اطلاعیه

Collapse
No announcement yet.

mmc با زبان c

Collapse
X

• فیلتر
  • زمان
  • Show
Clear All
new posts

پاسخ : mmc با زبان c

نوشته اصلی توسط حمیدجان
    سلام به دوستان عزیز

به هیچ وجه دلم نمیخواست جواب بدم .

اصلا فکرشو نمیکردم توی یه سایت علمی فوق العاده کامل ، برخی افراد به فکر سوء استفاده باشن واقعا برای افراد بی شرم وحیا متاسفم.

با چه انرژی میخواستم این تاپیک رو ادامه بدم و به یه جایی برسونم که بشه گفت یه مبحث کامل تو این زمینه هست ،اما هم برای خودم متاسفام که اعتماد کردم و هم برای اون دوستی که واقعا از دنیا هیچی نفهمیده بود امیدوارم خداوند ما و مخصوصا ایشون رو به راه راست هدایت کنه.

من منظورم هیچ یک از عزیزانی که تو این تاپیک شرکت داشتن نیست

منو ببخشید که این مسئله رو اینجا مطرح کردم اما خیلی از دوستان پیام خصوصی دادن و میگفتن چرا بحث آموزش رو ادامه ندادم و نیمه کاره رها کردم ، من جواب هیچ کدوم از عزیزان رو ندادم من رو ببخشید به خاطر بی توجهیم اما بدونید رفتاری که با من شد اگه با هر کسی دیگه ای میشد همین الان هم حتی حاظر نبود همین حرفا رو به شما بزنه . تا یه مدت حالم اصلا خوب نبود. نتیجه ی مهربونی و دلسوزی رو به فجیع ترین شکل ممکن بهم دادن.

دیگه اصلا رغبت و میلی برای اومدن به این سایت ندارم .

اولش فکر میکردم چه طور برخی دوستان یه آموزش رو نیمه کاره رها میکنن و دیگه خبری ازشون نمیشه چون اون موقع چیزی رو درک نمیکردم اما حالا کاملا دلیلش رو میفهمم و درکشون میکنم .بله وقتی یه سری آدمای دو از جون شما بیشعور وجود دارن دیگه جای ماندن نیست و باید رفت.

حیف که من دل نازکم ، دلم نمیاد جواب دوستان عزیز و گلم رو ندم اما مدام اون خاطره ی بد جلوی چشمام میاد.

بگذریم........

در رابطه با جواب دوست خوبمون با نام کاربری ((sazesh)) اینو باید بگم که:

خواهش میکنم به چند نکته زیر توجه بفرمایید که دچار مشکل نشید مطلب زیر داخل hellp کدویژن نیز ذکر شده

Notes:
    · The FAT access functions are not re-entrant. They must not be called from interrupt service routines.
    · Currently the FAT access functions support only the DOS short 8.3 file name format. Long file names are not supported.
    · The file/directory names are encoded using 8bit ASCII, unicode characters are not supported.
    · Before beeing accessed using the FAT functions, the MMC/SD/SD HC card must be partitioned and formated to FAT12, FAT16 or FAT32 system on a PC.

جواب دوستون همون نکته ی چهارم هست که در واقع میگه که این توابع با هر سه فرمت 12 ، 16 و 32 جواب میده و میشه ازش استفاده کرد و بنده شخصا از FAT32 استفاده کردم و جواب گرفتم

در رابطه با جواب دوست خوبمون با نام کاربری ((mohammadttl))

دوست من برنامه ای که گذاشتین رو دیدم. من نمیدونم این برنامه رو از کجا گیر اوردین و برای چی اصرار دارین از این برنامه استفاده کنید. تو این برنامه ای که گذاشتین یه مشکل تابلویی وجود داره که تعجب میکنم چرا خودتون متوجه این مشکل تو برنامه نشدین.

شما خودتون هم ذکر کردین که مقدار تاخیر برای هر وقفه باید 10 میلی ثانیه باشه اما کافیه یه حساب سر انگشتی انجام بدین متوجه میشین تاخیری که با تایمر درست کردین خیلی کمتر از این و معادل 200 میکرو ثانیله هست، 10 میلی ثانیه کجاو 200 میکرو ثانیه کجا!!!!
    ببین برنامه ی خودت رو:

// Timer/Counter 0 initialization
    // Clock source: System Clock
    // Clock value: 1000.000 kHz
    // Mode: Normal top=FFh
    // OC0 output: Disconnected
    TCCR0=0x02;
    TCNT0=0x05;
    OCR0=0x00;

و اینم عکس تنظمیات طبق برنامه ی شما:

من متوجه نمیشم چرا از برنامه ای که خودم قرار دادم استفاده نمیکنید اون که مشکلی نداشت و میتونید هر تغییری و و یا چیزی که لازم دارین بهش اضافه کنید.

و اما در مورد سوالتون که گفتین تابع () disk_timerproc برای چی هست و اگه نباشه چه اتفاقی میوفته.

میخوام که به نکته ی خود help کدویژن توجه کنید که خودش توضیح داده:

is a low level timing function that must be called every 10ms by a Timer interrupt.

Note: It is mandatory to ensure that this function is called every 10ms in your program.
    Otherwise the MMC/SD/SD HC card driver functions will lock in an endless loop when testing for disk operations timeout.

کاملا مشخصه و داره تاکیید میکنه که مطمئن بشید هر 10 میلی ثانیه این تابع توسط یه وقفه فراخوانی بشه .چون در صورت فراخوانی نشدن موقعی که در حال آزمایش برای عملیات دیسک هست تو یه حلقه ی لوپ بی نهایت قرار میگیره و قفل میکنه.

دوست من در رابطه با اینکه گفتید برنامتون جواب نمیده گفتم که مشکل از کجاست.پیشنهاد بنده رو قبول کنید و از برنامه ای که گذاشتم استفاده کنید چون حداقلش اینکه خیالتون راحت میشه که اگه هم مشکلی به وجود بیاد از برنامه نیست.

برای اینکه مطمئن بشید اتصالات مموری به میکرو رو درست انجام دادید این تصاویر رو میذارم میتونید ازش کمک بگیرین.

برای جبران تاخیری که در ادامه ی آموزش به وجود اومد تعدادی مثال کاربردی میذارم امیدوارم از بنده بپذیرید و مورد توجه و استفاده ی شما عزیزان قرار بگیره.

آماده کردن مطالب این پیغام و مثال ها ، روز جمعه ی بنده رو کامل گرفت با این وجود که حتی فرصت سر خاروندن هم نداشتم اما علاقه ام به شما عزیزان باعث شد هر جوری بود این کار رو انجام بدم.

[glow=red,2,300]تعدادی مثال برای کار با MMC-SD card و LCD گرافیکی کدویژن[/glow]

در مورد مثالهای اول تا ششم چون برنامه اطلاعات رو مانیتورینگ میکنه با استفاده از پروتکل uzart ، کارکرد برنامه مشخص هست و نیازی به توضیح نداره ، فقط کافی هست که یه سری اطلاعات مقدماتی از تعاریف سکتور و کلاستر و پیچ و تفاوت اینها داشته باشین.

نکته ای که باید در مورد استفاده از کتابخانه ی mmc کدویزن بهش توجه داشته باشین این هست که در صورتی که نیاز به کار با سکتور و کلاستر مموری هست و ما نیاز به کار کردن با اطلاعات فایلها نداریم نیازی نیست فانکشن ( FF.h ) رو در برنامه include کنیم چون فاکشن FF.h یک تابع سطح بالا هست و برای کار کردن با سیستم فایل تحت ویندوز ساخته شده . بنابراین در صورت نیاز نداشتن این فایل رو include نکنید و فقط از همون فاکشن sdcard.h استفاده کنید چون در صورت استفاده از فاکشن FF.h حجم کد تولیدی برای حافظه ی فلش و رم به شدت افزایش پیدا میکنه.

[glow=red,2,300]مثال اول [/glow]

تصویر نتیجه ی کار:

لینک دانلود مثال اول شامل برنامه ، عکس و پروتئوس:
    http://s3.picofile.com/file/75003424...asemi.rar.html

[glow=red,2,300]مثال دوم [/glow]

تصویر نتیجه ی کار:

لینک دانلود مثال دوم شامل برنامه ، عکس و پروتئوس:
    http://s1.picofile.com/file/75003492...asemi.rar.html

[glow=red,2,300]مثال سوم [/glow]

تصویر نتیجه ی کار:

لینک دانلود مثال سوم شامل برنامه ، عکس و پروتئوس:
    http://s3.picofile.com/file/75003531...asemi.rar.html

[glow=red,2,300]مثال چهارم [/glow]

تصویر نتیجه ی کار:

لینک دانلود مثال چهارم شامل برنامه ، عکس و پروتئوس:
    http://s1.picofile.com/file/75003534...asemi.rar.html

[glow=red,2,300]مثال پنجم [/glow]

تصویر نتیجه ی کار:

لینک دانلود مثال پنجم شامل برنامه ، عکس و پروتئوس:
    http://s1.picofile.com/file/75003535...asemi.rar.html

[glow=red,2,300]مثال ششم [/glow]

با استفاده از این برنامه و مثال شما قادر خواهید بود به تمامی اطلاعات مورد نیاز مموری خود دسترسی داشته باشید اعم از اطلاعات سکتور و کلاسترها . برنامه به طریقی هست که در ابتدا شما با وارد کردن کاراکتر (؟) وارد help و لیست دستورات میشوید و با توجه به وارد کردن دستور مورد نظر خود اطلاعات مربوط مموری با توجه به درخواست شما باز گردانده میشود.

تصویر نتیجه ی کار:

لینک دانلود مثال ششم شامل برنامه ، عکس و پروتئوس:
    http://s3.picofile.com/file/75003538...asemi.rar.html

[glow=red,2,300]مثال هفتم [/glow]

در این مثال شما با نحوه ی باز کردن فایل ، بستن فایل ، نوشتن در یک فایل text و خواندن از یک فایل text آشنا خواهید شد. دقت داشته باشید که برای باز کردن یک فایل داخل مموری توسط برنامه میکرو باید این رو در نظر داشته باشید که حتما در دستور open باید مسیر و یا پچ مشخص بشه . و نکته ی دیگه اینکه در صورتی که یک فایل رو در حین اجرای برنامه باز میکنید ، برای باز کردن یک فایل دیگه باید حتما در ابتدا فایل قبلی توسط دستور close بسته بشه و بعد فایل جدید باز بشه. .نکته ی دیگه برای خواندن یک فایل از کلمه ی FA_READ در دستور f_open استفاده میکنیم و برای نوشتن در فایل از کلمه ی FA_WRITE در دستور f_open استفاده میکنیم. در صورتی که از هر دو کلمه با استفاده از یک نند(&amp استفاده کنیم به طور هم زمان هم میتوانیم در فایل بنویسیم و هم از فایل بخوانیم.برای درک بهتر برنامه میتونید فایل ویدئو رو به طور همزمان با برنامه چک کنید.
    تصویر نتیجه ی کار:

دانلود فیلم از نتیجه ی کار این مثال:
    http://s3.picofile.com/file/75003568...video.rar.html

لینک دانلود مثال هفتم شامل برنامه ، عکس و فیلم و پروتئوس:
    http://s1.picofile.com/file/75003550...asemi.rar.html

[glow=red,2,300]مثال برای استفاده از کتابخانه ی LCD گرافیکی کدویژن[/glow]

در این مثال شما با برخی از امکانات فوق العاده ی کتابخانه ی گرافیکی کدویژن آشنا خواهید شد . دقت داشته باشید به دلیل اینکه در این کتابخانه فونت فارسی وجود نداره شما میتونید با پیروی از شش 6 عدد فونت این مثال ، فونت فارسی مورد علاقه ی خودتون رو بسازید.

تصاویر نتیجه ی کار:

دانلود فیلم از نتیجه ی کار:
    http://s1.picofile.com/file/75003594...video.rar.html

لینک دانلود مثال برای استفاده از کتابخانه ی LCD گرافیکی کدویژن شامل برنامه ، عکس و فیلم و پروتئوس:
    http://s1.picofile.com/file/75003579...asemi.rar.html

دوستان عزیز در صورتی که سوالی از بنده ی حقیر پرسیدید امکان داره نرسم جواب بدم پس من همین جا پیشاپیش عذر خواهی میکنم و امیدوارم از من ناراحت نشید و بنده رو درک کنید.باور بفرمایید وقت آزادم به صورت منفی هست.

برای راحتی دوستان عزیزم در صورتی که مطالب این تاپیک از اون پیغام اول تا این پیغام آخر مورد استقبال و توجه عزیزان قرار گرفت ، یه تاپیک جداگانه با یک عنوان مشخص میذارم که مطالب این تاپیک و شاید اضافه تر از اینها داخل اون به صورت جکیده و مفید در دسترس باشه.

به امید روزی که زکات علم به نحو احسنت پرداخت بشه.

دوستتون دارم و براتون آرزوی موفقیت و سربلندی دارم.

حمید جان سلام

بنده روی یک پروژه ای کار میکنم که در این پروژه قراره اطلاعات بصورت اعدادی در یا فایل متنی روی کارت حافظه ذخیره بشه و توسط میکرو هر سری یک کاراکتر(یک عدد یکان) از کارت حافظه خوانده بشه و با توجه به اون پورت مربوطه که تعریف کردم فعال بشه مشکلم اینه که میخوام هر وقت یه کاراکتر را خواند محل قرار گیری اون کاراکتر را هم روی یک متغییر EEPROM بنویسم تا دفعه بعد از اونجا شروع به خواندن کنه
    منتها هر چه گشتم نتونستم در مورد خواندن کاراکتر به کاراکتر و مکان فعلی فایل بر روی حافظه چیزی پیدا کنم

ممنون میشم کمکم کنید
    خیلی واجبه

دیدگاه

نوشته اصلی توسط حمیدجان
      یه چیزی یادم رفت بگم فایلی که گذاشتم مربوط بود به خوندن فرمت متنی txt در صورتی که نیاز به خوندن فرمتای صوتی ، یا حتی تصویری دارین امکان تغییر این سورس وجود داره پس اگه خواستین تا اونا رو هم بذارم.
      حمید جان 1 سوال
      بنده روی یک پروژه ای کار میکنم که در این پروژه قراره اطلاعات بصورت اعدادی در یا فایل متنی روی کارت حافظه ذخیره بشه و توسط میکرو هر سری یک کاراکتر(یک عدد یکان) از کارت حافظه خوانده بشه و با توجه به اون پورت مربوطه که تعریف کردم فعال بشه مشکلم اینه که میخوام هر وقت یه کاراکتر را خواند محل قرار گیری اون کاراکتر را هم روی یک متغییر EEPROM بنویسم تا دفعه بعد از اونجا شروع به خواندن کنه
      منتها هر چه گشتم نتونستم در مورد خواندن کاراکتر به کاراکتر و مکان فعلی فایل بر روی حافظه چیزی پیدا کنم

دیدگاه

مکان در متغیر file.fptr ذخیره میشه. هر بار که بخونی از فایل بسته به مقدار خوندن این عدد اضافه میشه. برای یک بایت یک بایت خوندن هم باید بافر را یک بایتی در نظر بگیری فکر کنم ولی این کار سرعت را به شدت میاره پایین. میتونی 256 بایت یا 512 بایت بخونی بعد کاراکتر مورد نظر را از بافر استخراج کنی.
        در زیر این نقاب چیزی بیشتر از گوشت هست. در زیر این نقاب یک ایده هست و ایده ها ضدگلوله هستند.

1-به اندازه ی باورهای هر کسی ؛ با او حرف بزن …. بیشتر که بگویی ، تو را احمق فرض خواهد کرد …!!!
        2-تنها دو گروه نمى توانند افکار خود را عوض کنند: دیوانگان تیمارستان و مردگان گورستان.
        3-آدم ها مثل عکس ها هستند: زیاد بزرگشون کنی ، کیفیتشون میاد پایین!

دیدگاه

نوشته اصلی توسط siyavash2k
          مکان در متغیر file.fptr ذخیره میشه. هر بار که بخونی از فایل بسته به مقدار خوندن این عدد اضافه میشه. برای یک بایت یک بایت خوندن هم باید بافر را یک بایتی در نظر بگیری فکر کنم ولی این کار سرعت را به شدت میاره پایین. میتونی 256 بایت یا 512 بایت بخونی بعد کاراکتر مورد نظر را از بافر استخراج کنی.

از راهنماییت متشکرم
          اگه امکانش باشه با یک مثال توضیح بفرمائید شکلم حل میشه.

دیدگاه

مثال چی؟ یعنی یک برنامه بزارم؟
            در زیر این نقاب چیزی بیشتر از گوشت هست. در زیر این نقاب یک ایده هست و ایده ها ضدگلوله هستند.

1-به اندازه ی باورهای هر کسی ؛ با او حرف بزن …. بیشتر که بگویی ، تو را احمق فرض خواهد کرد …!!!
            2-تنها دو گروه نمى توانند افکار خود را عوض کنند: دیوانگان تیمارستان و مردگان گورستان.

دیدگاه

مثال چی؟ یعنی یک برنامه بزارم؟
              اگه میشه یه مثال درمورد نحوه ی کارش برام بگید/

دیدگاه

سلام
                فکر کنم این بار دیگه حمید جان جدی جدی رفت . :mrgreen: بازم کی چیزی بهش گفته ؟؟؟؟؟؟

دیدگاه

نوشته اصلی توسط davoodhabib
                  اگه میشه یه مثال درمورد نحوه ی کارش برام بگید/
                  اول این متغیر ها را برای کارت حافظه تعریف می کنیم :

unsigned char temp;
                  FRESULT res;
                  /* number of bytes written/read to the file */
                  unsigned int nbytes;
                  /* will hold the information for logical drive 0: */
                  FATFS fat;
                  /* will hold the file information */
                  FIL file;
                  /* will hold file attributes, time stamp information */
                  FILINFO finfo;
                  /* file path */
                  char path[]="0:/f2.txt";
                  /* text to be written to the file */
                  char text1[]="I";
                  char text2[]="Here's some more text...";
                  /* file read buffer */
                  char buffer[256];

بعد با این کد فایل را باز می کنیم و می خونیم :
                  res=f_mount(0,&fat);
                  res=f_open(&file,path,FA_READ | FA_OPEN_EXISTING);
                  res=f_read(&file,buffer,sizeof(buffer)-1,&nbytes);
                  res=f_close(&file);
                  حالا می تونیم اطلاعات را از داخل این بافر با توجه به اندیس مورد نظر بخونیم. مثل یک آرایه می مونه.
                  مثلا buffer[0] اولین بایت را نشون میده و الا آخر.
                  البته این برنامه فقط 256 بایت اول فایل را می خونه و اگه به بایت های بیشتری می خواید دسترسی داشته باشین باید بعد از تمام شدن کارتون با این بافر مجددا اون را با خوندن از فایل پر کنید و البته اینم بگم که فایل را نبندین.
                  اگه بخواین با اون متغیری که قبلا گفتم هم کار کنین باید اینجوری استفاده کنین :
                  [left]
                  res=f_mount(0,&fat);

res=f_read(&file,temp,1,&nbytes);

با کد بالا اولین بایت از فایل خوانده میشه. برای خوندن دومین کاراکتر کافیه که یک بار دیگه عمل خوندن را انجام بدین. با هر با عمل خوندن اون متغیر که بعد از باز کردن فایل صفر بوده به مقدار کاراکتر های خونده شده افزایش پیدا می کنه.

حالا فکر کنین که اول برنامه می خواین بایت پنجم از فایل را بخونین. چطوری ؟ اینجوری.
                  [left]
                  res=f_mount(0,&fat);
                  file.fptr=4;
                  res=f_lseek (&file, file.fptr);
                  res=f_read(&file,temp,1,&nbytes);
                  اگه بد توضیح دادم ببخشید.

دیدگاه

وقتی با کتابخانه کدویژن FAT on MMC/SD/SD HC card به نظرم سرعت نوشتن پایین بود!
                    حالا چند تا سوال دارم:
                    1- راه هایی برای افزایش سرعت نوشتن هست توی کدویژن؟
                    2- دوستانی که با AVR Studio کار کردند آیا کتابخانه آقای chaN در آنجا سرعتش بالاتر است؟ در صورت امکان حدود سرعت نوشتن رو بفرمایید؟
                    هی.. روزگار ...

دیدگاه

برای افزایش سرعت باید بافر مضربی از 512 باشه. الگوریتم برنامه نویسی هم اگه بهینه بشه شاید سرعت کمی بهتر بشه. ولی فکر نکنم یک کتابخونه از یک برنامه بره تو برنامه دیگه سرعتش فرق کنه.

دیدگاه

گفتم شاید کدویژن چون تو کتابخانه دست برده و همچنین معمولا کد های زیادی هم تولید میکنه از دوستان بپرسم ببینم فرقی می کنه یا نه ؟
                        در کل غرض تجربه دوستان بود!
                        به هر حال آقای ChaN نهایت سرعتی که با sd کرده طبق گفته خودش:
                        I examined the read/write performance of some MMC/SDC with a cheap 8 bit MCU (ATmega64 @9.2MHz) on the assumption that an embedded system with limited memory size. For reason of memory size, write() and read() ware performed in 2048 bytes at a time. The result is: Write: 77kB/sec, Read: 328kB/sec on the 128MB SDC, Write: 28kB/sec, Read: 234kB/sec on the 512MB SDC and Write : 182kB/sec, Read: 312kB/sec on the 128MB MMC.
                        و میگه سرعت به نوع SD چه از نظر حجم و چه از نظر حتی مارک SD متفاوت هست ، و همچنین نوع میکروی که در حال استفاده است. به لحاظ حجم رم و سرعت کلاک spi .
                        با تشکر
                        هی.. روزگار ...

دیدگاه

کاملا درست می فرمایید. البته میشه با سرعت های به مراتب بیشتری هم از کارت خوند یا نوشت ولی نه با روش SPI

دیدگاه

کاملا درست می فرمایید. البته میشه با سرعت های به مراتب بیشتری هم از کارت خوند یا نوشت ولی نه با روش SPI
                            مهندس یک مقدار اون روش ها رو توضیح میدی، شرایط و قابلیت اجرایی اون ها رو هم بفرمایید.
                            با تشکر
                            هی.. روزگار ...

دیدگاه

تو اینترنت سرچ کنین. من اطلاعاتم خیلی دقیق نیست.

دیدگاه

حمید جان از ته دل بهترین ها را برات آرزو میکنم. :applause:

دیدگاه

لطفا صبر کنید...
                                X