اطلاعیه

Collapse
No announcement yet.

ریست شدن تراشه با گذاشته شدن برد داخل تابلو برق

Collapse
X

• فیلتر
  • زمان
  • Show
Clear All
new posts

پاسخ : ریست شدن تراشه با گذاشته شدن برد داخل تابلو برق

سلام

می تونم بپرسم که متغییرهای flag و u1 از کجا میان و چه جوری محاسبه می شن؟

یه پیشنهاد دیگه : به جای استفاده از do loop از do loop until استفاده کنید

دیدگاه

آقا ورق آلومینوم و زمین کردن عالیه اما متاسفانه برد اجازه چنین کاری رو بهم نمی ده که بخوام با قضیه برخورد موج با فلز و زمین کردن
      موج ها استفاده کنم کلی ورودی و خروجی اجازه چنین کاری رو نمی ده

متغییر flag اگر دو باشه یعنی باید فرآیند متوقف بشه و u1 متغییری که نشان دهنده چند بار سریز تایمر 0 هست
      هیچ دانش آموزی نیست که به در خانۀ دانشمندی آمد و شد کند, مگر این که خداوند برای هر گامی که برمی دارد عبادت یک سال را برایش رقم زند.

دیدگاه

پاسخ : ریست شدن تراشه با گذاشته شدن برد داخل &#1578

متغییر flag اگر دو باشه یعنی باید فرآیند متوقف بشه و u1 متغییری که نشان دهنده چند بار سریز تایمر 0 هست
        دوست عزیز

شما می گین که حلقه اجرا میشه اما از حلقه خارج نمیشه

این به این معنا است که شرایط خروج از حلقه مهیا نمیشه

به عنوان مثال ممکنه خروج از حلقه وابسته به یکی از پورتهای میکرو باشه و روی اون پایه نویز تأثیر بذاره

پیشنهاد می کنم اقداماتی برای کاهش تأثیر نویز روی اون پایه مثل اضافه کردن مقاومت پول پ و یه خازن 100نانو بین اون پایه و زمین انجام بدین. همون کاری که واسه پایه ریست میکرو انجام میدن.

ضمناً مقدار اون پایه رو هم با دستورات تاخیری مثلاً با دستور debounce بخونید

یا مثلاً در هنگاه چک کردن پایه اونو فقط برای یه بار نخونین

ضمناً ولتاژ فرمانهایی که از مدارهای خارجی به میکرو میان رو زمین بدین یعنی مثلاً اگه از کنتاکت کمکی کنتاکتور یه سیم آوردید و اونو به یه پایه میکرو دادین ترجیهاً توش ولتاژ 5 ولت نباشه و بهتره شما پایه میکرو رو پول پ کنین و از اون کنتاکت زمین رو بگیرید و به عنوان ورودی به میکرو اعمال کنید

البته استفاده از اپتو کوپلر که جای خود داره.

این مسئله خصوصاً در سیم کشی های مسافت طولانی خودش رو نشون میده.

دیدگاه

ابتدا شما باید دوکار بکنید، Brownout Detection و Watchdog Reset رو باید فعال بکنید، کدتون رو هم باید طوری تغییر بدین که اگر بعد از زمان دلخواهتون درست کار نکرد Watchdog فعال بشه. در ضمن از کریستال استفاده نکنید و یک اوسیلاتور مجزا بذارید و مطمئن بشید که کوتاه ترین مسیر رو تا پایه مربوطه داره. در کدتون هم رجیستر ریست رو بخونید و اول کار نمایش بدید، اونموقع متوجه میشید که دلیل ریست آیا افت ولتاژ بوده، هنگ برنامه بود یا ریست در کد خودتون بوده.
          اسمایل، تومورو ویل بی وُرس

دیدگاه

نوشته اصلی توسط ژوپیتر
            ابتدا شما باید دوکار بکنید، Brownout Detection و Watchdog Reset رو باید فعال بکنید، کدتون رو هم باید طوری تغییر بدین که اگر بعد از زمان دلخواهتون درست کار نکرد Watchdog فعال بشه. در ضمن از کریستال استفاده نکنید و یک اوسیلاتور مجزا بذارید و مطمئن بشید که کوتاه ترین مسیر رو تا پایه مربوطه داره. در کدتون هم رجیستر ریست رو بخونید و اول کار نمایش بدید، اونموقع متوجه میشید که دلیل ریست آیا افت ولتاژ بوده، هنگ برنامه بود یا ریست در کد خودتون بوده.
            سلام و ممنونم
            آقا چک شدند ولتاژ کم نمی شه و همچنین نمی تونم watchdog رو فعال کنم چون دستگاه وسط کار نباید ریست بشن هر چند هم بخوام از EEPROm
            برای بازگشت به کار قبلی استفاده کنم وقفه می یوفته بین موتورهایی که داخل مجموعه هست و مشکل زا هست
            نوشته اصلی توسط mrmokhtari
            دوست عزیز

شما می گین که حلقه اجرا میشه اما از حلقه خارج نمیشه

این به این معنا است که شرایط خروج از حلقه مهیا نمیشه

به عنوان مثال ممکنه خروج از حلقه وابسته به یکی از پورتهای میکرو باشه و روی اون پایه نویز تأثیر بذاره

پیشنهاد می کنم اقداماتی برای کاهش تأثیر نویز روی اون پایه مثل اضافه کردن مقاومت پول پ و یه خازن 100نانو بین اون پایه و زمین انجام بدین. همون کاری که واسه پایه ریست میکرو انجام میدن.

ضمناً مقدار اون پایه رو هم با دستورات تاخیری مثلاً با دستور debounce بخونید

یا مثلاً در هنگاه چک کردن پایه اونو فقط برای یه بار نخونین

ضمناً ولتاژ فرمانهایی که از مدارهای خارجی به میکرو میان رو زمین بدین یعنی مثلاً اگه از کنتاکت کمکی کنتاکتور یه سیم آوردید و اونو به یه پایه میکرو دادین ترجیهاً توش ولتاژ 5 ولت نباشه و بهتره شما پایه میکرو رو پول پ کنین و از اون کنتاکت زمین رو بگیرید و به عنوان ورودی به میکرو اعمال کنید

البته استفاده از اپتو کوپلر که جای خود داره.

این مسئله خصوصاً در سیم کشی های مسافت طولانی خودش رو نشون میده.
            ممنونم
            اما متغییر داخل حلقه رو چک کردم مدام افزایش پیدا می کنه و به مقدارش که می رسه و شرط هم برقرار هست نمی یاد بیرون و اگر هم بیاد بیرون دفعه بعدی اصلا برنامه اجرا نمی شه
            debounce رو نمی تونم بزارم چون بین چک کردن دکمه و حالت ریلیز شدننش 35 میلی ثانیه داخل خود تابع تاخیر داره اما من باید در کمتر از 5 میلی ثانیه فرمان خاموش کردن بدم

آقا بهترین نوسان ساز چیه برای میکرو؟
            هیچ دانش آموزی نیست که به در خانۀ دانشمندی آمد و شد کند, مگر این که خداوند برای هر گامی که برمی دارد عبادت یک سال را برایش رقم زند.

دیدگاه

سلام.

بهترین نوسان ساز برا میکروکنترلر همون کریستال هست.

تو مدار اسیلاتور میکرو (با کریستال موازی) دو تا خازن عدسی هم هست (معمولا اندازشون زیر 50 پیکو فاراده).
              اگه میخواین اسیلاتورتون پایدار تر باشه، این خازن ها رو یه کم بیشتر کنین (البته نه در حدی که اسیلاتور از نوسان بیفته).

خویشتن را اصلاح کنید تا خداوند کارها را اصلاح کند. امیر المومنین علی (ع)

دیدگاه

من یه پیشنهاد بدم ؟ فقط فوحش بارون نکن مارو!
                استفاده از 2 تا تابلو که به هم پیچ شدند هم میتونه عملی باشه!مگر اینکه مشکل جا و ... داشته باشید و ...

دیدگاه

نوشته اصلی توسط علی علی پور ریکنده
                  من یه پیشنهاد بدم ؟ فقط فوحش بارون نکن مارو!
                  استفاده از 2 تا تابلو که به هم پیچ شدند هم میتونه عملی باشه!مگر اینکه مشکل جا و ... داشته باشید و ...
                  ممنوم علی جان اما انجام چنین کاری داخل کار صنعتی یکم عجیب هست اگر چنین عملی از سمت من باشه مثل اینه که دارم مدعی ساخت یه PLC خودمونی می شم اما به طرزی که داخل
                  تابلو برق نباید باشه
                  اما بازم ممنونم

دیدگاه

سلام و ممنونم
                    آقا چک شدند ولتاژ کم نمی شه و همچنین نمی تونم watchdog رو فعال کنم چون دستگاه وسط کار نباید ریست بشن هر چند هم بخوام از EEPROm
                    برای بازگشت به کار قبلی استفاده کنم وقفه می یوفته بین موتورهایی که داخل مجموعه هست و مشکل زا هست
                    ممنونم
                    خوب اگه انقدر ریست نشدن وسط کار براتون اهمیت داره و برای کنترل موتورها نباید وقفه ای پیش بیاد، بهتره همین الآن میکرو رو عوض کنید چون برای کاری به این مهمی هرگز از میکرو استفاده نمیشه، تو بردهای صنعتی I/O driver ها جداهستن، Controller ها جدا هستن و بخش Monitoring و Configuration هم جدا هستن. معمولا میکرو فقط در بخش آخر استفاده میشه. فکرشو کن یک ربات بزرگ توی اتاق داره کار میکنه، اگه قرار بود بازوی محرکش با یک میکرو مثل این کنترل میشد، اگه هنگ یا ریست میکرد وسط کار، معلوم نبود چه اتفاقی میفته، شاید بازوی ربات که در حال حرکت بود همینطور ادامه میداد و از پنجره میرفت بیرون :mrgreen:
                    واسه همین کنترل موتورها رو از میکرو بیارید بیرون، حتی اگه همین مشکل الآنتون هم حل بشه، شاید جلوتر به مشکلات دیگه ای بر بخورین.

موفق باشید.
                    اسمایل، تومورو ویل بی وُرس

دیدگاه

سلام.

اینکه میگید WDT رو نباید فعال کرد، زیاد جالب نیست.
                      به نظر من باید WDT فعال باشه. ریست شدن بهتر از کار افتادنه.
                      شما فرض کن وسط یه کاری (مثلا یک موتور روشن شده و داره کار میکنه، به فرض)، اون وقت میکرو هنگ کنه (به هر دلیلی)، در این صورت ممکنه ادامه کار اون موتور موجبات صدمه دیدن قسمتهایی از پروسه و ... بشه.
                      ولی وقتی WDT باشه و میکرو رو ریست کنه، میتونید بعد از ریست شدن میکرو منبع ریست رو بدست بیارین و در صورت لزوم عملیات اعلان خطا و یا هر چیز دیگه ای رو انجام بدین.

به نظر من اگه می خوای یک کار صنعتی که باید ضریب اطمینان بالایی داشته باشه رو انجام بدی، باید از قطعات SMD استفاده کنی و حتما PCB رو دو لایه یا بیشتر بزنی.
                      به نظر من مشکلی نداره که IO ها و میکرو کنار هم باشن. اصلا مگه PLC های Compact همینجوری نیستن؟ یا مثلا کنترلرهای PID و تایمرها و ...، همشون هم تو تابلوهای برق استفاده میشن و هیچ مشکلی هم ندارن.
                      مهم اینه که طراحی سخت افزار و نرم افزار خوب باشه.

یه نکته دیگه اینکه اگه میخواین از شفت اینکودر استفاده کنین، بهتره از میکرویی استفاده کنین که سخت افزار کار با شفت اینکودر رو داشته باشه.
                      اینجوری حجم کاری CPU فوق العاده کاهش پیدا میکنه و طبعا برنامه هم کوچک تر میشه (در نتیجه باگ و خطاهای نرم افزاری کم میشن). و همچنین میتونین کلاک رو هم کاهش بدین.
                      کلا در رابطه با هر سخت افزار خارجی، بهتره که میکرویی انتخاب کنین که ماژول کار با اون سخت افزار رو داشته باشه.
                      یه مدل میکرو PIC دیدم (و همچنین دارم) که یک ماژول مختص شفت اینکودر داره.
                      خویشتن را اصلاح کنید تا خداوند کارها را اصلاح کند. امیر المومنین علی (ع)

دیدگاه

کریستال خارجی بزارید+یه بدنه فلزی برای میکرو
                        مدت هاست نیستم

دیدگاه

یه دیود رو پایه ای که به رله وصل شده بزار

دیدگاه

درود
                            برای پایه RESET چیکارا کردین ؟
                            سخت است حرفت را نفهمند،

سخت تر این است که حرفت را اشتباهی بفهمند

دیدگاه

نوشته اصلی توسط baby_1
                              آقایون سلام
                              من یه مدار درست کردم با AVR همین جوری خوب جواب می ده اما وقتی می زاریمش داخل تابلو برق قات می زنه!!! قفل می کنه یا اگر شرطی هم داخل یه حلقه داره چک می شه و صحیح هست رو اجرا نمی کنه.
                              از کسایی که برق صنعتی و بردشون داخل تابلو برق هست لطفا تجربیاتشون رو بگن تا ببینیم مشکل از کجاست؟لفظ انگلیسی تابلو برق چیه؟

مواردی که انجام دادم

1-ایزوله کردن رله ها با ترانزیستور و یک بافر
                              2-تغذیه کردن خط ولتاژ با خازن 2200 میکروفاراد
                              3-جدا کردن منبع تغذیه رله و تراشه
                              4-مدار اسنابر برای رله ها
                              5-گذاشتن کریستال خارجی با خازن های کناری
                              دوست عزیز نه سری 780X و نه LM317 نیازی به خازنی با این ظرفیت زیاد ندارند!!
                              دقت کنید که گذاشتن خازن یا ظرفیت نا مناسب یا در جای نا مناسب، خود باعث منبع نویز خواهد بود.
                              در بخش تغذیه مدار، حساسیت بیشتری داشته باشین.
                              پیشنهادات:
                              1- برای تغذیه میکرو، از پاور سوئیچینگ صنعتی یا ترانس مناسب با فیلترهای مناسب ورودی و خروجی استفاده کنید.
                              2- بجای 7805 ترجیحاً از LM317 استفاده شود و خازنها مطابق دیتاشیت انتخاب شود.
                              3- از کریستال با حداقل 4 رقم اعشار استفاده شود.
                              4- فیوزبیت ckop فعال شود و از خازن 22p برای کریستال استفاده شود.
                              5- پایه ریست میکرو مطابق دیتاشیت Atmel بسته شود. یک مقاومت 4.7k به vcc و یک خازن 10n به زمین و یک دیود 1N4148 در بایاس غیر مستقیم موازی مقاومت. (مطابق با: avr042 application notes)
                              6- کنار میکرو از یک خازن 100n و یک سلف 47nH و یک خازن 4.7uF ترجیحاً تانتانیوم استفاده شود. (مطابق با: avr042 application notes)
                              7- خروجی یا ورودی تعریف شده از پورت های میکرو رو باز نزارین.
                              8- ترجیحاً از میکروها با پکیج TQFP استفاده شود و زیر IC ها حتی المقدور از سوکت استفاده نشود مگر سوکت نظامی.
                              9- در محیط صنعتی و پرنویز، استفاده از برد متالیزه پیشنهاد میشه.
                              10- زمین میکرو از زمین رله ها جدا باشه و در نقطه مناسب بهم وصل بشن. ترجیحاً در یک نقطه و نزدیک خازنهای رگلاتور تغذیه.
                              11- سیمهای ورودی شیلد دار یا زوج بهم بافته و ترجیحاً کوتاه باشند.

برای سخت افزارتون اگر عکسی از شماتیک و pcb قرار بدین، بهتر میشه راهنمایی کرد.
                              Xmega + IAR + Labview = New Life

دیدگاه

لطفا صبر کنید...
                              X