اطلاعیه

Collapse
No announcement yet.

بررسی سرعت عملکرد میکروکنترلر AVR برای انتقال داده تصاویر ویدیویی

Collapse
X

• فیلتر
  • زمان
  • Show
Clear All
new posts

بررسی سرعت عملکرد میکروکنترلر AVR برای انتقال داده تصاویر ویدیویی

سلام دوستان

فرض کنید برای ساختن یک مدار نیاز به یک میکرو دارید که سرعت پردازش براتون مهمه . و می خواید از سری مگا استفاده کنید . من کاری به میزان حافظه ندارم بلکه میزان سرعت پرداز و قدرت پردازش برم مهمه . مثلا از عهده فرایند های محاسباتی که ازش میکرو انتظار درام بر بیاد .

تفاون سرعت ATmega32 /ATmega16 /ATmega8 / و بقیه سری ها چگون مخص میشه؟

اگه به مشخصاتی که در زیر آوردم دقت فرمایید برای همه زده فرکانس کاری : 16 مگا هرتز

یعنی همه میکرو های سری مگا دارای سرع پردازش یکسانی هستند؟ و فقط در میزان حافظه هاشون با هم تفاوت دارند؟ یا نه بجز فرکانس کاری چیز دیگه مشخص کننده میزان سرع پردازشه؟
    [b]
    باتشکر از همه[/
    :nice: b]

ATmega8

حافظه ی Flash (قابل برنامه ریزی) : 8K Bytes

تعداد دفعات قابل پاک کردن و برنامه ریزی دوباره :10000بار

حافظه ی EEPROM: 512 Bytes

تعداد دفعات قابل پاک کردن و برنامه ریزی دوباره : 100000بار

حافظه ی SRAM: 1kBytes

اسیلاتور کالیبره شده ی داخلی : دارد

تعداد پایه ها : 28 (PDIP)

تعداد پین های ورودی و خروجی : 23

منبع تغذیه :

4.5 - 5.5 ولت ATmega8

2.7 – 5.5 ولت ATmega8L

فرکانس کاری :

0 – 16 مگا هرتز ATmega8

0 – 8 مگا هرتز ATmega8L

ATmega16

حافظه ی Flash (قابل برنامه ریزی) : 16K Bytes

حافظه ی EEPROM: 512 Bytes

حافظه ی SRAM: 1kBytes

تعداد پایه ها : 40 (PDIP)

تعداد پین های ورودی و خروجی : 32

منبع تغذیه :

4.5 - 5.5 ولت ATmega16

2.7 – 5.5 ولت ATmega16L

فرکانس کاری :

0 – 16 مگا هرتز ATmega16

0 – 8 مگا هرتز ATmega16L

ATmega32

حافظه ی Flash (قابل برنامه ریزی) : 32K Bytes

حافظه ی EEPROM: 1024 Bytes

حافظه ی SRAM: 2kBytes

تعداد پایه ها : 40 (PDIP)

تعداد پین های ورودی و خروجی : 32

منبع تغذیه :

4.5 - 5.5 ولت ATmega32

2.7 – 5.5 ولت ATmega32L

فرکانس کاری :

0 – 16 مگا هرتز ATmega32

0 – 8 مگا هرتز ATmega32L

ATmega64

حافظه ی Flash (قابل برنامه ریزی) : 64K Bytes

حافظه ی EEPROM: 2K Bytes

حافظه ی SRAM: 4kBytes

تعداد پایه ها : 64 (PDIP)

تعداد پین های ورودی و خروجی :53

منبع تغذیه :

4.5 - 5.5 ولت ATmega64

2.7 – 5.5 ولت ATmega64L

فرکانس کاری :

0 – 16 مگا هرتز ATmega64

0 – 8 مگا هرتز ATmega64L

پاسخ : میزان سرعت پردازش یک میکرو چطوری تعیین میشود؟

خیلی درست متوجه نشدم منظوزت چیه ولی

میکرو خانواده avr از تکنولوژی RISC استفاده میکنن یعنی اکثر دستورات در یک پالس ساعت اجرا میشه بجز
    مثلا وفقه ها به 4 پالس ساعت و پرش ها به 2 پالس ساعت نیاز داره و درضمن عمل ضرب و تقسیم نداره
    در نظر بگیر می خواهی به روال یک وقفه بپری بستگی به شرایط باید چندتا ریجستر را پوش کنی( فرض کن 4 تا ریجستر ) پس 4 پالس برای پوش و 4 پالس برای پرش و 4 پالس در آخر وقفه به پاپ نیاز داری پس فقط برای آغاز یک روتین به 12 پالس سر بار نیاز داری .

ولی سری آرم بینظیره هم فرکانسش از 54 مگ تا 1.5 گیگ است و عمل ضرب داره در 2 - 4 پالس و عمل پاپ و پوش همه 32 ریجستر فقط وفقط به یک پالس نیاز داره
    تنها موردی که همه آدما یقین دارن خدا در حقش زیاد لطف کرده
    داشتن عقله زیادتر از دیگر آدم ها است

دیدگاه

بعضی AVR ها نمیتونن روی فرکانس بالا بعضی دستورات را به درستی اجرا کنن
      من تاحالا بیشتر از یک مگ داخلی استفاده نکردم
      ولی یکی دو سال قبل دوستان در این سایت مباحث جالبی ارایه دادن
      بعدا یه جمله قشنگ مینویسم

دیدگاه

پاسخ aliila کامل بود ولی کاملترش کنم
        بسته به نوع نیاز شما و قیمت و ....... مدل هیا ای سی فرق می کنه
        1-مگا هشت پایه های کمتری داره پورت سی هم که کامل نیست فقط خوبیش تو ارزون بودنشه،بین 16 و 32 هم فرق فقط تو ظرفیتشه
        از نظر فرکانس داخلی همه 8 و با کریستال خارجی 16 جوفتشون هم درست کار می کنه،سری xmega تا 32 هم کار می کنه ارم هم که گفتند دیگه اگه بالار می خوای بیا سراغ DSP که دیگه دنیا عوض میشه :mrgreen:
        خلاصه اگه فقط فقط فرکانش مهمه و ظریفیت و پایه برات مهم نی مگا8 کارتو راه می ندازه(البته atiny هم هست)
        تو این جهان 7 میلیاردی من معنی ندارد و اگه تو این دنیا فقط 1 نفر وجود داشت باز هم من معنی نداشت

دیدگاه

نوشته اصلی توسط sey22
          پاسخ aliila کامل بود ولی کاملترش کنم
          بسته به نوع نیاز شما و قیمت و ....... مدل هیا ای سی فرق می کنه
          1-مگا هشت پایه های کمتری داره پورت سی هم که کامل نیست فقط خوبیش تو ارزون بودنشه،بین 16 و 32 هم فرق فقط تو ظرفیتشه
          از نظر فرکانس داخلی همه 8 و با کریستال خارجی 16 جوفتشون هم درست کار می کنه،سری xmega تا 32 هم کار می کنه ارم هم که گفتند دیگه اگه بالار می خوای بیا سراغ DSP که دیگه دنیا عوض میشه :mrgreen:
          خلاصه اگه فقط فقط فرکانش مهمه و ظریفیت و پایه برات مهم نی مگا8 کارتو راه می ندازه(البته atiny هم هست)
          سلام همگی
          مرسی از پاسخ ها
          خوب اگه بخوام یه چیزی تو مایه های DSP کار کنم
          با سری میگا کارم انجام میشه؟
          باید با کدوم یکی کار کنم؟
          لطفا کسایی که DSP کار کردن راهنمایی کنند
          خیلی پردازش اون حد سنگین نیست که بخوام برم سراغ آرم

مرسی از همگی :job:

دیدگاه

نوشته اصلی توسط aliila
            درضمن عمل ضرب و تقسیم نداره
            در خانواده AVR چند دستور اسمبلی مختلف برای عملیات ضرب وجود دارد.

نوشته اصلی توسط arash520
            خوب اگه بخوام یه چیزی تو مایه های DSP کار کنم
            با سری میگا کارم انجام میشه؟
            اگر منظور شما از عبارت DSP همان Discrete time signal processing است، با AVR و هر خانواده دیگری امکان پیاده سازی الگوریتم های آن وجود دارد و تفاوت در سرعت اجرای قابل دسترسی است. در همین رابطه کلیپی را که اخیرا در مورد پیاده سازی FFT با AVR در سایت aparat قرار دادم، مشاهده کنید:

http://www.aparat.com/v/d57cdd871b4d...4d28153c104719
            اوژن: به معنای افکننده و شکست دهنده است
            دانایی، توانایی است-Knowledge is POWER
            برای حرفه ای شدن در الکترونیک باید با آن زندگی کرد
            وضعمان بهتر می شود، اگر همه نسبت به جامعه و اطراف خود مسوول باشیم و نگوئیم به ما چه
            قوی شدن و خوب ماندن - خوبی کردن به دیگران یک لذت ماندگار است
            اگر قرار باشد نفت و منابع خام را بدهیم و چرخ بگیریم، بهتر است چرخ را از نو اختراع کنیم
            ساعت کار بدن اکثر انسان ها کمتر از 800000 ساعت است و بعد از آن از کار می افتد

دیدگاه

نوشته اصلی توسط طراح

اگر منظور شما از عبارت DSP همان Discrete time signal processing است، با AVR و هر خانواده دیگری امکان پیاده سازی الگوریتم های آن وجود دارد و تفاوت در سرعت اجرای قابل دسترسی است. در همین رابطه کلیپی را که اخیرا در مورد پیاده سازی FFT با AVR در سایت aparat قرار دادم، مشاهده کنید:

http://www.aparat.com/v/d57cdd871b4d...4d28153c104719
              مرسی از همه و از جناب طراح

یعنی با هر کدوم از میکرو های سری mega امکان پذیره؟

بعد یه سوال دیگه
              سری mega با سری xmega چقدر در سرعت پردازش تفاوت دارند؟
              یا گیری سری xmega خیلی سخته؟
              چقدر باید از قبل با سری mega آشنای داشته باشیم تا بتونیم xmega را یاد بگیریم؟ آیا اصلا لازمه از قبل با mega آشنایی داشته باشیم؟ یا نه می شود مستقیم رفت سراغ سری xmega ؟

با تشکر از همه :job: :eek:

دیدگاه

با سلام

چقدر باید از قبل با سری mega آشنای داشته باشیم تا بتونیم xmega را یاد بگیریم؟ آیا اصلا لازمه از قبل با mega آشنایی داشته باشیم؟ یا نه می شود مستقیم رفت سراغ سری xmega ؟
                من با xmega کار نکردم .اما ، مسلما وقتی که شما میخواهید از یه پلکان برید بالا اگه پله پله برید بالا مطمئنید که سالم به مقصد مرسید .مسئله بعدی که وجود داره اینه که واقعا ، آیا سری های مگا جواب کار شما رو نمیدند ؟

(اگه حوصله اش رو دارید این خاطره من رو هم از این جریان بخونید.)
                یادش بخیر منم برای اولین بار که میخواستم کار با میکرو کنترلر ها رو شروع کنم رفتم سراغ بچه های الکترونیک دانشگاهمون بهم کتاب کاهه و معرفی کردند منم رفتم گرفتم و شروع کردم بخوندن ، اون موقع نمیدونستم دیتاشیت اصلا یعنی چی ، تو خونه هم سیستم نداشتم با این انجمن یا مثل این یا اصلا اینترنت دسترسی نداشتم. نشتم از ب بسم الله شروع کردم بخوندن ، خوب اولش همین دیتاشیتای میکرو بود من هر قدر میرفتم جلو هی میدیدم یکسیری مطالب هی داره تکرار میشه ، ای بابا پس این avr کو ! دیگه میخواستم بی خیالش بشم. رفتم به بچه های الکترونیک گفتم آقا من چی کار کنم ، بهم گفتن برو دنبال همون رله کنتاکتور خودتون ،منو میگی ، انقدر ناراحت شدم که نگو! با خودم گفتم من باید هرجوری شده باید از لج این الکترونیکیا که فکر میکردند طراحی مدار فرمان بچه بازیه تا فیها خالدون این avr رو یاد بگیرم . (چه ربطی داشته، بببخشید این پست اولتون منو یاد اون قسمت دیتاشیتای کتاب کاهه انداخت و اون روزا و اینکه چی شد من رفتم دنبال یاد گرفتن avr)

دیدگاه

منظور من از DSP پردازشگر بود digital signal processing اونی که اقای طراح فرمودند پردازش سیگنال های دیجیتال (گسسته) به معنای تئوری است (هفته دیگه امتحانش رو دارم )درسته همین اصل روی DSP پیاده میشه ولی DSP داری 2 معنا است یکس همون که اقای طراح فرمودند که کتابش هم اپن هایم نوشته یکی هم پردازشگرهای ان مغروفش شرکت TI هستش(هر دو یک هدف دارند).

ولی دوست من ؛من هنوز نفهمیدم چه فرکانس کار شما لازم داری؟اول اینو مشخص کن من DSP رو صرفا جهت اطلاع گفتم این پردازشگر برای پردازش سیگنال های Real Time بیشتز اسفاده میشه(نه غالبا) مثلا پردازش تصویر،صدا؛و ......... اکه کارت زیر فرکانس 16 هست مسلما AVR واگه زیر 32 خوب Xmega و اگه بیشتر ARM اگه احتیاج ب فرکانس بالاتر داری در حد 1GHz می تونی بیای سراغ DSP ولی بازم بگم باید گزینه های قبلی رو ببینی اگه دیدی کارتو راه نمی میندازه یعد بیای سراغ این پردازشگر چون واسه کار باهاش باید بشینی از اول سیگنال بخونی :cry:
                  تو این جهان 7 میلیاردی من معنی ندارد و اگه تو این دنیا فقط 1 نفر وجود داشت باز هم من معنی نداشت

دیدگاه

نوشته اصلی توسط طراح

آره من اشتباه کردم

تنها موردی که همه آدما یقین دارن خدا در حقش زیاد لطف کرده
                    داشتن عقله زیادتر از دیگر آدم ها است

دیدگاه

نوشته اصلی توسط sey22
                      منظور من از DSP پردازشگر بود digital signal processing اونی که اقای طراح فرمودند پردازش سیگنال های دیجیتال (گسسته) به معنای تئوری است (هفته دیگه امتحانش رو دارم )درسته همین اصل روی DSP پیاده میشه ولی DSP داری 2 معنا است یکس همون که اقای طراح فرمودند که کتابش هم اپن هایم نوشته یکی هم پردازشگرهای ان مغروفش شرکت TI هستش(هر دو یک هدف دارند).

ولی دوست من ؛من هنوز نفهمیدم چه فرکانس کار شما لازم داری؟اول اینو مشخص کن من DSP رو صرفا جهت اطلاع گفتم این پردازشگر برای پردازش سیگنال های Real Time بیشتز اسفاده میشه(نه غالبا) مثلا پردازش تصویر،صدا؛و ......... اکه کارت زیر فرکانس 16 هست مسلما AVR واگه زیر 32 خوب Xmega و اگه بیشتر ARM اگه احتیاج ب فرکانس بالاتر داری در حد 1GHz می تونی بیای سراغ DSP ولی بازم بگم باید گزینه های قبلی رو ببینی اگه دیدی کارتو راه نمی میندازه یعد بیای سراغ این پردازشگر چون واسه کار باهاش باید بشینی از اول سیگنال بخونی :cry:
                      بازم سلام سلام :redface:
                      مرسی از پاسخ ها :nice: :applause:
                      اون خاطره یادگیری میکروت چی شد آخرش؟ بلاخره کامل میکرو را یادگرفتی؟ :eek: داستان جالبی بود

خوب ببینید کاری که می خوام با میکرو انجام بدم اینه
                      می خوام تصاویر ویدوو یه دوربین را که در مکان دیگری قرار داده ام را با کمک میکر+ماژول های بیسیم بخونم و اون را به کامیپوتر خودم که مثلا در فاصله 300 متری محل نصب اون دوربین قرار داره ارسال کنم

به نظر شما برایاین کار سرعت پردازش بالایی نیازه؟
                      با سری مگا کارم میشه؟

راستی من رشتم کارشناسی مخابراته . درباره پردازش سیگنال هم چیزایی شنیدم و علاقه مند هم شدم
                      بجز خود آی سی های مخصوص این کار با میکرو های سری مگا هم میشه این کارای پرداز سیگنال را انجام داد؟

مرسیییییییییییی همگی:job:

دیدگاه

اگر به پاسخ دوستان محترم توجه کنیم مشخصه که میکرو نیاز به اجرای چند دستور ساده داره وطبیعیه که میشه حداکثر سرعت رو ازش گرفت
                        ن پاسخ اولیه خودم رو اصلاح میکنم منظور بنده در خصوص برنامه پیچیده بود ظاهرا خوب به صورت مساله توجه نکردم
                        بدیهیه که در چنین مواردی کاستن از سطرهای برنامه سرعت بالاتری اراعه میده
                        در مورد ارسال تصویر بسته به رنگی وسیاه وسفید بودن سرعت متغیره
                        ولی در مجموع امکان پردازش روی فیلم واتصال به میکروهای معمولی وجود نداره مگر اونایی که دارای پورت USB هستن وسرعت بالا دارند
                        بعدا یه جمله قشنگ مینویسم

دیدگاه

شبیه این کارو یه سری افراد یا مگا64 انجام دادن چون گرفتن دیتای تصویر و ارسال ان شاید احتیاج به پردازش ان چنان نداشته باشه چون فقط می خوای بگیری و ارسال کنی نمی خوای مثلا نهان گاری تصویر یا کدینگ انجام بدی همونو می دی به ماژول بیسیمت به نظرم میشه با یه مگا64 انجام بدی اگه با Xmega (قابلیت های بالایی داره مخصوصا DMA که می تونی سرعت پردازش رو در عمل به بشتر از 32 هم برسونی) در کل اگه این دو تا نشد(که به نظر من میشه) برو سراغ َARM،چون DSP همخ گرونه همخ واسه این کار خیلی پیچیده است الته مدل های پایینش مثل 2812 عملا یه میکروکترلر سرعت بالاست ولی خوب سری که درد نمی کنه دسمال چرا؟
                          لینک اقای طراح که FFT رو با AVR انجام داد دیگه نمونه کامل پردازش سریعه :nice:

دیدگاه

نوشته اصلی توسط arash520
                            خوب ببینید کاری که می خوام با میکرو انجام بدم اینه
                            می خوام تصاویر ویدوو یه دوربین را که در مکان دیگری قرار داده ام را با کمک میکر+ماژول های بیسیم بخونم و اون را به کامیپوتر خودم که مثلا در فاصله 300 متری محل نصب اون دوربین قرار داره ارسال کنم

به نظر شما برایاین کار سرعت پردازش بالایی نیازه؟
                            با سری مگا کارم میشه؟

راستی من رشتم کارشناسی مخابراته . درباره پردازش سیگنال هم چیزایی شنیدم و علاقه مند هم شدم
                            بجز خود آی سی های مخصوص این کار با میکرو های سری مگا هم میشه این کارای پرداز سیگنال را انجام داد؟
                            با سلام
                            ابتدا حجم داده های تصویری را محاسبه می فرمایید:

داده های تصویری خام و غیر فشرده:

1- رزولوشن = 320*240 و سیاه و سفید (1 بیت) با نرخ فریم 30 تصویر در ثانیه = 8 / 240*320*30*1 = 288000 بایت در ثانیه
                            2- رزولوشن = 320*240 و رنگی 8 بیتی با نرخ فریم 30 تصویر در ثانیه = 8 / 240 *320*30*8 = 2304000 بایت در ثانیه = 2.3MB/S
                            3- رزولوشن = 320*240 و رنگی 16 بیتی با نرخ فریم 30 تصویر در ثانیه = 8 / 240 *320*30*16 = 4608000 بایت در ثانیه = 4.6MB/S
                            4- رزولوشن = 320*240 و رنگی 24 بیتی با نرخ فریم 30 تصویر در ثانیه = 8 / 240 *320*30*24 = 6912000 بایت در ثانیه = 6.9MB/S

5- رزولوشن = 320*480 و سیاه و سفید (1 بیت) با نرخ فریم 30 تصویر در ثانیه = 8 / 320*480*30*1 = 576000 بایت در ثانیه
                            6- رزولوشن = 320*480 و رنگی 8 بیتی با نرخ فریم 30 تصویر در ثانیه = 8 / 320*480*30*8 = 4608000 بایت در ثانیه = 4.6MB/S
                            7- رزولوشن = 320*480 و رنگی 16 بیتی با نرخ فریم 30 تصویر در ثانیه = 8 / 320*480*30*16 = 9216000 بایت در ثانیه = 9.2MB/S
                            8- رزولوشن = 320*480 و رنگی 24 بیتی با نرخ فریم 30 تصویر در ثانیه = 8 / 320*480*30*24 = 13824000 بایت در ثانیه = 13.8MB/S

9- رزولوشن = 480*640 و سیاه و سفید (1 بیت) با نرخ فریم 30 تصویر در ثانیه = 8 / 480*640*30*1 = 1152000 بایت در ثانیه =1.15MB/S
                            10- رزولوشن = 480*640 و رنگی 8 بیتی با نرخ فریم 30 تصویر در ثانیه = 8 / 480*640*30*8 = 9216000 بایت در ثانیه = 9.2MB/S
                            11- رزولوشن = 480*640 و رنگی 16 بیتی با نرخ فریم 30 تصویر در ثانیه = 8 / 480*640*30*16 = 18432000 بایت در ثانیه = 18.4MB/S
                            12- رزولوشن = 480*640 و رنگی 24 بیتی با نرخ فریم 30 تصویر در ثانیه = 8 / 480*640*30*24 = 27648000 بایت در ثانیه = 27.6MB/S

13- رزولوشن = 600*800 و سیاه و سفید (1 بیت) با نرخ فریم 30 تصویر در ثانیه = 8 / 600*800*30*1 = 1800000 بایت در ثانیه =1.8MB/S
                            14- رزولوشن = 600*800 و رنگی 8 بیتی با نرخ فریم 30 تصویر در ثانیه = 8 / 600*800*30*8 = 14400000 بایت در ثانیه = 14.4MB/S
                            15- رزولوشن = 600*800 و رنگی 16 بیتی با نرخ فریم 30 تصویر در ثانیه = 8 / 600*800*30*16 = 28800000 بایت در ثانیه = 28.8MB/S
                            16- رزولوشن = 600*800 و رنگی 24 بیتی با نرخ فریم 30 تصویر در ثانیه = 8 / 600*800*30*24 = 43200000 بایت در ثانیه = 43.2MB/S

17- رزولوشن = 768*1024 و سیاه و سفید (1 بیت) با نرخ فریم 30 تصویر در ثانیه = 8 / 768*1024*30*1 = 2949120 بایت در ثانیه = 2.9MB/S
                            18- رزولوشن = 768*1024 و رنگی 8 بیتی با نرخ فریم 30 تصویر در ثانیه = 8 / 768*1024*30*8 = 23592960 بایت در ثانیه = 23.5MB/S
                            19- رزولوشن = 768*1024 و رنگی 16 بیتی با نرخ فریم 30 تصویر در ثانیه = 8 / 768*1024*30*16 = 47185920 بایت در ثانیه = 47MB/S
                            20- رزولوشن = 768*1024 و رنگی 24 بیتی با نرخ فریم 30 تصویر در ثانیه = 8 / 768*1024*30*24 = 70778880 بایت در ثانیه = 70MB/S

HD
                            21- رزولوشن = 720*1280 و سیاه و سفید (1 بیت) با نرخ فریم 30 تصویر در ثانیه = 8 / 720*1280*30*1 = 3456000 بایت در ثانیه = 3.4MB/S
                            22- رزولوشن = 720*1280 و رنگی 8 بیتی با نرخ فریم 30 تصویر در ثانیه = 8 / 720*1280*30*8 = 27648000 بایت در ثانیه = 27.6MB/S
                            23- رزولوشن = 720*1280 و رنگی 16 بیتی با نرخ فریم 30 تصویر در ثانیه = 8 / 720*1280*30*16 = 55296000 بایت در ثانیه = 55.3MB/S
                            24- رزولوشن = 720*1280 و رنگی 24 بیتی با نرخ فریم 30 تصویر در ثانیه = 8 / 720*1280*30*24 = 82944000 بایت در ثانیه = 83MB/S

FULL HD
                            25- رزولوشن = 1080*1920 و سیاه و سفید (1 بیت) با نرخ فریم 30 تصویر در ثانیه = 8 / 1080*1920*30*1 = 7776000 بایت در ثانیه = 7.8MB/S
                            26- رزولوشن = 1080*1920 و رنگی 8 بیتی با نرخ فریم 30 تصویر در ثانیه = 8 / 1080*1920*30*8 = 62208000 بایت در ثانیه = 62.2MB/S
                            26- رزولوشن = 1080*1920 و رنگی 16 بیتی با نرخ فریم 30 تصویر در ثانیه = 8 / 1080*1920*30*16 = 124416000 بایت در ثانیه = 124.4MB/S
                            28- رزولوشن = 1080*1920 و رنگی 24 بیتی با نرخ فریم 30 تصویر در ثانیه = 8 / 1080*1920*30*24 = 186624000 بایت در ثانیه = 186.6MB/S

ملاحظه می فرمایید که با حجم زیادی از داده ها و پهنای باند کانال انتقال روبرو هستیم.

که AVR-MEGA ردیفهای 1 تا 6 و نیز سیاه و سفید 1بیتی ردیف های 9 و 13 و 17 و 21 و 25 را می تواند از پورت موازی یا SPI انتقال دهد( تا 4 مگابایت بر ثانیه با اور کلاک )
                            و AVR-XMEGA ردیفهای 7 و 8 و 10 و 11 و 14 را ( حراکثر تا 15 مگا بایت بر ثانیه ) نیز می تواند انتقال دهد ،

دو مورد فوق بدون هیچ پردازش اضافی می باشد.

////////////////////////////////////////////////////

خوب می دانیم که داده های تصویری باید فشرده شوند و بعد منتقل شوند،( اکثر فرمتهای رایج ) ( این فشرده سازی متناسب با رزولوشن و رنگ تصویر و الگوریتم کار، نیاز به پردازنده ای
                            در حد ARM-CORTEX-Ax دو هسته ای از 1000 تا 2000 مگاهرتز یا FPGA با کارآیی بالا ، دارد و بخش اعظم کار در آنجا انجام می شود.

به این ترتیب تا 90% و حداکثر 95% کاهش حجم در داده ها داریم.

لذا یک فیلم با فشرده سازی MPEG با رزولوشن 480*320 و رنگ 24 بیتی ، و سرعت 30 فریم در ثانیه ، بین 10 تا 12 مگابایت بر دقیقه ، ( فشرده سازی زیاد و کم کیفیت در حد VCD )
                            که برابر با 200 کیلو بایت در ثانیه است.

و فیلم DVD با کیفیت بهتر و رزولوشن 576*720 و رنگ 24 بیتی و سرعت 30 فریم در ثانیه ، بین 30 تا 60 مگابایت بر دقیقه حجم دارد. که برابر 500 تا 1000 کیلو بایت در ثانیه است.

برای انتقال این داده ها ، بدون هیچ پردازش اضافی ،
                            هم MEGA و هم XMEGA توانایی دارند. منتها فقط نقش یک بافر مثل 74244 را خواهند داشت !

با سپاس

پ.ن:
                            عبارت بدون هیچ پردازش اضافی به این معنی است که برای دریافت و بافر نمودن و ارسال یک بایت، فقط بین 4 تا 10 دستورالعمل اسمبلی فرصت داریم و نباید هیچ کار دیگری انجام شود.
                            و نیز تقریبا امکان پاسخ به اینتراپت را نداریم!
                            از امکان DMA و کانال کشی بین پریفرالها در XMEGA نیز باید استفاده نمود.

و میکرو فقط به این کار مشغول است و لاغیر !

پ.ن2:
                            ضمنا پهنای باند ماژولهای معمولی ، برای این کار ( انتقال فیلم) مناسب نیست.
                            با ماژول های معمولی ، یا باید به انتقال عکس یا فیلم با رزولوشن پایین یا سیاه و سفید ، بسنده نمود.
                            گشتی در لاله زار
                            http://www.eca.ir/forum2/index.php?topic=76138.0

http://www.eca.ir/forum2/index.php?topic=76141

دیدگاه

نوشته اصلی توسط Solsal

دو مورد فوق بدون هیچ پردازش اضافی می باشد.

////////////////////////////////////////////////////

به این ترتیب تا 90% و حداکثر 95% کاهش حجم در داده ها داریم.

برای انتقال این داده ها ، بدون هیچ پردازش اضافی ،
                              هم MEGA و هم XMEGA توانایی دارند.

پ.ن:
                              عبارت بدون هیچ پردازش اضافی به این معنی است که برای دریافت و بافر نمودن و ارسال یک بایت، فقط بین 4 تا 10 دستورالعمل اسمبلی فرصت داریم و نباید هیچ کار دیگری انجام شود.
                              و نیز امکان پاسخ به اینتراپت را نداریم!

و میکرو فقط به این کار مشغول است و لاغیر !
                              خیلی توضیح خوب و کاملی بود ولی به سوال اینکه نتونه اینتراپت رو بگیره و میکرو عملا واسه همین یه کار باشه خب یه کم ناجور میشه ،درسته تو بعضی از مدارها چندتا میکرو میزارن واسه کارهای بخصوص از جمله این کارولی مشکلای خودشو داره!حالا با ARM میشه این کارایی ها رو داشته باشیم و اینتراپت هم بگیرم،مثلا رویه spi دیگه یه mmc هم بنویسیم؟ با uart چند تا کار دیگه انجام بدیم؟(بیشتر منظورم رو اینه که با میکرو رو یه برد چند کار رو باهم کرد)

دیدگاه

لطفا صبر کنید...
                              X