزیز.
      ولی یکی از سوالاتم موند. اونم اینکه تو آند مشترک، اگه مستقیما به پایه های میکرو وصل کنیم، پایه هایی که باید خاموش باشه، یک باید بنویسیم؟

دیدگاه

بله درسته اگه از آند مشترک استفاده می کنید در ارتباط مستقیم به میکرو LEdهایی رو که می خوای خاموش باشه رو باید یک کنی.
        البته فراموش نکنی که بین میکرو و پایه های سون سگمنت از مقاومت استفاده کنی.
        چرا ناراحتی پاتریک!
        - از دیدنش ناراحت شدی؟
        + نه
        پس چی ناراحتت کرده
        محصولات

دیدگاه

چرا باید از مقاومت استفاده کنیم؟ یعنی بین پایه های a, b, ... و پایه های میکرو(7 تا پایه) باید مقاومت بذارم؟ چند اهمی باید باشه؟
          خیلی خیلی ممنون

دیدگاه

کسی نمیدونه اشکال برنامه من کجاست؟ چرا با تاخیر سون سگمنت عدد مورد نظر رو نشون میده؟ و وقتی سون سگمنت آند مشترکه چرا باید مقاومت بذاریم بین میکرو و سون سگمنت؟
            ممنونم

دیدگاه

سلام.
              برای تاخیری که داشتم معذرت می خوام.
              استفاده از مقاومت ها برای داشتن یک نور ثابت در همه ی حالت هاست و مقدار اون هم 220 اهم بگذارید کافیه. در ضمن آند یا مشترک بودن هیچ ربطی به اتصال مقاومت نداره و در هر دوی اونها باید مقاومت رو بگذاری. در برخی موارد مقاومت رو به پایه مشترک هم وصل می کنن.
              چرا ناراحتی پاتریک!
              - از دیدنش ناراحت شدی؟
              + نه
              پس چی ناراحتت کرده
              محصولات

دیدگاه

سلام

1_ بجای آنکه پایه ها را به صورت بیتی مقدار بدهید بهتر است کل پورت را یکباره مقدار دهی کنید تا برنامه شما تعداد خطوط کمتر وسرعت بیشتری داشته باشد
                2_ اگر برنامه را با پروتئوس تست میکنید کلاک میکرو رادر مدار حتما همان مقداری که در کد ویژن در نظر گرفته اید قرار دهید
                چون مثلا اگر کلاک میکرو را در برنامه 8مگا در نظر گرفته باشید ولی در پروتئوس 1 مگا باشد سرعت اجرای برنامه شما 1/8 خواهد شد
                **/nsm\**

دیدگاه

با آی سی 7447 حد اکثر سون سگمنت چند ولتی رو میشه راه اندازی کرد؟
                  من میخام سون سگمنت 24 ولتی رو با 7447 راه اندازی کنم چیکار باید بکنم؟

دیدگاه

نوشته اصلی توسط biryoldash
                    با آی سی 7447 حد اکثر سون سگمنت چند ولتی رو میشه راه اندازی کرد؟
                    من میخام سون سگمنت 24 ولتی رو با 7447 راه اندازی کنم چیکار باید بکنم؟
                    آند مشترکه یا کاتد ؟؟
                    [b]چگونه همه پایه های میکروکنترلر AVR را PWM کنیم؟
                    معرفی نرم افزارEasy 7segment (برای راه اندازی آسانتر 7segment )
                    معرفی نرم افزار Codewizard PWM
                    با من بیشتر آشنا شوید

دیدگاه

آند مشترک هست

دیدگاه

سلام
                        به نظرم برای راه اندازی سون سگمنت 24 ولتی و میکرو میتونی از ترانزیستور و اپتو کوپلر استفاده کنی.
                        میشه بیشتر توضیح بدی
                        (=*_^=)

دیدگاه

آند مشترک هست
                          توی دیتاشیت 7447 کلکتور باز هست ولی من هر چی با این آی سی توی شبیه سازی امتحان کردن دیدم کلکتور باز نمیشه !!!
                          در هر صورت
                          ابتدا باید بالاترین جریان یک پایه مشترک 7segment را اندازه بگیرید تا ببینم چی بگذارید بهتر باشه ...
                          با من بیشتر آشنا شوید

دیدگاه

من با یک مدار باید تو 5 جای مختلف یه عدد رو با سون سگمنت نمایش بدم برای اینکه تعداد سیم هایی که باید وصل بشن محدود هست تصمیم گرفتم که از 7447 استفاده کنم

میشه که ترانزیستور رو بعد از 7447 استفاده کرد که بشه 24 ولت رو راه اندازی کرد؟ اگه میشه راهنمایی کنید

پایه های RBI RBO رو به زمین کنم یا به VCC وصل کنم یا همین جور رو هوا باشن؟

دیدگاه

من با یک مدار باید تو 5 جای مختلف یه عدد رو با سون سگمنت نمایش بدم برای اینکه تعداد سیم هایی که باید وصل بشن محدود هست تصمیم گرفتم که از 7447 استفاده کنم

میشه که ترانزیستور رو بعد از 7447 استفاده کرد که بشه 24 ولت رو راه اندازی کرد؟ اگه میشه راهنمایی کنید

پایه های RBI RBO رو به زمین کنم یا به VCC وصل کنم یا همین جور رو هوا باشن؟
                              چرا این کار رو بکنید ؟؟؟
                              یه ULN2803 بگیرید و پایه های a-b-c-d-e-f-g-dot رو به خروجی ULN متصل کنید و پایه های مشترک هم با یه ترانزیستور PNP و یک ترانزیستور NPN راه اندازی کنید ...
                              اگر پایه آند بیشتر از 50 میلی آمپر نمیکشد با اپتوکوپلر PC817 میتوانیم این کار را بکنید ...
                              برای پایه های مشترک هم میتوانید از درایورهای سری UDN استفاده کنید ... البته کمی گران است ...
                              اگر چند تا 7segment مالتی پلکس باشد پایه های آند مشترک را به هم متصل کن و از درایور سری UDN استفاده کنید ...

موفق باشید
                              با من بیشتر آشنا شوید

دیدگاه

لطفا صبر کنید...
                              X